Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

soya sosu beni de alın aranıza yaşım 23 sözlüyüm haziranda nişanım olcak o zamana kadar ne kadar verirsem bana kar ama sonrasında da devam edicem zaten.
dün itibariye elma sirkeli karışımı uygulamaya başladım.10 gündür işime yürüyerek gidip geliyorum günde 1 saat yürümüş oluyorum.hergün yanımda elmayla geliyorum işe öğleye doğru saat 11 de birini akşam üzeri saat 4 gibi de diğerini yiyorum.işten eve gidince ip atlamaya başladım.evde anneme sürekli ot haşlamasını söylüyorum yani hergün öncelikle brokoli lahana haşlaması şeylerle başlayıp hafif sebze yemekleri ile tamamlıyorum.umarım bunlar işe yarar.kaç k,losun diceksin tartıya çıkmaya korkuyorum en son 84 ü görmüştüm sonra da almışımdır mutlaka işte bi bi hafta 10 gündür bunlara başladım bakalım artık.ama o tartıda 60 görmeyi ve 38 beden olmayı çok istiyorum şu anda 44-46:(

Canım,

Azmetmen yeter...

Öncelikle kaç kilo olduğunu bilmen lazım...
Gerçekle yüzleş yani ))
Ve şunu unutma ki, o kadar kiloyu bir anda almadın, bir anda veremezsin...
Ve bu kiloların hepsini yiyerek aldın ve yemeyi kesmezsen veremezsin !
Sana bir çok kişi "bunu da yemen lazım, şunu da yemen lazım" diyecek...
Hiç birini yemene gerek yok...
Zayıflayan bir çok insan daha az yiyerek zayıflıyor...
Yemeklerini daha keyifli hale getir...
Ot deme bir kere ))
Sebze yemekleri ye, ilk başta doymayacaksın belki ama zamanla bünyen bu yeme şekline alışacak...
Önünde 3 ay var...
Yani toplam 90 gün...
Ben evlenirken 72 kiloydum ve gelinliğimin içinde çok güzel görünüyordum ))
Resmime bakan hiç kimse şimdiye kadar "çok şişmanmışsın" demedi...
Sadece "çok güzel çıkmışsın" diyorlar...
Yani hedefin 60 olsun ama o kiloya 3 ay içinde düşmeyi hedefleme...
Yapamazmısın?
KESİNLİKLE YAPABİLİRSİN !

Ama hastalıklı bir görüntün olur, bu da nişanlanırken hoş bir görüntü yaratmaz...
Haftalık hedefler belirle, haftalık menüler hazırla, haftalık spor programı yap...
Canın bir şey yemek istediğinde yada diyetini bozmak istediğinde veya canın sıkıldığında gir buraya yaz...

Benim canım bir şey yemek istediğinde buraya yazıyorum, açlığım geçiyor )))))))
Yapacağına ben inanıyorum,
Seninde kendine inandığını biliyorum...
Sevgilerimle...

Canım,

Azmetmen yeter...

Öncelikle kaç kilo olduğunu bilmen lazım...
Gerçekle yüzleş yani ))
Ve şunu unutma ki, o kadar kiloyu bir anda almadın, bir anda veremezsin...
Ve bu kiloların hepsini yiyerek aldın ve yemeyi kesmezsen veremezsin !
Sana bir çok kişi "bunu da yemen lazım, şunu da yemen lazım" diyecek...
Hiç birini yemene gerek yok...
Zayıflayan bir çok insan daha az yiyerek zayıflıyor...
Yemeklerini daha keyifli hale getir...
Ot deme bir kere ))
Sebze yemekleri ye, ilk başta doymayacaksın belki ama zamanla bünyen bu yeme şekline alışacak...
Önünde 3 ay var...
Yani toplam 90 gün...
Ben evlenirken 72 kiloydum ve gelinliğimin içinde çok güzel görünüyordum ))
Resmime bakan hiç kimse şimdiye kadar "çok şişmanmışsın" demedi...
Sadece "çok güzel çıkmışsın" diyorlar...
Yani hedefin 60 olsun ama o kiloya 3 ay içinde düşmeyi hedefleme...
Yapamazmısın?
KESİNLİKLE YAPABİLİRSİN !

