söz

Israrcı buldum tutumunuzu
Nasıl bir baskı kurduysanız barışmak için söz tarihi veriyormuş size adam
Bakın erkekler ısrarcı kızlardan hele de bu konu da inanın fellik fellik kaçarlar
Çünkü kendilerini kıstırılmış hissederler
Çok kıymetliyim demek ki ha bire beni kapmaya çalışıyor ' A kadar neler düşünürler inanın şok olursunuz
Esas yapmanız gereken her an ilişkiyi bitirip çıkabilecek olan sizmişsiniz gibi davranmak
Konuyu açmayın tek kelime etmeyin bununla ilgili bence
Ha bir de hayırlısını isteyin en önemlisi bu
Allah bilir biz bilemeyiz
evet artık öyle yapıyorum hayırlısı diyorum,

sözlenseniz ,herhalde nişanı bir beş yıl erteleyecek nişanıda yaparsanız zar zor ,bir 10 yılda da evlenirsiniz :KK70: naasıl iş bu ben anlamadım. sorumluluk almak istemiyor sevgilin. tavrını koy. bu işin sonu yaş çünkü. okulu bittiyse askerliğini de yaptıysa evlenilmeye müsait olunur benim bildiğim. ama tabi şu durumda ruh halinin de, sevgilisi olmasına ragmen, müsait olması lazım sevgilinin. ama zorlama derim. evlenecek yürek yoksa evlenmeyin. 6 yıl gecmiş bosver değip, önünüze bakın , önüzdeki yılları mutsuz geçirmeyin.
bi evin bi oğlu şımarık bi insan acele etmiyor cunku nasıl olsa olucak kafasında

insanlar o kadar kolay evlenmiyor. iş-güç oturmadan, kimseye minnet etmeden bişeyleri yapacak duruma gelmeden evlenemiyor insanlar, o adımı da atamıyor.
öncelikle okul zamanı sözlenmek için kendi aranızda bile tarih koymasaymışsınız keşke. o süreç sizi yıpratmış doğal olarak. okulu daha yeni bitmiş işin başına geçsin o zaman da bi bahane bulursa iyice düşün tabi istemiyor mu acaba diye, ama 6 yıl sevgili olmanız şartlar tam olarak oturmadan evlenebileceğiniz durumunu ortaya çıkarmıyor malesef. bir süre gözlemleyin bence, o gelsin size bir tarihle, siz gitmeyin bu konuyu da açmayın :KK51:
aynen artık son ertelemeden sonra ben konuyu açmıyorum kesinlikle bana gerçek bir tarih getirmedende bişey olmayacak

Aileleriniz eger görüsuyor olmanizi sıkıntı etmiyorlarsa düğün tarihi ile birlilte karar verin bence nisan soz tarihine..
ben nisanlandim 24 yasindayim. Nisanlimin isi yok kpss yds vs.. sinavlara hazirlaniyor. Düğün tarihi de yok haliyle is olmayinca..
ama babam olmaz lafi sözü var bu isin dedi. Takin yüzüğü dedi. Tabiki biz acayio hevesli taktik cok şükür o konuda sıkıntı yok ama nisanlilik cok matah bir sey degil. Oat diye evlenmek mümkün olsa keske :)
Ancak dediginiz gibi siz dilinize peleseng etmissiniz bu yüzden su an hevessizsiniz.ama gercek oldugunda yüzük almaya gittiginizde kahve yaotiginizda iciniz pirpir edecek inşallah. Tabi bu emin olmanizla da ilgili bir durum.
umarım o günleri görebilmek banada nasib olur sizin adınıza sevinndim mutluluklarr

Önemli olan sözün iki tarafın isteği ile gerçekleştirilecek olması. "istek" anahtar kelime. Zorlama ile olmaz bu kesin. Olursa da sağlıklı olmaz. Konu sahibi kendini oyalanıyormuş gibi hissediyor. Belki gerçekten öyledir. Belki sevgilisi kendisini oyalıyordur. Bu durumda doğru olan " hadi tarih alalım " demek değil, "ayrılalım" delmektir. Kp bile istememiş sözün olmasını. Kusura bakmayın ama daha ne olsun? Merak etmeyim ben prensip olarak kızlardan yanayım. Kadın zaten çok eziliyor. Ama bile bile lades demenin ne anlamı var? Ne güzel okul bitmiş ama meselemiz kariyer, iş falan değil. Konu sahibi işim hazır, bana bağlı diyor. Ama o işte daha hiç çalışmamış, o işi yapabilecek mi, ortama uyum sağlayacak mı mesai arkadaşları Nasıl? Bunların hiç birini bilmiyor. Belki 2 ay sonra çıkacak işten. Ondan sonra? Kocasının eline bakacak. Kadının kendi ayaklarının üstünde durmasını istemek suç değil, hatta hepimizin görevi.
Kayınpeder istemedi değil sanırım yanlış anladınız o sadece okulun bitmesini söyledi herzaman, okul bitti oda bu yaz düşündüğünü söyledi , benim maddi bir sorunum yok ama tabiki okudum ve çalışacağım bir şekilde yürütmek zorundayım elbette

