Sözlümün davranışları çok çaresizim ?

Benim anladığım kadının derdi es adayinin is sahibi olup olmamasi degil, sorunları asma yonteminin kacmak olmasi. 22 yas bence de küçük bir yas, o yasta uni okuyordum ben ama kimsenin yasam dinamiklerini bilemiyoruz belli ki sozler verilmis ugrasilacaginin garantisi verilmis simdi kacak dovusmek ne bileyim bana güven vermedi
Dediğim gibi kimsenin issiz olmasi ya da bes ayda is bulamamasi elestirilemez Ama partnerlerden birini evlilige ikna edip sonra gelecek adına ugrasmamak eleştirmek için yeterli bi sebep bence
Uğraşmıyor demek içinde az bir süre işte 5 ay
Davet etseler kızın babası sorsa ki sormak için davet bekliyormuş
Ne diyecek ki millet bu belirsizlik içinde
Yaşlı kesim anlamıyor ama artık eskisi gibi değil
İş bulmak çok zor

Sozlunuz pek olgun/hevesli/hirsli (hayatta bir seyleri basarma hirsindan bahsediyorum) gorunmuyor. Ben olsam onu ya da ailesini bir seyler icin ittirmezdim. Kendiliginden sizinle olmak icin caba gosteren birini hak ediyorsunuz.
Bende tabiki benim zorlamamla ittirmemle olsun istemem asla ama annem babam sorup duruyor dünürlerimiz bizi neden davet etmiyo oğlan kaç ay oldu neden işe girmiyo dügün haziran dediler daha ne oturmaya cagirdilar ne nişan icin konustuk vs vs konusuyor ailem benimde zoruma gidiyo sozlume diyorum oda bilsin durumu anlasin diye ama ne zaman desem acsam konuyu tartisiyoruz kestirip atiyor
Neden çaresiz olasınız ki tembel erkek bir aldatan yada kumar oynayan dan farksızıdır uğraşılmaz değişmez ömür tüketir başını yakma
Sevmesem gercekten de birakirim ama bu gozu kor olasica sevgi varya ...
Cok doğru yapmissin konuşmamakla . sorumluluk almayan bir erkek evlenincd de olmaz canum cok önemli bence bu konu. Çalışmamak ve umursamazligi da onun sorumsuz oldgunu gösteriyor. Hislerin ne det bilmiyorum ama sana kendini degersiz hissettiren kimseyi hayatinda tutma.
Evet kendimi cok degersiz hissediyorum cunku karsi taraftan bir sey gormuyorum sanki silah zoruyla sozlendik anlamadim
Evlenince bosanmak istemiyorsan bence simdi birak. Insanlar kolay degismiyor. Ailesi tuhafmis zaten 5 aydir 2 kez gelip hic cagirmamak da cok ayip gercekten. istemiyorlarmis gibi yani.
Aynen ailemde o mantiga getiriyo seni mi istemiyolar ama bize geldiklerinde seni cok sevdiklerini dile getirmislerdi diyo annem anlayamadim gitti sozlum acaba calisip ise girmedigi icin mi aile ogluna guvenemedi icin cagirmiyo olabilir mi aklima bu geliyor
Bu devirde is bulmak maalesef zor fakat sözlün bunun icin gerçekten emek harcıyor gibi gelmedi. Ailesinin de ilgisiz tutumu baya can sıkıcı. Durumu degerlendirip onunuze bakın maalesef bu durumu simdi yapan ileride neler yapar
Bende durum degerlendirmesi yapmaya calisiyorum ama karsimdaki hemen benle tartismaya giriyo ben cok mu memnunum bu durumdan deyip sesini yukseltiyo bende altta kalamiyorum tartisma cikiyo
Bencede kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz, pek umut vadetmiyor sözlün sen ailesiyle görüşmüyormusun peki derdini onlara anlatsan daha iyi sanki
Ailesi annesi babasida is ariyolar oglum ise girsene artik arkadaslarin dugununu yapmicak karin doyurmaz gezmek tozmak diye annesiyle aram iyi ama oda farkinda oglunun durumunun ben konusunu kadina hic acmadim
Kendi meslegiyle ilgili is ariyorsa bulmak zor. Ama ne is olsa yaparim yeter ki para biriktireyim diye dusunuyorsa is yok degil. Bide surekli bunaltmak hos degil bu gidisle birakir bence. Sozlune yuklenecegine annesiyle konus siz ne dusunuyorsunuz oturup bi araya konusamadik etraflica diye
Annesiyle konusupta bu konuyu acan insan ben olmak istemiyorum koskoca kadin oda adetlerimizi bilir sözlüme yüklenme sebebim de ailemde bana yükleniyo ki bende rahatsizim bu durumdan bana net ol diyorum ben seni yanimda silah zoruyla tutmuyorum evlilikten caydiysan ise guce girmeyeceksen bitsin dedim ona da
Daha 5 ay olmuş
Ne kadar çok daralmışsınız adamı
Ailesi de sizi o işe girmeden çağıramaz,nişan tarihi veremez
Benide ailem darliyo ise girmedi mi damat kac ay oldu diyorlar oda benim evde yasadigim durumu bilmesi gerek diye dusunuyorum ve de bende siz gibi dusundum ailesi hakkinda ogullari calismiyorken bizi nasil cagirsinlarki

