Siz simdi yemek yemis,dizilerinizin basina gecmissinizdir...ben de yazayim da yazayim...ya benim bi babaannem var, kendisi 76 yasinda..arkadaslar, ergenligine girdiginde 63 kiloymus (bu arada boyu 170 e yakin...) hala 63 kilo..ben sordugumda ya babanne sen nasil yapiyosun bu isi diye bana hep der ki: kizim benim olcum belli..ben oyle tabagimi doldurmam...herseyden yerim ama az yerim..gercekten kizlar dikkat ederim de kadin hep az yiyo ya..mesela pilav mi 3 kasik yer , corba 1 kepce icer..sulu yemek de hakeza...tabagini hic dolu dolu gormedim ben..oyle dinc ki..maasallah hic hastaligi da yok sadece bel fitigi var o da gencken cok bedenini yormus, calismis.ondan...hareket etmeye hic usenmez..bu yasinda hala bize yemek hazirlar, ev isi yapar...mesela bir dilim tatli yemez..yarisini yer ve yavas yer..ara ogunde ikindi vakti mutlaka 1 galeta, cay, bir parca peynirini yer...bunu neden mi yazdim? biz de insallah istedigimiz kiloya gelince su an yiyemedigimiz seyleri yemeye basladigimizda bu olcude yiyelim.sonucta diyetisyenler de ideal kilonuza ulasinca bir koruma programi veriyor..tatli da yiyorsunuz, pilav da borek de ama olculu ve diger ogunlerdeki yag-karbonhidrat-seker miktarina uyarlayarak..mesela oglen yaprak sarma yiyebilirsin..ama aksam corba icmiyosun, veay ekmek yemiyosun..gibi....biz yemegi yiyelim, yemek bizi yemesin...duygusal aclikla saldirmayalim..yemeklerin bir yere gittigi yok..bizde milletce bu mutfak olduktan sonra zaten ac kalmayiz...ama midemizin normalde 1 nescafe fincaniyla ayni hacimde oldugunu, cok sisirirsek ona eziyet ettigimizi, bagirsaklarin surekli calisan bir fabrika oldugunu ve hic bir fabrikanin durmaksizin is yuku ustunde calisamayacagini bilelim..Bizim hatamiz sanki yemekler bizden kaciyormus gibi yemek..halbuki bir kac lokma ile 1 tabak yamagin tadi ayni..onemli olan o tadi tum benligimizle hissetmek..acele ve hizli yediginizde o yemekten lezzet aliyor musunuz? ben sahsen o yedigim sey bitince kendimi yorgun hissediyorum...sanki arkamdan atli kovaliyo! halbuki yavas,tadina vara vara az yemek daha zevkli...Ayrica ulser hastaliginin nedenlerinden biri de fazla sisirilen midenin ceperlerinde yaralarin olusmasi..cok yazdim dimi..kafanizi sisirdim:26: