Soyguncu gibi..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Evliliğimizin ilk 6 ayının büyük kavgalarının sebebi buydu yine başladı. Eşimin zaten 80 milyar borcu var. Evimiz kira. İyi yaşıyoruz ama yinede borç çok iş çok. İlk 6 ay iki erkk kardeşi ve annesi yattı eşim hem bize hem onlara baktı kira vs alışveriş fatura hepsini ödedik o zmn bu kdr iyi de yaşamıyorduk. anca yetiyordu. O yüzden eşim sürekli ailesine yardm ettiği kardeşleri erkk ve yaşlarıda ufak olmadığı halde çalışmadıları için çok kavga ediyordum. Çünkü çok çalışıyordu ama kimse eşimi düşünmüyordu
Kendimizi bırakıp onlara alışveriş yapıyorduk yinede hiçbişey yapmıyorsun diyodu annesş sonra bişeyler oldu koptular maddi açıdan. Eşim dükkan açtı kardeşleri de yannda çalışıyo. Bu seferde borç veriyo almıyor filan kendi kazancını onlara bırakıyor eşim.. Annesi yine başladı her gittiğimzde para istiyor. Geçen ayakkabı aldık gitmiş çocuğa vermş yine parasını istedi kendime alcm diye. Neblym bugün gttik bayram için elini öpeyim gel diyo. Para almk için yine aldı tabi. Sürekli soyguncu gibi para istiyo. Bakkala girince sigara istiyo her seferinde. Bnde çıkınca kavga ettm bu ne ya filan eşimle çok büyük kavga ettik yine... Bıktm artık bu muhabbetten. Gerçkten sürekli para istiyor bunalttı ya bıktırdı. Bzde sürekli bu konu yüzünden kavga ediyoruz. Anne baba ayrı kadın yıllardır oğullarını sömürüyor. İstediği herşeyi aldırıp kendi gezip tozuyo. Ev pislik içinde bilmem ne.. Sofra kaldırma huyu yok mesela yemek yeniyo sofra iki saat ortada bekliyo filan. Bekar evi gibi yaşıyorlar o evde bi aile kavramı yok nerdeyse... Bıktım artık. Eşim laftan anlamıyor herkese para dağıtıyor. akrabasının oğlu elin kızını hamile bırakır kürtaj parası bnm eşimden istenir. Nebiliym biri bişey ister bnm eşimden istenir.. Bıktırdılar arrtk. Bu şekil de asla ev sahibi olamayız biz.

Kadına kızmayın boşuna eşiniz sizin muhatabınız. Ben olsam ben de derim ben almasam başkası alacak en iyisi ben yiyeyim derdim.
İşte üslup olarak bnde sinirlenip kendimi yanlş ifade ediyorum eşime kavga ile yaklaşıyorum suçlu oluyorum sonra oysa amacım onu korumak. Millet resmen kullanmaya çalışıyo. Eşim zeki biri ama çok fedakar isteyene veriyo para. Hayır demiyor.

Boyle surer gider. Ayni babami anlattin sanki. Annem ölene kadar bu yuzden kavga ederlerdi.

Aynen benim eşimde öyleydi... Annesine kardeşine gözü kapali çevresindekilere hep yardimda bulunur para verirdi abisi dibimizden ayrilmazdi para için eşim kendinden çok başkasini düşünürdü.... Ama şimdi ne oldu eşimin işleri kötü gitti iflas etti ne abisi ne annesi nede kardeşi kimse yüzüne bile bakmiyor abisi eşimi dukkana bile istemiyor o dükkanida eşim abisine açti coluk cocuğu var abim baksn dedi ama iyi olduu iyii simdi kafasini vuruyor duvarlara paran varsa etrafin var diyor demem o ki inşallah esiniz gec olmadan herşeyi anlar.

Kazık yemeden zor anlayacak belli hatta anlamayacak. Annesi babası ayrıldığı için küçük yaştan beri ailesine bakıyormuş o yüzden böle alışmış. Onlar beni yıkılmaz bi duvar olarak görüyor diyo. Herşeye karış bi tek aileme verdiğim paraya karışma dioda annesş bıktırdı ya üç gündür 125 tl yedi. Her gittiğimzde para alıyo.