Asıl ailesinin şimdi arayıp, sorup görüşmeleri gerek. Durum ortada iş arıyor bizde üzgünüz demeleri karşı tarafı rahatlatmalari lazım. Ne demek cagirmamak yani. Benim babam olsa o da sıkıştırır bence normal. Bence yol ver gitsin tembel erkek sana ailene yükten başka bişey olmaz.

Evde yaşadığın durumun farkında olsa ne olacak ki
Elinde olan bişey değil bu
He diyorsan adam tembel amenna
Ama 4 senede çözmüşsündür
Babanın limon satsın tamam diyeceğine de inanmıyorum şahsen ben

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
Ben olsam sözlümden ayrilirdin ailen dogru konusuyor is yoksa ne evliliginden bahsediyosun gecinmek öyle kolay degil gercegi gör evlilik toz pembe degil, sözlün pek sorumsuz biri calismaya pek hevesi görmedim sorumlulukta yok, gezmesini tozmasini biliyo is mi bulamayacak sacmalamasin hem sözlünün ailesi sizi istemiyo galiba ordan anladim davet ettikleri yok arayip sormuyosalar hal hatir sormuyosalar sen düsün düsünecegin bin kez düsün bi kez karar ver babana hak verdim kusura bakma dogru konustu adam calismiyosa nasil sana bakcak ileriki cocuguna nasil sorumluluk alacak? Pek sorumsuz biri yol yakinken kararini ver pisman olacagim diyosan kendin bilirsin

İş bulmak çok zor
Bakin, ben tamamen konu sahibinin yasam dinamigine gore yorum yapiyorum.. Benim anladığım bu yaşta evlilik ceyiz kafasina girdilerse gelenek gorenek cercevesinde yasayan aileler bunlar hani her iki tarafinda beklentileri bu yonde o yuzden es adayinin ailesi kiz isteme toreni gibi gelenekselligin icine giriyorsa bi caya davet edip uslupluca durum degerlendirmesi yapmalari gerektiginin de emin olun farkindadirlar
32 yasinda isi gucu olan bekar bir kadin olarak söylüyorum ki es adayimin bir ayda bile is konusunda kaygili olup olmadigini anlarim asla es adayimin ailesinden de beklentim olmaz belki konu sahibine cok olumlu yaklasiyorum ama adamin dedigim gibi sorunlari konusmaktan kacinmasi asil sorun görünüyor

Bir insan 7sinde neyse 70inde odur.

