• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz- Nişan Bir Arada Olur Mu ??

Sağol canım , aslında neden öyle yapıyorlar ki çok ciddi sorunlar olmadığı sürece böyle basit şeylerden sorun yaşanması çok kötü oluyor ,
evet ben eminim mutlu olacağıma da inanıyorum ve sorun çıkmasını istemiyorum yani erkek arkadaşımın ailesi nasip kısmet olursa oturacağmıız evi yapmaya başlıyorken annemin hala böyle demesi , eşya çeyiz yönünden bir çok eksiğim olması beni çok üzüyor ,
Bende kararlıyım evet ve sabredicem benim derdim bana yeterken başka dertlerle uğraşmak istemiyorum inşallah annem de farkına varır artık ciddi olduğumun ... hayırlısı evet....[/QUO

çok iyi anlıyorum seni canım.Allah yardımcın olsun

sağol canım ... amin hepimizin allah yardımcı olsun

Selam kızlarr ....

Söz kesimi topiğine bu konuyu açtım ama burası daha aktif kullanıldığı için konuyu buraya da açmak istedim . Fikirlerinize ihtiyacım var... Nasip kısmet olursa inşallah önümüzde ki sene sevdiğimle sözümüzü yapmayı düşünüyoruz. Ama şöyle bir sorum var ki bizim ailelerimizin zaten önceden tanışıyorlar bu yüzden sevgilim isteme gününden sonra evde söz - nişan bir yapalım diyor işinden dolayı böyle daha iyi olur bizim için diyor.

Bizim evimiz büyük ve ailesi bizim oturduğumuz şehirden başka bir şehirde oturuyor bu yüzden hem çok masraf olmaz hem daha güzel olur salon telaşı olmaz falan ama ben evde olmasını pek istemiyorum ne bileyim salon da olsun çok kalabalık olmasın ama şık bir şey olsun istiyorum .

Ve nişanlık olarak şatafatlı kabarık taşlı maşlı şık bir şey istiyorum ev için biraz abartı abes olur mu ? Şimdilerde söz nişan bir arada yapmak pek moda oldu ama kararsız kaldım . Evde olursa istediğim gibi olur mu çok kalabalık dar olur pek güzel olmaz gibi bir düşünceye kapıldım . Evde söz nişan bir arada yapanlar nasıl oldu memnun kaldınız mı içinizde kalan bir şey oldu mu salondan daha mı güzel olur merak ediyorum . Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :)

canım bizde isteme söz nişan aynı gün oldu evde oldu aile arasında gayette güzeldi. bencede mantıklı kına ve düğün yaparsın kınada öle şatafatlı giyersin düğününüde en güzel yerde yaparsın bence öle daha mantıklı gibi

Kızlarrr , yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu...
Evde yapma fikrine bende ısındım , annemle de biraz konuştuk o da salonda da olur ama sen bilirsin dedi :)

Ama şöyle bir şey var ki 'Sohbete vira diyelim' topiğinde yazdığımda görenler olmuştur belki benim annem işimi bırakıp sevdiğimin yaşadığı şehire gitmemi istemiyor .
Erkek arkadaşım inşallah kaptan olacağı ve yurt dışında çalışacağı için işi bırakıpta gitmemi istemiyor, sevdiğim de beni burda bırakmıyor ailesiyle aynı apartmanda oturacağız o da içi rahat olacak aklı kalmayacak ,

ama işte annem bunu sorun yapıyor başka şehirde olmasından falan değil zaten yakın öyle çok uzak değil ama annem bu iş konusuna çok taktı ve kararlı .
Bende istiyorum sevdiğimle gitmeyi ailesiyle aynı apartmanda yaşamayı ve zaten mesleğim var istediğim zaman zaten çalışabilirim ama bunu çok sorun yapıyor ne olacak bilemiyorum :(

Bir de kızlar evde nişan için şöyle düz kabarık değil ama çok şık abiyeler var ev için abartı da olmaz öyle bir şey düşünebilirim bir tane internette model gördüm şu tarzda bir şey uygun olur heralde ev için değil mi :)Eki Görüntüle 674034

Eşin yanındayken bile bırak aynı apartmanı aynı şehirde oturunca dahi alışamıyosun sorunlar çıkıyor tahammül edemeyecek duruma geliyorsun ki birde eşin yoksa çok çok sıkıntı çekersin söliim.bu konuda kesinlikle annene katılıyorum..ne kadar iyi olursan ol evlendikten sonra kimse aynı olmuyor.bırak karşı tarafı sen bile öyle şeylere sinir olup kafaya takıcaksınki kendini tanıyamayacaksın evli olan arkadaşlar bilirler..evlendikten sonra herşey değişiyor bence bir süre sonra pişman olabileceğin ihtimalinide düşün..anneni yok sayma madem eşin uzakta olacak ailenin olduğu yerdede kalabilirsin nişanlın bunu anlayışla karşılamalı bence...

