- Konu Sahibi sevdicegim
-
ya sen niye ugrasıyorsunki onun halası o gitmek istemiyor zaten daha sozlusunuzde hemen herkesi tanıman mumkun degilki suan kayınpederin birsey derse sende sozlunun istemedigini soyle
Bunlar iç içe bir aile. Yakın oturan insanlar. Karşılaştığımızda sokakta elini öpüp geçmek anormal geliyor bana. Hadi başkası olsa tamam da halası sonuçta o yüzden sorun ediyorum. O da aslında aynısını söyledi babam birşey derse benim götürmediğimi söyle dedi. Ama babasıyla sorun yaşar diye çekiniyorum sonuçta gitme diye direten kayınvalidem :44:
Merhaba Kızlar.. Ben sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.. Konu Şu,
28 nisanda sözlendim. Sözde erkek tarafı çok kalabalık olacaktı biz de biraz kısıtladık. Gelemeyenler oldu haliyle. Amcalar geldi, Büyük halanın kocası geldi, büyük hala ve küçük hala gelmedi.. (küçük hala annesine bakıyordu gerçi söz akşamı) Neyse kızlar büyük hala kırılmış. Hayırlı olsun bile dememiş ne kayınvalideme ne sözlüme. Hatta yüzlerine bile bakmamış. Gerçi kayınvalidem de pek sevmez halaları kişisel sebeplerden ötürü (anlattığına göre haklı nedenler tabi orası beni ilgilendirmez) Kayınpederim dışarıya önem veren birisi. Güleryüzlü ol saygılı ol başka birşey istemem der. Ve büyüklere gitmemi istiyor. Ben de düşündüm sözlüme dedim ki gidelim biz halalara elini öpelim belki bizi bekliyorlar. Mırın kırın etti istemem diye ben de bana laf gelir diye kabul ettirdim. Kayınvalidem hiç istemiyor. Hatta daha tanışmadığım yengeler var onlara gitmemizi bile istemiyor. Lafcılar , dedikodu yaparlar, açık bulmaya çalışırlar, dangul dungul konuşurlar bayramda git diyor. Ancak babam da dediğim gibi gitmemizi istediğini açık açık söyledi bana. Bende kayınpederime dedim ki, " peki baba, ben bir kez giderim ellerini öperim ancak gerisine karışmam. bir sonraki görüşmede benim onlara gittiğim gibi olmazsa gitmem" dedim. Tamam kızım dedi. Sözlüm gitmeyelim diyor. Annesi birkaç birşey anlatmış onlarla ilgili gerçekten tedirgin edici şeyler. Kafam karıştı ne yapsam bilemedim. Annesi yıllardır içlerinde, tanıyor ki uyarıyor istemiyor kesin bildiği var gitmesem diyor bir yanım, öbür yarım da objektiflik değil kendi yaşadıkları sonuçta git diyor.. Ne yapmam lazım kızlar sizce.. ?
ama yapıcak birseyin yokki simdiden bu kadar aile icine girme bence sonra kabak sana patlar madem sozlunde oyle dedi sen kayınpederine oyle de bırak onlar halletsinler aralarında
La havle... Nedir bu sülale bombardımanı? Her yönden ayrı beklenti.
Töbe töbe... Birinin gönlü olsun desen, diğeri alınacak.
Çatlak seslere kulak asmayın tatlım. Sözlünle ortak kararlar alarak yol haritanızı belirleyin.
Sonsuz mutluluklar dilerim.
hiç girme içlerne bence madem sözlün ve ailesi de istemiyo
Sözlüm annesinden dolayı istemiyor, gideceksek annemden gizli gidelim diyor. Onu da ben onaylamıyorum ne gerek var gerginlik ihtimaline.. Babası da yüzüme diyor git kızım gör onları da diye.. Ne karışık değil mi
amaan gitmeyiver.
sözlüm istemiyor deyip sıyrılırsın kayınpederin bi şey derse.
allah başka dert vermesin. tebrik ederim.
babası istiyorsa bişey diyemicem ama bana gitsenz de akrabalarına yaranamayacakmışsınz gibi geliyo
canım kayınvaliden geçmişte yaşadıklarından dolayı kırgın olabilir, haklıdır belki de ama üzerinize düşen vazifeyi yapıp bir ellerini öpseniz iyi olabilir diye düşündüm ben, sonrasında onların tavırlarına göre ister görüşür, ister görüşmezsiniz
İşte babam bana demeseydi muallakta kalmayacaktım hiç.Ama açık açık istediğini belirtince ortada kaldım. Çünkü annem de (kayınvalidem) gitmememi açık açık söylüyor.. Bana da öyle geliyor , annemin yorumları korkuttu :44:
Tamda arada kaldığım bu.. Belki bana öyle olmayacaklar, en azından görmeliyim test etmeliyim diye düşünüyorum. Bir kez adımı atarım sonrası onlara bağlı. Ama ya annesinin dedikleri gibi olursa ya pişman olursam gittiğime :44:
Bence sözlün veya kayınvaliden hadi berbaer gidelim diyene kadar sen hiçbirşey yapma neticede onların arası açıksa sen gidince sana normal davranırlarsa sonradan görüşmek durumunda kalıcaksın ve kayınvalidenle aran açılabilir hatta kesin açılır neticede sözlünde, annesinin sözünü dinlediğine göre en kötüsüde sözlünle aran açılır sen olayların dışında kal gidelim derlerse gidersin yoksada umursama Allah mesud etsin :)
Bunlar iç içe bir aile. Yakın oturan insanlar. Karşılaştığımızda sokakta elini öpüp geçmek anormal geliyor bana. Hadi başkası olsa tamam da halası sonuçta o yüzden sorun ediyorum. O da aslında aynısını söyledi babam birşey derse benim götürmediğimi söyle dedi. Ama babasıyla sorun yaşar diye çekiniyorum sonuçta gitme diye direten kayınvalidem :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?