Sözlümün söylediği cümle

lavienrose116

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
64
51
3
34
Herkese iyi akşamlar. Canımı çok sıkan bir konuda değerli fikirlerinizi almak için buraya yazmaya mecbur kaldım. Hemen konuya gireyim. 29 yaşında çalışan bir bayanım. 1 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla kısa bir süre önce sözlendik. Fakat öyle bir laf etti ki ne düşüneceğimi bilemiyorum. Abartıyor muyum lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi yazın, benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım biraz hassas bir konumda çalışıyor. Memur kendisi ve ciddi birtakım güvenlik soruşturmalarından geçti. Sözleneceğimi ailelerimize açıkladığımızda dayım kendisini bir soruşturalım dedi. Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında. Bunu da bana değil anneme söylemiş. Annem bunu bana söylediğinde sözlümün ciddi soruşturmalardan geçtiğini ve endişelenmemelerini söyledim. Erkek arkadaşımla da tamamen öylesine paylaştım böyle demiş şeklinde, ama erkek arkadaşım bunu çok büyüttü. Kendisine yapılmış bir saygısızlık ve bel altı vurmak olarak gördü, ben de geri adım atmadım. Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. Ben şoka uğrayarak telefonu kapattım. Sakinleştikten sonra bana söyledikleri: bu konuda çok hassas olduğu, kendisine saygısızlık yapılmadığı sürece saygısızlık yapmayacağı, benim dayım için onu silebileceğimi söyleyerek onu çok değersiz hissettirdiğim ve buna çok kırıldığı, saldırganlaştığım için böyle bir tepki verdiği. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik evliliği askıya almaya karar verdim. Fakat ilişkiye devam etme konusunda şüphelerim var. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı yazın, teşekkür ederim okuduğunuz için.

İnsanların çocuklarının evleneceği kişiyi araştırmasından doğal ne var bilemedim, ama bunu ona söylemeniz de çok saçma.
Ailem seni araştıracak denir mi hiç?
Sözlünüz bahsettiği b.k'u yemiş olmasın bu kadar endişelenip saygısızlaştığına göre.

bakin size 10 senelik evli biri olarak tavsiyem evlilik meselesine anne ve babanizin akrabalarini karistirmayin. bakin simdiden aranizi bozmuslar bile. bence karsidaki insan kirilmakta hakli, zaten size degil dayiniza laf soylemis. siz ailede boyle bir sey konusulsa bile bunu sozlunuze yansitmamaniz gerekiyordu. guvensizlik gibi algilanir. ben olsam tamir etmeye calisirdim.

Sözlünüzün öfkelendiğinde bu şekilde konuşacağını öğrenmiş oldunuz. Çok büyük ayıp etmiş. Lakin siz de ailenizin onu araştıracağını sözlünüze söyleyerek büyük hata etmişsiniz. Kim olsa (belki bu şekilde tepki vermese de) alınacağı, ailenize karşı tavır alacağı bir durum. Her şey sevgili, eş, sözlü, nişanlı kişisine söylenmez.

Kendine güveniyorsa niye bu kadar gocunup sinirlendi ki ??

İstediğiniz kadar soruşturabilrisiniz ,herkes kızının evleneceği insanın düzgün olmasını ister.

Bu kadar tepki çok fazla değil mi ? Bence biraz düşünüp ,daha fazla tanımanızı öneririm ..

şahsen ben saygısız ve asi buldum ,size karşı da herhangi bir konuda BÖyle davranabilir

Bu kadar aşırı tepki vermesinin üstüne bir de ben böyleyim, saygısız da olurum'a getirmiş lafı. Sizin hatrınıza susmalıydı çok kızmış olsa bile. Onun da hassas olduğu konu olabilir ama bunu siz bilemezsiniz kaldı ki sizin haberiniz olmadan anneniz be dayınız arasında geçmiş. O çok fevri ve bir süre böyle tepkiler verebilir. Siz sakin kalmaya ve alınmamaya çalışın. Bir süre sonra siz de o da daha net olursunuz, kararınız da ona göre belirgin olur. Geçmiş olsun.

Saygısız olmasına katılıyorum

Lakin sizler de haksızsınız. Karşınızda bir insan var, satılık mal yok. Ailesi dıdısı şusu busu özel hayatı sizi hiç ilgilendirmez. Adam söylemek istiyorsa gelir size söyler. istemiyorsa da saygı duymak zorundasınız.

Ayrıca diyelim ki bazı tatsız durumlar oldu geçmişte misal babası metres tuttu, annesini aldattı. Bunu ortaya çıkardınız eee adamın ne suçu günahı var, başka birinin yanlışının ceremesini neden çeksin bu adam? Karşınızdaki kendisi olarak görmicekseniz, babası yanlış yaptıi annesi onu yaptı diye yargı dağıtacaksınız, adamı yargılayacaksanız zaten bu işten değil evlenmekten toptan vazgeçin. Karşıdakiyle evleniceksiniz, onunla yuva kurucaksınız. Bu kadar aileci olmayın biraz bireysel düşünün. Ben adamın yerinde olsam beni ailemle yargılayacak aileci kafada biriyle evlenmezdim. Karşımdaki erkek bana baktığında beni görmeli, net. Ailemle degil benimle evleneceginin bilincinde olmali.

Siz de ayrıca boşboğazlısınız niye gidip adama böyle bir şey söylüyorsunuz amacınız nedir? Nişanlım bana seni araştırcam gözüm tutmadı derse defol git şurdan tam o zaman beğenmeyen küçük oğluna almasın derim. Evet adam terbiyesizce söylemiş ama haklı net şekilde. Onun bunun hayatını araştırma soruşturma hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz, dedektif misiniz? Saçma sapan işlere kalkışırsanız hakareti yersiniz hak etmişsiniz ailecek. Adam memur galiba zaten güvenlik soruşturmasıyla işe alınmış, ee terörist çıkacak hali yok ya üstüne neyi araştırcaksınız o da apayrı bir mesele.

Gereksiz bir tepki vermiş. Benim çevremde gördüğüm kadarıyla evlenmeden önce elbette ailesi vs araştırılır, hiç mi duymamış acaba böyle bir şey. Tabi sizin gidip bunu söylemeniz de doğru olmamış , ama yine de bu kadar aşırı bir tepki vermesinin sebebini anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…