Kuzenimin eşi işten çıkarıldı. 2 ya da 3 hafta sonra başka iş buldu. Çünkü koşturdu. Sordu soruşturdu. Rica etti minnet etti. Oldu.

Iş bulamamak diye bi şey yok. Bak ben de işsizim. Ama ben belirli bir alanda çalışmak istediğim icin işsizim
. Yoksa garsonluk,bulaşikcilik da bir iştir çalışmak isteyene .. ekmek kapısıdır.

Bu adamın çalışmaya niyeti yok.

Bu adam seni sevmiyir. Seven adam mücadele eder. Care arar. Çözüm üretir. Evlenme. Basını yakma

Söz atmak bir çaredir. Caresizim deme. Bi yüzüğü parmaktan cikarmak başka... bir evliliği hakim karşısında bitirmek baska seydir.

Bu adamla olmaz. Ayril kendini kurtar.

Gerçekten de kendi kendinize gelin güvey oluyor gibi duruyorsunuz ailecek. Karşı tarafın evlenmeye niyeti yok gibi.

Koskoca insanları da darlamaya gerek yok. Zorla çalışacak değil ya... Ayrılın daha iyi bu noktada.

Daha 5 ay olmuş
Ne kadar çok daralmışsınız adamı
Ailesi de sizi o işe girmeden çağıramaz,nişan tarihi veremez
Ailesi çağırır üslubu ile konuşur. "Efendim durumumuz belli biliyorsunuz. Bi şeyler netlesmeden bizler de kesin konuşamıyoruz. Insallah en yakin zamanda caresine bakacağız. Sizler nasılsınız "

