• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spa nedir

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Kizlar esomin dogum gunu icin organzsyn sirketyle anlastm. Otelin spasinda romantik yemek ve masajdi. Masaji cikarttm ucrr ucuk oldugu icin simdi tum gun spa ve yemek var ama spa diye arattgmda masaj cikiyo hep. Spa nedir acaba :)

Spa masaj çünkü ondan arattığınızda masaj çıkıyordur. Ne çıkmasını bekliyordunuz ki?

spa+masaj ıse o masaj kısmını cıkardıysanız ozel bır masajdı zaar o_O

Spa masaj degil tabikide. Spa demek farkli saunalardan olusan (hot tub, hamam vs), varsa havuzu olan, veya nebilim masaj odalari ve cesitli (yuz) maskeleri yapilabilen odalari bulunan rahatlamak icin zaman gecirilen yere denilir.

Siz masaji cikarttirmisiniz, ozaman sanirim sauna/havuzu filan kullanacaksiniz.

SPA kelimesi esasen Latincede “Selus Per Aqua” yani “Sudan Gelen Sağlık” veya “Su ile Gelen Sağlık” anlamlarına gelir. Zaten SPA’nın kökenleri de Romalılara uzanmaktadır. Zaman içinde Avrupa’ya yayılan SPA temel olarak su aile yapılan terapi ve bakımları kapsar. Bu hizmetlerin sunulduğu yerler ise SPA veya Spa Merkezi olarak tanımlanır.

Spa bakımlarında su ile birlikte, doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ve profesyonel masaj teknikleri de uygulanmaktadır. Spa merkezine gelenler bu masajlardan veya bakımlardan istedikleri birini seçebilirler.

Spa bakımlarının selülit tedavisinden, cilt bakımına veya stres atıcı masajlara kadar çeşitli türleri olabilir. Spa nedir, ne işe yarar diye merak edenlere cevabımız ise şu olacaktır; spa masajları ve bakımları ile günün stresinden uzaklaşmak, canlanmak, rahatlamak, anti selülit tedavisi görmek, yüz, cilt bakımı yapmak, temizlenmek yani her türlü terapiden faydalanmak mümkündür.
Kaynak sandaspa

evet, neden sordunuz? Turkiye'deki anlami farkli mi diyeceksiniz yoksa? :))

Anlamı farklı değil ama yapılması gereken stilde yapmıyorlar diyecektim. Spa merkezlerinin "nasıl olması" gerektiğini biliyorum ama Türkiye'de dediğiniz stil bir spa uygulamasını Ankara'da lüks denilebilecek bir otelde kampanyalı aldım. Geriye kalanlar aromatik birkaç yağı dayayıp 45 dk masaj yapıp arkasından limonata verip gönderiyor. Spa deyince Türkiye'de verilen hizmet bu, hanımefendide de ne umdum ne buldum durumu olmasın. Yoksa dediğiniz doğru, karşı çıkmıyorum.

Anlamı farklı değil ama yapılması gereken stilde yapmıyorlar diyecektim. Spa merkezlerinin "nasıl olması" gerektiğini biliyorum ama Türkiye'de dediğiniz stil bir spa uygulamasını Ankara'da lüks denilebilecek bir otelde kampanyalı aldım. Geriye kalanlar aromatik birkaç yağı dayayıp 45 dk masaj yapıp arkasından limonata verip gönderiyor. Spa deyince Türkiye'de verilen hizmet bu, hanımefendide de ne umdum ne buldum durumu olmasın. Yoksa dediğiniz doğru, karşı çıkmıyorum.

Heryerde o dediğiniz gibi olmuyor :) Kampanyalı aldığınız için size öyle başından gönderme yapmış olabilirler.
elaide elaide hanımın dediği gibi bir kaç kere yaptırdığım olmuştur. Hiç de aromatik birkaç yağı dayayıp 45 dk masaj yapıp arkasından limonata verip göndermiyorlar.

Heryerde o dediğiniz gibi olmuyor :) Kampanyalı aldığınız için size öyle başından gönderme yapmış olabilirler.
elaide elaide hanımın dediği gibi bir kaç kere yaptırdığım olmuştur. Hiç de aromatik birkaç yağı dayayıp 45 dk masaj yapıp arkasından limonata verip göndermiyorlar.

