- 16 Kasım 2015
- 2.315
- 1.635
- 83
Sperm testine moralimiz bozuldu bide spermde erken yaslanma testi de sanrm iyi cikmadi sorun canli spermin az olmasimi acaba bilemedim. Kaan hocaya mail attim ama geri donus tarihini 20 gun sonraya verdi zmnda gecmek bilmez simdiCanım ben bı tek DNA hasarindan anlıyorum iyi çıkmış sonucu gözünüz aydın canım. Sperm testi De zamanla değişkenlik gösterebiliyor canım bazen bizimde aynı merkezde farklı sonuç çıkıyor
aynen canım çok geç güne tarih veriyor insan bekle bekle stres oluyor. Kim bilir biz detaylı DNA testi yaptırsak neler çıkar bı ara bizde yaptıralım en iyisi canlı sperm ne kadar var anlarız ona göre davranırız. Bozma moralini bu arada degerler arada stresten düşebilir. eşimin De değerleri normalde iyi çıkar tüp bebek zamanı stresten biraz daha düşük çıkar. Yaşadığımız şeyler kolay şeyler değil canım. Eşim bazen millet bedava çocuk yapar bu kadar kredi çektik harcama yaptık yine olmadı yani bı bakıma öyle insan stres oluyor bide bu kadar uğraşıp olmayınca. Rabbim bilir tâbi isyan değil ama zor süreç.Sperm testine moralimiz bozuldu bide spermde erken yaslanma testi de sanrm iyi cikmadi sorun canli spermin az olmasimi acaba bilemedim. Kaan hocaya mail attim ama geri donus tarihini 20 gun sonraya verdi zmnda gecmek bilmez simdi
Bugun eşimde nedir bu cektiğimiz Allah düşmanımın başına vermesin diyor. Gercekten zor ve yıpratıcı bir sürec inş cıkan sonuclarn kolay tedavileri olur bizde en yakın zmnda kavusurz bebeklerimize. Bu arada detylı test yaptrmakta fayda var en azndan kafanız rahat oluraynen canım çok geç güne tarih veriyor insan bekle bekle stres oluyor. Kim bilir biz detaylı DNA testi yaptırsak neler çıkar bı ara bizde yaptıralım en iyisi canlı sperm ne kadar var anlarız ona göre davranırız. Bozma moralini bu arada degerler arada stresten düşebilir. eşimin De değerleri normalde iyi çıkar tüp bebek zamanı stresten biraz daha düşük çıkar. Yaşadığımız şeyler kolay şeyler değil canım. Eşim bazen millet bedava çocuk yapar bu kadar kredi çektik harcama yaptık yine olmadı yani bı bakıma öyle insan stres oluyor bide bu kadar uğraşıp olmayınca. Rabbim bilir tâbi isyan değil ama zor süreç.
Aynen canım ya rabbime şükür yine de ölümcül hastalık değil şükür diyorum hastalıkla uğraşsak daha zor olur. Rabbimin bı sınavı inşaallah hayırlı zamanda eli ayağı düzgün bebekler nasıp eder hepimize. Allah'ım şifa versin hepimize. Herşeyde bı hayır var diyorum olmuyorsa bı nedeni var elbet.Bugun eşimde nedir bu cektiğimiz Allah düşmanımın başına vermesin diyor. Gercekten zor ve yıpratıcı bir sürec inş cıkan sonuclarn kolay tedavileri olur bizde en yakın zmnda kavusurz bebeklerimize. Bu arada detylı test yaptrmakta fayda var en azndan kafanız rahat olur
Ben de böyle diyerek teselli ediyorum çoğu zaman kendimi ama hiç uğraşmadan yaa hamile kalmışım diyenler varya onlara sinir olmamak da elde değil:) çok yakın arkadaşım hamile 9 aydır sigarasını da bırakmadı, saçını da boyattı bebek gayet sağlıklı tabii ben hayretler içerisinde izliyorum. Bana da sen de biraz rahat ol bak hiçbir şey olmaz diyor ama işte bu süreçlerden geçen birinin rahat davranabilmesi mümkün değil. Hamilelik süresince sadece ayda 1 kan aldıranla aynı davranmamazı beklememeli kimse. Bir de bu süreçtekiler ayy çok masraflı doğum hamilelik içine girince anlayacaksın diyorlar halbuki bilmiyorlarki biz bu harcadıklarımızla bebeklerimizin okulunu bitirtirdik nerdeyse:)Aynen canım ya rabbime şükür yine de ölümcül hastalık değil şükür diyorum hastalıkla uğraşsak daha zor olur. Rabbimin bı sınavı inşaallah hayırlı zamanda eli ayağı düzgün bebekler nasıp eder hepimize. Allah'ım şifa versin hepimize. Herşeyde bı hayır var diyorum olmuyorsa bı nedeni var elbet.
Aynen canım beni De teselli etmek için çocuk ne yapacan masrafı bitmez diyorlar. Harcadığımız parayla evlendirip evini bile duzerdik:) dışardan bakmak kolay geliyor tâbi bunu ancak çeken bilir bazıları teselli verecem diye hepten yere gömüyor. Geçen annemin arkadaşlarını dert aldı bu durum her seferinde farklı yollarla sormaya çalışıyorlar. Durup dururken anneme birini anlatmış bı çift varmış çocukları olmamış yıllarca sonra ikisi ayrılmış ayri kişilerle evlenmişler ikisininde cocukları olmuş. ee dedim niye bunu sana durduk yere anlatıyor ne demek istiyor dedim. Vallahi insanı sinir sahibi ederler.Ben de böyle diyerek teselli ediyorum çoğu zaman kendimi ama hiç uğraşmadan yaa hamile kalmışım diyenler varya onlara sinir olmamak da elde değil:) çok yakın arkadaşım hamile 9 aydır sigarasını da bırakmadı, saçını da boyattı bebek gayet sağlıklı tabii ben hayretler içerisinde izliyorum. Bana da sen de biraz rahat ol bak hiçbir şey olmaz diyor ama işte bu süreçlerden geçen birinin rahat davranabilmesi mümkün değil. Hamilelik süresince sadece ayda 1 kan aldıranla aynı davranmamazı beklememeli kimse. Bir de bu süreçtekiler ayy çok masraflı doğum hamilelik içine girince anlayacaksın diyorlar halbuki bilmiyorlarki biz bu harcadıklarımızla bebeklerimizin okulunu bitirtirdik nerdeyse:)
Canım işte üçüncü tüp bebekten sonra tekrar Kaan hocaya mail attık embiryoların gelişimini yüzde 25 hasar bu kadar etkiler mi diye hoca işte tese ile sperm alınırsa kaliteli embiryo elde edebiliriz dedi. Eşim tese konusunda ikna oldu fakat maddi durumumuzu düzeltince bir kere de tese ile tüp bebek deneyelim diyoruz. Evet eşimin sperm parametreleri çok iyi ama hasar var ve bide yeni birşey öğrendim Burda oksidatif stres testi varmış dna hasarına detaylı bakılınca spermlerin yüzde kaçı canlı bilmiyoruz. belki de çoğu ölü. Diyelim yüzde 80 ölü yüzde 20 canlı ise bu canlı sperm içinde yumurta dölleme kabiliyeti olmayan spermler de olabilir işte hepsini anlamak için bu testi yaptırmak lazım ondan sonra tese karar veririz . Yanı teşhis olarak bide Centrum Tüp bebek merkezinde Recai pabuçcu var geçen telde onunla görüştüm . Dr sizin gibi sorunu olup defalarca tüp bebek deneyip embiryosu gelişmeyen üç hastaya tese ile tedavi yaptık üçü de hamile kaldı dedi. Yanı en mantıklısi görünen birşey var DNA hasarı ve embiryolari etkiliyor en doğrusu bu kadar tüp bebek tedavisi sonrası bir kere de bu şekilde tedavi olmak. Diğer türlü tedavi olsak yerimizde saymış oluruz
İnşaallah canım hergun dua ediyorum okuyorum. İnşaallah vakti zamanı gelmiştir. 8 yıllık evliyim hiç hamile kalmadım ne normal yolla ne tedavi ile. Görünen birşey yok gibi ama olmuyor, Rabbimin takdiri boyun eğdik artık. Senin oldu mu hamilelik canımCanım çok çok geçmiş olsun 40 Fatiha oku dua et rabbim verir inşallah inan içim gitti okuyunca daha önce hiç gebelik yasadin mı normal yolla
İnşaallah canım hergun dua ediyorum okuyorum. İnşaallah vakti zamanı gelmiştir. 8 yıllık evliyim hiç hamile kalmadım ne normal yolla ne tedavi ile. Görünen birşey yok gibi ama olmuyor, Rabbimin takdiri boyun eğdik artık. Senin oldu mu hamilelik canım
