• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün davranışları çok çaresizim ?

5-6ay iş bulmak için yeterli bir süre.
İş beğenmemek gibi bir lüksleri var şimdiki gençlerin.
Evlenmek istiyorsan seviyorsan gidip nerde olsa çalışacaksın kardeşim.
Hadi çalışmamasını anladık adam tembel, peki ailesi neden sizle iletişimde değil hiç.
Ağırdan satması gereken sizsiniz.
Biraz geri çekin kendinizi aramayın sormayın.
Özellikle sen.
Soğumuş gibi davran ve istikrarlı ol.
Arasa geç aç , mesajına geç cevap ver ya da hiç verme.
Sanki artık soğumuş ve evlenmek istemio gibi.
İşle ilgili hiç bişey sorma.
Nabız yokla bakalım seni sallıyo mu,yoksa işine mi gelio.
Kendine guvenemeyen adam madem calismakta gozun yoktuda bana niye vesile oldun oyle degil mi ailemin huyunu suyunuda biliyordu aileyi de gectim evlenmek isteyen adam calisir zaten ve bu arada dediginiz gibi son bir kac haftadir ben aslında oyleyim ariyo bazen bakmiyorum mesaj atiyo cevap vermiyorum gene mi tripler ne oldu diyo sen daha iyi bilirsin diyorum off gene ayni mi ozur dilerim tamam daha dikkatli olucam duzelicek her sey diyo bakiyorum gene aynisi yılışıyo ozledim ben askimi bilmem ne simarikliklar yapiyo benim gonlumu dahaca almadan konuyu cozmek yerine kapatiyo hemen bende icime ata ata doldum artik en son yuzugunu gel al dedim almaya gelmedi ki ararsa yazarsa da cevap atmicam zaten yuz yuze gorusme ayarlayalim ben yuzugu kendi ellerimle vericem

Tek secenegin var o da ayrilmak. Evkenince de is olsa da calisnayacak sozlun. Ailesi de isteksiz. Sozlunun acik acik soylemesini beklemene gerek yok. Istemedikleri her hallerinden belli. Ilerde kendini yakmamak icin simdiden ayril. Tek basina caba okmaz, evlilikler iki kisi yurur. Bu adamla evlenirsen herseyle tek basina ugrasacaksin. Bunu kimse kaldiramaz. Bu adam kendi sorumlulugunu alamiyor daha, evliligin sorumlulugunu hic alamaz. Ayrilmaktan baska caren yok.
Aynen öyle ben ayrılmaya çok yeltelendim hep beni ikna etti ben seni seviyorum boş yere kuruntu yapıyosun her şeyi yoluna sokucam ayarlıcam diye bende ona silah zoruyla hayatimda tutmuyorum seni işinde gucunde bir insan olmayacaksan bitsin diyorum düzelticem her seyi diyo öyle guzel konusuyo ediyo ki inaniyorum bakiyorum gene ayni tas ayni hamam

Kendine guvenemeyen adam madem calismakta gozun yoktuda bana niye vesile oldun oyle degil mi ailemin huyunu suyunuda biliyordu aileyi de gectim evlenmek isteyen adam calisir zaten ve bu arada dediginiz gibi son bir kac haftadir ben aslında oyleyim ariyo bazen bakmiyorum mesaj atiyo cevap vermiyorum gene mi tripler ne oldu diyo sen daha iyi bilirsin diyorum off gene ayni mi ozur dilerim tamam daha dikkatli olucam duzelicek her sey diyo bakiyorum gene aynisi yılışıyo ozledim ben askimi bilmem ne simarikliklar yapiyo benim gonlumu dahaca almadan konuyu cozmek yerine kapatiyo hemen bende icime ata ata doldum artik en son yuzugunu gel al dedim almaya gelmedi ki ararsa yazarsa da cevap atmicam zaten yuz yuze gorusme ayarlayalim ben yuzugu kendi ellerimle vericem
Valla kararlı olmazsan kimse seni sallamaz.
Yokluğunu kararlı bir şekilde ona göstermen lazım.
Yılışmasında eriyip bitme hemen.
Merak etme seven erkek her türlü gelir.
Ben yerinde olsam , iş bulcaksın , enaz 5-6 ay çalışcaksın sonra ailenle gelceksin durumu tekrar değerlendircez ,ozamana kadar yüzük sende kalsın derim.evlilik için acele etme ,kendini saydırmadan aileni saydırmadan evlenirsen , bu ömür boyu böyle gider.lütfen kendine saygı duymalarını onlara öğret ondan sonra evlen.yoksa hayatının hatasını edersin bu aile ile.

