Söz kesme hastalığı?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Arkadaşlar insanlar konuşurken ne diyeceklerini tahmin ettiğimde sözlerini kesiyorum sonradan farkına varıyorum. Özellikle hoşlandığım kişi diyelim heyecan yapınca daha çok oluyor. Benim gibi olan var mı? Nasıl çözebilirim? Sonradan farkediyorum ama o an olan olmuş oluyor. Sürekli değil heyecanlandığımda daha çok oluyor:(

Arkadaşlar insanlar konuşurken ne diyeceklerini tahmin ettiğimde sözlerini kesiyorum sonradan farkına varıyorum. Özellikle hoşlandığım kişi diyelim heyecan yapınca daha çok oluyor. Benim gibi olan var mı? Nasıl çözebilirim? Sonradan farkediyorum ama o an olan olmuş oluyor. Sürekli değil heyecanlandığımda daha çok oluyor:KK43:
Bende iş yerinde oluyor. Pandemi dolayısıyla çok yoğun çalışıyorum ve işler çabuk hallolsun diye karşımdakinin sözünü de kesiyorum sanırım.Telefonda farklı zamanlarda 2 kişiden "lafı ağzıma tıkamazsanız anlatacağım" lafını duyunca ve kendimi özür dilemek zorunda hissedince şimdi biraz daha dikkat etmeye başladım.Ancak karşı taraf sadede gelemiyorsa çok yoğun olduğumu söyleyip sohbeti kısaltarak kapatmaya çalışıyorum.

herşeyi tekrar tekrar anlatan insanlara karsı melesef bende böyle oluyorum, çözümü nedir bilmem ama sabırlı bir sekilde kendini belki biraz sıkıp karsındakının sözünün bitmesine özen göstermelisin :KK66:

Arkadaşlar insanlar konuşurken ne diyeceklerini tahmin ettiğimde sözlerini kesiyorum sonradan farkına varıyorum. Özellikle hoşlandığım kişi diyelim heyecan yapınca daha çok oluyor. Benim gibi olan var mı? Nasıl çözebilirim? Sonradan farkediyorum ama o an olan olmuş oluyor. Sürekli değil heyecanlandığımda daha çok oluyor:KK43:
O değil de bizim iş yerinde bir adam var 3 ayda bir başka hanımla söz kesiyor. Öyle bişey sanıp koşarak girdim. Ani fren yaptım.

Aman her adamla söz kesmeyin de varın her adamın sözünü kesin bişey olmaz deyip çıkıyorum :halay::KK70:

Ne umdum ne buldum. "Söz kesmezse ölecek" gibi bir beklentim vardı.

Yani bu derdin tek çözümü birisiyle konuşurken kendinizi sürekli kontrol etmek. Başlarda biraz zorlanırsınız belki ama zamanla alışırsınız.

Her şeyi çok kısaca anlatırım. Bana da öyle anlatılsın isterim. Bazen şakayla karışık 20 saniye zamanınız var, 20 saniyeden sonraki dertlerinizi dinlemiyorum demişliğim var iş yerimde. Hatta bazen ayakta konuşurum ki taraflar hızlıca özetlesin, oturup kalmasın.

Gel gelelim sözümün kesilmesinden nefret ederim ve kimsenin sözünü kesmem. Bu sebepten iş arkadaşımı uyardım bir kere. Uzun uzun anlattım. Bak dedim, dört kişi oturuyoruz, sohbet ediyoruz, herkesin kabaca %25 konuşma hakkı var gibi düşün. Ama sen hem insanların sözünü kesiyorsun hem de sürekli konuşuyorsun. Haklısın dedi, dikkat edicem dedi. Aynı gün bir toplantı arasında tıp fakültesinden bir hoca ve ben bir şey konuşurken, zart diye araya girdi. Dönüp bir baktım. Hatırladı. Özür dilerim dedi. Rica ederim ayşe hanım, buyrun, bizim ne gibi önemli bir konumuz olabilir ki, sadece sizin maruzatınız önemli dedim. Rencide ettim.

Söz kesmek terbiyesizliktir.

Karşıdaki lafı uzatıyorsa, çok zamanımız yok, özetleyelim mi diyebilirsiniz.

Her şeyi çok kısaca anlatırım. Bana da öyle anlatılsın isterim. Bazen şakayla karışık 20 saniye zamanınız var, 20 saniyeden sonraki dertlerinizi dinlemiyorum demişliğim var iş yerimde. Hatta bazen ayakta konuşurum ki taraflar hızlıca özetlesin, oturup kalmasın.

Gel gelelim sözümün kesilmesinden nefret ederim ve kimsenin sözünü kesmem. Bu sebepten iş arkadaşımı uyardım bir kere. Uzun uzun anlattım. Bak dedim, dört kişi oturuyoruz, sohbet ediyoruz, herkesin kabaca %25 konuşma hakkı var gibi düşün. Ama sen hem insanların sözünü kesiyorsun hem de sürekli konuşuyorsun. Haklısın dedi, dikkat edicem dedi. Aynı gün bir toplantı arasında tıp fakültesinden bir hoca ve ben bir şey konuşurken, zart diye araya girdi. Dönüp bir baktım. Hatırladı. Özür dilerim dedi. Rica ederim ayşe hanım, buyrun, bizim ne gibi önemli bir konumuz olabilir ki, sadece sizin maruzatınız önemli dedim. Rencide ettim.

