Söz haftası ayrılık

Bence bir sey beklemeyin ilerde şunu da biz yaptık derler sinir olursunuz
Biz ev mi alsak falan dedik 2 sene önce ama peşinat icin arabayı satmak lazimdi ee araba da lazim kayinpederim gelin ben peşinat kredi çekeyim dedi onu bile istemedim yarın bir gün size ev aldık olur diye üstelik cogunu da biz odeyecektik
Ev almadık araba aldık çok çok zarara da girmiş olduk ama pişman değilim
Hee altındır eşyadir onlara yardım ederler ama etmeseler de beraber alirsiniz

Ağbi diye yazmışsınız. Devlet memurusunuz keşke biraz dilimizi düzgün kullansak.
Üyeliğim çok eski ama uzun zamandır kulübe ,foruma bakamamıştım.
Tekrar geldiğime memnunum.
Bu arada beni memnun eden diğer şey de; günümüzde gerçekten yeni nesilin de maalesef içine ettiği Türkçemiz ile ilgili,burada yapılan yazım yanlışlarına çok yerinde eleştiri ve düzeltme yapmalarınız.
Çok takdir ediyorum.
Evet dili nasıl kullandığımız önemli.
Bazen buradaki yazıları okumak işkenceye dönüşebiliyor.
(Hızlı yazılan klavyeden kaynaklanan hataları saymıyoruz 🤗)
Teşekkürler 👋☺️

Konuyu okuyunca sizi 20 li yaşların başında sandım. Meğer 40 yaşındaymışsınız. Ben şok. Çünkü bu yaşta hem de 2. Evlilik yapılırken 100 gr altın istedim de almadılar demeniz inanılır gibi değil. Kendinize fiyat mı biçtirtiyorsunuz?
Kayınpeder 100000 veriyormuş yermiyor mu? Üstünü ikiniz tamamlayıp eşyalarınızı alın işte. Şart mı düğün vs.
Her şeyi geçtim sizin maddi durumlardan daha büyük sorununuz var. Eş adayı sizin daha önceki evliliğinizi söyleyemiyor bile. Bu ne demek? Sizin arkanızda durmuyor. İlerde de durmayacak çünkü karakteri bu. İkinci evlilik için bu konuyu daha çok düşünün. İlerde kocam beni ailesine ezdirdi, benim yanımda olmadı vs gibi konular çok açarsınız.

Güzel kız kardeşim, kendi dengin olmayan biriyle evlenme. Sen memursan, gelirin iyi ise şartları seninle aynı insanla evlen. Ben erkeği iyi niyetli bulmadım. Atlamış tabi ev var memur kadın. Daha önce evlilik yaşadığınızı da gizlemiş üstelik. Çok ayıp hiç mi ortaya çıkmayacak, hem bu saklanacak bir şey mi?
Bu yoruma katılıyorum konu sahibi
Senin evin var
Garanti işin var
Adamın maaşı asgarinin bir tık üstü olduğuna göre muhtemelen özel sektörde çalışıyor.
Sen kendine denk birini bul
Bu devirde 100k para mı ?

Ayrıca forumda herkes ailenin mecburiyeti yok çocuğuna destek olmaya demiş çok komik eminim böyle söyleyenlerin hepsi de kendi evini , arabasını kendi alıp düğün yaparken bir kuruş hediye dahi kabul etmemiştir.

Senin evin var
Garanti işin var
Adamın maaşı asgarinin bir tık üstü olduğuna göre muhtemelen özel sektörde çalışıyor.

Ayrıca forumda herkes ailenin mecburiyeti yok çocuğuna destek olmaya demiş çok komik eminim böyle söyleyenlerin hepsi de kendi evini , arabasını kendi alıp düğün yaparken bir kuruş hediye dahi kabul etmemiştir.
100k para değil mi, değilse siz verin hanımefendiye evlensin boşa gitmesin bari. Hepimiz aileyiz burada malum, aile de zorunda para vermeye sizin fikrinize göre. Bana da bi araba lazım, ellerinizden öper.

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Çalıışın kazanın. Kimse size para vermek zorunda deıl

babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.
Pazarlığı siz yapmışsınız, siz vazgeçmişsiniz. 100 altın da iyiymiş.

Senin evin var
Garanti işin var

Hediye kabul etmemek görgüsüzlüktür yalnız. İnsanlar gönüllerinden kopanı evlenen çiftlere hediye ederler. Haraç keser gibi istenmez. Her şeyin bir usulü adabı var.

Hediye kabul etmemek görgüsüzlüktür yalnız. İnsanlar gönüllerinden kopanı evlenen çiftlere hediye ederler. Haraç keser gibi istenmez. Her şeyin bir usulü adabı var.
Kudra sen anlamıyorsun konuyu.

Seni doğuran ana babanın 40 yaşından sonra sahibi oluyorsun. Ver dedin mi verecekler. Ne demek vermemek yav anne baba o??? 40 sene önce o acı gecede seni yaptılarsa verecekler, kanunda yazıyor. Kuran'da da yazıyordur belki bi bakmak lazım

Kudra sen anlamıyorsun konuyu.

