Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cnm biz 1 akşam kaldım ilk hocayla görüştük GAZİ OSMAN PAŞADA muayenesi sonra ertesi gün ankara üniversitesi cebeci kampüsünde sperm veriliyo kanla birlikte sonra ordan sperm kabıyla birlikte ibni sina hastanesi morfoloji bölümüne götürülüyo ve teslim ediliyo sonra 1 ay sonra sonuç geliyo

Selam arkadaşlar bizde 1 aralıkta kaan hocaya gittik saat 5 gibi muayene etti kocişi varikosel ameliyatı olmuştu 5 sene önce bişey çıkmadı çok şükür sonra dna hasar testi yapacağız dedi o akşam ankarada kaldık ve ertesi günü önce cebeciye gidip kan ve sperm verdi o sonuçları ibni sina hastanesinin hemen yanında morfoloji binasına götürdük zaten kaan hoca herşeyi detaylı anlatıyor bize ama 1 ay oldu hala çıkmamış sonuçlar Merakla bekliyorum bende bizde hareket ve şekil bozukluğu var normal morfoloji krugere göre % 2 çıktı .

Ek olarak keçiboynuzu tozu, kuru incir, nohut(ezme şeklinde)kavrulmamış fındık badem,ısırgan otu, yeşil yapraklı sebzeler tüketmesini söyledi ve sadece maille haberleşebiliyoruz bir an önce çıkasada sonuç tedaviye başlasak çok yoruldum artık

kızlar sonucumuz çıkmış sizinle paylaşmak istedim

0 %10,3 tamamı sağlıklı sperm oranı.

1 %33,2

2 %20,2

3 %14,3

4 %22 ciddi hasar içeren sperm oranı.

Bu sonuçlara göre sizde sağlıklı kabul edeceğimiz yeteri sayıda sperm mevcut. Aslında en iyisi, tüm spermlerinizin 0 grubunda olması, yani hiç hasar içermemesi. Sizde spermlerinizn %10'u bu durumda. Ama geri kalanın çoğu orta derecede hasarlı. Kısacası DNA hasarı sizin spermlerinizde çok fazla bir sorun yaratmamış. Siz bu durumda sperm yönünden sadece destek tedavisi alarak bekleyebilirsiniz. Ya da standart tüp bebeğe geçebiliriz. Tüp bebek derseniz, isterseniz hastanede de yaptırabilirsiniz. Eşinizin adetinin 2. veya 3. günü Ankara Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Kadın Doğum Üreme Sağlığı Bölümüne gelin, hemen işlemlere başlanır. Daha önceki 2 aşılamanın yapıldığına dair doktorunuzdan bir rapor da getirirseniz, tüp bebeğinizi SGK karşılamakta. Sezgin bey, siz şimdi sabah akşam 1 tane Proxeed ile yine sabah akşam 1 tane Com Vitex kullanmaya başlayın. Başka ilaç almayın. En az 3 ay devam edebilirsiniz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

selam ahsen
hocanın yazdıklarından test sonucunuzun iyi çıktığını anladım
gözün aydın
bizde 19 da gidiyoruz yaptırmaya inşallah bizimkide iyi çıkar

Bize 2 ay önce çıkan sonuçta kaan hocanın attığı mail ;

Sperm DNA hasar miktarını gösteren testiniz çıktı. Sonuçları şöyle:
0 %24 (tamamı sağlıklı spermler)
1 %53
2 %15
3 %8
4 %11 (şiddetli hasarlı spermler)

Buna göre spermlerinizin %24'ü çok sağlıklı. Aslında bu oranın sınır değeri %30'dur. Sizde sperm kalitesini biraz daha artırırsak,
gebelik şansınız da artar. Belki önceki başarısız tüp bebek denemelerinin nedeni de sperm DNA hasar oranının yüksek olması. Şimdi tedaviye başlayalım. 6 ay sonra tüp bebeği deneriz. O zaman testislerden alınacak spermlerle tüp bebeği yaparız. Tedaviniz aşağıdaki gibi olacak:
Klomen tablet. Sabahları aç karnına sadece yarım tablet alınacak.
Endol tablet. Sabahları tok karnına 1 tane alınacak.
Proxeed plus. Sabah ve akşamları 1 tane, suya karıştırılıp tok karnına içilecek. Bunu eczanelerde ya da internet üzerinden temin edebilirsiniz.
M-Sure tablet. Sabah ve akşamları 1 tane tok karnına içilecek. Bunu da eczanelerden ya da internet üzerinden bulabilirsiniz.
Diyet. ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasında yazılı diyete de uymaya gayret edin.
1 ay sonra kanda FSH, LH ve Testosteron bakıp, bana yazacaksınız.