Ama hastalıklı bir görüntün olur, bu da nişanlanırken hoş bir görüntü yaratmaz...
Haftalık hedefler belirle, haftalık menüler hazırla, haftalık spor programı yap...
Canın bir şey yemek istediğinde yada diyetini bozmak istediğinde veya canın sıkıldığında gir buraya yaz...

Benim canım bir şey yemek istediğinde buraya yazıyorum, açlığım geçiyor )))))))
Yapacağına ben inanıyorum,
Seninde kendine inandığını biliyorum...
Sevgilerimle...

o zaman ilk iş olarak gerçekle yüzleşmem lazım.akşam hemen tartıya çıkıyorum ve sabah hemen yazıyorum buraya bundan sonra da dediğin gibi midemi küçültmeye çalışmak çünkü ne yaparsam yapayım boğazı tutmadan olmuyo.çok teşekkür ederim umarım bende görürüm o 60'ı.akşam bakayım bi kaç olmuşum ona göre hemen haftalık bi hedef belirlim kendime.şimdi çıkıyorum kaç olduğumu yazıcam:)

Ya siz nasıl kilo alıyorsunuz ?? Ben ne napasam napayım kilo alamıyorum birileri bana anlatsın akıl verin birşeyler yapın :1:

Ya siz nasıl kilo alıyorsunuz ?? Ben ne napasam napayım kilo alamıyorum birileri bana anlatsın akıl verin birşeyler yapın :1:

kilo almak isteyenlerin ve bunu denemek isteyenlerin yazdığı başlıklar var, ordan takip edebilirsin...
Burdan ve bu şekilde yazman dalga geçer gibi olmuş biraz...
Hoş değil...
Siteye girdiğine göre sanırım başlıklara bakmayı da biliyorsundur?
Buraya yazacağın hiç bir özür yada açıklama geçerli değil yani...

İyi akşamlar...

günaydın soya sosu işe geldi ve hemen sana kilomu yazayım diye buraya girdim ama "ya siz nası kilo alıyosunuz" u görünce moralim alt üst oldu.sanki biz isteyerek yaptık bunları.neyse canımdün akşam gerçekle yüzleştim ve bu kadar gerçek bana çok ağır geldi bi 15 gün falan hiç bir gerçek duymak görmek istemiyorum.
kilo:89 olmuş 90 ı görmeden durdurdum buda bişey tabi)
boy:1.78
ilkhedef ayın 30 u cuma günü 87 yi görmek hadi bakalım inş.
dün akşam yeşil çay da aldım bu arada gece içti onu da.şimdi çıkıyorum ben sonra dewam ederiz..

kilo almak isteyenlerin ve bunu denemek isteyenlerin yazdığı başlıklar var, ordan takip edebilirsin...
Burdan ve bu şekilde yazman dalga geçer gibi olmuş biraz...
Hoş değil...
Siteye girdiğine göre sanırım başlıklara bakmayı da biliyorsundur?
Buraya yazacağın hiç bir özür yada açıklama geçerli değil yani...

İyi akşamlar...

Ben sadece sizden , sizin dilinizden duymak istedim sizinde kilo probleminiz var .. Ve benimde var merak etmeyin benm butun kilo alma hakkımda baslıklarım var . Sonucta ben asırı zayıf bir insanım siz her ne kadar kilo veremiyorsanız bende kilo almamıyorum . Beni anlamanızı beklerdim..

Ben sadece sizden , sizin dilinizden duymak istedim sizinde kilo probleminiz var .. Ve benimde var merak etmeyin benm butun kilo alma hakkımda baslıklarım var . Sonucta ben asırı zayıf bir insanım siz her ne kadar kilo veremiyorsanız bende kilo almamıyorum . Beni anlamanızı beklerdim..

birbirimizi anlamamız biraz zor.sen bizim ne hissettiğimizi bilemezsin bizde senin çünkü biz kurtulmaya çalışıyoruz kilolarımızdan sen bana anlatın bende olayım diyorsun.zaten nası bu hale geldiğimi aklım alsa emin ol onları yapmaz engel olurdum kendime şimdi bu kiloda olmazdım.ben hala kendimi şişman olarak bile görmüyordum ki en son nişan hazırlıkları başlayıp elbiselere bakmaya başlayınca farkettim.o yüzden sende kırılma hiç seninle aynı dertten müzdarip kişilerle fikir alışverişi yap çünkü seni onlar anlayabilir.