Bu sözlünden ne köy olur ne kasaba:işsiz::KK43::KK43:
Seviyorum ama gozum kor degil bende farkindayim artik maalesef
Yol yakinken kes at arkadaşim.. Bu adamdan sevgili dahi olmazken baba ve koca rolunun üstesinden gelebilecegini mi sanıyorsun?
İşsizlik gerçekten çok zor.. İşsiz kalmasıni asla elestirmiyorum ama belli ki adamin bu konuda bi çabası da yok.. Ailesi de pek umursamiyor kes at neyi bekliyorsun? Yuzugu attıktan sonra duzelirse ne ala, duzelmezse de gelecegini kurtarmis olursun
En son mesajdan tartistik gece ve yarinda yuzugunu gel al senden ne koca olur ne baba simdiden boyle sorumsuzca davranan insan ileride ev nasil gecindirecek cocugumuzda olacak onun da gunahina girmeye gerek yok yarin yuzugu al dedim bana verdigi cevapta ben bizim icin bir seyler dusunurken yapmaya calisirken sen bitirmek istiyosun bittiyse bitti dedi bana ama yuzugu de almaya gelmedi komik ya bizim icin anca bir seyler dusunuyo ama icraatta gelince sifir kendisi
Size şunu sormak istiyorum :
Şu süreçte bu duyarsızlık ve vurdumduymazlık ile hareket eden bu kişi, evlilik hayatında sizce nasıl bir “eş” ve “baba” rolüne sahip olur?
Doğru diyorsunuz şimdiden bunlari yasiyorum evlilikte halim daha fena gozukuyo
Darladigini sanmıyorum ya.. Kadinin telefonlarina cikmayan bir adam var ortada.. Aileyi anlayabiliyorum oğulları issizken resmi bir adim atamazlar ama anladığım kadarıyla soz olaylarina falan giristiklerine gore gelenek gorenek bilen insanlar.. Konu sahibinin ailesi karsi tarafi agirlamis, bi caya davet edip, hal hatir sormak oglanin is dolayısıyla adim atamiyoruz demek çok da zor olmamalı
Aynen öyle ailemde cagrilip davet edilmek istiyo dünürlerimiz olacaklar diyo dediginiz gibi ailemi cagirmiyorlar iş dolayisiyla diye dusunuyorum bende ama annesiyle aramiz iyidir annesi bana da diyebilir kizim oglanin durumu biliyosun o yuzden sizi cagiramiyoruz diye o da yok
Şuanda söyleye söyleye zorla işe girmesini sağladınız diyelim. Evlendikten sonra o işi bırakmayacağı ne malum. Nasıl güveniceksiniz ki?
Ben ona zorla hicbir sey yaptirmiyorum yaptirmamda ben ona kac bin defa dedim senin ise girmede calismakta gozun yoksa beni birak ben seni yanimda zorla tutmuyorum dedim ki oylede
Bu yüzden beni çok sevdiğini söyleyen birini terk etmiştim hiç bir şey yoksa iş başvurularını yapar cevap gelene kadar bir kasa domatesini limonunu alır satar yine çabalar caba yoksa o adamdan bir şey olmaz..
Iş başvurusu bile yaptigi yok ki iş kovalamiyor ama sorunca da bakiniyormus ariyormus zerre alakasi yok
E darlamış işte
Kendisi anlatıyor
5 ay nedir ki ya iş bulmak için
Ben mba yaptığım halde 2 sene iş bulamadım
Üstelik adamın sözlenirken işin geçici olduğu da belliymiş
4 yıl sonunda belliki adını koyalım diye atılmış bir adım bu söz
Zaten evlenmek için 22 yaş çok küçük
Nedir bu kız ailesinin acelesi hiç anlamadım
Ailem beni verme meraklisi degil konusurken dikkatli konusun her anne baba da kizinin rahatligini gelecegini dusunur yanlismi biliyorum ? Evet biz sözlenirken calistigi yerde 6 ay süren bir iste calisiyordu ama sözlüm ordan ciktigimda benim isim hazir hemen baska ise girecegim dedi ve de 5 ay oldu girmedi bunlari babama da söyledi babamin sormasi anormal mi simdi
Yaslar kac? Sen calisiyormusun?
Ben 22 o 24 calismiyorum uni kazanmistim gidecektim sevdigim insan icin gitmedim onunla yuva kurmayi tercih edip her seyden elimi ayagimi cektim aptallik ettim boyle diyeceksiniz biliyorum hislerime yenik dustum
Bana kalırsa ailenize durumu anlatın kendinizi çekin bu adamdan hayır gözükmüyor( iş konusunda hemen bulmak zor olsada)
Ben aileme durumu anlatsam benimki anne baba habire arkadaslariyla gezip tozuyor iş aramiyo calismada da gozu yok diye bi konusma yapsam ailem direk bu sözü bitittirir bana
Benim anladığım kadının derdi es adayinin is sahibi olup olmamasi degil, sorunları asma yonteminin kacmak olmasi. 22 yas bence de küçük bir yas, o yasta uni okuyordum ben ama kimsenin yasam dinamiklerini bilemiyoruz belli ki sozler verilmis ugrasilacaginin garantisi verilmis simdi kacak dovusmek ne bileyim bana güven vermedi
Dediğim gibi kimsenin issiz olmasi ya da bes ayda is bulamamasi elestirilemez Ama partnerlerden birini evlilige ikna edip sonra gelecek adına ugrasmamak eleştirmek için yeterli bi sebep bence
Ben uni kazanmistim sevdigim insan icin gitmedim okumadim yuva kurmayi tercih ettim ailemi de zor ikna ettim ailem okumami cok istiyordu arkamdaydi sevdigim var dedim cok yalvardim yakardim ikna ettim cok sey yasadim biz sozlenirken gecici bir isteydi evet ama sozlum bana ben isten ciktiktan sonra bos kalmicam hemen bi ise giricem isim hazir vs vs konustu bunlari ailemede dedi ailemde bende oyle ikna oldum 5 ay az bi zaman da degil ben sevdigim adamla sozlendigimin tadini keyfini cikaramadim cunku ailem bana ceyiz hazirliklarini alir yaparken karsimdakiler sozlum ne calisti ne kenara da para atti zoruma gidiyo onca sey

