• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün ailesi çok ilgisiz.

Eşya hiç önemli değil. Nasıl değil? Şöyle ki;

Ben evlendim 1 yıl oldu. 1 yıl kv yanındaydım. (Allahın izni ile 6 ay sonra ayrılıyorum kendi evime) Gerek düğünümde gerekse nişanımda erkek tarafının yapması gereken herşeyi eşim kendi aldı. Ailesinden hiç bir destek görmedik. Borcumuz var dediğimizde "Bizde herşeyi kendimiz yaptık ödersiniz(!)" denildi. Ama benim şöyle bir avantajım oldu. Eşim (Allah'a şükür) benim yanımda olan beni koruyan biri. Bu durumda öncelikle nişanlın senin yanında oluyor mu yoksa ailesinin sözüne bakıp seni karşısına mı alıyor. O güveni nişanlından alıyorsan herşey çözülür :) Kendine zarar vermektende bahsetme.. Biliyorum kendini kötü hissettiren durumlar ama hiç bir şey senden kıymetli değil :) :34:

Bizde yüzüklerimizi kendımız ödedik.. nişanım için nişanlığı o damatlığıda ben aldım. nişan yeri , ikramlar zaten bize ait. nişan için takı alındı. o da tanıdık diye onların mahalle kuyumcusuna gıttık.. fiyat olarak gayet uygun olanları seçtim. Benım kızdığım nokta görümcenin kendınle benı kıyaslaması bunu söylediğınde sadece kayınvalıdem ve görümcem vardı. bana mutfağı yatak odasını sen alacaksın dedi resmen. bizde yatak odası zaten alınıyor mutfakta da bi tek bulaşık makinesi alınıyor. benım babam hasta benım için çalışıyor ama ben ona ödetmek istemiyorum ben çalışıyorum kımseyede yük olmadım olmak dahi istemiyorum. ablası zaten herşeyımıze karışıyor. hep kendıyle kıyaslıyor. bir kez sözlümle konuştum. ablam bişey görmedi zamanında yaşamadı bılmıyor dedi. Nişanıma 4 gün var. nişandan sonra sözlümle konuşacağım..eğer kii bana onlar gıbı davranırsa bu işi bıtırırım

Burda önemli olan sözlün ve onun ne düşündüğü ailesi ikinci planda kalır. Tabi sözlü onların dediklerini yapmıyor kendi karakteri ve fikirleri varsa problem yok. Ama sözlünde ailesinin yanında ve onlar gibi düşünüyorsa bu iş biraz zor canım haberin olsun. Dua et bol bol hayırlısı olsun.

Bizde yüzüklerimizi kendımız ödedik.. nişanım için nişanlığı o damatlığıda ben aldım. nişan yeri , ikramlar zaten bize ait. nişan için takı alındı. o da tanıdık diye onların mahalle kuyumcusuna gıttık.. fiyat olarak gayet uygun olanları seçtim. Benım kızdığım nokta görümcenin kendınle benı kıyaslaması bunu söylediğınde sadece kayınvalıdem ve görümcem vardı. bana mutfağı yetek odasını sen alacaksın dedi resmen. bizde yatak odası zaten alınıyor mutfakta da bi tek bulaşık makinesi alınıyor. benım babam hasta benım için çalışıyor ama ben ona ödetmek istemiyorum ben çalışıyorum kımseyede yük olmadım olmak dahi istemiyorum.Nişanıma 4 gün var. nişandan sonra sözlümle konuşacağım..eğer kii bana onlar gıbı davranırsa bu işi bıtırırım

Hemen hemen her gün burda " nişanlımın ailesi şunu bunu aşmadı, evlenirken eşimin ailesi yardım etmedi" temalı konular açılıyor. Sizin şahsınıza bir şey dediğim yok ama çok tuhaf geliyor bana bunlar. İki koca insan, evlenmeye karar vermiş iki yetişkin insan ailelerden neden bişeyler bekler anlamıyorum. Ha aile içinden gelirse yapar, gelmezse istenmez. Bu sorumluluğun altına giriliyorsa ondan bundan yardım beklenemez.