birbirimizi anlamamız biraz zor.sen bizim ne hissettiğimizi bilemezsin bizde senin çünkü biz kurtulmaya çalışıyoruz kilolarımızdan sen bana anlatın bende olayım diyorsun.zaten nası bu hale geldiğimi aklım alsa emin ol onları yapmaz engel olurdum kendime şimdi bu kiloda olmazdım.ben hala kendimi şişman olarak bile görmüyordum ki en son nişan hazırlıkları başlayıp elbiselere bakmaya başlayınca farkettim.o yüzden sende kırılma hiç seninle aynı dertten müzdarip kişilerle fikir alışverişi yap çünkü seni onlar anlayabilir.

İyi de bu sadece senin hissettiğin eskiden zayıf olup kilo almak için cabalayan, ve sonucta kilo alıp vermek için bu foruma giren insanlar var . Beni onlarda anlıyor ben burda sonucu gören kişilerle konusmak için bunu yazdım . dalga amaçlı değil öyle olsaydı bu sekilde yazmazdım inan bna .. benim de durumum kötü kilo vermek kadar kilo almak ta çok zor. neyse ya inş. verirsin kilolarını .. ne diyim ..

İyi de bu sadece senin hissettiğin eskiden zayıf olup kilo almak için cabalayan, ve sonucta kilo alıp vermek için bu foruma giren insanlar var . Beni onlarda anlıyor ben burda sonucu gören kişilerle konusmak için bunu yazdım . dalga amaçlı değil öyle olsaydı bu sekilde yazmazdım inan bna .. benim de durumum kötü kilo vermek kadar kilo almak ta çok zor. neyse ya inş. verirsin kilolarını .. ne diyim ..

inşallah sende alırsın canım.ne kiloymuş yaw alsan dert versen dert)

günaydın soya sosu işe geldi ve hemen sana kilomu yazayım diye buraya girdim ama "ya siz nası kilo alıyosunuz" u görünce moralim alt üst oldu.sanki biz isteyerek yaptık bunları.neyse canımdün akşam gerçekle yüzleştim ve bu kadar gerçek bana çok ağır geldi bi 15 gün falan hiç bir gerçek duymak görmek istemiyorum.
kilo:89 olmuş 90 ı görmeden durdurdum buda bişey tabi)
boy:1.78
ilkhedef ayın 30 u cuma günü 87 yi görmek hadi bakalım inş.
dün akşam yeşil çay da aldım bu arada gece içti onu da.şimdi çıkıyorum ben sonra dewam ederiz..

Merhaba canım ))

Kendine çok güzel hedef koymuşsun, tebrik ederim...
Ay sonuna kadar 1 hafta var ve azmedersen o 2 kilocuk sen farkında olmadan gidecektir..
Zaten günde 1 saat yürüyüş yapıyorsun, diyetini uyguluyorsun...
Yeşil çayını sabah ve akşam iç.. Günde sadece 2 fincan... Akşamları mutlaka 1 adet yeşil elma ile birlikte iç...
Benim daha önce yazdığım diyet listesine göz at istersen...
Bugün sabah itibari ile 79,800 kg olarak kilomu gururla yazıyorum )))))
Tartıya çıktığımda gözlerime inanamadımmmmm
O kadar mutlu oldum ki anlatamam...
Bir hafta içinde 82,6 kg'dan 79,800 kg düştüm...
Şimdiki hedefim 77 kg...
Başaracağız...
Sen kendine inan...
Ve kilo veremezsen de bırakma...
Çünkü bir süre vücudunun buna alışma evresi var o evreyi atlatınca bir anda atmaya başlıyor kiloları...
Haydi arkadaşım, ben sana güveniyorum !

