- 18 Mayıs 2021
- 64
- 51
- 3
- 34
- Konu Sahibi lavienrose116
-
bakin size 10 senelik evli biri olarak tavsiyem evlilik meselesine anne ve babanizin akrabalarini karistirmayin. bakin simdiden aranizi bozmuslar bile. bence karsidaki insan kirilmakta hakli, zaten size degil dayiniza laf soylemis. siz ailede boyle bir sey konusulsa bile bunu sozlunuze yansitmamaniz gerekiyordu. guvensizlik gibi algilanir. ben olsam tamir etmeye calisirdim.Herkese iyi akşamlar. Canımı çok sıkan bir konuda değerli fikirlerinizi almak için buraya yazmaya mecbur kaldım. Hemen konuya gireyim. 29 yaşında çalışan bir bayanım. 1 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla kısa bir süre önce sözlendik. Fakat öyle bir laf etti ki ne düşüneceğimi bilemiyorum. Abartıyor muyum lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi yazın, benim için çok önemli.
Erkek arkadaşım biraz hassas bir konumda çalışıyor. Memur kendisi ve ciddi birtakım güvenlik soruşturmalarından geçti. Sözleneceğimi ailelerimize açıkladığımızda dayım kendisini bir soruşturalım dedi. Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında. Bunu da bana değil anneme söylemiş. Annem bunu bana söylediğinde sözlümün ciddi soruşturmalardan geçtiğini ve endişelenmemelerini söyledim. Erkek arkadaşımla da tamamen öylesine paylaştım böyle demiş şeklinde, ama erkek arkadaşım bunu çok büyüttü. Kendisine yapılmış bir saygısızlık ve bel altı vurmak olarak gördü, ben de geri adım atmadım. Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. Ben şoka uğrayarak telefonu kapattım. Sakinleştikten sonra bana söyledikleri: bu konuda çok hassas olduğu, kendisine saygısızlık yapılmadığı sürece saygısızlık yapmayacağı, benim dayım için onu silebileceğimi söyleyerek onu çok değersiz hissettirdiğim ve buna çok kırıldığı, saldırganlaştığım için böyle bir tepki verdiği. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik evliliği askıya almaya karar verdim. Fakat ilişkiye devam etme konusunda şüphelerim var. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı yazın, teşekkür ederim okuduğunuz için.
Sözlünüzün öfkelendiğinde bu şekilde konuşacağını öğrenmiş oldunuz. Çok büyük ayıp etmiş. Lakin siz de ailenizin onu araştıracağını sözlünüze söyleyerek büyük hata etmişsiniz. Kim olsa (belki bu şekilde tepki vermese de) alınacağı, ailenize karşı tavır alacağı bir durum. Her şey sevgili, eş, sözlü, nişanlı kişisine söylenmez.Herkese iyi akşamlar. Canımı çok sıkan bir konuda değerli fikirlerinizi almak için buraya yazmaya mecbur kaldım. Hemen konuya gireyim. 29 yaşında çalışan bir bayanım. 1 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla kısa bir süre önce sözlendik. Fakat öyle bir laf etti ki ne düşüneceğimi bilemiyorum. Abartıyor muyum lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi yazın, benim için çok önemli.
Erkek arkadaşım biraz hassas bir konumda çalışıyor. Memur kendisi ve ciddi birtakım güvenlik soruşturmalarından geçti. Sözleneceğimi ailelerimize açıkladığımızda dayım kendisini bir soruşturalım dedi. Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında. Bunu da bana değil anneme söylemiş. Annem bunu bana söylediğinde sözlümün ciddi soruşturmalardan geçtiğini ve endişelenmemelerini söyledim. Erkek arkadaşımla da tamamen öylesine paylaştım böyle demiş şeklinde, ama erkek arkadaşım bunu çok büyüttü. Kendisine yapılmış bir saygısızlık ve bel altı vurmak olarak gördü, ben de geri adım atmadım. Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. Ben şoka uğrayarak telefonu kapattım. Sakinleştikten sonra bana söyledikleri: bu konuda çok hassas olduğu, kendisine saygısızlık yapılmadığı sürece saygısızlık yapmayacağı, benim dayım için onu silebileceğimi söyleyerek onu çok değersiz hissettirdiğim ve buna çok kırıldığı, saldırganlaştığım için böyle bir tepki verdiği. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik evliliği askıya almaya karar verdim. Fakat ilişkiye devam etme konusunda şüphelerim var. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı yazın, teşekkür ederim okuduğunuz için.
Evet çok çok saygısızca. Normalde kibar biridir hem altında çalışanlarına, arkadaşlarına, bana. O yüzden beni şok etti. Sizce ilişkiyi bitirme sebebi mi peki buSaygısızın kim olduğunu öğrenmiş oldunuz.
Sizce ilişkiyi bitirmeli miyim?Saygısız ve terbiyesiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?