Annesinin iş bulup gorusme yap dedigine şahit oldum ama sozlum gidip gorusmedi ailesi de sikayetci işe girip calismamasindan
Sözlünüz çalışmaya gönüllü değil demek ki, sözü atar mısınız bilemem ama rest çekmeniz lazım çünkü ileride evlendiğinizde işine gelmeyen zora geldiği işlerden ayrılır hep birileri baksın ister, akrabamın böyle bir damadı var, iş beğenmez, çoluk çocuğu ne yer ne içer umursamaz, çocukların tüm masraflarını karısının ailesi karşılıyor, doğum masrafını bile kadının ailesi karşıladı, aman diyeyim iş konusunu alttan almayın sonra çok sıkıntı çekersiniz, çok üzülürsünüz.

Valla kararlı olmazsan kimse seni sallamaz.
Yokluğunu kararlı bir şekilde ona göstermen lazım.
Yılışmasında eriyip bitme hemen.
Merak etme seven erkek her türlü gelir.
Ben yerinde olsam , iş bulcaksın , enaz 5-6 ay çalışcaksın sonra ailenle gelceksin durumu tekrar değerlendircez ,ozamana kadar yüzük sende kalsın derim.evlilik için acele etme ,kendini saydırmadan aileni saydırmadan evlenirsen , bu ömür boyu böyle gider.lütfen kendine saygı duymalarını onlara öğret ondan sonra evlen.yoksa hayatının hatasını edersin bu aile ile.
Hayatta ne dertler sıkıntılar var biliyorum benimki onların yanında ne ki ama ben şimdiden öyle bezdim bunaldım ki anlatamam tahammül edemez oldum ki evlenince de böyle şeyler yaşarsak ben kanser olurum herhalde tavsiyeleriniz aklımda bu yolda ilerlicem

Sözlünüz çalışmaya gönüllü değil demek ki, sözü atar mısınız bilemem ama rest çekmeniz lazım çünkü ileride evlendiğinizde işine gelmeyen zora geldiği işlerden ayrılır hep birileri baksın ister, akrabamın böyle bir damadı var, iş beğenmez, çoluk çocuğu ne yer ne içer umursamaz, çocukların tüm masraflarını karısının ailesi karşılıyor, doğum masrafını bile kadının ailesi karşıladı, aman diyeyim iş konusunu alttan almayın sonra çok sıkıntı çekersiniz, çok üzülürsünüz.
Aynen öyle çevrede böyle çok örnekler var maalesef kimse de yaşamak istemez bende yüzüğü al dedim gelmedi eğer görüselim derse gorusup yuzugunu vericem o aramadan da kesinlikle aramayi dusunmuyorum

Aynen öyle çevrede böyle çok örnekler var maalesef kimse de yaşamak istemez bende yüzüğü al dedim gelmedi eğer görüselim derse gorusup yuzugunu vericem o aramadan da kesinlikle aramayi dusunmuyorum
Genel olarak bir işsizlik sorunu var ama evlenmek isteyen erişkin bir birey gerekirse sırtında taş taşır azimli ve kararlı olduğunu gösterir, kaldı ki ailesi bile iş buluyormuş görüşmeye gitmiyormuş, olmaz böyle, bir kız annesi olarak ailenizi de anlıyorum, herkes önce kendi evladı için kaygılanır, aileniz damatlarının azmettiğini çabaladığını görmek istiyor, hiçbir çaba olmayınca kimse gel evladım hazıra kon, mis gibi delikanlısın biz damadımıza bakarız demez, aradığı halde iş bulamıyorsa da gelir ailenize babanıza durumu izah eder, mahcubiyetini gösterir, aileniz de en azından çocuk uğraşıyor ama iş bulamıyor der, böylece arada güven sorunu da olmaz.