Kirayi faturayi alisverisi gectim de her bakkala girdiginde cakal gibi bekleyip siparis vermiyolar mi!! Ozellikle sigara! Gelinden istenmesi cok ayip bence.. benimki durmadan isterdi de deprestim
Ayni benim kv!
Bunlardan baska akilli yok cunku dunyada!
Esimin yegenine hediye alcaktim aradi beni yok sen gelene kadar duramaz parasini gonder dedi gonderdik. Gitigimizde almamis hediyeyi parayi baska yerde kullandim diyo. Neyse dedik gectik, bu sefer de aaaa oglummm eliniz bos mu cikacaksiniz cocugun karsisinaaaaa diyo. Suna ihtiyaci vardi ondan alin dedi gittik biz de mal gibi aldik!
Senden baska herkes salak bi sen cakalsin..
Kendinden boyle boyle nefret ettirdi iste.
Ahh ahh bu parasal konudaki saf yerine koymalarini anlatsam kk cöker ya

İnanın param olsa bende herkese yardım etmek isterdim.. ama işte arada ince bir çizgi var.. ben insanlara yardım ederken iyi niyetliyim ama beni kullandıklarını hissettiğim an bende her şey bitiyor. Işte eşinin de bu anlaması lazım. Gerçekten ihtiyaçları mı var istiyolar yoksa yolunacak kaz mı gördüler istiyolar. Eşinle bir anlaşma yap bence. Tamam ver ama önce küçük bir sınav yapın. Bir süre para verimini azaltsın yada askıya alsın hala sana karşı aynı davranıyorlar sa bir daha karışmam istediğin zaman ver ama hareketlerin de en ufak bir değişme olursa ben haklıymışım kardeşlerine maaş dışında bi şey vermiceksin de.. aşkım ben hep seni düşünüyorum modunda yapacaksın bunu..

Off yerden göğe kadar haklısın. Annesi böyle yetiştirmiş. Kendi ihtiyacını görmeden başkalarının ihtiyacini görmeye çalışıyor. Para yönetimini siz alın ona harçlık verin. Bir de yok demesini hayır demesini öğrenmesi lazım. Burada önemli olan mesela kürtaj parası mevzusunda o parayi verdiği için üzgün mü? Hadi istediler verdim ama hani vermesem iyiydi diyor mu yoksa tabi akraba vereceğim mi diyor.

Ya da annesi için ya istiyor kadın vicdanı el vermiyor ama hani bizimde para biriktirmemiz lazım keşke istemezse vs gibi bir bakış açısı var mı? Eger böyle düşünüyorsa zamanla düzelir. Çünkü çocukluktan annesinin ve dolayısıyla başkalarının ihtiyaçlarını kendininkilerinin önüne koymayı öğrenmiş. Aksini bilmiyor. Nasıl yapabileceğini vs. Çalışırsiniz
Uzerinde asarsiniz bu problemi. Ama bu haliyle bile kolay değil.

Ama kocan Tabii vereceğim o parayi akrabam sonuçta gibi bir mantık guduyorsa çok zor.

En iyi çözüm hergün size belli bir miktar para getirmesi sizin o parayi aileniz adına saklamaniz.

Yani atıyorum hergün 300 lira para diyeceksiniz. Bugün kasa da 200 lira var o alacak. Yarın 400 lira var. Yine o alacak. Ertesi gün 500 lira var. 200 u kardeşlerine bırakabilir. Ya da kendi alır 2-3 gün sonra annesi veya başka bir arabasının bir ihtiyacını karşılamak için kullanabilir gibi.
sizinle is birliği yaparsa bu çözün ise yarar gibi

O zaman akşam eve geldiği gibi bütün parasini al. Cebine harçlık 5-10 lira bırak.