Saygılarımla.

Prof.Dr. Kaan AYDOS

2 AY İLAÇ TEDAVİSİ UYGULADIK SONRA BİZE MARTTA TÜPE GEÇEBLİRSİNİZ DEDİ. AÇIKCASI NEYE GÖRE DEĞERLENDİRİLİYO SİZE ÇOK İÇ AÇICI YAZMIŞ BİZE DİREK TÜP DİYO KAFAM KARIŞTI SEN NEDERSİN ?

merhaba,

umarım yardımcı olabilirim sadece yapılanları ve sonuçları yazıyorum

2009 - sperm sayısı 11 milyon morfoloji %1 ileri hızlı 0 diğer hareket %54 aşılama = negatif (özel hastane prof.)
2010 ocak - sperm sayısı 8 milyon morfoloji % 0 hiçbirşey denemeyin dendi 5 ay klomen kullandı + 1 ay keçiboynuzu kürü
2010 haziran - sayı bilinmeden ilk tüp bebek yapıldı döllenme problemi yok 12 adet 1. kalite idi = sonuç negatif (özel bir klinikti)
2010 kasım - dondurulmuş 1 adet transfer yapıldı aynı merkezde = sonuç negatif

2011 ocak - mayıs arası sadece günde 2 kez bir tatlı kaşığı ısırgan tohumu ıhlamurla demlenerek içti fındık ceviz bal yedi sayı 21 milyon morfoloji %4 oldu (kaan hocanın hastanesinde)

kaan hoca dna hasar istedi %12 hasarsız kalanı 1 hasarlı çıktı normal yolla % 5 den fazla şansınız yok tüp tekrarlayalım dedi

tekrar klomen başladı , yanında evicap çinko proxeed plus kullandı

2011 ağustos - sayı 23 milyona yükseldi fakat morfoloji yine %1 di dna hasar oranı %25 saptandı (başka bir tüp bebek kliniğinde) %30 ve üzeri hasar tüp bebekle dahi başarı oranını düşürür dendi

2011 eylül - 2 embriyo 5. gün transferi = sonuç negatif

EKİM 2011 İTİBARİ İLE (fsh yeterli yükseklikte olduğu için klomeni kestik, evicap ve çinko proxeed in içinde old. için kestik)

PROXEED PLUS (günde 1 kullanıyor)
L-ARGİNİNE
PYCNOGENOL
PANAX GİNSENG
OMEGA 3
İNCİR KÜRÜ - BAL
ISIRGAN TOHUMU

ARALIK SPERMİOGRAM SAYI 18 MİLYON (antibiyotik kullanıyordu bu nedenle düşmüş olabileceği söylendi)

HAREKET %40 İLERİ HIZLI %2 (hiç yoktu daha öncekilerde)

MORFOLOJİ %7
DNA hasarı %20 (özel bir laboratuvarda)

Özel bir hastanenin bizi hiç tanımayan jinekoloğu bu sonuçlarla normal yolla bebek sahibi olabilirsiniz herşey normal yapılacak birşey yok, beklemekten başka dedi
testi yakın zamanda antibiyotiğin etkisi geçtiğinde tekrarlayacağız

hepinize kolaylıklar diliyorum

hayırlısı olsun inşallah doğal yolla olur ama insanın kafası çok karışıyo galiba hiç bişi düşünmiceksin neler yaparsan yap ne kullanırsan kullan nasipse oluyoo değerleri düzeltiyosun 1. kalite embriyo oluyo olmayınca olmuyo işte herşey nasip de varsa oluyo....

hazel merhaba sana bir sorum olacak canım..

haklısın olmayınca olmuyor, dediğin gibi hayırlısı olsun hepimize dermansız dert diyeceğim ama Hazel 82 ye baktıkça insan vazgeçemiyor, ve daha pek çok arkadaşımız var başaran inşallah biz de güleriz

Kızlar kaan beyin muayene ücreti ve sperm dna hasar testi ücreti ne kadar biliyor musunuz?yaptıran varsa söyleyebilir mi?