Belki gerçekten iş bulamıyordur demeye gelmiştim ama adama iş bulmuşlar görüşmeye gitmemiş. Pek çalışma heveslisi gibi gözükmüyor.

İşsiz olduğumdan dolayı böyle konulara girip işsizleri savunuyorum ama sizinkini savunamadım. Yine de üstüne fazla gidiyorsunuz. Ailenizin baskısını sözlünüze aynen yansıtmayın. “İş aramıyorsun, çabalamıyorsun, kenara para at, düğüne az kaldı, böyle giderse bu iş biter” tarzında konuşmak yerine daha yapıcı olmanız gerek. Biraz daha zaman verin zaten aceleniz yok evlenmek için. Tembelliğinden çalışmadığına emin olunca ayrılırsınız kafanızda soru işareti kalmaz.

Başkası için üniversiteden vazgeçmenize de çok üzüldüm.

Aynen öyle ben ayrılmaya çok yeltelendim hep beni ikna etti ben seni seviyorum boş yere kuruntu yapıyosun her şeyi yoluna sokucam ayarlıcam diye bende ona silah zoruyla hayatimda tutmuyorum seni işinde gucunde bir insan olmayacaksan bitsin diyorum düzelticem her seyi diyo öyle guzel konusuyo ediyo ki inaniyorum bakiyorum gene ayni tas ayni hamam
Sorun isinin olmamasi degil. Is bulsa da sizin evliliginiz yurumez. Adam da evliligi yurutucek kapasite yok.
Aile de onemli evlilikte. Karsi taraf vurdum duymaz. Belliki bu evliligi cok onemsemiyorlar. Olmasa da olur gozuyle bakiyorlar. Evlilikte her ne kadsr iki kisi atsa da imzayi aslinda aileler evlenir.
Sizin sorununuz sadece sozlunun isi olmamasi degil. Ailen hakli. Yok yakinken bitirmen hayrina.

Benim eşim de nişanlılık döneminde 1.5 ay kadar işsiz kalmıştı. O benden çok strese girmişti. Heryere cv bırakıp araştırmaya devam etmisti bu süreçte. Çabalarının sonucunda da girdiği işyerini her nekadar sevemese de bırakmamıştı para lazım düğüne az kaldı diyerek.. çok şükür şimdi hala o işyerinde ve çok memnun... şunu da belirteyim; eşime iş arama sürecinde ben hiç baskı yapmadım,hep destek olduğumu hissettirdim. Kaygılarını hafifletecek konuşmalarda bulundum sürekli. 'Herşeyimizin tam olması şart değil zamanla tamamlarız bazı eksiklerimizi de.. dert etme sen bunları..' tarzı cümleler kurdum. Eşim de bu davranışımdan destek alıp daha umutlu düşünmeye başladı..
diyeceğim o ki, sözlünüzde gerçekten çaba yok,sanırım istek de yok. İş aramayıp da arkadaşlarıyla gezmekten bile suçluluk duymuyor gayet rahat. Pek evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek olgunlukta değil henüz. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..