Seni doğuran ana babanın 40 yaşından sonra sahibi oluyorsun. Ver dedin mi verecekler. Ne demek vermemek yav anne baba o??? 40 sene önce o acı gecede seni yaptılarsa verecekler, kanunda yazıyor. Kuran'da da yazıyordur belki bi bakmak lazım
Evimin eşyalarını yenilemem lazım. Gideyim de biraz bizimkilerden biraz eşiminkilerden haraç keseyim. Yapsınlar görevlerini, evlenirken yapmadılar zaten. Gerçi benim beğendiğim masa 5 tv ünitesi 3 bin falan 😂 masrafsızım 😂😂😂

Neden siz kendi evinizi kendiniz düzmüyorsunuz? İlla hemen evlenmeniz mi gerekli? 1 sene birikim yapın, borca girin. İnsanlar 100 bin lira vermişler bu dönemde daha ne yapabilirler? Yaşlı başlı insanlar elindeki parayı da vermişler zaten. En sinir olduğum şey tüm yükü aileye yıkmak.
Kardeşim bu sene evlendi, hiçbir birikimi olmadan ve bizim borcumuz varken. Ve aniden söyledi, bu sene ben evleneceğim diye. Kendi birikimi yok, sabit bir işi yokken. Düğünü borç içindeyken yine biz yaptık. O kadar zorluk yaşadık ki anlatamam. Ailem kaç yaşında insanlar, annem hala temizliğe gidiyor, babam inşaatta çalışıyor. Bu insanlar 60 yaşlarındalar. Lütfen aileleri de düşünün biraz.

O düğünü yaparak hem kardeşinize hem de aile olarak kendinize kötülük yapmışsınız. Bıraksaydınız da , kardeşiniz kendi ayakları üzerinde dursaydı. Anne babanıza yazık olmuş.

Bana da öyle geliyor herşey bana yıkılmaya çalışılıyor benim gözlemlediğim sevgilim de bu duruma aşırı tepki vermiyor.görüşmeye devam edelimde istiyor.Beni buradaki insanlar kadar da suçlamıyor haklısın diyor.

100 gr altın talep eden kadına, "haklısın" diyen adamın aklından şüphe ederim ben. Müstakbel kayınpeder neden 100 gr altın bağışlasın size ? Takılar geline aittir diyerek ,3 gün sonra ayrılma amacıyla yola çıkmadığınızı nereden bilebilirler ?

Adam ( müstakbel kayınpeder ) bizde "drahoma geleneği" var dese ; güzel hamle olurmuş aslında. Bakalım o zaman istediğiniz kadar altını karşı tarafa vermeye gönüllü olur muydunuz. 😒

Hediye farklı, bu durum farkli. Kayinbaba gelseydi deseydi "100gram altin ve esyalariniz benden gule gule kullanin" o zaman hediye olurdu. Ve buna kim ne desin gönlü isterse saray verir kabul etmek isteyen eder, istemeyen etmez.

Ama şöyle yüzügü cikartip👇 ortalama 200 bin parayi bul öyle gel demek hediye kabul etmek değil,😬 Zorla istemek.
bende sorunlarını hallet öyle gel dedim i

Son düzenleme:
Yanlis anliyorsunuz. Sevgiliniz evlenmek istiyorsa babasina bel baglamamali. Bakin daha 6 ay varmis, sevgiliniz 12 ay vadeli kredi ceker, nikahı 6 ay otelerseniz borcsuz evlenmis olursunuz. 40 yasindaki adam babasina guvenip evlenmemeli. Ayni sekilde 40 yasindaki adam hic evlenmemis biriyle evlenecek hali yok, sizin daha once evlenip bosandiginizi saklamasi absürt. 100gr altin talebi ise bana fazla geldi.

...40 yasindaki adam hic evlenmemis biriyle evlenecek hali yok,

Bu düşüncenizin mantığı nedir ? Adam , konu sahibini sevmiş ; onunla evlenmek istemiş. Daha önce hiç evlenmemiş bir kadını sevmiş olsaydı da , o kadınla evlenmek isterdi herhalde.

Valla bugüne kadar ilişkilerimde mutlu olamama nedenim sizinki gibi bir aileye sahip olmamam sanırsam. Ben insanlara insan gibi davrandıkça tepeme çıktılar. Baba en doğrusunu yapmış, benim kızım 100gr altın değerinde verirseniz verirsiniz demiş. Not: ironi yok, ciddiyim. Benim babam karaktere, insanlığa falan bakardı, bana da paraya değer vermeyi öğretmedi, annem de keza. Sonucu yazdım, kimse kapımda falan yatmıyor.

Ben kimsenin kapısında yatan görmedim; "kapımda yattı vb" hikayelerini anlatanlar bulunsun ve olayın gerçekliği sorgulansın bence. 😂😂

Kapılarda yatan kaynağı belirsiz adamlar gerçekten varsa, psikolojik açıdan teşhis konulmuş şahıslar değillerdir inşallah.

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
İkinci evliliğinizde hâlâ para pul meselesine mi takılıyorsunuz? Sütten ağzınız yanmış karşınızdakinin tekrar boşanmayacağınız biri olmasına bakın siz. Babasının yüklü miktada parası var diyorsunuz. Size mi yedirecek yıllarının birikimini çalışmasını? Bana taktıkları bileziği bile elli kere dert ettim insanların parası diye. Azıcık duruşunuz merhametiniz olsun

Back
X