Erkeğe çok yapışan, kendi ayakları üzerinde duramayan, parmağına taktığı yüzüğü bir üstün başarı belgesi gibi gören, hayatında bir erkek olmadan yaşayamayacağını düşünen bir genç kıza ne istersen onu de. Şimdi moda tabiriyle Kezban diyorlar. Bu tabiri kullanmak zorunda değilsin. Burada önemli olan bir genç kıza hayatta gerçek önemli olanı göstermeye çalışmak.

Konu sahibi, sen herşeyi çok güzel hayal ediyorsun, ama maalesef öyle olmuyor. Bir arkadaşım sevgilisini böyle acele ettirmeye çalıştırmıştı bir kaç sene önce. Çocuğun ailesi de ağırdan alıyordu. Ama bir şekilde arkadaşım söz, nişan yaptırdı. Nikah tarihi alındı. Biz mesai arkadaşları olarak izinlerimizi ayarladık nikaha gideceğiz, davetiyeler elimizde. Nikahtan bir gün kala çocuk vazgeçti. Gerisini sen düşün. Depresyon, tedavi vs vs. Yani karşındaki insan da yüzde yüz emin olsun.
Doğrudur benimde nikahtan dönen arkadaşım olmuştu, ben baskı yapmak istemiyorum zaten ama bu ikimizin hayatı ve geleceği olduğu için önümü görmek istiyorum bunu sormam baskıya dönüştüyse yapabilecek birşeyim yok , ben illa benimle evlen demem zaten istememde ama sadece geleceğimi görmek bilmek isterim.

Daha söz bile olmamış cidden ailesiyle neden bu kadar yüz göz oldun ki?

Ayrıca istemiyorsa zorlayacak halin yok yani adamı. Seni de haklı buldum ama istemiyorsa istemiyordur, evlenme meraklısı buldumcuk gibi gösterme kendini, geri çek kendini biraz bence.
tabiki istemeyebilir herkes illa evlenmek isteyecek değil, ama benim isteğim bu yönde olduğu için karşımdaki insanla aynı geleceği görmek istemiyorsak bitirmem gerekir, benim göremediğim noktalarını başka bakış açılarındanda anlamak içindi konum, teşekkürler

Sürekli evleneceğiz mi diye sormak da baskı olarak adlandırılabilir. Üstelik bu tutumunuz onda da nasılsa evlenecek en büyük isteği bu gibi olarak anlaşılmış ki size hep evlilikle geri gelmiş.
Hani ilişkininde sorumluluğu var dediniz ya, bence yaşınız da daha ufakken o sorumlulukları biraz görmezden gelin. Evlendikten sonra her şey standarta bağlanıyor şimdi yaşınızda gençken evlilik söz falan bir kenara itin, itmeye zorlayın kendinizi. Gezin tozun, arkadaşlarınızla akşamları plan yapın, ne bileyim rahat rahat bir takılın. Emin olun siz rahatlayınca sevgiliniz de değişecek.
Biz eşimle sevgiliyken ben bilerek hiç evlenecek miyiz falan diye sormazdım, akışına bırakmıştım olursa olur olmazsa da olmaz kafasındaydım. Meğer benden önceki sevgilisi evlilik evlilik bak kaçına yaşına geldik, oyalıyor musun diye diye bıktırmış. Çok sonradan dedi o baskı beni evlilikten soğutmuştu resmen diye. Belki kız bu kadar dırdır etmese ilişkileri devam ederdi.
Bir de bana söylediği evlenmeyeceksen oyalama sözünden dolayı bitirdim demişti. Yani benimle sevdiği için falan beraber değil, kafasında bir zaman belirlemiş ve o zamanda evlenemezsek benden de ayrılacak yeni arayışlara girecekti demişti mesela. Düşündüğüm zaman ona hak verdim. Bana biri bak evlenmeyeceksen oyalama dese bu adamın evlenesi var ben olsam da olur olmasam da olur derim. Hoş bir his de değil bu.
Ki cidden yaşın erken evlilik yaşı, hiç bir şey için geç falan kalmadığın bir yaş , hatta hayatını gençliğinde dolu dolu ve doya doya yaşamazsan gençliğine geç kalacağın bir yaş.
Altı yılı, milleti falan at kenara bir sakin ol bence. Benim bir arkadaşım da o telaşla hemen sözlendi ve nişandan sonra evlenme teklifi aldı, onda bile tektaşını kendi seçti, teklifi kendi organize etti. Tüm o heyecanlı sürprizli süreçleri kendi eliyle baltaladı. Biraz akışına bırak ki tadını çıkabilesin. Yoksa ne sürpriz heyecanlı bir teklif alacaksın ne de evlenirken keyif alacaksın. Senin baskınla sözleneceksiniz, sonra teklif yap baskısına başlayacaksın, o süreçleri de bence baltalama bu acelecilikle.