Para vermeyi kesmiştik düşman oldular bi ara. Daha çok şey geldi başımıza ben yazmadım burda. Araba alıp satmaya başladığımızda ortak davranalım dendi onlarda 9 bizde 20 bin vardı ilk zmnlar işi çok bilmedikleri için sürekli arabalar bozuldu zarar ettik. Kar ettiysek de eşim eve bi kuruşunu getirmedi onlara verdi. İşin sonunda onların 6 bin kaldı paraları zarar ettiler. Eşime buldular suçu. Oysa eşim kar etse bile onlara yedirdi. Bu ortak bi iş beraber batarsın ya da çıkarsın paraları yerken bişey yok zarar edince sen yaptın dediler. Babası eşimi arayıp iki yakan bir araya gelmesin diye beddua etti yok işte kardeşine araba alacaksın diye zorladı küfür etti kiraların ödyceksn diye beddua etti. Annesi ona şikayet etmş bizi.
Ve bz o zmn zor durumda idik yeni evlenmiştik düğün borcu vardı. Zorla eşime üç bin çektirdiler biz ödycez sen çek dediler. Eşime dedim yapma etme bankadan çektiğin üç bini yarın kendilerinin bilirler ödemezler sana sen çektin sen harcadın derler yapma dedim dinlemedi. Ödemediler bize kaldı yarısı. Eşimi arayıp beddua eden param yok sen al diyen adam öteki oğluna on gün sonra 20 milyarlık araba aldı. Onuda eşim gttş onlara yardm etmek için seçti. Ve araba alınan kardeşi 50 milyarlık sıfır arabayı pert etti o halde ona araba alındı. Alınan arabayı satıp tekrar araba alıp satmaya çalıştı beceremedi o parayı da batırdı. O ara eşimle küstü eşim dükkan açtı bikaç ay snra barışınca onuda yanına aldı. Biri baba parası ile abisinin dükknda iş yapmaya çlışıyo ki eşim olsa beceremez eşim de borç harçla emeği ile kimse yardım etmeden uğraşıyo. Biraz uzun oldu ama konu bu. Ben artık deli olcam bugün denize gttik akrabalarına diyorki bu kdr parayı takmayın siz tatile gideceksinz paranın yarısını ben veririm diyo. Tatil içinde bz yokuz onlar ev tutckmş biz verelim size diyo iyce kudurdu ya.

Para biriktirme potansiyeli yok. Annesine hep veriyo onu bırak bugün akrabaları tatil için ev tutckmş para yüzünden de pek iolmaz diyorlardı tatil planının içinde bz olmadığımız halde bu kdr para dert etmeyin ben vereyim yarısını filan dedi.
Bildiğiniz dağıtıyor ya afedersin ama genel eve gitcem dese biri yardım etcek o kdr

Allah allah. Milletin tatil parasini niye üstleniyor. Senin işin çok zor. Gerçekten. Dükkan var demiştin. Bence sende o dükkanda calismaya başla. Kasaya giren çıkan senin kontrolünde olsun. Öyle millete söz verse bile elinde para olmadığı müddetçe vermez zaten. Ek iş yapsın beslenir milleti madem. Sen de bir sekil artik cok zor ama birikim yap hem borcu öde hem de ev parası biriktirmeye başla.

Çok sıkıntılı kocan var. Yani evlilik bozacak bir konuya dönüşebilir. Senin sırtında 80 bin borç var. Kendin tatile gitmiyorsun. Milletin tatilini oduyorsun. Ne diyeyim allah akıl fikir versin.

Eşiniz kör mü acaba? Ya siz nasıl dayanıyorsunuz anlamadım.. bide belli ki eşinizi çok seviyorsunuz. . Bu adamdan aile babası olmaz.. sizdee daha boşanmasın diye gözünün içine bakıyorsunuz. Boşanın demiyorum ama lütfen kendinize gelin, asıl siz rest çekin eşinize. Hiç bir kadın bunları çekmez. Oturun konuşun hatırlatın, para vermezsen yüzüne bile bakmazlar deyin. Geçen bir konu oldu burda bir arkadaş yazmıştı "dik duran kovalanır"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…