Söylenmekten kendimi alamıyorum

Diyemiyor maalesef.Kardeşin çarpar nasıl yaptıracaksın diyorum. Cana gelmesin mala gelsin diyor. Anama babama bişey olmasın diyor. Kasko yok bişey yok şuan.
Cana geleceğine mala gelsin lafının konuyla alakası o kadar yok ki. Nasıl cevaben böyle bir şey söyleyebiliyor anlamıyorum. El iyisi ev ayısı resmen.

Cana geleceğine mala gelsin lafının konuyla alakası o kadar yok ki. Nasıl cevaben böyle bir şey söyleyebiliyor anlamıyorum. El iyisi ev ayısı resmen.
Kesinlikle.Ya daha önce çarptı arabasını. Bu başka araba.Ya gene çarparsa. Adam işsiz nasıl yaptıracak.Annesi desen her hafta mutlaka birşey çıkarıyor. O yüzden getirme kalsın demeyi düşünüyorum.

Sen sorunu yanlis yerde arayip yanlis yere takiliyorsun ondan. Senin tek sorunun yaninda.

Sen sorunu yanlis yerde arayip yanlis yere takiliyorsun ondan. Senin tek sorunun yaninda.
Az önce bu şehirden bir terapiste yazdım.Para ayarlamaya çalışacağım. İş için bana pc gerekiyor.Pc yerine önce terapisti halletsem daha iyi olacak. Çok bunaldım. Normalde bu kadar kavga yoktu. Son zamanlarda annesi sürekli bişey çıkarıyor. Acaba evine getirtmek için mi yapıyor.Sorun eşimde zaten. Kimseye hayır diyemiyor.Özellikle anne babası kardeşine tapıyor. Yemin ederim ben böyle birbirine tapan aile görmedim. Allahı bu kadar agızlarına almıyorlar.

Eğer sizin planınızı değiştiremiyorsa alsınlar arabayı ne olacak. Ki
Arabanız var mı?

Araba yakıtla çalışıyor. Bunun dışında her kullanım arabada yıpranma payı demektir. Yıpranma payı satarken fiyatı aşağıya çeker.

Araba 4 lâstik üzerinde gider ve lastikler de yıpranmadan etkilenir.

Arabanın yükselen km si değerini düşürür.

Yani içine yakıt konulsa bile acil durumlar dışında kimseden araba istenmez.

Ben arabamı vermek istemiyorum. Ve kimseden de arabasını istemiyorum.

Araba ödünç alınabilecek bir mal değil. En ufak bir çizik binlerce liraya mal olur.

Bu sebeple konu sahibi haklı.

Alsınlar ne olacak ki denilecek bir mevzu değil araba istemek.

Evet var arabamız

Ve Kayınbabamın arabası yok ben kendim eşime söylerim istersen araba babanda kalsın arada ararım baba gel al anahtarı filan diye

Tabiki başkalarına vermem ama 1. Derecede akrabadan da sakınacak değilim benim planlarımı bozmuyorsa

Sen bazi yerlerde aile konularina gereksiz takiliyorsun (dondurma mevzusu gibi)ama diger konularinda da yazdiklarindan anladigim sen bosuna takilmiyorsun. Iyice bezdirmisler seni ama bunun sebebi yine esin. Kiz arkadas konusunu ne yaptiniz?

Onlar benzin bile atmıyor. Sadece gidecek kadar gaz atıyor.O kadar.

Ya ne alaka sizin arabanızda hakları varmış gibi sürekli istiyorlar biniyorlar? Nasıl bir rahatlıktır bu. kaza yapsa sorumluluğunu alacak mı? Hiç öyle bir izlenim almadım kaynınızdan. Bence araba konusunda eşinizle net bir karar alın kimseye emanet vermeyin. Tavrınızı koyun. Planınız varken bile "arabayı veremeyiz planımız var" diyemiyorsunuz. Çok garip geldi bana bu durum.

Sen bazi yerlerde aile konularina gereksiz takiliyorsun (dondurma mevzusu gibi)ama diger konularinda da yazdiklarindan anladigim sen bosuna takilmiyorsun. Iyice bezdirmisler seni ama bunun sebebi yine esin. Kiz arkadas konusunu ne yaptiniz?
Son durumda kız arkadaş yazmadı.Eşim ararsa mesaj atarsa cevap vermeyeceğim, pes eder aramaz dedi.
Evet bezdim.Annesi zırt pırt birşey çıkarıyor.Bu hafta full onlardaydı. Haftaya kaplıcaya gidecekler, eşimin dayısı ile.
Günces Allahaşkına bu arabada eşimin çok emeği var.Kaç ay kredi ödedi.Kvlerde bir miktar katmış. Ama çogunu eşim ödedi.Kaynım hiç para katmadı.Sence temelli mi versek onlara. Tamam kaynım sahiplenecek havadan mal sahibi olacak.Ama bu şekilde biz çok yıpranıyoruz.İnan geçen arabayı onlara bırakana kadar telefonda konuştum, gaz atmasın diye.Bıraksam dolu depo verir eşim

Kaynımın yaptıracak parası yok. Bir iki üzülürler o kadar.Kv de kpde de para yok. Eşim bana bilezik bozdurup yaptıralım diyecek nolacak.

