Soyadı Mevzusu

Beyaz Ev

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
3
1
16
Arkadaşlar merhaba, evlendikten sonra yalnızca eşinin soyadını kullandığı için kendi ailesinden tepki alan oldu mu? Ayrıca evlenmenize rağmen kendi aileniz; eşinizden çok kendileriyle ilgilenmenizi,sürekli aramanızı,planlarınızı yeni ailenize göre yapmanızı istese nasıl davranırdınız?

Bir defa soyadı kanunu denilen birşey var.
Evlendiğin zaman eşinin soy ismini alıyorsun, annen neden eşinin soy adını almış o zaman?
Bir sormak lazım...
Bu tamamen senin tercihin, kendi ailene laf düşmez.
Bende aynı fikirdeyim, eşimin soy adını değil kendi soy adımı kullanacağım diyorsan bu da mümkün.
Ancak eşin olacak kişi ile bunu etraflıca konuşup hemfikir olmanız gerekir, aksi halde o cepheden de sorun yaşarsın.
Bana göre ataerkil bir kafada olmamın da etkisi olabilir, eşin soyadını almak gerekir.

Evlenmenize rağmen kendi aileniz eşinizden üstün olduğunu iddia edip sadece onlara yönelmenizi bekliyorsa, orda sıkıntı var derim.
Farz edinki eşinizin ailesi aynı baskıyı uyguluyor, "kayınvalide sorunları" diye konuların ardı arkası kesilmez burada değil mi?

Ben hep derim, kadındır dengeyi kuran.
Malesef ki kadındır!
Erkek anlamaz birşeyden, nezaket bilmez, ince düşünce bilmez.
Her soruna bodoslama dalar, zaten kötü olan durumu içinden çıkılmaz hale getirir.
Bu sizin elinizde ve kontrolünüzde unutmayın.
Eşe bir çok şeyi duyurmadan kendi içinizde halledebilirsiniz.
Hele ki kendi aileniz hakkında böyle hassas mevzuları bilmemesi daha makbul.
Gün gelir "senin ananda - senin babanda" diye lafa girer, ağzınız açık kalır verecek cevap bulamazsınız.
O yüzden kendi içinizde bu durumları kontrol edin, ama ailenizi eşinizin önüne koymayın.
Eşinize de asla aileniz ile alakalı olan sorunları şikayet, yakınma, yorgunluk nezdinde aktarmayın.

Tabii ki ailenizi ararsınız sorarsınız, ancak her gün her saat olmaz bu.
Bunu ailenize açıklayabilirsiniz.
Sizin de artık bir yuva kurduğunuzu ve kendi planlarınızı eşiniz ile yapmanız gerektiğini anlatın.
Anlamasalarda anlatın, bırakın siz yine kendi kararlarınızı ve planlarınızı eşiniz ile alın.
Baktınız ailenizden sitem, sorun, kavga şeklinde geri dönül oluyor, dersiniz "ben zamanında size söyledim, ben yuvamı kurdum, bir aile kuruyorum yarın öbürgün benim de çoluğum çocuğum olacak, tabii ki yuvamda eşimin ve benim sözüm geçecek, benim kocam sizin kararlarınızda söz sahibi mi? Siz nasıl benim ailemde söz sahibi olabilirsiniz ki?" dersin kapatırsın konuyu....

Ha gün gelir ciddi bir karar almak gerekir, anne-babaya danışmak gerekir o ayrı.
Ancak çekirdek ailenizin kararlarına başkalarını karıştırmayın.
Misal eve bir masa alacaksan, bunun ihtiyaç olup olmadığına eşin ile karar ver, 3. bir şahsı karıştırma (örnek veriyorum).
Bu herhangi bir karar için geçerli, en ufak olandan en büyük olan kararlara kadar, eşin ile mukayese et.
En son noktada büyüklere danışılır, kafanda iyice ne yapacağın oluştuktan sonra.
Aksi halde eşin ile çok çatışırsın.
Ancak bu tek taraflı olmamalı, eşin de aynı şekilde davranabilmeli ki dengeyi oturtun.
Günün sonunda "ben neler yapıyorum, ne mücadele veriyorum o da ne kadar umursamaz" dememelisin eşin hakkında.
O da en az senin kadar özveri ve fedakarlıkta bulunmalı.
Bununda tek çözümü eşin ile iletişiminin kuvveli olmasından geçer.

