Söylenmeli mi? Söylenmemeli mi?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.774
49.043
798
Büyük bir çıkmazın içine girdim arkadaşlar...
Bizim grup projemiz vardı... çok uğraştık üstünde
Geçen hafta pazartesi hocaya ödevi mail attık
Salı günü hoca ödevleri yorumladı...
KFkeds şöyle olmuş... Ayşe böyle olmuş falan diye...
Murat diye bir arkadaş var onunkini beğenmedi..
Bu arkadaşta 3 saat sonra hocayı bulup hocam ben size yalnış ödevi göndermişim, aslı buydu demiş.. hoca da kabul etmiş
Bizde tüm ödevler sınıfın pc cine yüklenir.
Bizde ödevin oluşturma saatine baktık.
Hoca murat seninki olmadı dedikten sonra yeniden yapmış yani yalan söylüyor
Kazara yalnış ödevi göndermemiş..

Biz sizce bunu hocaya söylemeli miyiz?:26:
Sonuçta emeğimizi yiyor...

Sonuçta hoca kabul etmiş, ben olsam hiçbirşey söylemezdim.. Senin notun mu yükselecek ki söylersen.. Sana yada arkadaşlarına faydası ne.. Arkadaşının notunu düşürme bari :26:

kendimi ilk okul öğrencilerinin şikayetlerini okuyor gibi hissettim boş ver be canım bırak o da öyle olsun.

Sonuçta hoca kabul etmiş, ben olsam hiçbirşey söylemezdim.. Senin notun mu yükselecek ki söylersen.. Sana yada arkadaşlarına faydası ne.. Arkadaşının notunu düşürme bari :26:

Bu kişi diğer insanların ödevlerini kötüleyerek kendi ödevini yükseltmeye çalışan bir kişi.
Ben salak mıydım ki gece gündüz bunun için uğraştım.

kendimi ilk okul öğrencilerinin şikayetlerini okuyor gibi hissettim boş ver be canım bırak o da öyle olsun.

Üniversitedeyim.

Ben olsam umursamazdım ki zamanında hep öyle yaptım Allah'a şükür şimdi hiç pişman değilim sonuçta gerçek emek verenlerle diğerleri mutlaka bi noktada ayrılıyor

Son düzenleme:
Hoca kabul etmisken sikayet etmek nedir anlayamadim.. arkadasin kotu not alinca sana bir yarari olacak mi hayir.. Birak o da iyi not alsin guzelim

Topik adı arkadaşı ispiyonlamalı mı ispiyonlamamalı mı olsa daha iyiymiş.

1- 3 saatte o stresle yeniden yapılan ödev zaten mükemmel olmaz. En fazla çok küçük düzeltmeler yapmıştır.
2- Hoca aptal değildir siz söyleseniz de söylemeseniz de zaten arada çok büyük fark varsa anlar.
3- Karakterinizi böyle alıştırmayın. Sizin grup not ortalamanıza bir etkisi olmuyorsa Murat , Mustafa , Ayşe, Fatma'nın notu sizi ilgilendirmesin.

Son düzenleme:
Okul bitince iş hayatında kimse o dersin notu yüksek mi alçak mı diye sormayacak
Böyle şeylere takılmayın..

canım ortada bir emek var ve senin hakkını yemişse sölenmeli

Aman canım böyle ufak detayları düşüncek vakti nasıl buluyorsunuz kendinizde....
Bilgisayardan ödev saatini filan kontrol etme bence çok gereksiz...
Hayır söyleseniz ne olcak
Ben üniversitede hoca olsam ögrencilerim böyle bir şikayetle karşıma gelse durup bi düşünürdüm lisede miyim diye
Ayrıca arkadaşınız 3 saatte o stres ve sıkıntıyla hazırladığı ödevi hocaya begendirebildiyse onu tebrik etmek lazım

üniversite hayatı boyunca ne haklar yeniyor çok gereksiz bence söylenmesi..bu proje bi derse yüzdelik bi katkı sağlıyorsa zaten sınavında ak koyun kara koyun çıkar ortaya.. bazı hocalar gereksiz bilmişlikleri sevmez zannımca.

sonuçta sen de ispiyonlamış oluyorsun. ödevler bireysel değerlendirilir. sınav olsa not ortalamasını yükseltiyor vs derim ama ödev kısmına azcık kıskançlık karışmış gibi. herkes kendine baksın. iyi her zaman iyidir.

1- Senin notun ya da çevrendekilerin notu bu durumdan etkilenecek mi ?
2- Sonradan yaptığı düzeltme herhangi birinden mi çalıntı ?

Bu soruların cevabı evet ise hocanıza durumu iletin ama yok değilse uğraşmayın derim.

neden söylüyorsunuz ki çocuk sizin yaptıgınız kısımlarda bir değişiklik mi yapmış? bu yaptıgınız hiç hoş görülmez hoca tarafından.neticede adam kabul etmiş ki belki de onun yanlışlıkla gönderilmediğini bildiği halde kabul etti.adam insiyatifini kullanmış ki sizinde hayatta çok sık yapacağınız bir şeydir bu.ayrıca kanunlarda bile boşluk vardır ki hakimin takdir yetkisine bırakılan.

Biz buna ispiyonlamak değil, hakkını savunmak diye bakıyoruz.
Hoca sınıfta herkesin ödevinden not kıracağı noktaları söyledi.
Oda hemen gidip hocanın not kıracağı noktaları düzeltmiş ki hoca notunu kırmasın diye.

canım ortada bir emek var ve senin hakkını yemişse sölenmeli

Katılıyorum ama nedense hakkını savununca emeğini yedirmeyince hemen lise bebesi etiketi yiyorsun
Sonra gençlik neden suskun,

Tam olarak olay şu: hoca diyor ki şundan not kırdım. o da gidip kırılan kısmı düzeltiyor. ve tekrar ben yanlış ödev göndermişim diyor.
Hoca da onun notunu düzeltmiş. baktık yani. hadi diyorlar ya hoca saf mı diye, düzeltmiş ama notunu. kırdığı yeri silmiş.
E benim kırılan puanlarım ne olacak ?

Hoca insiyatif kullanan bir hoca değil.
Ta sene başında söyledi geç ödev teslim eden ödevinin %50 puanını kaybedecektir diye.

Bizim sistem de ödevler de not ortalamasını yükseltiyor

Hakkını aramak değil canım bu düpedüz ispiyonlamak. Sen ispiyonlasan da hoca notunu değiştirmez çünkü farkındadır olayın. Murat'a senden zeki çıktığı için kızgınsın. O senden düşük alsın istiyorsun. Senin yaptığının adı da kıskançlık, çekememezlik. Sen kendi düşeceğin durumu düşün bence. İyi çalışmalar sana.

aman ödev alttarafı,hakkını yiyosa zaten bi şekilde HAK çıkartır
hocada kabul etmiş zaten,küçük düşürme kendini
belkide hoca farkında herseyn ama ona yardımcı olmak ıstedgı için kabul etti,bilemezsinkii:26:

anlamadığım neden emeğinizi yediği?
murat arkadaşınız yüksek alınca sizin notlar mı düşüyor?
çan eğrisi gibi bir sistem varsa haklısın ama onun dışında
haklıda olsan söylemek hoş olmaz sanki,sürekli alışkanlık haline getirdiyse ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…