Kızlar kaan beyin muayene ücreti ve sperm dna hasar testi ücreti ne kadar biliyor musunuz?yaptıran varsa söyleyebilir mi?

hocanın muayene ücreti 300 tl dna hasarını hastanede ücretsiz yaptırıyor ancak 30-40 günde sonuç çıkıyor bu test özellerde 150-200 Tl arası ve 1 haftada çıkıyor

hocaya özelde değilde hastanede muayene olursanız ücret yok fakat gün saat belli olmadan sabahtan akşama kadar odasının kapısında beklemek durumundasınız bazen hastaneye uğramayabiliyor da, gelirse de 10 dk kadar en fazla vakit ayırıyor

cevabın için çok teşekkür ederim jollyanna.sanırım sızde kaan hocanın hastasısınız.sizde durum ve gelişmeler neler? biz de sperm sayısında ve hareketliliğinde sorun var.kaan hocaya mail attım dna hasarına bakmalıyız önce dedi..

merhaba arkadaşlar, size daha önce de yazdığım gibi 29 aralıkta 2. testi yaptırdık. aynen tahmin ettiğim gibi fsh bu ay yükselememiş. hatta 14 ten 7 ye düşmüş.çünkü keçi boynuzu ve incir kürü yapamadık. ben zaten iyi gelen şeyin bu kür olduğunu daha 1 ay önce anlamıştım. tabi klomen ve proxeed plusu bu ay hiç aksatmadan yaptık. ama yeterli olmamış.bu tedaviler bir bütün. hepsini bir arada yapmak gerekiyor.

ama sıkı durun size bir haberim var: 3 yıldır gebelik testinde 2. çizgiyi hiç görememiştim.bu ay adet olacağım gün içimden bir ses test yapmamı söyledi. ben de dayanamadım yaptım daha adet günüm geçmeden. bir de ne göreyim çift cizgi. çok sevindim. ama kimseye söylemedim hamileyim diye. bir hafta bekleyip doktora giderim keseyi görürsem öyle söylerim diye düşündüm. çünkü daha önceden(2008 de) bir boş gebelik geçirmiştim. yine hüsran olur diye kimseye söylemedim. tam bir hafta adet olmadım. 5 gün sonra yeniden idrar testi yaptım. bu sefer daha belirgin bir çizgi beklerken ne göreyim: tek çizgi. anladım bunun kimyasal gebelik olduğunu.ve o gece adet oldum... ama 3 yıl sonra en azından bir sperm yumurtayı döllemişti. bu zamana kadar o da olmuyordu. bu ay keçiboynuzu-incir kürüne devam kararı aldık. kaan beyin verdiği ilaçları aynen kullanacağız yine. dua ediyorum,inşallah bu yolda çabalayan tüm arkadaşlarım ve ben en yakın zamanda sağlıklı hayırlı evlatlara sahip oluruz.ne olur birbirimize umutlu haberler vermeye devam edelim.sonuçta elimizden gelen başka birşey yok. Allah ne zaman ol derse o zaman olacak. veren O. bu yaptıklarımız sadece fiili bir dua ve birer vesile. bunu bilerek iyi birer kul olmaya çalışalım. sevgilerimle...

selam ahsen
hocanın yazdıklarından test sonucunuzun iyi çıktığını anladım
gözün aydın
bizde 19 da gidiyoruz yaptırmaya inşallah bizimkide iyi çıkar

inşallah meri
canım % 10u iyi işte diğerleri hasarlı ama ilaç önerdiğine göre umut var demekki bizimde 9 yıl oldu ben kimyasal gebelik bile yaşamadım rabbim yaşatmasında sanki hiç hamile kalamayacakmışım gibi geliyor olursa gerçekten çok büyük mucize olacak ama gerçekten hiç umut bitmiyor dr hiç çocuğun olmayacak bile dese yinede adt 1 gün geçse acabamı diyorsun işte buda rabbime olan inancımız yeterki o ol desin ol de yarabbim sen tüm isteyenlere

300 tl canım testlere para vermiyorsun

canım çok üzüldüm ne diyeyim ama dediğin gibi sen bu ay sıkı çalış kimyasal sonrasıda hamile kalan çok tanıdığım var şimdi doğum bile yaptılar en yakın örnek 3 negatif aşılama 1kimyasal gebelik sonrasında tüp bebeğe gitmek için herşeyi ayarlamış adet olmayı bekleyen bie arkadaşım 40 gün önce doğum yaptı o ay adet olmadı

