Sperm azligi

Ayşemcim bizde de vardı sperm sıkıntısı.
Morfoloji bozuktu, hareket azdı, ileri hareket nerdeyse yoktu.
Bizde de ilaç kullanımı oldu. Bi doktor ilaç kurtarır demişti. Yani multivitamin kullandı ama hiç bir işe yaramadı.
En sonunda ameliyat oldu eşim ve 6 ayda bile değerleri düzeldi. 1 sene oldu şimdi değerlerinin daha iyi olacağını söylemişti doktoru.

Bu arada eşimin doktoru Prof tu ilk etapta ameliyatı bile istemedi sonra sonuçları görünce hemen ameliyat dedi.
Canim bize doktorumz ameliyatlik bir durum yok dedi yani hormonlar normal varikosellik bir durum yok doktorunun verdigi ilaclari iciyor keciboynuzu kürü caksir suyu fln kullaniyor biraz artis olmus

Canim bize doktorumz ameliyatlik bir durum yok dedi yani hormonlar normal varikosellik bir durum yok doktorunun verdigi ilaclari iciyor keciboynuzu kürü caksir suyu fln kullaniyor biraz artis olmus

İlaçla düzelmişse ne güzel. Hayırlı haberler alırsın inş.

benim esimde varikosel olacak degerlerimiz dusuk ne kadar artis oldu paylasirmisiniz biraz guzel habrrler almayaihtiyacim var.

Ameliyat öncesi
1 mlt de ki sperm 8 milyon
Total sperm 32 milyon
İleri hareketli %3
Yerinde hareketli %4
Hareketsiz %93
Motilite %7
Normal morfoloji %4
Anormal morfoloji %96 idi

Ameliyat sonrası (6 ay sonra)
1 mlt de ki sperm 16 milyon
Total sperm 64 milyon
İleri hareketli %35
Yerinde hareketli %6
Hareketsiz %59
Motilite %41
Normal morfoloji %6
Anormal morfoloji %94 oldu

Doktorumuz değerlerin çok iyi olduğunu söyledi

Mrb,2yıl önce 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim.sürekli Dr gitmeme rağmen önce gebelik olduğu için tüp bebek tedv.uygun görmedi Dr lar.daha önceki sperm testinde sayı oldukça az olmasına rağmen hareketsizlik var denildi.hiçbişey yapmadık ama.1ay önce Dr gittiğimizde bu sperm sonuçlarına göre asla hamile kalamazsın,tüp bebek denildi.ama ne ben nede eşim istemiyoruz.şimdi eşim proxeddplus kullanıyor ve keçiboynuzu kürü içiyor.umarım tüp bebeğe gerek kalmadan rabbim yüzümüzü güldürür..umutlarım tükendi artık

Mrb,2yıl önce 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim.sürekli Dr gitmeme rağmen önce gebelik olduğu için tüp bebek tedv.uygun görmedi Dr lar.daha önceki sperm testinde sayı oldukça az olmasına rağmen hareketsizlik var denildi.hiçbişey yapmadık ama.1ay önce Dr gittiğimizde bu sperm sonuçlarına göre asla hamile kalamazsın,tüp bebek denildi.ama ne ben nede eşim istemiyoruz.şimdi eşim proxeddplus kullanıyor ve keçiboynuzu kürü içiyor.umarım tüp bebeğe gerek kalmadan rabbim yüzümüzü güldürür..umutlarım tükendi artık
Kac sayiniz bizim 2.denemede tuttu bebegimiz ama 8haftalikken dustu :( once normal yollardan olmasi icin cabalayin gercekten tup bebek maddi manevi zor bir surec bzde smdi sayimizi cogaltmaya yonelik tedaviye basladik dur bakalim bu arada tup bebek yaptrdgmzda sayi 1bucuk milyondu

Kac sayiniz bizim 2.denemede tuttu bebegimiz ama 8haftalikken dustu :KK43: once normal yollardan olmasi icin cabalayin gercekten tup bebek maddi manevi zor bir surec bzde smdi sayimizi cogaltmaya yonelik tedaviye basladik dur bakalim bu arada tup bebek yaptrdgmzda sayi 1bucuk milyondu

Eşimin sperm sayısı milyon bile değil,tüp bebek veya aşılama tedavisine başlamadım.daha önce normal yolla gebelik oluştuğu için yapma taraftarı değiliz..ama geçen günler bizden gidiyor.bu hafta tekrar üroloğtan randevu alacaz.evlenmeden önce çocuk sahibi olmanın bu kadar zor olduğunu tahmin bile etmemiştim..

Eşimin sperm sayısı milyon bile değil,tüp bebek veya aşılama tedavisine başlamadım.daha önce normal yolla gebelik oluştuğu için yapma taraftarı değiliz..ama geçen günler bizden gidiyor.bu hafta tekrar üroloğtan randevu alacaz.evlenmeden önce çocuk sahibi olmanın bu kadar zor olduğunu tahmin bile etmemiştim..
Bende hele basima boyle birsey gelecegi aklimin ucundan gecmezdi ozamanlar evlenirsin cocuk olur boyle goruyordum disardan ama hersey biz insanlar icin imtihanimiz buymus.milyon bile degilken normalden hamilemi kaldinn bu bana cok buyuk bir umut oldu simdi insallahhh darisi ikimiz icinde tekrar normalden kalmak olsun :)

Back
X