Evet canım ilk başta bizde çok zor günler yaşadık hala yaşıyoruz gerçi. Eşimin değerleri ilk başta düşük çıktı Dr varikosel ameliyatı gerek gördü o yıllar eşim yıkıldı resmen hiç morali yoktu hastaneye gitmek istemiyordu. Zaman geçti alıştı artık Şimdi kendi gitmek istiyor... normal yolla hamile kalabiliyorsan aşılama ve tüp bebekte şansın hiç gebe kalmayanlara göre daha çok olur. Devlet sorun yoksa ikii iğneli aşılama sonrası Tüp bebek raporu çıkarıyor. Eğer sorun varsa şartlar uyuyorsa direk tüp bebek raporu çıkar. Biz iki kere devlet raporu ile özel hastanede tedavi olduk. Bir tane raporsuz tedavi olduk. Şimdi devlette üçüncü hakkımız kaldı onu artık son şans maddi durumumuz düzenlince deneyeceğizBide cnm ne kadara yaptırdin suan hiç öyle bı durumumuz yok tabi durumu geçtim borç harç yapiriz ama eşim çok koruldu biraz sorun ondaydı çok üzüldü stres oldu hep sorun çıkıyor diye artık test e bile gitmek istemedi o yüzde bizim durumlar çok karışık erkek sorun çıkınca çok stres oluyor daha doğru benim eşim artık onda bişey çıkmasın diye dua ediyorum bende çıktı ariyim tabi rabbim cagreli dert versin inşallah
Canım biizim canlı sperm %19 çıktı. Aslında 3 ml speem var ve bu yeterli diyor normal gebelik için ama canlı sperm azlığı ve dna haasarından dolayı olmuyoe diyor tüp de olmaz diyor. Sizin de canlı sperm az bizi o yüzden tedaviye aldı.sizin sperm sayısı kaçtı?Sperm testine moralimiz bozuldu bide spermde erken yaslanma testi de sanrm iyi cikmadi sorun canli spermin az olmasimi acaba bilemedim. Kaan hocaya mail attim ama geri donus tarihini 20 gun sonraya verdi zmnda gecmek bilmez simdi
Evet canım ilk başta bizde çok zor günler yaşadık hala yaşıyoruz gerçi. Eşimin değerleri ilk başta düşük çıktı Dr varikosel ameliyatı gerek gördü o yıllar eşim yıkıldı resmen hiç morali yoktu hastaneye gitmek istemiyordu. Zaman geçti alıştı artık Şimdi kendi gitmek istiyor... normal yolla hamile kalabiliyorsan aşılama ve tüp bebekte şansın hiç gebe kalmayanlara göre daha çok olur. Devlet sorun yoksa ikii iğneli aşılama sonrası Tüp bebek raporu çıkarıyor. Eğer sorun varsa şartlar uyuyorsa direk tüp bebek raporu çıkar. Biz iki kere devlet raporu ile özel hastanede tedavi olduk. Bir tane raporsuz tedavi olduk. Şimdi devlette üçüncü hakkımız kaldı onu artık son şans maddi durumumuz düzenlince deneyeceğiz
Canım bizde detaylı DNA testi yaptırıp öyle tedaviye nasıl devam edeceğimize karar verecez sanırım tese en mantıklısı. Ben buradaki yazılardan öğrendim bu oksidatif stres testini iyi oldu yanı.Kızlar çok zor yaşadıklarımız biliyorum. Biz iki kez tüp denedik olmadı kaan aydosa gittik %19 canli sperm cikti.kaan aydos dedi ki tedavi olmadan tuple de olmaz ki aynen oyle oldu tup bebek doktorumuz da aciklayamiyoe sebebini cunku embriyolarimiz gelismiyor 3.günden sonra ve onlar da üroloğa tedavi olmalı dediler eşim için.kaan aydos da diyor ki keşke önce bana gelseydiniz şimdiye normal çocuğunuz bile olmuş olabilirdi dedi 2.5 yıl oldu çünkü tüp bebeğe başlayalı.demem o ki kızlar bu tüp denemeyi düşünenler vakit kaybı olarak görmesin önce tedavi sürecini zorlayın.çünkğ bir problem varsa tüple de turmayabiliyor.öyle yani paylaşmak istedim.rabbim hepimizin kucağını doldursun yakın zamanda.