Ah be yavrum senin de 22 yaşında derdin neydi gecici iste calisan biriyle sozlendin? Ayril demiyorum elbette ama isiniz gücünüz oturmadan pembe hayallere girismek de iste böyle hem seni hem aileleri zor duruma dusuruyor

Seviyorum ama gozum kor degil bende farkindayim artik maalesef

En son mesajdan tartistik gece ve yarinda yuzugunu gel al senden ne koca olur ne baba simdiden boyle sorumsuzca davranan insan ileride ev nasil gecindirecek cocugumuzda olacak onun da gunahina girmeye gerek yok yarin yuzugu al dedim bana verdigi cevapta ben bizim icin bir seyler dusunurken yapmaya calisirken sen bitirmek istiyosun bittiyse bitti dedi bana ama yuzugu de almaya gelmedi komik ya bizim icin anca bir seyler dusunuyo ama icraatta gelince sifir kendisi

Doğru diyorsunuz şimdiden bunlari yasiyorum evlilikte halim daha fena gozukuyo

Aynen öyle ailemde cagrilip davet edilmek istiyo dünürlerimiz olacaklar diyo dediginiz gibi ailemi cagirmiyorlar iş dolayisiyla diye dusunuyorum bende ama annesiyle aramiz iyidir annesi bana da diyebilir kizim oglanin durumu biliyosun o yuzden sizi cagiramiyoruz diye o da yok

Ben ona zorla hicbir sey yaptirmiyorum yaptirmamda ben ona kac bin defa dedim senin ise girmede calismakta gozun yoksa beni birak ben seni yanimda zorla tutmuyorum dedim ki oylede

Iş başvurusu bile yaptigi yok ki iş kovalamiyor ama sorunca da bakiniyormus ariyormus zerre alakasi yok

Ailem beni verme meraklisi degil konusurken dikkatli konusun her anne baba da kizinin rahatligini gelecegini dusunur yanlismi biliyorum ? Evet biz sözlenirken calistigi yerde 6 ay süren bir iste calisiyordu ama sözlüm ordan ciktigimda benim isim hazir hemen baska ise girecegim dedi ve de 5 ay oldu girmedi bunlari babama da söyledi babamin sormasi anormal mi simdi

Ben 22 o 24 calismiyorum uni kazanmistim gidecektim sevdigim insan icin gitmedim onunla yuva kurmayi tercih edip her seyden elimi ayagimi cektim aptallik ettim boyle diyeceksiniz biliyorum hislerime yenik dustum

Ben aileme durumu anlatsam benimki anne baba habire arkadaslariyla gezip tozuyor iş aramiyo calismada da gozu yok diye bi konusma yapsam ailem direk bu sözü bitittirir bana

Ben uni kazanmistim sevdigim insan icin gitmedim okumadim yuva kurmayi tercih ettim ailemi de zor ikna ettim ailem okumami cok istiyordu arkamdaydi sevdigim var dedim cok yalvardim yakardim ikna ettim cok sey yasadim biz sozlenirken gecici bir isteydi evet ama sozlum bana ben isten ciktiktan sonra bos kalmicam hemen bi ise giricem isim hazir vs vs konustu bunlari ailemede dedi ailemde bende oyle ikna oldum 5 ay az bi zaman da degil ben sevdigim adamla sozlendigimin tadini keyfini cikaramadim cunku ailem bana ceyiz hazirliklarini alir yaparken karsimdakiler sozlum ne calisti ne kenara da para atti zoruma gidiyo onca sey
Bence çocuğun ailesine yüklenmeyin daha çocuk kendinden emin değil ailesi ne yapsın, kendinden emin olan yaptığı işi bilen böyle mi davranır alla sen

Hiç başınızı yakmayın.
Çalışmayan adamdan koca olmaz.
Belliki istek yok, ailesi deseniz ayrı dünya.