Bizim nişanımızda kendi elbisemi de eşiminkini de ben aldım. Evde isteme oldu ertesi gün ailelerimizi yemeğe götürdük, orayı da eşim ödedi. İki taraftan da beş kuruş almadık, takı da istemedik. Evimizin eşyasını da düğünümüzü de kendimiz yaptık. Sadece eşya alırken eşimin ablalarından biri " halılarınız benden" biri de "perdeleriniz benden" dedi. Benim abim ankastre, ablam da bulaşık makinesi hediye etti. Ama dediğim gibi " hediye". Yani " nasıl olsa hediye alacağız, istediğiniz, ihtiyacınız olan şeyler olsun" dediler. İçlerinden geldiği için bu teklifi yaptılar, yapmasalardı da neden bişey almadılar demezdik. Bunun dışında ne ben ailemden yardım istedim ne o. Ne sevgiliyken ne de nişanlıyken işimize kimseyi karıştırmadık. Annem ya da onlardan biri konuyu açtığında biz hallediyoruz, yormayın kafanızı dedik hep. O yüzden tuhaf geliyor sanırım.

Bizde yüzüklerimizi kendımız ödedik.. nişanım için nişanlığı o damatlığıda ben aldım. nişan yeri , ikramlar zaten bize ait. nişan için takı alındı. o da tanıdık diye onların mahalle kuyumcusuna gıttık.. fiyat olarak gayet uygun olanları seçtim. Benım kızdığım nokta görümcenin kendınle benı kıyaslaması bunu söylediğınde sadece kayınvalıdem ve görümcem vardı. bana mutfağı yetek odasını sen alacaksın dedi resmen. bizde yatak odası zaten alınıyor mutfakta da bi tek bulaşık makinesi alınıyor. benım babam hasta benım için çalışıyor ama ben ona ödetmek istemiyorum ben çalışıyorum kımseyede yük olmadım olmak dahi istemiyorum.Nişanıma 4 gün var. nişandan sonra sözlümle konuşacağım..eğer kii bana onlar gıbı davranırsa bu işi bıtırırım

Burada iş nişanlınızda bitiyor. Benim erkek arkadaşım ailesine yük olmamak için kredi çekti düğünü yapabilmek adına. Onu ödüyor ama evlendikten sonraya da sarkacak birlikte ödemeye devam edeceğiz yani. Geçenlerde nişanda ve düğünde takılacak altınlar için konuştuk. Benim babam takacağı altınlar ve yatak odasını alabilmemiz için bana para verdi. Dedim ki eğer ailen alacaksa takıları sorun yok benim ailemin verdiği parayı da kullanırız. Şayet altınları da sen alacaksan yazık babamların borçları var ben parayı geri veririm, kendim kredi çekerim ödenir dedim. Tamam dedi o da. Sonuçta onun ailesi zora girmesin istiyorsa benim ailemi de zora sokmam . Hatta nişan için daha gereken şeyler var. Kendi kendime düşündüm, benim de çeyiz için borçlarım var zora giriyorum, düğünü zaten ikimiz yapıyoruz kimseden talebimiz yok. Bana sordu daha masraf çıkacak mı diye evet dedim çıkacak ben baya zorlanacağım. Bunu da beraber ödeyelim dedi tamam dedim yok kız tarafının görevi bu gerek yok demedim. Sonuç olarak şunu söyleyeceğim. O yapacak bu yapacak diye düşünmek yerine ikiniz sırtlanın her şeyi ne kimse arkanızdan bir şey konuşabilir ne de minnet duygusu beslersiniz. Yok kız tarafı bunu yapar yok erkek tarafı bunu yapar adetleri yerine, birlikte halledin. Sözlünüz bu şekil konustuğunuzda kabul ederse birlikte ödemeyi sizde görümcenizin ağzının payını verirsiniz bir kez daha o şekil konuşursa biz birlikte karşılıyoruz her şeyi adetleri uygulamıyoruz diyerek. Maddi konular yüzünden ağzınızın tadını kaçırmayın sevgi kolay bulunmuyor çünkü...

