Sözlümün Ailesi , Kafam Çok Karışık..

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
Merhaba Kızlar.. Ben sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.. Konu Şu,

28 nisanda sözlendim. Sözde erkek tarafı çok kalabalık olacaktı biz de biraz kısıtladık. Gelemeyenler oldu haliyle. Amcalar geldi, Büyük halanın kocası geldi, büyük hala ve küçük hala gelmedi.. (küçük hala annesine bakıyordu gerçi söz akşamı) Neyse kızlar büyük hala kırılmış. Hayırlı olsun bile dememiş ne kayınvalideme ne sözlüme. Hatta yüzlerine bile bakmamış. Gerçi kayınvalidem de pek sevmez halaları kişisel sebeplerden ötürü (anlattığına göre haklı nedenler tabi orası beni ilgilendirmez) Kayınpederim dışarıya önem veren birisi. Güleryüzlü ol saygılı ol başka birşey istemem der. Ve büyüklere gitmemi istiyor. Ben de düşündüm sözlüme dedim ki gidelim biz halalara elini öpelim belki bizi bekliyorlar. Mırın kırın etti istemem diye ben de bana laf gelir diye kabul ettirdim. Kayınvalidem hiç istemiyor. Hatta daha tanışmadığım yengeler var onlara gitmemizi bile istemiyor. Lafcılar , dedikodu yaparlar, açık bulmaya çalışırlar, dangul dungul konuşurlar bayramda git diyor. Ancak babam da dediğim gibi gitmemizi istediğini açık açık söyledi bana. Bende kayınpederime dedim ki, " peki baba, ben bir kez giderim ellerini öperim ancak gerisine karışmam. bir sonraki görüşmede benim onlara gittiğim gibi olmazsa gitmem" dedim. Tamam kızım dedi. Sözlüm gitmeyelim diyor. Annesi birkaç birşey anlatmış onlarla ilgili gerçekten tedirgin edici şeyler. Kafam karıştı ne yapsam bilemedim. Annesi yıllardır içlerinde, tanıyor ki uyarıyor istemiyor kesin bildiği var gitmesem diyor bir yanım, öbür yarım da objektiflik değil kendi yaşadıkları sonuçta git diyor.. Ne yapmam lazım kızlar sizce.. ?

ya sen niye ugrasıyorsunki onun halası o gitmek istemiyor zaten daha sozlusunuzde hemen herkesi tanıman mumkun degilki suan kayınpederin birsey derse sende sozlunun istemedigini soyle

ya sen niye ugrasıyorsunki onun halası o gitmek istemiyor zaten daha sozlusunuzde hemen herkesi tanıman mumkun degilki suan kayınpederin birsey derse sende sozlunun istemedigini soyle

Bunlar iç içe bir aile. Yakın oturan insanlar. Karşılaştığımızda sokakta elini öpüp geçmek anormal geliyor bana. Hadi başkası olsa tamam da halası sonuçta o yüzden sorun ediyorum. O da aslında aynısını söyledi babam birşey derse benim götürmediğimi söyle dedi. Ama babasıyla sorun yaşar diye çekiniyorum sonuçta gitme diye direten kayınvalidem :44:

ama yapıcak birseyin yokki simdiden bu kadar aile icine girme bence sonra kabak sana patlar madem sozlunde oyle dedi sen kayınpederine oyle de bırak onlar halletsinler aralarında

La havle... Nedir bu sülale bombardımanı? Her yönden ayrı beklenti.
Töbe töbe... Birinin gönlü olsun desen, diğeri alınacak.
Çatlak seslere kulak asmayın tatlım. Sözlünle ortak kararlar alarak yol haritanızı belirleyin.
Sonsuz mutluluklar dilerim.

Aynen öyle, o gitmemi ister, o gitmememi.. iki seçeneğin kendince gerekçeleri de haklı.. o sebeple karışık kafam biraz. Evet iyice oturup düşünmek lazım ne yapmamız konusunda çünkü kimse objektif yorum getirmiyor.. Çok teşekkür ederim ayrıca..

babası istiyorsa bişey diyemicem ama bana gitsenz de akrabalarına yaranamayacakmışsınz gibi geliyo

canım kayınvaliden geçmişte yaşadıklarından dolayı kırgın olabilir, haklıdır belki de ama üzerinize düşen vazifeyi yapıp bir ellerini öpseniz iyi olabilir diye düşündüm ben, sonrasında onların tavırlarına göre ister görüşür, ister görüşmezsiniz

Bence sözlün veya kayınvaliden hadi berbaer gidelim diyene kadar sen hiçbirşey yapma neticede onların arası açıksa sen gidince sana normal davranırlarsa sonradan görüşmek durumunda kalıcaksın ve kayınvalidenle aran açılabilir hatta kesin açılır neticede sözlünde, annesinin sözünü dinlediğine göre en kötüsüde sözlünle aran açılır sen olayların dışında kal gidelim derlerse gidersin yoksada umursama Allah mesud etsin :)

babası istiyorsa bişey diyemicem ama bana gitsenz de akrabalarına yaranamayacakmışsınz gibi geliyo

İşte babam bana demeseydi muallakta kalmayacaktım hiç. Ama açık açık istediğini belirtince ortada kaldım. Çünkü annem de (kayınvalidem) gitmememi açık açık söylüyor.. Bana da öyle geliyor , annemin yorumları korkuttu :44:

Tamda arada kaldığım bu.. Belki bana öyle olmayacaklar, en azından görmeliyim test etmeliyim diye düşünüyorum. Bir kez adımı atarım sonrası onlara bağlı. Ama ya annesinin dedikleri gibi olursa ya pişman olursam gittiğime :44:

ama sözlünüzün halası sonuçta, sizin kayınvalidenizle aralarında yaşananlara bakmadan gidip ellerini öpmeniz gerekir, sözlünüz de istiyormuş çünkü, gerçi henüz sözlüsünüz sadece, ama evlenince saygıdan ötürü gidip bir ellerini öpmelisiniz diye düşünüyorum. Siz üzerinize düşeni yapın, gerisi de onların insanlıklarına kalmış artık...

sanırım yapabilecegim en mantıklı şey bu . hem benlık bişey kalmaz arada da kalmam.. Çok teşekkür ederim, amiin..

bence gitme.kayınvaliden ve sözlün istemiyor sonucta,senlık bir durum değil.kayınpederıne de sözlünün istemediğini söylersin.kendınde huzursuzluk hıssetmesı gereken kişi sen değilsin ki arada kalıyorsun

Kalabalık daha kötu ya canım boşver allah aşkına daha sözluyken ne işin var sözlun gıtmek ısterse gıdersın davet edılırsen icabet edersin ama bırılerının gönlunu yapmak sanamı kaldı allah aşkına bırıne gıtsen ötekı darılır ötkıne gıtsen bızden kıskandı derler uzar gıder bu iş :26::26: ses etme kayınbaban bısey derse sözlun ıcın o gıderız ben ayarlarım dedı bende onu beklıyorum baba dersın olur bıter.

Bir kere gitsen iyi olacaktır tabii ki...
Sadece bir kere bundan bişey çıkmaz.
Sonra laf ederler tabii ama sana gelmez laf sanmıyorum.
Gelirsede çok gelmek istedim müsade eden olmadı dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…