Söyledikleri doğru mu?

Erkek arkadaşım okuyor son sınıfta

Daha küçücüksünüz ikiniz de. Üstelik daha okuyormuş. Niye pat diye söylediniz ki babanıza? Hem kendinizi ele verdiniz hem de sevgilinizin ailesini zor duruma düşürdünüz. Çocuk daha okuyormuş, kadın annenizi arasın da ne desin?

Aile biraz gönülsüz geldi bana, belki de şimdilik bir şeyler ciddiye binsin de istemiyor olabilirler. Bana kalırsa önce sevgiliniz tanışsın, keza onun ailesi istemiyor olsa bile belki sizin aileniz istemeyecek veyahut başka meseleler olacak. Direkt aileleri pat diye tanıştırmaktansa önce sevgiliniz sizin ailenizle tanışsın sonra siz gidip onun ailesiyle tanışın en son da aileleri tanıştırın. Bence sıralama böyle olursa daha mantıklı. Hem de okuyorsunuz, aileler tanışana kadar siz de okullarınızı bitirmiş olur daha ciddi adımlar atabilirsiniz. Acele iş yapmayın, üzülürsünüz.

Sevgilinizin ailesinin sizi onayladigindan pek emin değilim, sevgiliniz daha mezun olacak, askerlik var işi yok aileşi gelsinde ne desin diğer taraftan.
Biz evlenirken eşimin ailesi ile ben tanismistim önceden annesi bana söyledi ben annemlere öyle geldiler böyle de olup tanışabilirler ama aileniz aramasın sakın

Ben aileler konuşsun istiyorum artık ikimiz yıllardır konuşuyoruz zaten aileler tanıssın istedim
Acele ediyorsunuz bence. Hemen evlenebilecek bir durumunuz yok ki aileler tanışsın. İşleriniz de hemen hazır beklemiyordur mezun olunca. Ailelerin öyle evlenmeden önce uzun süre, senelerce konuşup durması hiç iyi sonuçlar vermiyor. Bence onun ailesi bu yüzden de isteksiz olabilir. Erkek arkadaşınıza çok baskı yapıp bunaltmayın bence bu konuda.

Haklısınız kızlar. Ailesi gönülsüz gibi. Ben ailelerin kararına çok önem veririm. Ayrıldığımı mesaj olarak yazdım. Hayırlısı değilmiş demekki ailesi istemiyor

Haklısınız kızlar. Ailesi gönülsüz gibi. Ben ailelerin kararına çok önem veririm. Ayrıldığımı mesaj olarak yazdım. Hayırlısı değilmiş demekki ailesi istemiyor

Hâlâ anlamadınız. Aile sizi istemiyor demedik, niye kendi kendinize babanıza söylediniz dedik. Önce okullar biter, işler bulunur, sonra sevgiliniz ailenizin karşısına çıkar, aileniz onay verirse siz de öbür tarafın karşısına çıkardınız. En son da aileler tanışırdı. Sevgiliniz daha söylememiş ailesine, siz niye kendinizi ortalara attınız? En az 5 sene sonra yapılacak işi bugüne çekmeye çalıştınız. Teşbihte hata olmaz, vakitsiz öten horozun başını keserler demiş atalarımız. Olayları hızlandırmaya çalışmayın. Ayrılmayın da ama hatanızı nasıl telafi edersiniz bilemedim.

Ne hatası? Bu arada kardeşim resmimizi gördü o söyleyince açıklamak zorumda kaldım

5 yıllık ilişki. Kk de yorumlar. Ve bitti mesajı. İşte bu yüzden ailesi tanışmak istememistir. Henüz çok genç ve tecrübesiz iki insanın peşine düşmemek için.
Ailelerin tanışması demek söz nişan düğün ve curcuna demek arkadaşım. Sen bile buna hazır değilsindir. Tanismasinlar bence. Hele bi önünüzu görün. Söz hakkını önce siz edinin. Aileler ile neden hemen cikmaza giriyorsunuz.

Ayrılık mesajına o nasıl tepki verdi? ailen istemiyor dedin ve peki mi dedi sana ?

İyi de belki aileler anlaşamayacak. Bi konuşsun tanısınlar istedim

ailesi istemiyorsa bile burada istemedikleri şey ''sen'' değilisn bence. henüz okuyor dedin şu an ciddi bir adım atmak istememeleri çok doğal. ama zamanı geldiğinde elbet oğullarının 5 yıllık sevgilisi artık tanımak bir adım atmak isterlerdi. sizde bir zamanlama sıkıntısı olmuş

İki tarafta ayaklarının üzerinde durduktan sonra aileleri karıştırsaydınız keşke. Sevgilinizin daha okulu bitmemiş mezun olduktan sonra iş bulması da var.
Sizin aileniz adım atmasın, karşı tarafın bir şeyler yapması gerekir.

Çekingen vs değilim işim gereği çok telefonda da konuşurum da

Nasıl aranır da bizim oğlan sizin kızı beğenmiş ben de tanışayım diye aradım denir ki

Annem ile Kv bizim nişanda tanıştı

Düğünden 1,5 ay önce ve nikah tarihi vs alınmış davetiyeler basılmışken

İkinci kez de düğünde görüştüler hiç telefonda konuşmadılar o süreçte ve sonrasında

Bayram seyran ölüm hastalık toplam 10 -15 kere ancak konuşmuşlardır 10 yılda

Ne önemi var ki kimin aradığının

Önce sevgilin senin ailenle sen de onun ailesiyle tanış

Sonra da ikiniz görüşmek gerekirse organize edin

Sevgilin seni arasın sonra annesine versin Kv adayı seninle konuşsun
Sonra Kv anneni de alıp hal hatır sorsun vs vs

Üniversiteyi geçen yıl bitirmiş bir erkek kardeşim var.

Bugün gelip sizdeki gibi bir durumu açsa ve dese ki arayıp tanışın, "ne diyeyim insanlara?" derim. Ve aramak da istemem yani.

Daha mesleğine bile karar vermiş değil, askerlik duruyor, yaş henüz 23.

Ve yalan yok, körkütük çılgınca aşık değilse asla da istemem 30dan önce evlenmesini.

Belki siz şu an çok olgun ve evlilik yetkinliğinde olduğunuzu düşünüyorsunuz ama inanın henüz %98 ihtimalle hazır değilsiniz o toplara girmeye.

Fevri davranmışsınız. Bir şekilde babanız duyduysa dahi yapılması gereken sevgilinizin ailesine emrivaki yapmak değildi.

Babam istemiyorum ben dedi bunu erkek arkadaşıma söyledim. Ve istememe sebebi boyu kısaymış o yüzden istemiyorum dedi erkek arkadaşım da neden istemiyor baban diye sordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…