Canım bizim sorunumuz yoktu devlet iki iğneli aşılama yaptırın tutmazsa o zaman tüp bebek raporu çıkar dedi. İki kere iğneli aşılama yaptık tutmayınca tüp bebek raporu bir aya yakın zamanda çıktı. Ben yarı özel yarı devlette tüp bebeği iki yıl önce 3.500 4.000 bin TL ye yakın mal ettik canım.Aa ben bir kere yapıyorlar sanıyordum doktor rapor çıkarırsa direk tüp bebek te yapıyorlar mı cnm bide devlet karsilayinca tüp bebek ne kadara geliyor acebe
Canm çok geçmiş olsun rabbim bizede nasip etsin inşallah sağlıklı hayırlı evletlarKızlar çok zor yaşadıklarımız biliyorum. Biz iki kez tüp denedik olmadı kaan aydosa gittik %19 canli sperm cikti.kaan aydos dedi ki tedavi olmadan tuple de olmaz ki aynen oyle oldu tup bebek doktorumuz da aciklayamiyoe sebebini cunku embriyolarimiz gelismiyor 3.günden sonra ve onlar da üroloğa tedavi olmalı dediler eşim için.kaan aydos da diyor ki keşke önce bana gelseydiniz şimdiye normal çocuğunuz bile olmuş olabilirdi dedi 2.5 yıl oldu çünkü tüp bebeğe başlayalı.demem o ki kızlar bu tüp denemeyi düşünenler vakit kaybı olarak görmesin önce tedavi sürecini zorlayın.çünkğ bir problem varsa tüple de turmayabiliyor.öyle yani paylaşmak istedim.rabbim hepimizin kucağını doldursun yakın zamanda.
Canım bu canlılık detaylı DNA hasarı testi var oradan anlaşılır. Bende 6 yıl sonra bu testi yeni öğrendim daha neler öğrenecez kim bilirCanm çok geçmiş olsun rabbim bizede nasip etsin inşallah sağlıklı hayırlı evletlar
Eşim testinin sonucunu gondericm canlı sprem sayı hangi bı bakin
Canım bu oksidatif stres testi değil sanırım ama bilemedim.bu sadece speemiyogram testi gibi geldi?Canm çok geçmiş olsun rabbim bizede nasip etsin inşallah sağlıklı hayırlı evletlar
Eşim testinin sonucunu gondericm canlı sprem sayı hangi bı bakin
Bizim örnek 2 ml oldu örnek verirken sıkıntı olmus numune kabın dısına dökülmüş fln blki daha iyi bir sınuc cıkabılırdı bilmyrm 18 milyon cıktı mililitrede. Kaan hoca sana nasıl bir cvp attı cnm onuda yollarmısın. 20 gun cvp bekleyecgz durumumuz nedir belkı brz daha net anlarm. Bizim bu soermıygramda hız sorunu cıktı ileri hareketlı hiç yok yavas ve yerınde toplam %10 var. %90 da hareketsz cıktı. Sizin ros tayını nasıl çıktı hoca nasıl bi tedavi verdi sen bana en iyisi hıcanım cvbını yolla cnm meraktan ölecegımCanım biizim canlı sperm %19 çıktı. Aslında 3 ml speem var ve bu yeterli diyor normal gebelik için ama canlı sperm azlığı ve dna haasarından dolayı olmuyoe diyor tüp de olmaz diyor. Sizin de canlı sperm az bizi o yüzden tedaviye aldı.sizin sperm sayısı kaçtı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?