Söz kesmek terbiyesizliktir.

Karşıdaki lafı uzatıyorsa, çok zamanımız yok, özetleyelim mi diyebilirsiniz.

Aynen bence de terbiyesizlik sonrasında çok üzülüyorum biraz tezcanlılık var heyecanlanınca oluyor daha ziyade normalde çok sakin bi yapım var ama heyecanlanınca böyleyim :(

Bende iş yerinde oluyor. Pandemi dolayısıyla çok yoğun çalışıyorum ve işler çabuk hallolsun diye karşımdakinin sözünü de kesiyorum sanırım.Telefonda farklı zamanlarda 2 kişiden "lafı ağzıma tıkamazsanız anlatacağım" lafını duyunca ve kendimi özür dilemek zorunda hissedince şimdi biraz daha dikkat etmeye başladım.Ancak karşı taraf sadede gelemiyorsa çok yoğun olduğumu söyleyip sohbeti kısaltarak kapatmaya çalışıyorum.

Ben aslında sakinim genelde heyecanlanınca ve hoşlandığım kişiye karşı oluyor. 2 kez yaptım bilmiyorum soğurmj kaldı tabi sonradan dank ediyorda işte :(

bunun farkında olmanız aslında cok ıyı bırsey kayınvalıdem ve annem habıre soz keser konusurkende arkasını doner bı anda gıder veya baska bırseyle ılgılenmeye baslar bu ıkısınde gordum bunu

cok rahatsız edıcı ben dahıl bırcok kısı de bundan rahatsız oldugumuzdan uzak duruyoruz gorusmuyoruz

sızın sureklı degılmıs ve farkındasınız bu yuzden aşabılecegınızı dusunuyorum o anda ya pardon bugun bıraz heyecanlıyım falan dıyebılırsınız ya da derın nefes alıp verın kendınızı sakınlestırın :)

bunun farkında olmanız aslında cok ıyı bırsey kayınvalıdem ve annem habıre soz keser konusurkende arkasını doner bı anda gıder veya baska bırseyle ılgılenmeye baslar bu ıkısınde gordum bunu

cok rahatsız edıcı ben dahıl bırcok kısı de bundan rahatsız oldugumuzdan uzak duruyoruz gorusmuyoruz

sızın sureklı degılmıs ve farkındasınız bu yuzden aşabılecegınızı dusunuyorum o anda ya pardon bugun bıraz heyecanlıyım falan dıyebılırsınız ya da derın nefes alıp verın kendınızı sakınlestırın :)

Evet farkindayim neyseki, nefes alip vermeyi deniycem umarim basaririm
Cok tesekkurler

Koç musunuz ? Ay ben darlanıyorum söz kesenlerle konuşmaktan. Belki sözü kesilen birinin duygularını duymak işe yarar :KK48: Yani şey diyesim geliyor. Arkadaşım narsist misin egoist misin bi dinle yahu! Sadece sen, senin fikirlerin, senin hislerin yok. Bi sus yahu:işsiz: ya bence söz kesenler kendi kafasındaki düşünceye odaklanıyor ve benim üç cümlelik konuşmamın birinci cümlesine karşı ürettikleri argümanı hemen söylemek ve ondan kurtulmak istiyorlar. Üç cümleyi de düşün sentezle sonra cevap ver güzel arkadsşım:KK51:

Malesef bende de var bu. Karsimdaki cok donanimli, yeni bir seyler soyleyeyen bir insan olmali ki agzindan cikanlara dikkat kesileyim.

hali hazirda bildigim, duydugum seyleri bir de miy miy tonda anlatirsa tahammul edemiyorum. Gecen bir arkadas beni dinlerkenki yuz ifadenden hoslanmiyorum. Bir an once bitsin diye dinliyorsun dedi. Kendimi savunamadim, hakli. Miyirti bir insan. Bir de anlattigi bir sey yok. Bayiyor cogu zaman.

bence bu durum karsindakiyle de alakali. Benim cevrem suan biraz kisir bir cevre. Herkes profesor olmak zorunda degil tabi ama master yapmis kadinlar. Sadece cocuk konusuyor. Arkadaslarim suanda oyle bir cevre. Nasilsin desen cocugunu anlatiyor. E ben de tahammul edemeyebiliyorum. Kaldi ki egitimsiz bile olsa bir insan tatli muhabbetli, dolu dolu konusabilir.

Bu saygıyla alakalı bir şey.
Benim lafımın sonunu tahmin edipte kesen olsa, mesela ben derim, lafımı bitereyim, öyle konuş, diye.
Size de böyle biri denk gelsin, bir dahakine daha dikkatli olursunuz.

Bu saygıyla alakalı bir şey.
Benim lafımın sonunu tahmin edipte kesen olsa, mesela ben derim, lafımı bitereyim, öyle konuş, diye.
Size de böyle biri denk gelsin, bir dahakine daha dikkatli olursunuz.

Bi kaç kez denk geldi yakın arkadaşlarımdan her zaman olmuyor neyseki ama daha dikkatli olucam

Back
X