Sözlümün annesi beni sevmiyor.

papaxya

Guru
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
191
0
316
40
İstanbul
Merhaba kızlar ben sözleneli 1.5 ay oldu. Sözlüm evin en büyüğü ve tek erkek:43: annesi çarşaflı ben açığım kapalılık muhabbeti bi döndü şakayla ama ben istemiyorum sözlümde ben istesem kapalı alırdım dio ama ailesi baskı yaparsa fikri değişirmi bilemiycem çok güvenemiyorum.. Ben kendi aileme bile bu konuda rest çekmiş insanım yani ben istediğimde olur bu diyorum. Söz yüzüklerini taktık takar takmaz teyzesi şakayla karışık ee ne zaman kapanıyosun dedi bütün kadınların içinde bende şaşırdım durakladım biraz şimdilik düşünmüyorum böle bişey dedim ama kötü oldum mutfaktada yine annesi bu muhabbeti açtı bi kapansa filan die neyse 1.5 ay oldu sözden 1 hafta sonra ben annesini aradım konuştuk. Sonra beni bir kere bile aramadı hadi beni aramıyosun annemide aramadı. Bide bu nasıl iş ben anlamadım beni hiç aramıyor diyormuş. Dün akşam sözlüm hadi bi annemi ara dedi saat 23.00 olmuştu bu saatte olmaz dedim yarın ararım.Ama içimden gelmiyo napmalıyım çok dertliyim insan gelinini sahiplenmezmi aramazmı :43::43:

Sozlunle paylas korkunu..
Evlenince boyle bir taleple karsi karsiya gelmekten korktugunu
bu konuda emin olmasini soyle.. Annesinin israr edebileceginden
korktugunu soyle ayrica..
Annesine gelince sen saygini koru
ve haftada bir kerede olsa ara hatirini sor lafi uzatmadan kapat
olmazmi?

Merhaba kızlar ben sözleneli 1.5 ay oldu. Sözlüm evin en büyüğü ve tek erkek:43: annesi çarşaflı ben açığım kapalılık muhabbeti bi döndü şakayla ama ben istemiyorum sözlümde ben istesem kapalı alırdım dio ama ailesi baskı yaparsa fikri değişirmi bilemiycem çok güvenemiyorum.. Ben kendi aileme bile bu konuda rest çekmiş insanım yani ben istediğimde olur bu diyorum. Söz yüzüklerini taktık takar takmaz teyzesi şakayla karışık ee ne zaman kapanıyosun dedi bütün kadınların içinde bende şaşırdım durakladım biraz şimdilik düşünmüyorum böle bişey dedim ama kötü oldum mutfaktada yine annesi bu muhabbeti açtı bi kapansa filan die neyse 1.5 ay oldu sözden 1 hafta sonra ben annesini aradım konuştuk. Sonra beni bir kere bile aramadı hadi beni aramıyosun annemide aramadı. Bide bu nasıl iş ben anlamadım beni hiç aramıyor diyormuş. Dün akşam sözlüm hadi bi annemi ara dedi saat 23.00 olmuştu bu saatte olmaz dedim yarın ararım.Ama içimden gelmiyo napmalıyım çok dertliyim insan gelinini sahiplenmezmi aramazmı :43::43:

Merhabalar...
Arama mevzusuna takılmayın hiç...
Hepimiz geçtik bu yollardan...
İlk zamanlar ben de çok üzülüyordum bu duruma, kafama takıyordum...
2 seneyi devirdik...
Artık hiç ama hiç takmıyorum kafama, 15 günde bir ben arıyorum...
Haklısın içinizde kopan fırtınaları inan çok iyi biliyorum ama bunu düşünmek bir tek sizi üzer...
Önemsemeyin olur mu? :34:
Belki size saçma gelecek ama tek yolu bu: önemsememek...

Son düzenleme:
Sözlüme söylüyorum saçmalama öyle şey olurmu niye sevmesin seni diyor. Aramak içimden gelmiyo nie böyle oldum bilmiyorum annemde sanki damat tarafı biziz gelin tarafı onlar diyo apartmanda bi komşumun kızı benden bi hafta snra sözlendi kaynanası nasıl üstüne titriyor görseniz bende kendimi kötü hissediyorum bu akşam arıycam ama nasıl konuşucam bilmiyorum:5:

Canım öncelikle sözlenmişsin , tebrik ederim ...