Eşin yanındayken bile bırak aynı apartmanı aynı şehirde oturunca dahi alışamıyosun sorunlar çıkıyor tahammül edemeyecek duruma geliyorsun ki birde eşin yoksa çok çok sıkıntı çekersin söliim.bu konuda kesinlikle annene katılıyorum..ne kadar iyi olursan ol evlendikten sonra kimse aynı olmuyor.bırak karşı tarafı sen bile öyle şeylere sinir olup kafaya takıcaksınki kendini tanıyamayacaksın evli olan arkadaşlar bilirler..evlendikten sonra herşey değişiyor bence bir süre sonra pişman olabileceğin ihtimalinide düşün..anneni yok sayma madem eşin uzakta olacak ailenin olduğu yerdede kalabilirsin nişanlın bunu anlayışla karşılamalı bence...

Evett biliyorum sıkıntılar çekeceğimi , ama annem de o yüzden değil iş yüzünden istemiyor işi bırakıp gitmemi istemiyor , Ama işte sevdiğim de yurt dışında çalışacağından seni tek bırakmam bırakamam diyor aynı apartman da olursa aklım kalmaz aileme emanet edebilirim seni diyor ,

ne olacak bilemiyorum ne annem ne de sevdiğim ikna olmuyor , bende gitmeyi istiyorum yaşayacağım tüm zorlukları herşeyi biliyorum evet ama işte belki eşim yanımda olmadığı için bana daha çok destek olurlar onca zamandır tanıdığımız kişiler ama bilemiyorum ki çok sıkıntılıyım bu konu da , sevdiğim beni ailemin yaşadığı şehirde bırakıp gitmez her defasında da dile getiriyor zaten annem de yanlız kalacağımı değil de daha çok iş konusunu düşünüyor zaten :(

canım bizde isteme söz nişan aynı gün oldu evde oldu aile arasında gayette güzeldi. bencede mantıklı kına ve düğün yaparsın kınada öle şatafatlı giyersin düğününüde en güzel yerde yaparsın bence öle daha mantıklı gibi

Evet canım teşekkürler , bence de öyle daha güzel ve mantıklı olur hem hiç bir hevesim de içimde kalmamış olur ...

sonuçta söz nişan falan aile arasında olan törenler ama kına düğün daha önemli bence de bakalım hayırlısı inşallah güzel olur ,

Ben de ikide birde insanları çağırıp, toplamaya karşıyım..
Aile arasında yüzük taktık, bir de düğün olacak..
Bir arada olur, çok da güzel olur hemde.. :)
Ama istemeyle aynı gün olmaz bizde, arada 1 hafta falan oynar.. :)
Kız tarafından yeni isteniliyor sonuçta, verip vermeyeceği bile belli değil :)) Tabi bu kısmı şaka da, bir kaç zaman müsade tanınır. Yani formaliteden istenip şak diye yüzük takılmaz. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ikide birde insanları çağırıp, toplamaya karşıyım..
Aile arasında yüzük taktık, bir de düğün olacak..
Bir arada olur, çok da güzel olur hemde.. :)
Ama istemeyle aynı gün olmaz bizde, arada 1 hafta falan oynar.. :)
Kız tarafından yeni isteniliyor sonuçta, verip vermeyeceği bile belli değil :)) Tabi bu kısmı şaka da, bir kaç zaman müsade tanınır. Yani formaliteden istenip şak diye yüzük takılmaz. :)

Yani evet normali odur tabii önce bir konuşulmaya falan gelinir , sonra isteme , yüzük takılır ...
Bende şöyle düşündüm o zaman sadece aileler konuşmaya istemeye gelir ,
sonra da nişan gibi bir tören olur evde yüzükler takılır yakın akrabalar , arkadaşlar çağırılır ikramlı sohbet muhabbet resimler çekilir güzel bir nişan olur ,
Böylece nişanlı olmuş oluruz :)

Yani evet normali odur tabii önce bir konuşulmaya falan gelinir , sonra isteme , yüzük takılır ...
Bende şöyle düşündüm o zaman sadece aileler konuşmaya istemeye gelir ,
sonra da nişan gibi bir tören olur evde yüzükler takılır yakın akrabalar , arkadaşlar çağırılır ikramlı sohbet muhabbet resimler çekilir güzel bir nişan olur ,
Böylece nişanlı olmuş oluruz :)

Bence gayet güzel düşünmüşsünüz.. :)

Back
X