Allah kolaylık versin.
Erkek ailesi gibi ailen var anlaşılan.
Umarım akılları başlarına gelir ve evinize hanenize çok müdahale etmezler.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Arkadaşlar merhaba, evlendikten sonra yalnızca eşinin soyadını kullandığı için kendi ailesinden tepki alan oldu mu? Ayrıca evlenmenize rağmen kendi aileniz; eşinizden çok kendileriyle ilgilenmenizi,sürekli aramanızı,planlarınızı kendi ailenize göre yapmanızı istese nasıl davranırdınız?
Valla öyle düşüncelere ben kapilsam annem babam sen evlisin artık derdi bana 😊 hiç öyle sorunlar yaşamadım eşimde de öyle bi sorun yok bazen bayramlarda ailemin yanına gidemiyorum ya daha önce giderim ya da daha sonra ama böyle sorunları hiç yaşamadım . Esiminde benim de asıl önceliğimiz kendi yuvamız

İ
Bir defa soyadı kanunu denilen birşey var.
Evlendiğin zaman eşinin soy ismini alıyorsun, annen neden eşinin soy adını almış o zaman?
Bir sormak lazım...
Bu tamamen senin tercihin, kendi ailene laf düşmez.
Bende aynı fikirdeyim, eşimin soy adını değil kendi soy adımı kullanacağım diyorsan bu da mümkün.
Ancak eşin olacak kişi ile bunu etraflıca konuşup hemfikir olmanız gerekir, aksi halde o cepheden de sorun yaşarsın.
Bana göre ataerkil bir kafada olmamın da etkisi olabilir, eşin soyadını almak gerekir.

Evlenmenize rağmen kendi aileniz eşinizden üstün olduğunu iddia edip sadece onlara yönelmenizi bekliyorsa, orda sıkıntı var derim.
Farz edinki eşinizin ailesi aynı baskıyı uyguluyor, "kayınvalide sorunları" diye konuların ardı arkası kesilmez burada değil mi?

Ben hep derim, kadındır dengeyi kuran.
Malesef ki kadındır!
Erkek anlamaz birşeyden, nezaket bilmez, ince düşünce bilmez.
Her soruna bodoslama dalar, zaten kötü olan durumu içinden çıkılmaz hale getirir.
Bu sizin elinizde ve kontrolünüzde unutmayın.
Eşe bir çok şeyi duyurmadan kendi içinizde halledebilirsiniz.
Hele ki kendi aileniz hakkında böyle hassas mevzuları bilmemesi daha makbul.
Gün gelir "senin ananda - senin babanda" diye lafa girer, ağzınız açık kalır verecek cevap bulamazsınız.
O yüzden kendi içinizde bu durumları kontrol edin, ama ailenizi eşinizin önüne koymayın.
Eşinize de asla aileniz ile alakalı olan sorunları şikayet, yakınma, yorgunluk nezdinde aktarmayın.

Tabii ki ailenizi ararsınız sorarsınız, ancak her gün her saat olmaz bu.
Bunu ailenize açıklayabilirsiniz.
Sizin de artık bir yuva kurduğunuzu ve kendi planlarınızı eşiniz ile yapmanız gerektiğini anlatın.
Anlamasalarda anlatın, bırakın siz yine kendi kararlarınızı ve planlarınızı eşiniz ile alın.
Baktınız ailenizden sitem, sorun, kavga şeklinde geri dönül oluyor, dersiniz "ben zamanında size söyledim, ben yuvamı kurdum, bir aile kuruyorum yarın öbürgün benim de çoluğum çocuğum olacak, tabii ki yuvamda eşimin ve benim sözüm geçecek, benim kocam sizin kararlarınızda söz sahibi mi? Siz nasıl benim ailemde söz sahibi olabilirsiniz ki?" dersin kapatırsın konuyu....

Ha gün gelir ciddi bir karar almak gerekir, anne-babaya danışmak gerekir o ayrı.
Ancak çekirdek ailenizin kararlarına başkalarını karıştırmayın.
Misal eve bir masa alacaksan, bunun ihtiyaç olup olmadığına eşin ile karar ver, 3. bir şahsı karıştırma (örnek veriyorum).
Bu herhangi bir karar için geçerli, en ufak olandan en büyük olan kararlara kadar, eşin ile mukayese et.
En son noktada büyüklere danışılır, kafanda iyice ne yapacağın oluştuktan sonra.
Aksi halde eşin ile çok çatışırsın.
Ancak bu tek taraflı olmamalı, eşin de aynı şekilde davranabilmeli ki dengeyi oturtun.
Günün sonunda "ben neler yapıyorum, ne mücadele veriyorum o da ne kadar umursamaz" dememelisin eşin hakkında.
O da en az senin kadar özveri ve fedakarlıkta bulunmalı.
Bununda tek çözümü eşin ile iletişiminin kuvveli olmasından geçer.

