söz

Buradaki hanımları anlamadım. Tutuşmuşlar bi "ERKEĞE " baskı, sonrada kadın-erkek derler neyse. Hiç kimse demiyor ki bu erkek evlenme niyetinde değil. Çok iyi yapıyorsun. Olmayacaksa en güzel zamanları neden böyle bir adamı bekleyerek geçiresin? Olmayacaksa yol ver. Cidden erkeğe baskı yapılmaz baskıya gelmezler diyen hemcinslerimi anlamıyorum...
Teşekkür ederim bana onları söyleyenleri hiç sanmıyorumki başlarına geldiklernde söyledikleri gibi susup oturacaklarını ama işte herkesin fikri başka .
Sonuçta yaşım 18 değil ve 6 yılın sonunu görmek istemek evlenmek istemekte anormal birşey değil.

Sevgilin istemiyor ama söz yapmak. Bu bile tek başına senin için yeterli olmalı. Benim sevgilim ve ailesi beni istemeye gelmek istiyorlardı ama ben ailemden başka bir ilde çalıştığım için bir türlü gelemiyorlardı. 3 yıldır devlette çalışıyordum, ve henüz erken olduğunu düşünüyordum. İl dışında olmamı bahane ediyordum. Sevgilimi çooooook seviyordum ama onsuz da keyfim yerindeydi. Bir gün sevgilim telefonda bana bir fırça attı izin kullanıp eve git, istemeye geleceğiz diye. Ancak ozaman gittim memlekete. Bizim de geçmişimiz vardı ama acelem yoktu. Bu yılların geri gelmeyecek. Bak okul yeni bitmiş. İlk defa özgür olacaksın, birey oldun, para kazanacaksın. Kusura bakma ama o kadar ısrarcısın ki Kezban gibi davranıyorsun moda tabiriyle.
Biz kadınlar bile kendimizi "kezban" ismini kullanarak böyle sınıflandırıyorsak yazık bize...

siz tamamen sevgilinize odaklı bir hayat yaşıyorsunuz demek ki..
okul yeni bitmiş işe girin kendi hayatınızı kurmaya bakın .. önce kendi yolunuzu bir çizin sonra birlikte yol çizilir ve sevgilinizin yapmak istediği de bu gibi görünüyor.. zira sağlıklı olan da budur..
Şuan için çalışmama sebebim hem okul yorgunluğunu atmak hemde yazımı güzel geçirmek, yaz sonu zaten işe başlayacağım. Ben bekar olsam kendime çok başka bir hayat kurarım ama sevgililiğin sorumlulukları hem evli gibi bağlı yaşamama hemde bekar kalmama sebep veriyor.

Teşekkür ederim bana onları söyleyenleri hiç sanmıyorumki başlarına geldiklernde söyledikleri gibi susup oturacaklarını ama işte herkesin fikri başka .
Sonuçta yaşım 18 değil ve 6 yılın sonunu görmek istemek evlenmek istemekte anormal birşey değil.
Tabi ki hakkınız.. Millete kalırsa 30 yaşına kadar beklersin. Sonra evlenmek istemezse adam sende suç bulurlar bunca yil adama ne nasıl inandin bekledin diye.

Benim esim tanistiktan 6 ay sonra istedi isi ciddiyete bindirmeyi. Ben zor beklettim 1 yil olsun,biraz daha tanisalim dedim. Kirmadi sagolsun. Gerci yaslarda onemli ben tanistigimda 26 yasindaydim, evlendigimde 27. O yuzden sizin icin erken olabilir ama 6 yillik bir iliski soz konusu. Yipranmis olabilirsiniz.

Benim esim tanistiktan 6 ay sonra istedi isi ciddiyete bindirmeyi. Ben zor beklettim 1 yil olsun,biraz daha tanisalim dedim. Kirmadi sagolsun. Gerci yaslarda onemli ben tanistigimda 26 yasindaydim, evlendigimde 27. O yuzden sizin icin erken olabilir ama 6 yillik bir iliski soz konusu. Yipranmis olabilirsiniz.
Herkesin yaşadığı zaman dilimi ve yaşam koşulları farklı tabiki. Bende Şuan tanışıp seneye evlenmeyi tercih ederim. Ama hayatın sundukları farklı

Şuan için çalışmama sebebim hem okul yorgunluğunu atmak hemde yazımı güzel geçirmek, yaz sonu zaten işe başlayacağım. Ben bekar olsam kendime çok başka bir hayat kurarım ama sevgililiğin sorumlulukları hem evli gibi bağlı yaşamama hemde bekar kalmama sebep veriyor.

işte hatanız tamda burda bence ..
evli gibi bağlı yaşamak sevgililiğin sorumlulukları vs dediklerinizde..
sizin tabirinizle bekar gibi yaşayın..
bırakın o düşsün peşine bu işin ..
siz kendi hayatınızı ondan bağımsız kurmaya başladığınız da endişe eden o olsun.. evlenmeyi düşünmüyor mu benimle diye..