Zararın neresinden dönülse kardır.
Ailenize karşı mahcup olursunuz elbette ama onlar da işler iyice resmileşmeden bitmesine sevinir boşanmaktan iyidir.

Bak belki de gerçekten bişeyler yapmaya çalışıyordur erkek arkadaşın bilemiyoruz ama bunu seninle paylasmaya tenezzül etmemesi bile basli basina bir sorun
Sakin ayrilirsam hayallerim yarida kalir diye düşünme, bebeğin kucagindayken hayallerini seninle paylasmayip arkadaşlari ile gezip tozmayi tercih edecek bir adamdan bosanmak inan bana cok daha yarida kalmis bir hayat demektir

Aslında sonuç belli. Ne kadar seversen sev maalesef bu isin sonu yok. Siz sozu bozarsaniz da bu adam dönüp sizi aramaz. Ailesi de gerçekten bu olaya onay verseydi bir şekilde bir araya gelip durumu açıklardi. Sözlün de hem suçlu hemde zeytin yağ gibi uste çıkmak için çalışıyor ki suçlu psikolojisi böyle birşey işte.
Evet kalbin ve mantığin arasında gelip gideceksin fakat ileride tüm yaşadıklarını degerlendirince zaten olmayacakmis ben sevgimden bazı seyleri es geçtim diyeceksin

Yaşın daha çok genç bu işin de sonu yok. En iyisi eğitim hayatına don. Hakkında hayırlısı olacak biri çıkınca yuvanı kurarsin

Bende tabiki benim zorlamamla ittirmemle olsun istemem asla ama annem babam sorup duruyor dünürlerimiz bizi neden davet etmiyo oğlan kaç ay oldu neden işe girmiyo dügün haziran dediler daha ne oturmaya cagirdilar ne nişan icin konustuk vs vs konusuyor ailem benimde zoruma gidiyo sozlume diyorum oda bilsin durumu anlasin diye ama ne zaman desem acsam konuyu tartisiyoruz kestirip atiyor

Sevmesem gercekten de birakirim ama bu gozu kor olasica sevgi varya ...

Evet kendimi cok degersiz hissediyorum cunku karsi taraftan bir sey gormuyorum sanki silah zoruyla sozlendik anlamadim

Aynen ailemde o mantiga getiriyo seni mi istemiyolar ama bize geldiklerinde seni cok sevdiklerini dile getirmislerdi diyo annem anlayamadim gitti sozlum acaba calisip ise girmedigi icin mi aile ogluna guvenemedi icin cagirmiyo olabilir mi aklima bu geliyor

Bende durum degerlendirmesi yapmaya calisiyorum ama karsimdaki hemen benle tartismaya giriyo ben cok mu memnunum bu durumdan deyip sesini yukseltiyo bende altta kalamiyorum tartisma cikiyo

Ailesi annesi babasida is ariyolar oglum ise girsene artik arkadaslarin dugununu yapmicak karin doyurmaz gezmek tozmak diye annesiyle aram iyi ama oda farkinda oglunun durumunun ben konusunu kadina hic acmadim

Annesiyle konusupta bu konuyu acan insan ben olmak istemiyorum koskoca kadin oda adetlerimizi bilir sözlüme yüklenme sebebim de ailemde bana yükleniyo ki bende rahatsizim bu durumdan bana net ol diyorum ben seni yanimda silah zoruyla tutmuyorum evlilikten caydiysan ise guce girmeyeceksen bitsin dedim ona da

Benide ailem darliyo ise girmedi mi damat kac ay oldu diyorlar oda benim evde yasadigim durumu bilmesi gerek diye dusunuyorum ve de bende siz gibi dusundum ailesi hakkinda ogullari calismiyorken bizi nasil cagirsinlarki
Siz hayatınızı idame ettirmeye çalışıp ay sonu faturaları denkleştirmeye çalışırken hele bide ev kira olunca o sevgi boğazlasammı benzin döküp yaksam mı bu adamı diye düşünmeye evriliyor yinede siz bilirsiniz kendi düşen ağlamaz