Allah kolaylık versin.
Erkek ailesi gibi ailen var anlaşılan.
Umarım akılları başlarına gelir ve evinize hanenize çok müdahale etmezler.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim cevabınız için,donanımlı biri olduğunuz aşikar,konuyla ilgili başka tecrübeleriniz varsa paylaşmanızı isterim

Aile
Valla öyle düşüncelere ben kapilsam annem babam sen evlisin artık derdi bana 😊 hiç öyle sorunlar yaşamadım eşimde de öyle bi sorun yok bazen bayramlarda ailemin yanına gidemiyorum ya daha önce giderim ya da daha sonra ama böyle sorunları hiç yaşamadım . Esiminde benim de asıl önceliğimiz kendi yuvamız
Ailenin, evlendikten sonra bizi unuttun artık bizden koptun demesi normal midir sizce

Ailem böyle birşeyler isteseler
O zaman neden evleniyorum hep sizle kalıyım derdim
Çünkü gerçekten anlamsız davranışlar sanırım sizi aşırı derece çok sevip başkasıyla (eşiniz) paylaşmak istemiyorlar

Aile

Ailenin, evlendikten sonra bizi unuttun artık bizden koptun demesi normal midir sizce
Kesinlikle normal değil ama sizin davranislariniz da önemli .annem babam bana çok düşkündür o yüzden sık sık ararım aramayınca uzun zamandır aramadın der babam ama öyle sitemli evlendin artık aramiyosun gibi değil. Biz farklı şehirlerdeyiz ailemle aramızda 3 saat var özlediklerinde hadi gelin bi ara vs derler ama onları unuttuğumu ve buna neden olan şeyin evliliğim olduğunu asla düşünmüyorlar . Yanıma geldiklerinde eşim benden daha çok ilgilenir onlarla bugün şuraya gidelim yemek yiyelim ya da farklı şeyler getirir evde yiyelim diye vs o yüzden belki de eşimi ve beni pek suçlayıcı konuşmazlar ama ben de her zaman anne ve babala ilgi gosterilmesinden yanayım onlar yıllarca bizimle ilgilendi.
Bazen aileler çocukları evlenince psikolojik olarak boşluğa düşerler abim evlenince annem öyle olmuştu annem abime babam bana düşkündür .eğer öyle şeyler yaşasaydım konuşurdum ailemle

Artik yonun degisiyor.Evlenince kocan ve cocuklarina daha fazla vakit ayiriyorsun mecburen.Ayni evde yasamaya daha fazla vakit harcamaya baslayacaksin dogal olarak birlikte daha fazla sey planlayacaksiniz.Ayrica aileni tabiki atmayacaksin ama onceliklerin degisiyor.Anne olacaksin ilk yonun bebegin olacak.Onun rahatina gore belki bir yere gitmek bile istemeyeceksin.

Soyadi konusunda da cok gerekli gormuyorum.

Arkadaşlar merhaba, evlendikten sonra yalnızca eşinin soyadını kullandığı için kendi ailesinden tepki alan oldu mu? Ayrıca evlenmenize rağmen kendi aileniz; eşinizden çok kendileriyle ilgilenmenizi,sürekli aramanızı,planlarınızı kendi ailenize göre yapmanızı istese nasıl davranırdınız?
Aıle saadet dusmanı deyım sana nasıl kv kp kulak asmayacaksak kendı aılende kulak asma yoksa evlılık gercekten yurumez. Benım annem daha bır kere arayıp evlılıgım hakkımda yorum yapmadı bızde ayıptır hatta cok gıtse gelse anne ve kız ayrılsa annesı bak yuvasını dagıttı derler😁 bıraz eskı kafa olabılır ama dogru bulurum her zaman.

Arkadaşlar merhaba, evlendikten sonra yalnızca eşinin soyadını kullandığı için kendi ailesinden tepki alan oldu mu? Ayrıca evlenmenize rağmen kendi aileniz; eşinizden çok kendileriyle ilgilenmenizi,sürekli aramanızı,planlarınızı yeni ailenize göre yapmanızı istese nasıl davranırdınız?

Ailen soyadın için tam olarak nasıl bir tepki verdi ? Dini mı dile getirdiler ?

Back
X