Sozlum ve para konusu

o 100 lira geren para bir karta geliyor ustume, kartlarimida yanimda tasirim ve eskiden bi miktar biriktirmistim istedigim zaman cekebiliyorum, daha once yanimda yok dedimde cekelim karttan dedi cektik
iyi de siz de dönüp çekmiycem diyin. nasıl bir emrivaki bu. hiç hoşlanmadım bu tavırdan. siz sanki düşünemiyor musunuz karttan çekmeyi. gerçekten tavır rahatsız edici.

100 lirayı geçelim. Ailesine harcayacağına sizle aile olmak için biriktirmesi gerekmiyor mu asıl? Planları var mı hiç maddi yönde bence en çok bu önemli; çünkü yüz lira harcasın nolcak ben bin harcıyorum diyor olabilir, bilemem... Bazı erkeklere elini ver kolunu kaptırırsın. Annesi siz olmuşsunuz. Annesine ise kız arkadaşı gibi davranıyor. Sevgiliye bir şeyler almak, onu mutlu etmek çok güzeldir; fakat herkese fedakar olmamakta da fayda var. Kaldı ki rolleri değişmek de hoş değil. Erkeğin kadın gibi isteklerde bulunması cinselliği de etkiler ilerde.

evet tamda boyle durum, nasil anlatabilirim ne diyebilirim bilemiyorum
seytan diyor sen nekadar utanmazsin diye ac agzini yum gozunu, ama yediremedigim para konusundan olacak olmasi cunku ben asla ama aslaa maddiyata onem veren birisi degilim ama kavga yaptigimda maddiyatci durumuna dusmus olucam

Biraz tasarruf yapmayı önersen hani ilerde düğünümüz filan olacak gibisinden konuşsan

ailem o para biriksin kizim fazla ihtiyacin olmadikca kullanma evlenirken beyaz esyani alirsin demisti, cunku aileminde cok bir durumu yok annem rahatsiz sadece babam calisiyor
eskiden biriktiriyordumda artik su gibi gider oldu para yetmiyor
Ayrılın bence 20 tl ye ayakkabı alıp 89tl ye ayakkabı istiyo 69 tl karda...100tl para aylık şaka gibi hepsini istiyo sizden..
aslında bana çok şey alıyo derken ne kast ettin yani senin üstüne başına ayda ne kadar harcıyo merak ettim

aylik bir miktar aliyor degilde, simdiye kadar bana tablet, laptop, altin kolye ve kunye, samsung s3 mini.. bu tarz pahali hediyeler aldi
birsey begendim alicam dedigimdede alalim yapalim baska renginide al baska begendigin varsa al diye alir yani kendisi alirken para hesabi yapmazda benden alirkende para hesabi yapmiyor

Senin de bu tarz hediyeleri kabul etmemen gerekiyordu.
Onun ailesinin de seni paracı olarak görmeleri için fırsat vermişsin resmen. Bu saydıklarının hiç biri elzem ihtiyaç değil.

6yıllık evliyim bunları bana kocam bile almadı calışıp ihtiyaçlarımı aldım kendim..
bu kadar pahalı hediyeleri kabul etmen yanlış bence..
senin harcadığın 100 veya 200 sana fazla geliyo sanırım acaba sen sadece o mu sana baksın istiyosun..bi de iş bulup çalışman daha iyi olur gibi..okuyo musun ki şu an..

peki sizce, ailesine "para yedirmesini" durdurmanin bir yolu yok mu?
ihtiyaclari olsa anlayacagim, ihtiyaclari yokken onlarinda boyle yapmasi yanlis, alma etme demek yok, alma paran sana kalsin demek yok onlardada

Aynı evde kalmıyorlar mı? Ne demek para yemesi bir annesinin telini yaptırdı üç beş kuruş verdi diye evinde yaşadığı işini yapan insanlara para mı yedirmiş oldu? Tabii siz yerken ayakkabının iki rengini aldırırken iyi, onlara gelince para yiyen.

Bu yorumu geri alıyorum lap top tablet künye altınkolye cep telefonu kıyafet almış size kıyafetler cabası varsın 100tl nizi alsın :))

şimdi işin gerisini okudum
bence sözlünün ailesinin dolduruyor olması aklıma geldi sen bu kıza bunca şeyi aldın sen iste bakalım alacak mı vs. olmuş olabilir
sizin de arada bir ben alayım demeniz başınıza bela olmuş
ama yine de sözlünüzün bu şekilde davranması iyi bir eş olmayacağını gösteriyor ne yazık ki
en başta kendinin düşünmesi lazım aylık 100 lira neyine yeter ki sırf özel harcamalarına yetmez dolmuşa binip gelse para biter ki evleneceksiniz alması gereken şeyler olabilir diye düşünmesi lazım tıpkı annen gibi
maalesef sözlünüz de potansiyel ben annem babamlara para göndereyim sen de çalış bu evi geçindirelim diyecek biri gibi geliyor

Bence bundan sonra vermeyin, çeyiz için taksite girdim oraya ödicem kendi ihtiyaçlarımda var vs diyin.. Bakalım ne tepki vercek, erkekler her zaman kızları dener, bizim de erkekleri böyle arada denememiz lazım, aklımıza başımıza alalım, kendini yediren ezdiren olmayalım...

Alışmış kudurmuştan beterdir demişler. Verdik,e ister, verdikçe ister ..verme yok de bırak bozulsun ne hali varsa görsün sanamı güveniyor.

bence bu cocuk ilerde harcatabilmek için başta eli acıklık yapmış eli acık olan insan sonradan değişir mi böyle 180 derece . sizi deniyor desek kac deneme yapacak daha calısmadıgınızı biliyor sonucta 100 tl nedir ya bir ayda gelen yardım için bi dısarıya cıkısta bitiyor zaten o kadar para

bende erkek arkadaşlarıma özellikle ilişkinin başlarında her şeyi ödetmemeye çabalarım sanki onu kullanıyormuşum gibi hissetmesin diye. öğrenci olduğum için çok fazla katkı yapamasam da en azından ufak tefek şeyleri ben veririm. ama senin sevgilin seni kullanma noktasına gelmiş artık. bir erkeğin para istemesi bana çok çirkin geliyor. hani çok zor durumda olur sevgilisinden destek bekler o ayrı bir mesele ama bu şekilde 100 liranın bile peşine düşmesi bir erkeğe yakışmıyor. o paraya ihtiyacın olduğunu harcayamayacağını söyle. eğer ısrar ederse zaten o onun kendi ayıbıdır bunun için sana alınacak aranı bozacaksa bırak bozsun zaten.

Sözlünüz sizin 100 lira yardım aldığınızı öğrendiği anda " ne münasebet ne yardımıymış kesinlikle tek kuruş almayacaksın ben varım artık " diyememiş ya işte o anda belli etmiş kendini üstelik de bu paradan nasiplenmek istemesi... Bilemiyorum... 3 kızım var... Rabbim iyilerle karşılaştırsın âmin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…