Son düzenleme:
Nişan mekanını kız tarafı tutar, ama kuaförden üzerine giydiğin kıyafete kadar erkek tarafı karşılar.
Mutfak eşyalarıyla beraber ya yatak odası, ya da beyaz eşyayı kız tarafı alır (anlaşmaya bağlı)
Halı, perde ortak yapılır.
Kına gecesinin mekanı da kız tarafına aittir bizde, kuruyemişi, kıyafeti, kınayı erkek tarafı alır.
Yöreden yöreye çok değişiyor, bazı yerlerde kız sadece çeyiz götürüyor herşey erkek tarafına ait oluyor.
Ayrıca bu eşya pazarlığı değil, herkesin üzerine düşeni söylemişler size, aileler evlendiriyorsa böyle problemler çokça yaşanıyor maalesef.
:ssz:

Son düzenleme:
Bu düşüncelerini sizinle değil ailenizle konuşmaları gerekliydi,nişan öncesi değil sonrası tabi.Sözlünüze her konuda güveniyorsanız bu tür patavatsızlıklar ilişkinizi zedelemesin:ssz:

Burada iş nişanlınızda bitiyor. Benim erkek arkadaşım ailesine yük olmamak için kredi çekti düğünü yapabilmek adına. Onu ödüyor ama evlendikten sonraya da sarkacak birlikte ödemeye devam edeceğiz yani. Geçenlerde nişanda ve düğünde takılacak altınlar için konuştuk. Benim babam takacağı altınlar ve yatak odasını alabilmemiz için bana para verdi. Dedim ki eğer ailen alacaksa takıları sorun yok benim ailemin verdiği parayı da kullanırız. Şayet altınları da sen alacaksan yazık babamların borçları var ben parayı geri veririm, kendim kredi çekerim ödenir dedim. Tamam dedi o da. Sonuçta onun ailesi zora girmesin istiyorsa benim ailemi de zora sokmam . Hatta nişan için daha gereken şeyler var. Kendi kendime düşündüm, benim de çeyiz için borçlarım var zora giriyorum, düğünü zaten ikimiz yapıyoruz kimseden talebimiz yok. Bana sordu daha masraf çıkacak mı diye evet dedim çıkacak ben baya zorlanacağım. Bunu da beraber ödeyelim dedi tamam dedim yok kız tarafının görevi bu gerek yok demedim. Sonuç olarak şunu söyleyeceğim. O yapacak bu yapacak diye düşünmek yerine ikiniz sırtlanın her şeyi ne kimse arkanızdan bir şey konuşabilir ne de minnet duygusu beslersiniz. Yok kız tarafı bunu yapar yok erkek tarafı bunu yapar adetleri yerine, birlikte halledin. Sözlünüz bu şekil konustuğunuzda kabul ederse birlikte ödemeyi sizde görümcenizin ağzının payını verirsiniz bir kez daha o şekil konuşursa biz birlikte karşılıyoruz her şeyi adetleri uygulamıyoruz diyerek. Maddi konular yüzünden ağzınızın tadını kaçırmayın sevgi kolay bulunmuyor çünkü...

evet haklısınız, ama nişanlımın işi uzakta. işe yakın bir yerden ev almak istiyor. bunlar ilk beni istemeye geldiğinde eylül ayında düğün istiyorlardı biz herşeyi yaparız ederiz diyorlardı. ama biz nişan yapmayı düşündüğümüzü ve alacağımız şeyler olduğunu söyledik. hem düğünü erken yaptırıp hemde eşya lafını yapmayı hoş bulmadım. içlerinde en çok herşeyi biliyomuş gibi davranan görümcem bence bunlar kendı aralarında konuştu görümceye de söylettiler.
nişanım için o kadar şeker hazırladım kendı paramla.. kayınvalidem ona bile ne gereği var nikah değil bişey değil filan dedi. canım sıkıldı. lokum alalım dedi . annemde madem çok bılıyor alsın hesabı olur isterseniz alırsınız dedi. nişan pohçasına ait şeyleri hep sözlüm kendısı ödedi onlara ödetmedi. bende sözlüme alacağım şeyleri kendım ödeyeceğim. Birde biz en basiti bir cafeye gidip resim atıyoruz bazen face. görümcem siz beni götürmeyın hep kendınız gidin gibi şeyler söylüyor. Birde altın alındı nişan için , değeri düşmesinde dendi görümce dediki sonra isterse onu bozup ev alırlar filan dedi. Anlamıyorum hem gelın almak istiyorlar hemde böyle şeyler

Ben burda haksiz noktayi esya pazarligina girme de goruyorum. Bu kisim mantiksiz olmus.

