Soyadımdan nefret ediyorum

Siz şimdi birini çok sevsenizz soyadı komik bişe olsa evlenmicekmisinizz..

Soyadına bukadar takıntılısınız yaa bunuda yaparsınız..

Tavsiyee:

Biriyle tanışırkenn soyadını sorun öncee hani aşık felan olursunuz mazallah yeni bi kriz ortamı yaratmayın bizee..

cnm takıcak başka birşey bulamadın mı tek derdin soyadın olsun bence şöyle etrafına dön bak ne dertler var boşvervarsın sadece soy adına gülsünler

Tencere,Deli,Çıplak,Mucuk,Minimini

Bunlar 5 arkadaşımın soyadları .

Kötü olduğu konusunda hem fikirim onlarla.

Ama ki dünya'nın sonu değil ya...

Mahkeme bu tür davaları uzatmıyor ,

heleki psikolojık yönden etkılenmek gibi

geçerli bir sebebin varsa.

Rahatsız oluyorsun madem git değiştir.

Bu kadar takıntı haline getırdığın bir konuyu

bizler 3-5 yorumla nasıl yok edebiliriz ki sanki...
:126:

Son düzenleme:
Soyadı değiştirmek çok kolay.Gidip dilekçe veriyorsun mahkeme günü tek celsede değiştiriyorlar,karar yazısı çıkınca nüfus dairesine gönderiyorlar, birkaç kez git gel oluyor ama çok da uzun değil. Seni üzüyorsa değiştirebilirsin.Hem böylece boşanıp da bu soyada geri döner miyim korkun olmaz.Allah dermansız dert vermesin arkadaşım,takma kafanı.

ya soyadım ne olursa olsun çok utansamda değiştiremezdim ben olsam
sonuçta tüm ailenizin sülalenizin soyadından farklı...beyenmeyip değiştiriysun
ben onlara saygısızlık yapmışım gibi hissederdim ben utanıyorumda onlar utanmıyor..onlar değiştirmemiş ama derdim..soyad bu ama..atadan deden kalma birşey.gidip mahkemede "hmm yenisoyadım şu olsun".çok garip "BENCE"
daha komik bi durum..

doğru söylemişsin 1934 yılında çıkmış soy adı kanunu o tarihten buyana aileniz büyükleriniz utanmamış bunların arasında belki çok yüksek mevkide olan akrabalarınızda vardır onlarda söylemeye çekinmemiş ne olacak bi kaç harf topluluğundan insan ilk önce kendine öz güven kazanmalı soy adın kral olsa padişah olsa sana ne heybeti olur küçük olsa sen insanlar arasında küçükmü olacaksın mantığını anlamış değilim ben evlendikten sonra soyadım bir meyve ismi oldu eşimle mutlu huzurluyum o meyveninde hoşafı yapılıyor vah şimdi bende hoşafmı oldum diye dertleneyim

Bende değiştirmezdim her neolursa olsun ama çokta yapılmayacak absürt birşeyde değil yani...

Önemli olan soyadınız ne olduğu değil kimin soyadını taşıdığınız. Babanızla aranız iyi mi, onunla gurur duyuyor musunuz? Öyleyse eğer onun soyadıyla da gurur duymalısınız. Ben babamın soyadını taşıyorum. Soyadım gayet de güzeldir. Ama nefret ettiğim bir adamın soyadını taşımaktansa gurur duyduğum bir babanın veya eşin komik soyadını taşımayı yeğlerim. Tek derdinizin soyadınız olması dileğiyle...

Bikaç sayfa okudum, sona baktım belki söylemiştir diye ama söylememişş
Bende değiştirmezdim bu arada...

canım ya çok güldüm valla bu arada benimde ilk okul hayatım boyunca sınıfta aynı isimden iki kişi olduğumuz için beni hep soyadımla çağırdılar hep 5 sene boyunca ayrıca bazı ilkokul arkadaşlarımla aynı orta okul ve liseye gittiğimiz için daha sonrasındada bu devam etti evlenince soyadım değişti ve seninle aynı kaderi yaşıyoruz benimde soyadım bir meyve ismi ayrıca şunuda belirteyim ben üniversitede okurken evlendim hocanın biri bir gün sınıfa geldi ve yeni otomasyonda adını bulamıyorum notunu girecem adın yok dedi bende hocam soyadım değişti ondan bulamamışsınızdır yeni soyadım .... oldu bu şekilde bulabilirsiniz dediğimde eski soyadın daha güzelmiş keşke onu kullansaydın dedi tabi ben kocamla 4 sene çıktım 1 sene nişanlı kaldım hemen lafı yapıştırdım tabi hocam ben o soyadını alabilmek için 5 sene sabrettim kocamı razı edene kadar canım çıktı (espri tabi ki) ne diye kendi soyadımı kullanacakmışım dedim tabi sınıfta alkışlar falan kocama aşığım onunla gurur duyuyorum soyadı ne olursa olsun kocam yanımda olsun sabah gözlerimi açtığımda başımı diğer tarafa çevirdiğimde kocam yanımda ya okuldan döndüğümde anahtarım olsa bile kapıyı çaldığımda kapıyı açan bir kocam varya daha ne olsun soyadı umrumda bile değil :)) aaahhhhhhhhhh kocamı öslediiimmm (