Sevgili günlük (benim için günlük gibi birşey oldu, zira hergün yazıyorum)))

Bugün tartıya çıktığımda ilk defa 79,800 olrak gördüm kilomu...
Bu ne güzel bir duygu bilemezsin !
2 ay önce 88,6 kg'dım...
Hele son 1 yıldır asla 85 kg altına düşmedim...
Deliriyordum resmen...
Yavaş ama emin adımlarla geliyorum hedef kiloma...
Önümüzdeki haftanın hedefi 77 kg...
Başarabilir miyim?
Mutlaka !
Bu kadar zaman içinde hiç spor yapmadan kilo verdim...
Artık sporu eklemenin zamanı geldi...
Yoksa sarkmalar başlar ve bunu hiç istemiyorum.
Sevgili eşim bana çok destek oluyor ))
Bugün bana dedi ki, "sana şu termal eşorfmanlardan alalım mı? evde spor yaparken giyersin, yada yürüyüşe giderken... Ben araştırdım baya farkediyormuş.. Arkadaşlardan da sordum kullananlar çok faydasını görmüş"
Canım ya...
Her zaman destekledi beni...
Ben kilomu sorun yapsamda o yapmadı...
Her halimle sevdi beni...
Ama bu kilolar gidecek başka yolu yok ))

Bugün yediklerimin listesini yazayım, sonra gezmeye gideceğim
akşama görüşürüz ))

Sabah

Elma sirkesi + bal + ılık su
2 yk lor peyniri
5-6 dal maydanoz
şekersiz çay

Ara
9-10 adet beyaz leblebi
Sade şekersiz neskafe

Öğlen
(Henüz birşey yemedim, bu kısmı akşam yazarım)

Şimdilik bye ))

öğlen menümü de unutmadan yazayım ))

light ton balığı+mısır+dereotu ve 1 yk lor peynirini karşıtırıp salata yaptım..
Yağ ve tuz koymadım...
1 dilim çavdar ekmeği
yarım tas mercimek çorbası

Şimdi kendime yeşilçay yapıp içeceğim

Ha bu arada sauna eşorfmanlardan aldım bir tane, spor yaparken giyeceğim
Bakalım ne derece etkili olacak... Eşime göre spor yaparken çok etkisini gören bir arkadaşı varmış, bayaa zayıflamış bunu giyerek...
İlla alalım dedi aldık...
Zayıflayacayım o kadar ))

Akşama yiyeceklerimi de yazayım

Akşam

Tavuk göğsü (haşlama - tuzsuz ve yağsız - ben tadını çok seviyorum nedense- )
Haşlanmış bezelye ve mısır (mısırda yağ olduğu için ekstra yağa ihtiyaç duymuyorum, zaten bağırsaklarıda çalıştırıyor)

Saat 21.00 civarı yeşilçay ve yeşil elma

Bu arada yeşilçayı poşet kullanmıyorum, çaykurun bergamut aromalı yeşilçayı var
Frenchpress'te onu demliyorum
Çok hoş oluyor
Bazen içine başka şeylerde ekliyorum
Mesela kayısı kurusu atıyorum
Elma kabuğu
Limon kabuğu
Dereotu
Tarçın
Aklıma ne gelirse, tadı çok değişik oluyor ))

Ama hergün 2 fincan yeşilçay mutlaka tüketiyorum...

Birde yatmadan önce mutlaka elma sirkesi + bal + ılık su

Bakalım yarın sabah tartı bana nasıl bir sürpriz hazırlayacak ))

Of of of...

Haşlanmış tavuk göğsü insanı böyle mi yapar yaw...
Altı üstü yediğim tavuk 100 gr bir şey ama midemde taş var sanki )))
Yanında haşlanmış 2 yk bezelye, 2 yk haşlanmış makarna ve 1 yk mısır vardı
Ama şu an kendimi tosun gibi hissediyorum ))
Yediklerimde yağ ve tuz yoktu, acayip doydum
Şimdi yeşilçay içiyorum, biraz yediklerimi sindirmeme yardımcı olsun diye
Hatta biraz çıkıp yürüdüm ki, hazmetmeme yardımcı olsun
Demekki tavuğu diyetlerde boşuna haşlanmış göğüs eti olarak vermiyorlarmış
Demekki bildikleri varmış
Öğrenmiş oldum )))

Gerçi tadını çok severim ama şimdiye kadar hep bol yağlı salata ile tükettiğim için farketmemişim bu kadar insanı tıkadığını demekki )))

Bekle 77 geliyorummm
Sonra 75
Sonra 73
71
69
67
65
63
61
veeeeeeeeeeeeee
60 ))))

Yani toplam 10 hafta... 2,5 ay... Ben buna 3 ay diyeyim daha iyi...
3 ay iyidir ))