Ama ailenin maddi desteklememesi nisanlinin ustlenmesi zaten dogru olan sey. Benim esimin ailesi de esime birakmisti maddi sorumlulugu. Ikimiz hallettik gayet dogal yani.

Masada bana oyle bisey soylenseydi gorumceme biz mustakbel esimle dusunur hallederiz bunlari canim benim siz hic yorulmayin derdim.

evet haklısınız, ama nişanlımın işi uzakta. işe yakın bir yerden ev almak istiyor. bunlar ilk beni istemeye geldiğinde eylül ayında düğün istiyorlardı biz herşeyi yaparız ederiz diyorlardı. ama biz nişan yapmayı düşündüğümüzü ve alacağımız şeyler olduğunu söyledik. hem düğünü erken yaptırıp hemde eşya lafını yapmayı hoş bulmadım. içlerinde en çok herşeyi biliyomuş gibi davranan görümcem bence bunlar kendı aralarında konuştu görümceye de söylettiler.
nişanım için o kadar şeker hazırladım kendı paramla.. kayınvalidem ona bile ne gereği var nikah değil bişey değil filan dedi. canım sıkıldı. lokum alalım dedi . annemde madem çok bılıyor alsın hesabı olur isterseniz alırsınız dedi. nişan pohçasına ait şeyleri hep sözlüm kendısı ödedi onlara ödetmedi. bende sözlüme alacağım şeyleri kendım ödeyeceğim. Birde biz en basiti bir cafeye gidip resim atıyoruz bazen face. görümcem siz beni götürmeyın hep kendınız gidin gibi şeyler söylüyor. Birde altın alındı nişan için , değeri düşmesinde dendi görümce dediki sonra isterse onu bozup ev alırlar filan dedi. Anlamıyorum hem gelın almak istiyorlar hemde böyle şeyler
Boşver güzelim takma bunları kafana. Her ailede bir çokbilmiş çıkıyor. Sen ne kadar umursarsan görümcen o kadar üzerine gelir. Duyma sana söylenenleri. Sözlün arkanda mı senin isteklerini önemseyip çözüm bulmaya çalışıyor mu kısacası yarın öbür gün seni onlara karşı koruyacak mı sen bunlara bak. Nişandı evlilik hazırlığıydı bunlar en güzel dönemler, bu zamanlarda olan şeyler gözlemlerime göre insanların içinden çıkmıyor etrafımda ve burada okuduklarımdan yola çıkarak konuşuyorum. İyi hatırlamak yerine üzülmek sence de kötü olmaz mı? Boşver gitsin sen nişanlını iyi gözlemle...

Canım bende bir benzer durumdayım.Durumları çok iyi olmasına rağmen eve alınan bir toplu iğneye yardım etmediler,daha doğrusu biz ne benim ailemden nede eşimin ailesinden birşey talep etmedik.
Nişan kıyafetimizi,yüzüklerimizi kendimiz aldık.Nişanıda biz yapalım diyorduk babam karşı çıktı ben yaparım dedi.Nişanda sadece 1 bilezik taktılar ki o da küçücüktü elime bile girmedi:)
Beyaz eşyaları,mutfak eşyalarını aklına gelebilecek tüm tekstil ürünlerini babam ve annem çeyizime almıştı biz sadece kredi çekip mobilyamızı aldık.Perdeleri annem almayı teklif etti hediye olarak.Damatlığıda babam alacağını söyledi.Tüm bunlara rağmen gelinliğimi bile almadılar sen düşün.Bindallıma kadar kendimiz aldık.Ne takı yaptılar ne birşey,insan üzülmüyor mu üzülüyor.Değersiz gibi hissediyorum çünkü gerçekten durumları çok çok iyi.2 gün ağladığımı biliyorum neden böyle davranıyorlar ilgisizler diye ama sonradan boşver diyip geçiyorum

Eşim bütün durumun farkında üstüne laf etmek anca onu üzer,sevgi sadakat çok zor bulunuyor.Krediyi 2 sene ödeyeceğiz bitecek gidecek,şöyle düşün nişanlın sana değer verip seviyorsa bu sevgiyi başkasında bulabilecek misin?Eğer seni sevdiğini,değer verdiğini ve bu konular dışında üzmediğini düşünüyorsan boşver siz yapın geçin.Ama dediğim gibi seviyorsa..