İş bulmak hiç de kolay değil.isi olmayan erkekle de nişanlanmak doğru değil.sözlunuz normalde tembel mıdır? Orasını bilmem ama..
ailenizi en azından bir çaya davet etmemeleri hos değil.aileniz tüm ceyizinizi almış sagolsunlsr.karsi ailenin ekonomik durumu nasıl? Eğer iyi değilse sozlunuz çalışmadan ev eşyası vs alınamaz.
Bazen olmayınca olmuyor zorlamamak lazım.
Siz boşuna cirpinmayin.sadece gozlemleyin.duzelmiyorsa ayrilin

Ablam bu şekilde, işsiz bir adamla evlendi.
Ailem iş her zaman olur, mesleği var dedi önemsemedi ve o adam 2 sene çalışmadı gezdi tozdu, sonuç boşandı.
Ben çok çalışkan ama 1 senedir işsiz, aylak aylak gezen bir adamla evliyim, boşanmak için bin tane sebebim arasında işsizliği ilk sıradadır.
Sonuç, yaşayıp göreceğiz.

Yani bir adamın işinin olmaması ayrı bir durum, işsizken aylak aylak gezip keyif yapması ise kaçınılmaz sondur.
Siz neyse ki sözlüsünüz, atarsınız yüzüğü biter.

Ailesi çocuk işe girmeden nişan tarihi nasıl verecek babanızdan azar işitmek işin eve gelecek halleri yok herhalde
Söz için aceleci davranmışsınız sanki hazır işi varken sözlenelim gibisinden o da elinizde patlamış resmen.
Ama asıl düşündürücü olan sözlünün umursamaz tavırları o olmamış

Biz eşimle tanıştığımızda ben 22, o 24 yaşındaydı. O zaman part time çalışıyordu ama zaten sevgiliydik önemsemedim. Sonra işinde terfi aldı maaşı çok iyi oldu ona rağmen bana evlilik demedi. Konusu açılsa da devlet işi olsun diye bekledi. Tam 29 yaşında devlet memuru oldu ve biz hemen evlendik. Bu esnada sadece annemle tanıştırdım. Aradaki beş yılda onlarca şehir gezdik. Kendisi gezdi arkadaşlarıyla. Yurt dışına tatile gitti. Ben üniversiteye yeniden başlayıp bitirdim. Bana geldiğinde gerçekten evliliğe hazırdı artık. İyi ki o zamanlar bir aptallık edip evlenmemişiz. Şimdiki haliyle 24 yaşını kıyaslayınca aradaki farkı görüyorum. O zamanlar bir çocuk varmış karşımda. Evlenseydik kesin boşanırdık.

Bence acele etme. O iş bulsa da acele etme. İş bulamıyorsa hatta hadi sınava girip üniversite okuyalım deyin. Beraber okuyun. O okumazsa sen oku. Neden göz göre göre hayatını karartacaksın.

Durumunuz tam iki çıplak bir hamama yakışır olmuş. Öncelikle genç bir insan olarak ya okuman ya çalışman lazım. Sevgili yüzünden okumamak nedir? Sen bir iş bul, iyi kötü bakmadan. Belki sözlün de utanıp çalışmaya başlar. Sen de ne olursa olsun çalış bu devirde tek maaşla geçinilmez. Sözlünden ayrılsan da çalışmayı bırakma. 22 yaşında genç insanın evde oturması garip bence...

Farkında mısın son zamanlarda erkeklerde çalışmama modası başladı.mesleğine göre hemen iş bulamaz ama gününü gün edip gezmesi de hoş değil. Bir çabası olması gerek.sözlünüz gerçekten sizinle evlenmek istiyorsa sorumluluk sahibi bir adam olduğunu kanıtlar mesleğiyle ilgili alt pozisyonda da olsa işe başlar doğrusu bu.sözlünüz bende iki izlenim uyandırdı: bir sorumsuz bir adam, iki sizinle evlenmek istemiyor bu yüzden iş konusunda acelesi yok. bak sana bir örnek vereyim: iş için bir adamı 3 yıl bekledim ve bu sebepten ayrıldım.3 yıl bitti, 4 yıl bitti ama adam hala çalışmıyor .size diyeceğim iyi düşünün öyle karar verin.

Back
X