Soyadımdan nefret ediyorum

canım senin soyadını kaç yıldır kullanıyo ailen sülalen herkes alışmıştır

utanılıcak yada ayıplanacak bişey değil ki soyismi yani yapılacak bişey yok

Allahtan kızsın evlenince değişir

tam tersini düşün evleneceğin adamın soyismi cins bişey olsa vazmıgeçiceksin yada sevdiğin bi arkadaşın soyadı değişik olsa arkadaşlığınımı bitireceksin

üzülme derim küçük ayrıntılar bunlar

Öğrenmek zorunda değiliz bence, kız zaten rahatsız olduğu için konu açmış, rahatsızım derken şu kadar kişinin okuyacağı yerde neden yazsın ki..Hem ben merak da etmedim açıkçası :44:

Bana kalırsa sen kısa süreç uzun süreç dinleme, bi de çalışıyormuşsun, değiştir gitsin hocam Şöyle için rahat rahat söylersin gerektiğinde... Yoksa "takma, boşver" faslını geçmişsin sen zaten

Hocam ağzına sağlık yaa..

benimki Akyıldız ama satılmış da olsaydı soyadım bundan şikateçi olmazdım dalga geçenler kendilerine baksın etraf çokda umrunda olmamalı zaten evlenince değişiyor kimliğin arka yüzündeki mahalle cadde bile değişiyor şimdikli aklım olsa kızlık soy adımıda kullanırdım bizim mahallede bi adam vardı adı durmuşdu soyadı dursundu ne yapsın adam şimdi kabullenmek lazım

Soyadını öğrenince teselli seklimiz değişmeyecek.sen nasıl huzurlu hissiyorsan kendini onu yap.bu soyadını değiştirip degistirmemen icinde geçerli.

insanlar ilk önce kendisiyle dalga geçmeyi öğrenmeli :)) bugün soyadı olur yarın başka bişi olur. takılıp kalırsınız. insanlarda sizin bu durumunuzu kullanır. komik bişimi sizde gülün :)) sizde espirisini yapın..metin şentürk mesela adam ağma ama en çok kendi kendisiyle dalga geçiyor. insanlarda bu özgüveni sayesinde onu sevdi zaten. bu kadar takıyorsanız çok basit gidersiniz mahkemeye değiştirirsiniz. işyerindekiler ne düşünür diyorsunuz. bu bile ilk kurduğum cümleyi haklı çıkartıyor. "elalem ne der"le yaşarsanız her zaman kaybedersiniz. kendiniz için yaşayın, kendi kendinizin en iyi arkadaşı dostu olun.

aynı sorunu ilk okulda bende yaşadım o kadar üzülürdüm ki anlatamam ama artık hiç takmıyorum ve soyadımla da gurur duyuyorum sende böyle yap ve bir soyadının olduğuna da şükret bazılarının bir nüfus cüzdanı bile yok

Boşver be canımcım..Tek derdin bu olsun..Ben de soyadımı evlenmeden önce çok beğenirdim.benimle çok uyumluydu açıkçası

Ama evlendikten sonra garip bir soyadına sahip oldum:26::26::26:
Geçen gün nette arattık eşimle,bırak Türkçe'yi ne almanca'da ne ingilizce'de hatta osmanlıca da bile yokkk

Son düzenleme:

Hem beni takmamam konusunda ikna edersiniz diyorsun hemde soyadının ne olduqu hakkında bisey söylemiyorsun.
Kac yasındasınki?
Can sıkıntısından falanmı actın böle bir konu?
O kadar dert ediyorsan qidip mahkemeye deqistirceksin o kadar komik bir soyadın warsada deqistirdiqin icin herkes hakwerir.
tabi bütün bunlar qercekse..

bencede sana katılıyorum canı sıkılmış açmış heraldee

kusura bakma pek inanmadım.soyadını söylemiceksen neden konu açıyosun.bizden ne bekliyosun anlamadım ???:44:

Benim bekarken soyadım da çok komikti Okulda her yerde adımı bilmezlerdi soyadımla hitap ederlerdi. anlamı güzel olduğu için süre sonra üzülmemeye başladık ama yine takıyordum. Evlendiğim facede bile bekarlık soyadımı yazmıyorum. Soyadı çok karizmatik bir koca aldım

Benim evlenmeden önceki soyadım da çok tuhaf, komik değil, çünkü kimse anlamını bilmiyor yani ama yine de bana sürekli soyadımla hitap ederlerdi
Dert etmedim ama hiç
Ve bence sen abartıyorsun, çok da komik bir şey değil, ah ahh keşke söylesen de sorun çözülse

Ay Bacım Bırak Söylemesin..
Üstüne Gitmeyin..
Birileri Söyle Söyle Dedikçe..
Garipleşiyor... Ortadan Kayboluyor..