Nişan söz evlilik arifesinde böyle şeyler yaşamayan duymadım ben,illaki tatsızlık oluyor çünkü herkes bir değil.Birbirinizi üzmeyin bence.

merhaba kızlar, moralim oldukça bozuk ben sözlüyüm ve bir hafta sonra nişanım olacak, söz boğçası alınırken sözlümün ailesi 5 kuruş bişey ödemedi hep sözlüm ödedi.. Durumları olduğu halde ,nişanlığımı herşeyimi sözlüm aldı.bir aile neden destek çıkmaz ki... Nişan için sadece tanıdık diye bir tane mahalle kuyumcularına gittik. Modelleri güzel olmadığı halde ordan bir küpe, bir saat,seçtim. 2 tane de bilezik alındı.sonra onlara gittik yemek yedık.. Ben tek başınaydım annem gelemedi o gün yanıma. Laf arasında görümce eşyalardan bahsettı bizde mutfağı ve yatak odasını kız alır dedi.. Bende ben tam bılmıyorum dedim. önemi yok dedim. Kayınvalıdemde onu destekledi.. Daha nişan olmadan eşy apazarlığı yapmaya kalktılar bana. Neyse ben eve geldı anneme durumu izah ettim.annemde ben gelınlerıme beyaz eşyalarının hepsini aldım. Onlar da almak zorunda durumları olmasa neyse dedi. Sözlüme bahsetmedim bu olaydan. Yolda giderken sözlümlede tartıştık. şuan hiçbir heyecanım kalmadı .. Kendıme zarar vermekten korkuyorum..nişan için herşey hazır .. Annemle konuştum anlaşamassam atıcam nişanı dedim.. O da destek çıktı ilk defa bana..

hiçbir tartışmaya girme seviyorsan eğer konu eşya ise sende eşin olacak kişiyle gider hepsini alırsın evlendikten sonrada takıyla odersin ikinizin parası sonuçta takı parası birlikte ev kurmuş olursunuz. Bizdede mutfak eşyasını ve beyaz eşyayı kız alıyor geri kalan hepsini erkek tarafı.biz ortak alacağız nişanlımla. Boyle sorunlar yaşanılıyor ayrılmak çözüm olmaz bundan ayrılırsın birbaşkasındada aynı sorunları yaşarsın.

Benim nişanımda ben seçmedim bile eşimin ailesi başka şehirde olduğundan sürekli gelemeyeceklerinden onların seçtiklerini taktım aslında siz eş adayınızla anlaştıktan sonra hepsi geri planda kalmalı sonuçta almışlar. Nişanı zaten kız tarafı yapar. Hem ne güzel eşiniz almış her şeyi böylesi daha güzel demek ki düğünde geri kalan yapılacak. Şimdi anneniz ben yapmamıştım erkek tarafı yapmıştı onlarda yapacak diyemez. Yatak odası ve mutfak eşyaları kız tarafına aittir beyaz eşyayı ikiniz alabilirsiniz. Ama küçük mutfak aletleri tabak çanak, bardak aklınıza ne gelirse kıza aittir. Gerisini onlar alacak koltuk takımı, salon takımı filan. Eşiniz alıyorsa boşverin beklentiniz olmasın ne kadar az beklenti o kadar rahat. Tabi annenizin olmadığı bir ortam da konuşulması yakışık almamış ama laf gelmiş demişler. Benimkilerinde de durumu iyi ama düğünde iki bilezik taktılar bir de kolye küpe set,saat hiç bakmam öyle şeylere konu bile etmem. 7 senedir de gayet mutluyuz ne istersem eşim alır yapar.