Arama konusunda ben bişey demiyim herkesin mantalitesi farklıdır...

Kapanma konusuna gelince öncelikle şunu sorayım senin aileden kapalı mı , eğer hani senin ailende açıksa , kayınvaldene falan ailecek karşı gelebilirsiniz dicektim ama ailende kapalıysa öyle bişey olamaz tabi. Şimdi bu dediğimi yanlış anlama sözlüne laf söylüyorum gibi algılama sakın ama sözlünde köprüyü geçene kadar politikasını uyguluyo olabilir... Sonuçta senin şimdi istemediğini bildiği için üstünde baskı kurarsa belki ondan uzaklaşcağını düşünüyodur ve sana öyle diyodur , evlendikten sonra herşey değişebilir ve oda belki kendi isteği belki ailesinin isteğiyle bunu sana yaptırmaya çalışabilir . Bu çok ciddi bi olay gerçekten çok çok çok iyi düşünmelisin , sonuçta şimdi sokağa çıkmama izin vermio sora verirmi yada kıskanıo şimdi sora kıskanmaz mı olayı gibi değil çok ciddi birşey yani , sözlünden bu konuda eeen ufacık bişey hissedersen , emin ol evlendikten sonra oda senden bunu istiycek emin ol ve adımlarını ona göre at canım ...

Teşekkür ederim canım
Benim ailem kapalı annemde çok istiyo kapanmamı ama ben sıkılıyorum böyle söylemelerinden filan artık annem hiç bişey söylemiyor bana bende senin gibi düşünüyorum açıkcası küprüyü geçene kadar böyle huyuma gidiyor olabilir diye. konuyu açtırmıyo bana daha... Ne yani ailem istiyo die seni zorlamı kapatcam beni tanımadınmı diyo ama inanmıyorum pek bu konuyu ne kadar istemesede bi açıp daha konuşmamak üzere kapatıcam çok sıkkınım gerçekten artık şunu bile düşünüyorum ailesine belki ilerde kapanıcak die söyleyip getirtmiş olabilirmi sorduğumdada öyle bişey yok dio off offf:14:

bir arkadaşımın annesi çarşaflı kardeşlerde tesettürlü ve pardesülüydü..

gelin aldılar..

severek oldu tabi kız psikolog ve nasıl geldiyse o eve öle kabul ettiler br defa bile kendi özgür düşüncelerine karışmadılar..

yapılan çok saçma dayatmayla hiç kimseye hazır olmadığı birşey yaptırılamaz..

madem içlerinden geçmiş söz gününümü bulmuşlar :57:

evlilik olur kız aileye benimser aile kızı sonra tatlı bir dille bu düşünceye sıcak bakıp bakmadığı sorulur bu kadar..

o da fikir almak için..

zorla asla yaptırılamaz :47:

benim kayınvalidem de hiç aramaz
hep gelin arasın modundadır boşver sen ara
aramadı demesin
kapalılık konusuna gelince bu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin
onlar sana yem atıyordur yerse kapatırız diye:2:
fevri davranma alınganlıkta yapma kapanmak istemiyorsan kimse seni kapatamaz

Sözlüme söylüyorum saçmalama öyle şey olurmu niye sevmesin seni diyor. Aramak içimden gelmiyo nie böyle oldum bilmiyorum annemde sanki damat tarafı biziz gelin tarafı onlar diyo apartmanda bi komşumun kızı benden bi hafta snra sözlendi kaynanası nasıl üstüne titriyor görseniz bende kendimi kötü hissediyorum bu akşam arıycam ama nasıl konuşucam bilmiyorum:5:

canım başkalarının ilişkilerini görüp niye kendi ilişkilerinde eksiklik arıyorsun
sözlendin diye illa yağ bal olmak zorunda değilsiniz ki
bence mesafe her zaman iyidir boşver

bir arkadaşımın annesi çarşaflı kardeşlerde tesettürlü ve pardesülüydü..

gelin aldılar..

severek oldu tabi kız psikolog ve nasıl geldiyse o eve öle kabul ettiler br defa bile kendi özgür düşüncelerine karışmadılar..

yapılan çok saçma dayatmayla hiç kimseye hazır olmadığı birşey yaptırılamaz..