Hahahaha
Bu sitedeki herkesten önce zayıflayacağım :Pp

Sevgili arkadaşlar,

Ben sağlık sorunlarım yüzünden bir dönem kortizon kullanmak zorunda kaldım ve neticelerini tahmin edersiniz...
En son tartıda 90 kiloyu gördüğümde bir daha tartıya çıkmamaya karar verdim, çnükü morelim bozuluyordu ))))
Aradan geçen yıllarda kortizonun verdiği kiloların bir kısmını vücut kendisi attı, bir kısmını da ben limon ve soda ile attım...
O dönem psikolojim çok bozuktu, hiç bir şey yiyemez olmuştum... Günde 1 öğün yemek yiyordum, sürekli yürüyordum...
içtiğim tek şey su ve soda + limondu... Ve 59 kiloya düştüm... Ama ilk yazımda da belirttiğim gibi resmen hastalıklı bir görüntüm vardı...
Gözlerimin altı bile çökmüştü.. O yüzden böyle bir şeyi tekrar denemeyi aklımdan bile geçirmiyorum...

Daha sonra yıllar içerisinde yavaş yavaş yeniden yine kilo aldım...
Bir dönemde zayıflama ilaçlarını denedim.. Tabi günlük 1 saat yürüme ve diyetle destekledim...
O dönem içerisinde ise yaklaşık 13-15 kilo kadar verdim...
Görenler beni tanımıyordu...
Ama daha sonra tekrar kortizon kullanmak zorunda kaldım ve bütün verdiğim kiloları tekrar geri aldım ((

2 ay önce tartıda 88,6 kilo geldiğimi gördüğümde kendime söylediğim tek sözün ne olduğunu tahmin edersiniz ))
Bu sabah itibari ile 80,5 kiloyum...

Şu anki hedefim 79 kiloyu görmek... Hedeflerimi ufak ufak koyuyorum..
Asıl hedefim 60 kiloyu görmek...
Birazdan yazacağım tekrar, ufak bir işim var..
Öptüm hepinizi...

merhabalar kolay gelsin canım :)

bende kortizonlu tedaviden sonra alıp verenlerdenim senin gibi bende vermiştim geçen sene 64 filandım sınav stresiyle yine aldım ama bende vereceğim bu kez 59 hedefliyorum umarım hepimiz veririz bir daha da almayız....

merhabalar kolay gelsin canım :)

bende kortizonlu tedaviden sonra alıp verenlerdenim senin gibi bende vermiştim geçen sene 64 filandım sınav stresiyle yine aldım ama bende vereceğim bu kez 59 hedefliyorum umarım hepimiz veririz bir daha da almayız....

Merhaba canım, hoşgeldin ))

Kortizon belasına yakalanan sevgili arkadaşım, yapabilirsin...
Daha önce de yapmışsın, demekki isteyince oluyor...
Bu seferde olacak...
Canın sıkıldıkça gir yaz buraya..
Kimse okumasada emin ol ben hep okuyacağım ))
Hem sıkıntını atarsın, hemde aklındaki yemek düşüncesinden kurtulup kendini motive edersin...
Bak ben 1 haftadır her canım sıkıldığında yazıyorum buraya ve diyetimi de yapıyorum 2 kilodan fazla verdim ))
Hedefim 60 kilo ve yapacağım...
Sende yapabilirsin, biliyorum ))

Merhaba canım, hoşgeldin ))

Kortizon belasına yakalanan sevgili arkadaşım, yapabilirsin...
Daha önce de yapmışsın, demekki isteyince oluyor...
Bu seferde olacak...
Canın sıkıldıkça gir yaz buraya..
Kimse okumasada emin ol ben hep okuyacağım ))
Hem sıkıntını atarsın, hemde aklındaki yemek düşüncesinden kurtulup kendini motive edersin...
Bak ben 1 haftadır her canım sıkıldığında yazıyorum buraya ve diyetimi de yapıyorum 2 kilodan fazla verdim ))
Hedefim 60 kilo ve yapacağım...
Sende yapabilirsin, biliyorum ))

inşallah canım sağol hoşbuldum bu arada :)