merhaba Kızlar, moralim oldukça bozuk ben sözlüyüm ve bir hafta sonra nişanım olacak, söz boğçası alınırken sözlümün ailesi 5 kuruş bişey ödemedi hep sözlüm ödedi.. Durumları olduğu halde ,nişanlığımı herşeyimi sözlüm aldı.Bir aile neden destek çıkmaz ki... nişan için sadece tanıdık diye bir tane mahalle kuyumcularına gittik. modelleri güzel olmadığı halde ordan bir küpe, bir saat,seçtim. 2 tane de bilezik alındı.Sonra onlara gittik yemek yedık.. ben tek başınaydım annem gelemedi o gün yanıma. laf arasında görümce eşyalardan bahsettı bizde mutfağı ve yatak odasını kız alır dedi.. bende ben tam bılmıyorum dedim. önemi yok dedim. kayınvalıdemde onu destekledi.. daha nişan olmadan eşy apazarlığı yapmaya kalktılar bana. neyse ben eve geldı anneme durumu izah ettim.annemde ben gelınlerıme beyaz eşyalarının hepsini aldım. Onlar da almak zorunda durumları olmasa neyse dedi. sözlüme bahsetmedim bu olaydan. yolda giderken sözlümlede tartıştık. Şuan hiçbir heyecanım kalmadı .. kendıme zarar vermekten korkuyorum..nişan için herşey hazır .. annemle konuştum anlaşamassam atıcam nişanı dedim.. o da destek çıktı ilk defa bana..

Ee siz de daha nişan olmadan birşeylerin pazarlığına girmişsiniz. Küpe, saat vs alınmış ama beğenmemişsiniz. Neyse ya ben yorum yapmayayım.

Babanızın hastalığına Allah şifa versin. Ama şöyle düşünün nasıl ki siz babanıza kıyamıyorsanız, nişanlınızın da kıyamayıp herşeyi kendisinin alması normal. Ama bu sizi rahatsız etmiş nedense...

eğerki sözlünüzü seviyor ve anlaşıyorsanız çokda sorun etmeyin eşyayı.
eşya dediğin 3-5 sene sonra eskiyecek ama şuan ki kırgınlıklar unutulmaz,usulüyle herkes üzerine düşen görevi yapacak deyip çekilin bu benim düşüncem
kocamın tarafı bana hiçbirşey yapmadı benim düşüncem o eşimin sorunu demekki ailesi ona o kadar değer veriyor çünkü eşim 15 yaşından beri gurbette çalışıp birikim yapmadan tüm parasını onlara yollamış abilerinin düğün borcunu ödemiş şimdi bize ev aldınız hayırlı olsun dahi demedi abileri.ben evlendiğim günden beri eltimle 90 m bi evde beraber yaşıyoruz iki aile. sadece bi tek yatağım var giysilerimi kapı arkasına asıyorum el kadar bir aynada eşarbımı yapıyorum 5 senedir.ama eşimlede mutluyum sabrettim ev aldım ve ailesinde eşimden başka ev huzuru ve varlığı olan yok.ve kaynanamlar tüm yardımlarını diğerlerine yaptığı halde hiçbirşeyleri yok.
çok uzattım kusura bakma ama kısacası senin ve müstakbel eşinin mutluluğu ve huzuru gerisi boş.

Sözlün hala bekar, ailesiyle bütçesi bir yani
Ha o ödemiş ha annesi ne fark eder
Diğeri de evini geçindiriyor, fatura vs. ödüyor
Eşya pazarlığı ilginç olmuş ama sizin anneniz gelinlerine herşey aldı diye siz de çeyizsiz mi gideceksiniz ?
Bi kısım da sizin elinizi cebinize atmanız gerekir bence, karşı tarafın durumu olsun olmasın bunla ilgili değil kız tarafı da üstüne düşeni yapmalı

Adetlerinizi öğrenmek istemiş olabilirler çok abartmayın. Bu takı olayına neden bu kadar takılıyorsunuz herkes tanıdık kuyumcuya götürüyor. Takılanları beğenmediyseniz evlendikten sonra bozdurursunuz yerine yenisini alırsınız.

Back
X