madem içlerinden geçmiş söz gününümü bulmuşlar :57:

evlilik olur kız aileye benimser aile kızı sonra tatlı bir dille bu düşünceye sıcak bakıp bakmadığı sorulur bu kadar..

o da fikir almak için..

zorla asla yaptırılamaz :47:

Evet canım benimde sinir olduğum konu bu insanın içinde varsa bile öldürüyo bu durum ne mutlu arkadaşına en korktuğum şey başıma geldi benim...

canım başkalarının ilişkilerini görüp niye kendi ilişkilerinde eksiklik arıyorsun
sözlendin diye illa yağ bal olmak zorunda değilsiniz ki
bence mesafe her zaman iyidir boşver

Evet haklısın ama ben hep kolkola gezebileceğim cici bi kaynana hayal etmiştim bu hayal sanırım:10:

Evet haklısın ama ben hep kolkola gezebileceğim cici bi kaynana hayal etmiştim bu hayal sanırım:10:

bende öyle hayal etmiştim:) ama öyle olmuyo sen ara boşver peki kapanmayı hiçmi düşünmüyosun ben mesela hiç düşünmüyorum eğer öyleyse açıkça belirt bunu

Şuan düşünmüyorum içimde öyle bi istek yok çalışıyorum bu baskılardan dolayıda iyice soğudum zaten bilmiyoorum ne olucak sonumuz...

ben izmirliyim eşim rizeli

ailesi hacı

istemediler beni. ama oğullarını kaybetmemek için kabul ettiler. hiçbirşeyimi değiştirmedim onlar için, onlardan da hiçbirşey beklemedim

ne ben onları aradım ne de onlar beni. evlendikten sonra başladım aramaya haftada 1 falan

torun olduktan sonra değişti kayınvalidem... onları görebilmesi benimle ii geçinmesiyle doğru orantılı

hiçbir saygısızlık yapmadım ve hiçbirşey beklemedim.
sen de takılma bence aradı aramadı.. kimse kimseyi sevmek zorunda değil. ama saygı göstermek zorundayız.

Evet sağolun kızlar sizin sayenizde biraz daha iyiyim hergün bu konuyu düşünmekten fenalık geçiriyorum bende çok fazla düşünmemeye çalışacağım artık yapabilirsem:45:

benimde kayinvalidem hic aramazdi,
aramadigi halde benden icinde aramiyor diyordu,
bana ara diyenlere o da beni aramiyor diyordum,
arada ariyordum kendisini, mizac olarak soguk birisidir zaten,
evlendim ne olursa olsun arama huylari yoktur,
sadece kizim olucagini ogrendiklerinde aradilar tebrik icin o kadar yani,
dusun iki yil nisanli ve 4 bucuk yildirda evliyim,
simdi yalniz hic aramam esim yanimdaysa ararim beraber konusuruz,
esimde benim annemlere de bu sekilde kendi icimizde sorun olarak ta gormuyoruz,
kapanma isine de gelince bence sen sozlune guvenmiyorsun yarin annesinin lafina bakar diye,
guveniyorsan bosver bence,
kayinvaliden ne yapabilir soyler soyler durur anca,
o na kalirsan herkezin kayinvalidesi bisey istiyor bizimki de yazin yanlarina gidince hic bi yere gitmeyip yanlarinda vakit gecirmemizi istiyor,napalim o oyle dedi diye evde mi oturalim.
en guzel gunlerini bunlari dusunerek harap etme,
bu gunler geri gelmez

gelin kız olan sensin sinir olurum böyle insanlara annemi araymış niye arıycak bu kızcağız senin aneni o aramışmı bi gün yavrum nasılsın diye:47:

"Şimdilik düşünmüyorum" demiş olmanız bile çok büyük bir taviz. Kapanmak istemiyorsanız, bu sizin bileceğiniz şey, arkasında durun ama insanları beklentiye sokacak şeyler de söylemeyin o zaman, bu konuda katı olduğunuzu bilsinler. Yoksa habire ısrar etmekte bir sakınca görmeyeceklerdir, yıpranan siz olursunuz.

Bu evlendiği için kapanmak konusunu da hiç anlamıyorum. Bir insanın içinde varsa zaten kapanır, evlenince hayatı, kişiliği, bakışı değişmiyor ki, sırf nikâhlandı diye niye kapansın ki bi kadın...

Bu arada, tebrikler, umarım hep mutlu olursunuz.

Back
X