İş bulmak çok zor
5 ay evet az bi süre gibi gözüksede beni istemeye geldiklerinde sözümüzde babasi yaza dügün yapariz dediler şurda yaza ne kaldi ki bi dugun yapmak kolaymi insanlar senelerce para biriktirip gene de bazi seyleri eksik oluyorda benimki neyine guvenip boyle rahat davraniyo ben onu anlamiyorum
Asıl ailesinin şimdi arayıp, sorup görüşmeleri gerek. Durum ortada iş arıyor bizde üzgünüz demeleri karşı tarafı rahatlatmalari lazım. Ne demek cagirmamak yani. Benim babam olsa o da sıkıştırır bence normal. Bence yol ver gitsin tembel erkek sana ailene yükten başka bişey olmaz.
Evet şuan omuzlarımda öyle bir yük ki sevdigim icin ben 2 tarafi idare etmeye calisiyorum ama oyle yoruldum ki
Evde yaşadığın durumun farkında olsa ne olacak ki
Elinde olan bişey değil bu
He diyorsan adam tembel amenna
Ama 4 senede çözmüşsündür
Babanın limon satsın tamam diyeceğine de inanmıyorum şahsen ben
Ailem evlilik icin erken diyorlardi ben ailemi zor ikna ettim kac senedir beraber oldugum insan evet bende saskinim boyle yapacagini da bilseydim soz yapmazdim onla boş kalmicam direk işe girip bizim için yuvamiz icin cirpinip cabalicam demisti her seven insan gibi bende kandım doğal olarak
Ben olsam sözlümden ayrilirdin ailen dogru konusuyor is yoksa ne evliliginden bahsediyosun gecinmek öyle kolay degil gercegi gör evlilik toz pembe degil, sözlün pek sorumsuz biri calismaya pek hevesi görmedim sorumlulukta yok, gezmesini tozmasini biliyo is mi bulamayacak sacmalamasin hem sözlünün ailesi sizi istemiyo galiba ordan anladim davet ettikleri yok arayip sormuyosalar hal hatir sormuyosalar sen düsün düsünecegin bin kez düsün bi kez karar ver babana hak verdim kusura bakma dogru konustu adam calismiyosa nasil sana bakcak ileriki cocuguna nasil sorumluluk alacak? Pek sorumsuz biri yol yakinken kararini ver pisman olacagim diyosan kendin bilirsin
Bende ileride bosanacagima cocuk yapipta birde sorumsuz bir baba olacagina cocuguma hic olmasin daha iyi sevdigim icin dayaniyorum ama sevsemde bitirmesinide bilirim ona yüz kere dedim diyorum kendine guvenemiyosan işte gucte calismakta gozun yoksa ev gecindiremiceken sen bitsin dedim ama yok bana ne alakasi var ben kendime guvenmesem seni istemeye gelirde sözlenirmiydim ben seni seviyorum benle bitirmek icin bahanemi ariyosun gibi konusuyo sanki ben sevmiyorumda bitirmeye calisiyorum degisik degisik konusuyor benle ya gene sinirlendim simdi anlatirken
Bakin, ben tamamen konu sahibinin yasam dinamigine gore yorum yapiyorum.. Benim anladığım bu yaşta evlilik ceyiz kafasina girdilerse gelenek gorenek cercevesinde yasayan aileler bunlar hani her iki tarafinda beklentileri bu yonde o yuzden es adayinin ailesi kiz isteme toreni gibi gelenekselligin icine giriyorsa bi caya davet edip uslupluca durum degerlendirmesi yapmalari gerektiginin de emin olun farkindadirlar
32 yasinda isi gucu olan bekar bir kadin olarak söylüyorum ki es adayimin bir ayda bile is konusunda kaygili olup olmadigini anlarim asla es adayimin ailesinden de beklentim olmaz belki konu sahibine cok olumlu yaklasiyorum ama adamin dedigim gibi sorunlari konusmaktan kacinmasi asil sorun görünüyor
Benim ailemde karsı cikti olmaz okuyacaksin egitimini bitir meslegini eline al oyle evlilik dediler ben ailemi cok zor ikna ettim gercekten bi Allah bilir bi ben ailemi zor ikna etmisken birde bunlari yaşıyorum her şey daha da zoruma gidiyo sozlumlede konusmaya calisiyorum ariyorum bakiyorum deyip gecistiriyo gibi geliyo konuyu kapatmaya calisiyo hemen bende kapatmadikca tartismami cikarmaya calisiyosun is ariyorum diyorum ya diye konusuyo ben cildiriyorum tartisiyoruz madem diyorum boyle yapacaktin ne diye sozlendik diyorum bana ne alakasi var diyo ben anlamadim artik bende mi sorun var yahu
Ömür geçmez bu erkek modeliyle. Sevgi, aşk faturaları ödemiyor maalesef.
Aynen öyle çok hakısınız Allah büyüktür sonumuz hayrola.