Son düzenleme:

rica ederim, biz geçen yıl boyu hastasıydık kaan hocanın, klomen hariç birşey önermemişti, fsh da sorun yok morfoloji%4 dü, nedense bazen %1 e düşüyor dna hasarı var o %20-25 civarında. sayı hareket iyi
vitaminlerle morfolojiyi %7 ye çıkardık. 3 tüp denememiz var. artık denemeyeceğiz, zaten gerek de yok diyor doktorlar,, dedim ya çaresiz hastalık sahibiyiz

cnm anlamadığım bişey var neden hiç umut yok diyolar hasar oranı % 20-25 arası değerlerde kötü değil neden yapılacak bişi yok diyo doktorlar tüp bebekte de mi yokmuş? biz de kaan hocanın hastasıyız % 27 tamamı sağlıklı çıktı sınırı %30 dedi bu iyi bişey mi kötü bişey mi anlamadım şimdi 3. tüp bebeğe geçicez şubatta korkuyorum çoook hemde

anlatayım arkadaşım bizim hasar %20 kaan hocada,,%25 özel tüp bebek lab. da çıktı. sayı 23 milyon hareket %40 morfoloji %4. bu duruma rağmen tüp bebek bile olamıyor. embriyolarda bölünme sorunu yoktu hepsi iyi kalite dendi. 5. gün transferi yapıldı en sonuncusunda. yapan doktor bu 3. tüp denemeniz olsaydı zaten doğal yollada olurdu bu kadar yıkılıp ağlamanıza fayda etmiyor bence artık paranızı harcamayın dedi.
kaan hoca ise nedeni açıklanamıyor diyor. evet spermler süper değil %1 - %4 arası morfoloji yetersiz. ancak isterseniz tüp bebeği yapmadan önce eşinizden spermi tesa ile alayım ameliyatla sperm alındığında hasara uğramıyor dedi bunu çok çok yüksek hasarlı hastalara yapıyorlarmış normalde. biz düşündük gerek yok dedik tüp bebek uzmanı da sizde döllenme sorunu yok ameliyata gerek olmamalı demişti. bu arada hasar oranı toplamda %15 e kadarsa doğal yolla olabilir %15-%30 arası hasar varsa aşılama tüp bebek ile gebelik sağlanıyor ancak doğal yollada olması az da olsa mümkündür dediler özel laboratuvarda. yani sağlam sperm en az %70 bekleniyor.
kaan hoca duruma nedeni açıklanamayan diyor her ay şansımız %3 imiş. isterseniz kendiniz deneyin dedi ama daha çok tüpten yana o.
bizde vitaminlerle 3 aydır morfolojiyi %7 ye çıkarttık hani %4 de yetmiyor diye sonra yumurta takibi ve çatlatma iğnesi ile denedik 2 aydır. jinekolog hiç bir sorun yok diyor. ama ne yaptıysak olmuyor, olmuyor....

not: benim durumum özel, cezalandırılıyor olmalıyım sen umutsuzluğa kapılma tek önerim imsi yapan bir merkezde tüp bebek denemen, bir de hasta olmayın sakın biz anormal faranjit geçirdik en son denemede doktor bile inanamadı bu havada bu ne boğaz enfeksiyonu diye yapılabilecek tüm hataları yaptık yanlış doktorlar yanlış zamanlar yanlış tedaviler dualarımız bile yanlıştı sanırım, dilerim siz bir yolunu bulursunuz

şimdi anlamadığım bizde tamamı sağlıklı olan %10 ve morfoloji 2 şansımız yokmu yani

Sevgili arkadaşım,bizde kaan hocanın hastasıyız.Sonuç bekliyoruz.Ancak cezalandırılmak,çaresiz hastalık gibi duygulara kapılmamak lazım.Rabbimin imtihanı şuanda, kimse bilerek yanlış uygulamalar yapmak istemez.İmtihan olunmamız gerekiyor ve oluyoruz bence.Oluşan sıkıntılar karşılığında sana ve ailene güzellik olarak geri dönecek unutmamalıyız.Bence sende asla ve asla umutsuzluğa kapılmaman.Deneniyoruz.Gelen sıkıntıya Elhamdülillahdeyip bunun karşılığının mükafat olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz.Birde rabbimden istemeye samimi ve ağlayarak yürekten ellerini açarak istemeliymişiz.Yağmur yağdığında,ezanla sela arasında geceleyin yapılan dualar makbulmüş.Sakın umutsuzluk yoluna girme arkadaşım.Bunların hepsi aslında kendime işine yarayanı al.İstersen unut gitsin.Sevgiler.

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım bencede umutsuzluğa kapılmamak lazım bak burda olan bi çok kişi hamileliği yaşayıp belli bi dönemde kaybetmiş kişiler bende dahil bu gerçekten çok üzücü ve sıkıntılı ama eklektikin dediği gibi sınanıyoruz çemberin içinde ve dışında olma durumu onun için sabırla beklemeyiz ve en başata inanmalıyız inanmak başarmanın yarısı doktorlar onu demiş bunu demiş boşverr yılma pes etme araştır soruştur eminim fazlasıyla yapmışsındır bi kat daha fazla yap ve hep içinden herşey güzel olucak deee benim tek rahatlatan cümle.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…