işte hatanız tamda burda bence ..
evli gibi bağlı yaşamak sevgililiğin sorumlulukları vs dediklerinizde..
sizin tabirinizle bekar gibi yaşayın..
bırakın o düşsün peşine bu işin ..
siz kendi hayatınızı ondan bağımsız kurmaya başladığınız da endişe eden o olsun.. evlenmeyi düşünmüyor mu benimle diye..
Doğru ama bir ilişki illaki sorumluluk gerektiriyor. Bana kalsa istanbula gidip işe girip orda bir yaşam kurarım ama şuan işe girsem alacağım maaşla geçinmemde mümkün değil.

Doğru ama bir ilişki illaki sorumluluk gerektiriyor. Bana kalsa istanbula gidip işe girip orda bir yaşam kurarım ama şuan işe girsem alacağım maaşla geçinmemde mümkün değil.

ilişkinin gerektirdiği sorumluluk aldatmamaktır..
sevgili iken başka bir sorumluğunuz yok karşı tarafa ..
ha artı sorumluluk isteyen adam adını koyma yoluna gider..
demek istediğim bırakın o istesin onun istemesini sağlayın.. sürekli sürekli söz muhabbeti baymıştır artık .. nasıl bir baskı yaptıysanız adam barışmak için bile koz olarak kullanmış..

istanbulda çalışmak istiyorsanız kalkıp gidin imkanınız varsa bir erkek için hayatınızı kurmaktan vazgeçmeyin..
siz kendi hayatınızı onun tavırlarına isteklerine zamanına göre yönlendirmeyin bırakın o size göre hareket etsin..

erkeğin ağzından çıkacak lafa göre şekillenip yaşamayın...

şu laflarımında sizin için bir anlam ifade etmeyeceğini biliyorum aslında.. bundan 10 sene sonra ne demek istediğimi çok iyi anlamış olacaksınız.. dilerim kendi geleceğinizden çok taviz vermeden varırsınız 10 sene sonraya..

ilişkinin gerektirdiği sorumluluk aldatmamaktır..
sevgili iken başka bir sorumluğunuz yok karşı tarafa ..
ha artı sorumluluk isteyen adam adını koyma yoluna gider..
demek istediğim bırakın o istesin onun istemesini sağlayın.. sürekli sürekli söz muhabbeti baymıştır artık .. nasıl bir baskı yaptıysanız adam barışmak için bile koz olarak kullanmış..

istanbulda çalışmak istiyorsanız kalkıp gidin imkanınız varsa bir erkek için hayatınızı kurmaktan vazgeçmeyin..
siz kendi hayatınızı onun tavırlarına isteklerine zamanına göre yönlendirmeyin bırakın o size göre hareket etsin..

erkeğin ağzından çıkacak lafa göre şekillenip yaşamayın...

şu laflarımında sizin için bir anlam ifade etmeyeceğini biliyorum aslında.. bundan 10 sene sonra ne demek istediğimi çok iyi anlamış olacaksınız.. dilerim kendi geleceğinizden çok taviz vermeden varırsınız 10 sene sonraya..
Teşekkürler umarım

Adam sizi cepte görüyor. Şu an evlenmek istemiyor ama evlenmek isterae sizinle evlenicek illa ki. 6 yıl bekleyen 2 yıl daha bekler dimi? Söz yaparsanız da muhtemelen sizi bekletmeye devam edecek. Erkekleri bu psikolojiye nasıl sokuyorsunuz bilmiyorum. Ama bir kadın olarak adama evlilikten bahsetmeyi çok yanlış buluyorum. Söz tarihiyle barışmaya gelen adama beni bunlarla mı kandırıcan diyemediğin için şu an bunları yaşıyosun. İlişkilerde evliliği isteyen taraf imajı vermek bir kadının yapacağı en faul harekettir.
Olan olmuş artık yapmışsınız bir hata. Yaz sonu ne gibi bir işte çalışmayı düşünüyorsunuz? Aile işi galiba. Madem o kadar rahat iş para durumları sizin yerinizde olsam 1 yıllığına ingiltereye dil okuluna gidicem diye çıkardım ortaya sanırım. Sen evlenmek istemiyosun. E benim de boşa geçirecek zamanım yok hayatımın baharında. Sen düşünedur ben bi gidip geleyim derdim. Biraz da adam beklesin.