bencede özgüven meselesi..
o dalga geçenlerle birlikte samimiysen güler geçersin..
yada samimi değilsende gereken cevabı verir geçersin..
önemli olan taa kaç yıllık atalarına saygısızlık yapmamak..

bundan takıntı derecesinde rahatsız oluyorsan mahkemeye başvurup değiştir canım. mesela annenin kızlık soyadını alabilirsin, ya da aklında olan beğendiğin bir soyadı alabilirsin. bu senin hakkın bu senin iyi hissetmeni sağlayacaksa neyi bekliyosunki değiştir gitsin.

espiriye bağlıyalım bari bu gergin ortamı...

Hande mi yener, Funda mı arar, Seray mı sever...

Bu üçüne önce Nejat işler sonra da Ahmet çakar...

Bu geyik Celal'i bayar, bu geyiğe dayanamayan Ferhat göçer....

Yıllar sonra bunlar tarih olur, o tarihi de Gönül yazar, Mehmet okur...

nil karaibrahimgil,fahrettin cüreklibatur,feridun düzağaç,kemal unakıtan,ahmet çakar,celal bayar,ferhat göçer,nefise karatay
bunlar da çok güzel soy isimleri değil ama adamlar ne işlerle uğraşıyorlar...

bırak kuzum barış kendinle...soy ismin önemli değil önemli olan onu kendinle bütünleştirmen...farkına bile varılmayacak düzeylere getirmen...

Bizim de coğrafya öğretmenimiz vardı soyadını söylemiyordu bize sadece ismini söylüyordu
Biz de çok merak ederdik hocam söyleyin söyleyin diye o da ''çocuklar ben soyadımı sevmediğimden söylemiyorum '' derdi
birgün dayanamayıp söyledi soyadı ''ÖCALAN''mış sence senin soyadının komikliği bunun yanında ne kalır ki ?

ne soyadıymış yahu hint prensesi misin yoksa bulunmaz hint kumaşı mı anlayamadım:26:

Bizde de lisede buna benzer bir durum olmuştu, Hüdaverdi imiş hocanın soyadı bir türlü şöylemek istemedi. O söylemedikçe biz üstüne gittik. Halbuki, sınıfa kendini tanıtırken en baştan doğal bir şekilde, diğer hocaların yaptığı gibi isim ve soyadını söyleseydi, ben 40 sene sonra bu hocanın soyadını hatırlamayacaktım bile.

Arkadaşım, siz bu konuyu ne kadar az sorun yaparsanız o kadar rahat edersiniz. Soyadınızı belirtmeniz gereken bir ortam olduğunda (kesinlikle burada yazın anlamında söylemiyorum) bunu söylememek için çaba sarfederseniz insanların daha fazla dikkatini çeker bu ve soyadınızı komik bulmayanlar bile davranışınızı komik bulup sizinle dalga geçebilirler.

Mahkemeye başvurup değiştirmek de bir tercih tabi, ama daha önceden soyadınızı bilenlerin ne düşüneceğine takılmışsınız bu durumda da. Ya da diyelim evlendiniz ve çok mutsuzsunuz, eski komik soyadınıza dönmemek için mutsuz bir evliliği mi sürdüreceksiniz? Sizi çok rahatsız ediyorsa bu soyadı bir yerden başlamak zorundasınız, ya değiştireceksiniz ya da daha az rahatsız olmanın yöntemlerini bulacaksınız.

öcalan gibi iğrenç bir soyismi değilse değiştirmek çok da gerekli değil bencede mesela babamın işyerinde bir tyz vardı soyismi cinsel idi. başka bir tanıdığın çıplak tı örneğin ama ne farkeder ki bielmiyorum ama çok takıp kendine dert ediyorsan mahkemeler bu iş için var....

Ben 17 yaşındayım .Yaşınızı bilmiyorum.Belki büyüksünüzdür benden . Ama bu dalga geçme olayı genelde ergenlik çağında filan oluyor :) Benim güzel bir soyadım var . Güzel olunca dalga geçmezler sanma sakın .Televizyonda bi ürünün markası diye dalga geçmişlerdi bi ara ortaokulda.hiç takmadım hiç çekinmedim. Güzel yada çirkin olması umrumda değil.Sonucta BABAM'ın soyadı.. Gururla taşı.Aldırma onlara.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…