Peki şöyle oluyorsa. Evler arası uzak diyelim. Atıyorum pazartesi verdiniz, en az 1 hafta sonra geri aldınız. Bu ayda iki kez oluyor diyelim. O zaman naparsınız.

Peki şöyle oluyorsa. Evler arası uzak diyelim. Atıyorum pazartesi verdiniz, en az 1 hafta sonra geri aldınız. Bu ayda iki kez oluyor diyelim. O zaman naparsınız.
Üstte de söyledim benim planlarımı değiştiriyorsa tabiki vermem ama işim yoksa işe ya da okula bırakılacak bir çocuk yoksa kalabilir

Ama sorumsuz abiye vermem

Bu konunuz daha birkaç gün önce detaylıca ve sayfalarca konuşuldu zaten. Siz değiştiremiyorsanız biz ne yapalım buradan?

Planlarınızı bozmayın, kv ye eşiniz demese de siz açıkça bizim işimiz var, sordun söyledik , ısrar etme lütfen deyin. Kocanız gitse de siz her buyurduğu yere gitmeyin, şikayetleri olursa kocanıza o lafları bana getirme ve yansıtma ben duymak istemiyorum deyin. Ehliyetiniz ya da şoförlüğünüz yoksa halledin ve araba size lazımken, onların da işi çok önemli değilse siz kullanın kimseye vermeyin.

Tüm bunları eşinize dikte edin, asla kabul etmiyor ve anlamıyor ise farklı dünyaların karakterlerisiniz demektir, aslında bu eski kız arkadaş konunuzdan da belliydi ama siz bilirsiniz ne diyeyim.

Niye arabanizi vereceksiniz ya o krediler siz evliyken odendiyse hic verme ne munasebet. Senin esin hayir diyemiyor degil isine oyle geliyor arada sen yipraniyorsun. Kayinvalideler araba alinirken para vermisler diyorsun demek ki o yuzden bu istemeleri. Bunun onunu alamazsin artik. Araba siz evlenmeden once alindiysa ver gitsin acima esin belki dersini alir. Yok evlendikten sonra alindiysa hic verme.

Siz mi ödeyeceksiniz sigortayı ? Eğer öyleyse, arabanın sigorta parasını taksi parası olarak ayırın. Kim kullanıyorsa o ödesin. Bunda ciddiyim. Blöf yapmayın bu konuda. Ödemezse kimse, araba yatsın evin önünde. Sigortasız arabayı çıkarsınlar bakalım trafiğe. Bu devirde araba alalım diyoruz, bir böbreğimiz kalıyor vermediğimiz. Tamam önemli şeyler veya ayda yılda bir gezme için alınır ama sizin araba ortak olmuş resmen. Yarın bir şey olsa, bütün borç sizin üzerinize kalacak. Hiç gerek yok. Bu konuda da kavga etmeyin sadece aksiyon alın.

İşte kv filan para kattıkları için ortak gibi olmuş araba o yüzden çekinmeden her fırsatta istiyorlar

Yine yiyici bir akraba meselesi yamyamlar resmen çok iyi bilirim bizimkilerden Normal kızmanız ben olsam bende sinir olurum. Yaşlı da olsa bi yere kadar verilir araba zaten her şey çok pahalı öyle eskisi gibi değil ki. Birde insanı rahatsız eden karşı tarafın yaşlı ya da genç kim olursa olsun '' bu nasılsa hayır diyemiyor '' kafasıyla fazlasını istemesi. Yüz buldukça astarını istiyorlar. Fırsatçılık yani. Zor zamanda yardım edersin arada gezmek için gidersin bunlarda değilim bende ama farklı niyetle sürekli kullanılınca insan zoruna gidiyor tabi. Benim dayılarda böyleydi biri habersiz gelirdi eve biz evde olmasak bile beklerdi kapıda gece 12 ye kadar otururdu hayır ertesi gün işin varsa erken git evine babama bıraktırırdı. Bende artık bi silkeledim bizimkileri kendinize gelin dedim. Ne habersiz geleni kabul ediyorum artık ne de eve bıraktırmak için akla karayı seçeni.

Niye onca emek verip aldığınız arabayı temelli veresiniz? Tavrınızı koyun artık almasınlar arabanızı. Eşiniz bir şey diyemiyorsa yüzünüzu karartıp siz bir şey diyeceksiniz. Bu nedir canım? Çok yüzsüz insanlarmış gerçekten. Eşinizin de cana geleceğine mala gelsin demesi tam cildirmalık. Siz mecbur musunuz elalemin verdiği zararı karşılamak için başka yerden kısmaya. Hem ne alaka zırt pırt arabanızı istiyorlar ben buna çok takıldım.
Sizin başlıca sorununuz eşinizin değişmesini beklemeniz. Bence artık olaya siz el atmalısınız. Kötü siz olursunuz birkaç gün gider belki ama bu saçmalıklar son bulur bi umut

Günces bana mesaj atar mısın. Sana akıl danışmam lazım lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…