Bu adamla ömrünü geçirmek istediğine emin misin gerçekten
Daha bi söz için seni şu hallere sokan hayatının her adımında bezdirir ya düşünsene ev almak isteyrceksin tmam şu zamanda alıruz sonra sen iyice gerilceksin vs ondan sonra alınacak tadı olmayacak sonra çocuk isteyeceksin tamam diyecek yine oyalayacak sinir olacaksın ne bileyim böylr geçer mi ömür adam huyu olabilir dikkat et ve çekilir mi bi düşün bence​

Altı yıl olarak bakmamalısın. Daha çocukmuşsunuz ilk başladığınızda ikinizde...
Doğal yani evlenme lafı geçmemesi.
Ben de sevgiline hak verdim, acelene de anlam veremedim. Okul biter bitmez soluk almadan evlilik mevzusuna dalmak da yorar ki insanı.
Ki sözü senin ısrarınla yapması hoş mu? Bırak o senin peşinden koşsun.
Ben üniversite bittikten sonra tanıştım eşimle. Onun da işi vardı o dönem ben de çalışıyordum. Üç sene sevgiliydik ve yaşlar da gayet evliliğe müsaitti. Herkes bana işte seni oyalıyor da niyeti olsa beklemez de diye doldurmaya kalktı. Kulaklarımı tıkadım ve ilişkimi etkilemesine izin vermedim.
Köy hayatı kalmadı nineler gibi hemen mi evleneceğiz yani, öyle tanımadan etmeden yangından mal kaçırır gibi bir yıl içinde evlenmek bana göre değil. Oyalama falan ne çirkin sözler, ikimiz de eğleniyoruz işte dedim geçtim. Ki ciddiyim de bu konuda apar topar bir yılda evlenmek bana hiç sevgi işi gelmiyor, elimde olmadan yazııık diyorum. Yani evleneyim de aman kim olursa işte, kim olduğu önemli değil benle ciddi düşünsün yeter gibi geliyor.
Evlenince başın da cidden göğe ermiyor. Bayramda el öpmeye gitmek, başka bir aileyle de içli dışlı olmak gibi sevimsiz yanları da var.
Biz sevgilinin rahatlığında sorumsuzluğunda gezerken tozarken, apar topar evlenen arkadaşlarım bu bayram benim aileme gideceğiz kavgası yaparlardı. Biz bazen diyoruz evlilik güzel de sevgililiğin tadı da ne güzeldi diye.
Akışına bırakmalısın bence.
Kendini de onu da tek bir noktaya odaklanıp mutsuz ediyorsun. İlişkiyi yıpratan bir süreç bu.

Yorumlari da okudum. Kaygıni hakli buluyorum yani soz takilabilir en azindan ama iste erkek degiller mi oyalan babam oyalan. Sinir oldum ya niyetini belli etsin yada sizinde kismetlerinize mani olmasin Allah allah

Valla nasibinde varsa yağ gibi akıp gidiyor. Zamana bırak. Biz eşimle 3 yıl görüştük. Evlilik pek konuşmazdık. 5-6 ay içinde nişanlandık nikahımız oldu. Ben bile şoka girdim Biranda evlendim ;) daha düğün olmadı . Düğünde birkaç ay sonra. Yani nasibinde varsa ne zorluk çıkıyor ne bişey. Bir bakmışsın evlenmişsin. İlla evlencem diye düşünme. Hayırlısı ne ise onu düşün. Yani ben erkek arkadaşında da suç buldum açıkcası. İsteyen adam ne iş ne güç hemen söZlenir. Şirketi de devretmiş babası. Sorun yok yani. Sen bence bir daha düşün.

sevgilinizin yaşını belirtmemişsiniz ama onun da 24 olduğunu varsayıyorum.

adam 24 yaşındayım, okulum yeni bitmiş az biraz soluklanayım diye düşünüyor olabilir mi acaba ?

olaya bence de 6 yıl olarak bakmak yanlış gibi çünkü başlarken yaşınız çok küçükmüş.

8 yışın sonunda evlendim,
ha ha şimdi dönüp baktığımda acelem neymiş diyorum :))))
bazen de tabi keşke daha erken evlenseymişiz diyorum.

her şekilde sizi bir yandan anlıyorum ama bir yandan da hatalı görüyorum.
özellikle olmayacaksa bitsin tavrınız karşı taraf açısından sevgisizlik olarak görülebilir, buna dikkat etmenizi öneririm.
blöf mü yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım da, insan sevdiği adama bu kadar kolay sırtını dönebiliyorsa belki de başka problemler de vardır.

Acele edilen birşey olduğunu düşünmüyorum şuan için , okulumuz bitti beklemek için bir sebep olmamasından bahsediyorum ve geçmiş olan 6 yılımız var.
Bizim eşimle okullar bitti,sonra bir de askere gitti.Döndüğünde iş arayışları da oldu. Tüm bu süreç,sizin süreçten daha uzun sürdü. Demem o ki biraz akışına bıraksan. Askerliğini yaptı mı mesela?Mesleğini eline aldı mı?

Back
X