çok naziksin teşekkürler tamam yazarım tabii :)

maşallah böyle vermeye devam edersin inş canım bende diyet yapıyorum bakalım tartılmadım daha artık tartının üzerine korkmadan çıkmak istiyorumm :)

yapabiliriz tabii istedikten sonra yapamayacağımız şey yok dimi :)

inşallah canım sağol hoşbuldum bu arada :)

çok naziksin teşekkürler tamam yazarım tabii :)

maşallah böyle vermeye devam edersin inş canım bende diyet yapıyorum bakalım tartılmadım daha artık tartının üzerine korkmadan çıkmak istiyorumm :)

yapabiliriz tabii istedikten sonra yapamayacağımız şey yok dimi :)

Önce gerçekle yüzleş ))
Yani tartıl ve hakikati gör...
Yarın sabah aç karnına tartıl ve kendine yarını milat olarak kabul et...
1) Zayıflamak için pazartesiyi bekleme
2) Kaçamaklar kilo aldırır, şimdiye kadar yediklerini düşün ve artık yeme ))
3) Her fırsatını spor yaparak değerlendir (oturduğun yerde karnını içeri çekip bırakmak bile bir spor örneğin)
4) Ve hedeflerini küçük tut, yani haftalık olarak kg belirle... Haftalık 1 kg gibi.. En azından ulaşılabilir hedefler koyarsan daha motive edici olur ))
5 ) Hergün yediklerini buraya yaz, ben yazıyorum, hatta buraya yazacağımı düşündüğümden kaçamak bile yapamıyorum... (En azından kendime dürüst davranıyorum)

Sevgilerimle ))

Önce gerçekle yüzleş ))
Yani tartıl ve hakikati gör...
Yarın sabah aç karnına tartıl ve kendine yarını milat olarak kabul et...
1) Zayıflamak için pazartesiyi bekleme
2) Kaçamaklar kilo aldırır, şimdiye kadar yediklerini düşün ve artık yeme ))
3) Her fırsatını spor yaparak değerlendir (oturduğun yerde karnını içeri çekip bırakmak bile bir spor örneğin)
4) Ve hedeflerini küçük tut, yani haftalık olarak kg belirle... Haftalık 1 kg gibi.. En azından ulaşılabilir hedefler koyarsan daha motive edici olur ))
5 ) Hergün yediklerini buraya yaz, ben yazıyorum, hatta buraya yazacağımı düşündüğümden kaçamak bile yapamıyorum... (En azından kendime dürüst davranıyorum)

Sevgilerimle ))

vay canına bunları gerçekten duymaya ihtiyacım varmış onu anladım...

tamam yarın tartılıyorum :) spor zaten yapıyorum her gün kesinlikle ödün vermiyorum bundan...hedeflerimi küçük tutma bende işe yaramıyo canım ya ama verdiğim en ufak bir şey bile beni mutlu ediyo :) bende ayzıyorum ama deftere buraya değil bir takıma girseydim iyidi ama yer yok sanırım neyse sağol herşey için kesinlikle 2012içinde fazlalıklarımdan kurtulacağım. inş sende..2013e istediğimiz bedenlerde girelim :)

vay canına bunları gerçekten duymaya ihtiyacım varmış onu anladım...

tamam yarın tartılıyorum :) spor zaten yapıyorum her gün kesinlikle ödün vermiyorum bundan...hedeflerimi küçük tutma bende işe yaramıyo canım ya ama verdiğim en ufak bir şey bile beni mutlu ediyo :) bende ayzıyorum ama deftere buraya değil bir takıma girseydim iyidi ama yer yok sanırım neyse sağol herşey için kesinlikle 2012içinde fazlalıklarımdan kurtulacağım. inş sende..2013e istediğimiz bedenlerde girelim :)

İlla bir takıma girmen gerekmiyor ki...
Sende kendi takımını yarat ))
Varsa arkadaşların getir buraya, burda takım oluştur...
Sayfayı ben açtım diye illaki benim istediklerim olacak diye bir şey yokki ))
Nasıl zayıflayacağını en iyi sen bilirsin..
Kendi bünyeni en iyi sen tanırsın...
Bursa ben sadece kendi yaptıklarımı yazıyorum, bende işe yarıyor...
Denemek isteyen dener ))
Burası kendimce günlüğüm, ve hep yazacağım ama isteyen girip istediğini yazabilir ))

Back
X