Doğrudur bana denk gelmiş olabilir o zaman. Herkes kendi deneyimini paylaşıyor haliyle, benim çok iyi diye sayabileceğim yerler bir elin parmaklarını geçmiyor.

nekadar kibar ve hossunuz :)) saldirisa hazir bi modda cevap vermistim biraz once, kusura bakmayin lutfen.
anliyorum, haklisiniz. genelde Turkiye'de resortlarda spa'nin anlamini bilip ona gorede uygulamalar yaptiklarini deneyimledim, acikcasi diger sehirleri cok bilmiyorum.
ayrica kaliteli bir hamamin ve hamamdaki servis ve uygulamalar oyle guzel olabiliyorki, gecen yil Kilic Ali Pasa hamaminda ful paket uygulamasi yapma sansim oldu, ben oyle bir zevk, oyle bir rahatlama, keyif, simartilma, inanin yasamadim. Nefisti tek kelimeyle.

yani vardir elbette Turkiye'dede, ama hersey arzu-talep uzeri sonucta.

Kizlar esomin dogum gunu icin organzsyn sirketyle anlastm. Otelin spasinda romantik yemek ve masajdi. Masaji cikarttm ucrr ucuk oldugu icin simdi tum gun spa ve yemek var ama spa diye arattgmda masaj cikiyo hep. Spa nedir acaba :)
masajı çıkarttırınca spanın pek anlamı kalmamış. söyleyeyim. oteline göre değişir ama. otelin hamamından buhar odasından saunasından yararlanırsınız. dinlenme alanında dinlenirsiniz. size özel bir oda hazırlamışlardır orada yemek yersiniz o kadar. ama buhar odasına saunaya vs girip masaj yaptırmamakta biraz acayip..

nekadar kibar ve hossunuz :)) saldirisa hazir bi modda cevap vermistim biraz once, kusura bakmayin lutfen.
anliyorum, haklisiniz. genelde Turkiye'de resortlarda spa'nin anlamini bilip ona gorede uygulamalar yaptiklarini deneyimledim, acikcasi diger sehirleri cok bilmiyorum.
ayrica kaliteli bir hamamin ve hamamdaki servis ve uygulamalar oyle guzel olabiliyorki, gecen yil Kilic Ali Pasa hamaminda ful paket uygulamasi yapma sansim oldu, ben oyle bir zevk, oyle bir rahatlama, keyif, simartilma, inanin yasamadim. Nefisti tek kelimeyle.

yani vardir elbette Turkiye'dede, ama hersey arzu-talep uzeri sonucta.

Yok ne demek kusur olur mu? :) Var tabii ki çok iyi yerler, ben bir siteden kampanyalı olarak satın alıyorum. Çok iyi olanlar da denk geliyor mesela Sheraton'da almıştım ben o aynen anlattığınız gibiydi, bayılmıştım. Ama başka bir otelde rezaletti 45 dk masajı zor yaptı, yüz maskesine ekstra ücret istedi, hamam paralıymış falan filan. İyi deneyimlerim olduğu kadar kötü deneyimlerim de var ve Türkiye'de hizmet her zaman yurtdışındakiler kadar kaliteli olmuyor. O yüzden yurtdışında yaşayıp yaşamadığınızı merak ettim çünkü daha kaliteli spa deneyimleriniz olmuştur mesela bana göre.

Yok ne demek kusur olur mu? :) Var tabii ki çok iyi yerler, ben bir siteden kampanyalı olarak satın alıyorum. Çok iyi olanlar da denk geliyor mesela Sheraton'da almıştım ben o aynen anlattığınız gibiydi, bayılmıştım. Ama başka bir otelde rezaletti 45 dk masajı zor yaptı, yüz maskesine ekstra ücret istedi, hamam paralıymış falan filan. İyi deneyimlerim olduğu kadar kötü deneyimlerim de var ve Türkiye'de hizmet her zaman yurtdışındakiler kadar kaliteli olmuyor. O yüzden yurtdışında yaşayıp yaşamadığınızı merak ettim çünkü daha kaliteli spa deneyimleriniz olmuştur mesela bana göre.
Pek sik gidiyorum diyemem burada, maalesef karma cunku burada spa'lar. Ciplaklik mecburiyetleri var saunalarda ve buhar odalarinda (yani havlunuzun altina bikini/mayo giyemiyorsunuz). Tamam hadi ben havlumla gireyim diyorsunuz, ama bi bakmissiniz 70 yasinda bi amca anadan dogma paldir kuldur girip yaniniza oturuyor.
Kadin gunleri oluyor evet, ama yine ayni sey. Cok hitap etmiyor bana yani. Guzel hamamlar var ama, arkadaslarla aileden hanimlarla organize olup hamami bir tum aksamligina kiralayabiliyoruz, cok daha eglenceli oluyor (ama tabi cokta 'relaks' degil bu olay, girgir samata tabi!)
Ben en cok masaj ihtiyaci duyuyorum, onuda kaliteli terapili masaj salonlarinda yaptiriyorum, yuz bakimina cok ihtiyac duymuyorum zaten. Alternatif cok yani, sansliyiz o konuda.

Back
X