söz-kız isteme

Belki abiniz başta farklı konuştu..
Hiçbir şey yapamam edemem, durumum yok şeklinde, kız da bastırdı 2 bilezik diye..
Bu da olabilir.
Gerçi böyle de olsa tuhaf.. Erkek tarafı 27 tane de taksa, hiç de takmasa istemek ayıp kaçar bizde. Altın onların şanıdır denir hep..
Belki aralarında başka bir mevzu vardır ama, kim sözleneceği adama 2 bilezik olmazsa biter konusu açabilir ki başka türlü? Ya da hangi normal bir adam 2 bilezik için geliyorsan gelme deyip kestirip atmaz..

Canım benim işin içinde iş var bence..
Abin bilezikleri siz alın diye bu tavrı söyleyebilir, bak işimiz bozulcak gibisinden..

Düğün dernek işi karışık ya..

canım aslında böyle yapmış olabilceğini bizde düşündük ama şu da var ona biz bişey yapamayız kendin yap sözünü düğününü demedik ki annem babam gidip kendilerince yüzük bile bakmışlar hangisini beğenir acaba nasıl yapsak diye birde heycanlılar yani ilk oldugu için... gerçekten karışık bu düğün işleri

Hmm. Bu mesajı vermemişsiniz de..
Belki durum bu kadar ciddi değildir? Nişanımız geç olacak, bari kolumda 2 bilezik sallansın demiş olabilir gelin adayı.. :)
Yani hoşuna gider insanın.. Belki siz takmazsınız, nişanı düğünü beklersiniz diye altını çizmiştir. :)
İyi düşünmeye çalışıyorum. :)

inşallah canım inşallah :) onlar mutlu olsun tek isteğimiz tabi

sonuçta abinizle sevgiliyken durumunu biliyordu.

tek bir yüzüğüm var şuanda, söz yaptık istemeden 3 gün sonra nişan falan olmadı onu nişan saydık. bide eşimin bana aldığı kolyemle nikahtan sonra hediye ettiği bilekliğim var, vay bee ben çok ucuza gittim o zaman

Nerelisiniz siz? Benim bildiğim de nişanı kız tarafı yapar. Hem birbirlerini yıllardır tanıyorlarmış bende aşkın, sevginin parayla ölçülebileceğini düşnmüyorum. Takı istemeyi hiç kimseye yakıştıramıyorum. Aman ya ben şu bizim adetlerimizden nefret eder oldum, yatırım falan faso fiso, artık başka yerlere gidiyor bu kadar diretmelerden sonra..

Son düzenleme:
Nişanı kız tarafı mı yapmıyor mu bizim ülkede? Ne alaka?

Bence sevinsin abin, 24-25 zaten bir erkek için o kadar sorumluluk altına girmeye çok erken . Bir de kızın ince hesapları varmış hani...

Çok saçma
Yıllarca sevgililermiş , tam kavuşacakken
2 cırtlak renkli bileziği daha erkenden alamıyor diye ayrılınır mı

Hani imam nikahında hoca illa mihir iste diyo ya geline
Bana da sordu
Ben şaşırdım, utandım
Bi de ev, eşya, hazırlık derken bir sürü masraf oldu zaten diye
Bi küçük altın diyebildim
Hoca bana kızdı öyle mihir mi olur diye ki mihir öyle hemen alınmak zorunda da değil

Senin yenge adayın pek paragözmüş kusura bakma da

sevgiyi maddeye bağlıyorlar işte
bende imama siz belirleyin miktarı usulu neyse o olsun demiştin
taban fiyattan gittik bizde

nişanı kız tarafı yapar zaten, onu isterim bunu isterim demekte bana çok abes geliyo açıkçası

Nişanı ya evde ya ufak bi yerde yapacaklar
Milletten hemen bileziği erken al 2 tane olsun diye zora sokuyolar
Onlar da desin ki o zaman düğün salonunda nişan yapın, nasıl zora sokuluyomuş görsünler

sevgiyi maddeye bağlıyorlar işte
bende imama siz belirleyin miktarı usulu neyse o olsun demiştin
taban fiyattan gittik bizde

Aynen Gofretcim
Ben bi küçük altın deyince hoca zaten beni kale almadı kendi yazdı standart bişey

Kız ayıp etmiş hakkaten birde birbirlerini seviyorlar Bizim sözümüzde bi yüzük takıldı bana çünkü durumlar onu elvermişti kalkıp ne ben ne ailem laf ettik çünkü ben istedim ve şikayetçi de değilim, bi bilezik iki bilezik başım göğe mi erecek, düğünde de öyle yaptık altın muhabbeti hiç olmadı.. o yüzden aramızda bi sorun da olmadı şükür, sonuçta ben şu kadar istiyorum desem araya ister istemez soğukluk girer

bence cok fazla sey ıstememıs, hem nısanı kız tarafı yapmıyor muydu?

görücü usulü evlilikte olabiliyor bu durumlar
ama kızla abiniz küçüklükten beri birbirini biliyolar
kız abinin durumunu bilmiyomu
ben çok biliyorum altınları kız erkek beraber alıp takıylar
ikiside çalışıyo altınlar zaten ikisinin olacak
ne gerek var bu muhabbetlere

benim eski nickimle açtığım takı konusu hortlamış şimdi okuyunca kendi durumum aklıma geldi, banada 2 bilezik takacaklardı annem biraz caz yapmıştı benide tedirgin etmişti sonra babam kızdı kimseden bişey isteyipte beni rezil etmeyin diye, bana nişan alışverişi teklif edilmesine rağmen babam kartını verdi kendi alışverişimi kendim yaptım

Bana kalırsa hemen kötüye yormayın. Ne yani kız " iki bilezik ya da ayrılık" mı dedi? Hepimizin bildiği gibi kadınlar değer görmek ister, bu değerin %80-90 ı manevi değerdir elbet. Nişan söz gibi olaylar çiftler için değil çevre için, aileler için yapılır.Aşkın yüzüğe takıya ihtiyacı yoktur. Geleneksel ailelerde kıza verilen değer takıyla ölçülüyor. Gelin adayı bunu etrafa karşı istiyor olabilir. Etrafınızdaki tüm kızlar tektaşlarla, setlerle 3-5 bilezikle nişanlanıyorsa, size de 1 yüzük yeterli görünüyorsa ne hissedersiniz? Tabii ki şu olsun, bu olsun demek çok ayıp. Ama kızın tarafından da bakmalısınız olaya, belki abiniz hiçbir şey karşılamayacak izlenimi vermiştir karşıya. Bence herkes kendine yapılmasını istediği gibi muamele etmeli karşısına.

Siz karışmayın derim, gençler dürüstçe konuşup anlaşmaya çalışsın, Hayırlısı olsun...

Bizim adetlerimizde nişanı kız tarafı yapar ister evde olsun isterse düğün salonunda olsun tek kuruş harcamaz erkek tarafı.Eger düğün salonunda olacaksa dügün salonunu kız tarafı tutar,kuaförü,yemegi kız tarafı karşılar eger hem erkek tarafının hemde kız tarafının şehir dışından gelen akrabaları varsa ulaşımı (otobüs tutulacaksa)otel masrafını yine kız tarafı karşılar sizinkiler size yıkmaya çalışmış anlaşılan bilezik olayına girmiyorum bile insanların gücü kaç taneye yeterse o kadar takar ama siz nişanı yapmak zorunda degilsiniz karşı tarafın yapması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…