Sürekli evleneceğiz mi diye sormak da baskı olarak adlandırılabilir. Üstelik bu tutumunuz onda da nasılsa evlenecek en büyük isteği bu gibi olarak anlaşılmış ki size hep evlilikle geri gelmiş.
Hani ilişkininde sorumluluğu var dediniz ya, bence yaşınız da daha ufakken o sorumlulukları biraz görmezden gelin. Evlendikten sonra her şey standarta bağlanıyor şimdi yaşınızda gençken evlilik söz falan bir kenara itin, itmeye zorlayın kendinizi. Gezin tozun, arkadaşlarınızla akşamları plan yapın, ne bileyim rahat rahat bir takılın. Emin olun siz rahatlayınca sevgiliniz de değişecek.
Biz eşimle sevgiliyken ben bilerek hiç evlenecek miyiz falan diye sormazdım, akışına bırakmıştım olursa olur olmazsa da olmaz kafasındaydım. Meğer benden önceki sevgilisi evlilik evlilik bak kaçına yaşına geldik, oyalıyor musun diye diye bıktırmış. Çok sonradan dedi o baskı beni evlilikten soğutmuştu resmen diye. Belki kız bu kadar dırdır etmese ilişkileri devam ederdi.
Bir de bana söylediği evlenmeyeceksen oyalama sözünden dolayı bitirdim demişti. Yani benimle sevdiği için falan beraber değil, kafasında bir zaman belirlemiş ve o zamanda evlenemezsek benden de ayrılacak yeni arayışlara girecekti demişti mesela. Düşündüğüm zaman ona hak verdim. Bana biri bak evlenmeyeceksen oyalama dese bu adamın evlenesi var ben olsam da olur olmasam da olur derim. Hoş bir his de değil bu.
Ki cidden yaşın erken evlilik yaşı, hiç bir şey için geç falan kalmadığın bir yaş , hatta hayatını gençliğinde dolu dolu ve doya doya yaşamazsan gençliğine geç kalacağın bir yaş.
Altı yılı, milleti falan at kenara bir sakin ol bence. Benim bir arkadaşım da o telaşla hemen sözlendi ve nişandan sonra evlenme teklifi aldı, onda bile tektaşını kendi seçti, teklifi kendi organize etti. Tüm o heyecanlı sürprizli süreçleri kendi eliyle baltaladı. Biraz akışına bırak ki tadını çıkabilesin. Yoksa ne sürpriz heyecanlı bir teklif alacaksın ne de evlenirken keyif alacaksın. Senin baskınla sözleneceksiniz, sonra teklif yap baskısına başlayacaksın, o süreçleri de bence baltalama bu acelecilikle.