ailesi ile bir sıkıntı kesinlikle yok sorun sevgilimde ,babası sadece okulunun bitmesini bekledi hep aynı fikri savundu, okul bitti ve bu yaz diye kendide söylüyor ama ortada bir tarih yok

Bana kalirsa babasi hakli ve okulun bitmesi yetmez daha askerligi var is kurup bir duzene gecmesi var , tamam sizin 4-5 senelik iliskiniz olmus olabilir ama, o zaman ogrenciydiniz baba parasiyla. Madem aile kurmak istiyorsunuz oncelikle aile kuracak ve ailenin sorumlulugunu alacak duruma gelmeniz lazim. Buda is guc askerlik ceyiz bunlari gerektirir babasi hakli yani. Ayrica sevgiliyi evlilik icin sikistirmakta daha baska cirkin bir hareket bilmiyorum bir kiz icin.

Tüm şartlar uygunsa 6. Yılında evlenmek istemen çok doğal, bence istemesen sorun olurdu.. Ömür boyunca sevgili mi kalıcan..

Doğru bende farkındayım ama baskıdan çok artık birşeylerin netleşmesi derdindeyim, buda muhtemelen baskıyla ortaya çıkıyor istemsiz birşekilde

Bence hayatımızı paylaştığımız kişiyle önümüzü görme isteği kezbanlık değildir. Bende kendi içimdeki istekten sıkıldım ama isteklerimiz karar verebildiğimiz birşey değil malesef.
Canım ben seni çok haklı buluyorum açıkcası. 6 yıllık bi ilişkin var ve haliyle önünü görmek, çocugun niyetini ögrenmek istiyorsun. Yaptıgının da sıkıştırmak oldugunu düşünmüyorm. Herkes önyargılı erkegi zorlarsan tabi evlenmek istemezmiş. Bu kadar kolay mı bu işler evliligi gündeme getirdin diye daralacaksa, vazgeçecekse zaten olmaz ondan. Bu konular 6 yıllık bir ilişkide konuşulmayacak da nerde konuşulacak acaba.:işsiz: Ben seni çok haklı ve olgun buldum. Söylenenlere kulak asma dedigin gibi senin de isteklerin var , çocuk sahibi olmayı vs düşünüyosun. Erkek arkadaşının da seni oyaladıgını düşünüyosan yol ver artık daha da uzamasın:KK43:

Ayrıca benim de 1,5 yıllık bir ilişkim var ve nişanlıyız daha 6.ayda evlilik meselelerini konuşurduk. Ortada sevda varsa, el ele birlikte bir yolda yürümek söz konususuysa bi şekilde bu konular gündeme geliyor, gelmeli de zaten.