Bir insan 7sinde neyse 70inde odur.

Kuzenimin eşi işten çıkarıldı. 2 ya da 3 hafta sonra başka iş buldu. Çünkü koşturdu. Sordu soruşturdu. Rica etti minnet etti. Oldu.

Iş bulamamak diye bi şey yok. Bak ben de işsizim. Ama ben belirli bir alanda çalışmak istediğim icin işsizim
. Yoksa garsonluk,bulaşikcilik da bir iştir çalışmak isteyene .. ekmek kapısıdır.

Bu adamın çalışmaya niyeti yok.

Bu adam seni sevmiyir. Seven adam mücadele eder. Care arar. Çözüm üretir. Evlenme. Basını yakma

Söz atmak bir çaredir. Caresizim deme. Bi yüzüğü parmaktan cikarmak başka... bir evliliği hakim karşısında bitirmek baska seydir.

Bu adamla olmaz. Ayril kendini kurtar.
Bende boyle gidecegine bitsin istiyorum seviyorum tamam ama karsimdaki buna degmiyorsa daha neden cabalayayim ki ona yuzugunu al gel dedim gelmedi cevap bile vermedi gel 2 dk goruselim yuzugunu vericem dedim gelip almadi yuzugu bana ben seni seviyorum sevmesem ailemi alirda seni istemeye gelipte sozlenirmiydim diyo bende ee bi caban yok bir seyin yok diyorum ariyorum is diyo ama yalan sizin dediginiz gibi oyle ustune basa basa is aradigi yok bitirmek istedigimi soyledim zaten o an tamam bittiyse bitti diyo 2 3 gun sonra bakiyorum kapimda özur diliyo ben ne yapacagimi sastim kaldim artik
Gerçekten de kendi kendinize gelin güvey oluyor gibi duruyorsunuz ailecek. Karşı tarafın evlenmeye niyeti yok gibi.

Koskoca insanları da darlamaya gerek yok. Zorla çalışacak değil ya... Ayrılın daha iyi bu noktada.
Evlenmeye niyeti yoksa koskoca insanlar ne diye kalkip evime geliyorlar o zaman ben anasiz babasiz bi insan degilim ya ailemin bu baskisi normal diye dusunuyorum pazardan elma armut almiyorlar bu ne rahatlik vurdumduymazlik ben anlamadim ben evlilik meraklisi bi insan da degilim sirf sevdigim adam diye istedim evlenip yuva kurmayi
Ailesi çağırır üslubu ile konuşur. "Efendim durumumuz belli biliyorsunuz. Bi şeyler netlesmeden bizler de kesin konuşamıyoruz. Insallah en yakin zamanda caresine bakacağız. Sizler nasılsınız "
Ahh keşke bi konuşsalarda deseler 2 arada bi derede kaldim

Back
X