Giriyor Tek Mesaj Yazıp Çıkıyor..
Böyle İçi Rahat Ediyor..
Yazmasın..
Derdini Kendi İçinde Patlatsın..

Konu sahibinin girip çıkışını, yalanını doğrusunu bilmem de, konunun başından beri soyadının ne olduğunu söyletmeye çalışan, "söylemezsen biz ne yapabiliriz ki" diyen, söylemiyor diye kızan arkadaşlara (tüm samimiyetimle, yoksa bana ne ama merak ettim gerçekten) bir şey sormak istiyorum: bu arkadaş girse de (konu sahibi arkadaşım afedersin atıyorum) "soyadım Aptal" dese. Benim adım "Ayşe Aptal " dese, söyleyeceğiniz cümlelerde ne değişecek Allah aşkına çok merak ettim? En en en mantıklı cevap şu olur ki "yok canım soyadın abartılacak kadar komik değilmiş boşver" Böyle bir cevapla, şu anda "soyadın ne olursa olsun gurur duy, boşver nasılsa değişecek, üzülme benim de öyleydi vaktinde ya da evet değiştir" mesajlarından farkı ne olacak? Cidden merak ediyorum...

Soyadını söylerse şunu deriz diyebileceğiniz başka bir cevap var mı?

Örnek olarak yazdığım cümlelere benzer mesaj yazan arkadaşlara kötü bir şey demiyorum bu arada, onları takdir ediyorum fikirlerini söyledikleri için, söylenecek şey varsa her halukarda söylenir, soyadının ne olduğu ne farkeder ki? Bana biraz kadınsı meraklar dürtüklüyor gibi geldi...

Son düzenleme:
soyadını niye söylesin ki, ben olsam ben de söylemem. gizlilik diye birşey var.

arkadaş problemini paylaşmış yine iğneleyici dalga geçici birçok yorum var arkadaşlar lütfen biraz anlamaya çalışalım.bu tür konular insanın yaşamını çok etkiliyor.konu sahibi arkadaşım bak benim de saçma sapan bir soyadım var,ilk başlarda sıkıntı çekiyordum ama sonra kendin dalga geçtiğin zaman başkalarına fırsat kalmıyor mesela.hem bu senin özgüveninin de ne kadar gelişmiş olduğunu gösterir.hatta arkadaşlarımın bir kısmı bana şu an yalnızca soyadımla hitap eder,ben de güler geçerim.yani her ne kusurun varsa kendi gözünde ne kadar büyütürsen insanlar da bu zaafını kullanırlar.soyadını değiştirme fikrine gelince,ben böyle bir şey düşünsem aklıma hemen ardından ailem gelir,ne kadar üzülürler soyadlarını taşımadığıma diye bi vicdan yaparım.o yüzden evlenene kadar sen de gül geç soyadına.sevgiler..

Soyadınızı illa söyleyin demem ancak bende merak ettim bu kadar taktığınız için. =) Fakat ne ismimizi ne de soyadımızı seçme şansımız yok.Ayrıca sizin çok hoş diye gördüğünüz soyadını sahip olan hiç sevmiyor olabilir.Belki sizin içinde durum budur.Ancak çok çok rahatsız oluyorsanız değiştirin.Aile ne tepki verir bilmiyorum tabii.Ama anlayışlılarsa iş ortamında çok hoş olmuyor,rahatsız oluyorum diyebilirsiniz.Olmazsa nasipse evlenene kadar devam.Ama en güzel yol takmamanız.Elinizde olan bir şey değildi bu sonuçta. =)​

hahahha aynı durum bende de vardı bekarlık soyadım komıktı okulda arkdaslarım ogretmenlerım ve daha sayamadıgım kısıler dalga gecerdı takmazdım bende onlarla beraber gulerdım aynen senın hesap soyadı guzel koca aldım konuyu acan arkadas da aynısını yapsın:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…