Sürekli evleneceğiz mi diye sormak da baskı olarak adlandırılabilir. Üstelik bu tutumunuz onda da nasılsa evlenecek en büyük isteği bu gibi olarak anlaşılmış ki size hep evlilikle geri gelmiş.
Hani ilişkininde sorumluluğu var dediniz ya, bence yaşınız da daha ufakken o sorumlulukları biraz görmezden gelin. Evlendikten sonra her şey standarta bağlanıyor şimdi yaşınızda gençken evlilik söz falan bir kenara itin, itmeye zorlayın kendinizi. Gezin tozun, arkadaşlarınızla akşamları plan yapın, ne bileyim rahat rahat bir takılın. Emin olun siz rahatlayınca sevgiliniz de değişecek.
Biz eşimle sevgiliyken ben bilerek hiç evlenecek miyiz falan diye sormazdım, akışına bırakmıştım olursa olur olmazsa da olmaz kafasındaydım. Meğer benden önceki sevgilisi evlilik evlilik bak kaçına yaşına geldik, oyalıyor musun diye diye bıktırmış. Çok sonradan dedi o baskı beni evlilikten soğutmuştu resmen diye. Belki kız bu kadar dırdır etmese ilişkileri devam ederdi.
Bir de bana söylediği evlenmeyeceksen oyalama sözünden dolayı bitirdim demişti. Yani benimle sevdiği için falan beraber değil, kafasında bir zaman belirlemiş ve o zamanda evlenemezsek benden de ayrılacak yeni arayışlara girecekti demişti mesela. Düşündüğüm zaman ona hak verdim. Bana biri bak evlenmeyeceksen oyalama dese bu adamın evlenesi var ben olsam da olur olmasam da olur derim. Hoş bir his de değil bu.
Ki cidden yaşın erken evlilik yaşı, hiç bir şey için geç falan kalmadığın bir yaş , hatta hayatını gençliğinde dolu dolu ve doya doya yaşamazsan gençliğine geç kalacağın bir yaş.
Altı yılı, milleti falan at kenara bir sakin ol bence. Benim bir arkadaşım da o telaşla hemen sözlendi ve nişandan sonra evlenme teklifi aldı, onda bile tektaşını kendi seçti, teklifi kendi organize etti. Tüm o heyecanlı sürprizli süreçleri kendi eliyle baltaladı. Biraz akışına bırak ki tadını çıkabilesin. Yoksa ne sürpriz heyecanlı bir teklif alacaksın ne de evlenirken keyif alacaksın. Senin baskınla sözleneceksiniz, sonra teklif yap baskısına başlayacaksın, o süreçleri de bence baltalama bu acelecilikle.
Başka bir erkek açısından aynı olayı dinlemek iyi geldi çok teşekkür ederim haklısınız bu yorumu dikkate alacağım

T
Canım ben seni çok haklı buluyorum açıkcası. 6 yıllık bi ilişkin var ve haliyle önünü görmek, çocugun niyetini ögrenmek istiyorsun. Yaptıgının da sıkıştırmak oldugunu düşünmüyorm. Herkes önyargılı erkegi zorlarsan tabi evlenmek istemezmiş. Bu kadar kolay mı bu işler evliligi gündeme getirdin diye daralacaksa, vazgeçecekse zaten olmaz ondan. Bu konular 6 yıllık bir ilişkide konuşulmayacak da nerde konuşulacak acaba.:işsiz: Ben seni çok haklı ve olgun buldum. Söylenenlere kulak asma dedigin gibi senin de isteklerin var , çocuk sahibi olmayı vs düşünüyosun. Erkek arkadaşının da seni oyaladıgını düşünüyosan yol ver artık daha da uzamasın:KK43:
Çok teşekkürlerr

Bana kalirsa babasi hakli ve okulun bitmesi yetmez daha askerligi var is kurup bir duzene gecmesi var , tamam sizin 4-5 senelik iliskiniz olmus olabilir ama, o zaman ogrenciydiniz baba parasiyla. Madem aile kurmak istiyorsunuz oncelikle aile kuracak ve ailenin sorumlulugunu alacak duruma gelmeniz lazim. Buda is guc askerlik ceyiz bunlari gerektirir babasi hakli yani. Ayrica sevgiliyi evlilik icin sikistirmakta daha baska cirkin bir hareket bilmiyorum bir kiz icin.
Askerlik ce iş sorunu yok

Mezun olayım, işe girip kendi paramı kazanayım da gezip tozayim diye bekledim yıllarca. 26 yaşındayım. 1,5 senedir çalışıyorum. 1 yıllık ilişkim var. Evliliği erteliyorum. Çünkü doyamadim henüz tek olmaya. O yüzden seni anlamam pek mümkün değil, farklı düşünüyoruz. Yalnız şu konuda haklı olduğumu düşünüyorum, evlilikten bahseden sen olma. Söz tarihiyle barışma olayı hoş bir izlenim yaratmadı bende. Kendini nimetten sanmasina sebep oluyorsun bence. Gez toz kafana göre takil sen de bakalım madem henüz düşünmüyor. Sevgililigin sorumluluğu deyip durmussun. Ben sadakatten başka bilmiyorum öyle bir sorumluluk. Bireysel yapıyorum gelecek planlarimi. Bu yaz yurt dışına tatile gideceğim inşallah. Sen de gez.
Bir de keşke resmi bir sey olmadan ailesiyle bu kadar yüz göz olmasaydin, ama artık ona yapacak bir şey yok.

Çok teşekkür ederim anlamanıza çok sevindim

Back
X