Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım, benim yumurta rezervim iyi yani üç tüp bebekte 12, 16, 20 yumurta toplandı yaşım 29 dna hasarı olduğu için sanırım embiryoların gelişimi geriden geliyor bizde anlamadık tam her Dr farklı bişey söylüyor artık. bitkisel kürler yapıyoruz evet canım arı sütü bal polen kullandık denedik herşeyi işimiz Allah'a kaldı tedaviler vs. Çare olmadı. Allah büyük rabbim dileyen isteyen herkese evlat nasip etsin inşallah

Amorf baş sperm ne demek kizlar? Esimin morfolojisi yuzde 2 çıktı bugunku testinde. Amorf bas orani yuzde 87 imiş.
Baş anomalisi mi acaba sperm baş gövde kuyruk olarak üçe ayrılıyor ya baş anomalisi yüzde hasarı olabilir yani spermlerin baş kısımların yüzde 87 hasarlı oluyor sanırım

Baş anomalisi mi acaba sperm baş gövde kuyruk olarak üçe ayrılıyor ya baş anomalisi yüzde hasarı olabilir yani spermlerin baş kısımların yüzde 87 hasarlı oluyor sanırım
Sanirim öyle. Urolog korkmayin sayiniz iyi tup bebekte sansiniz yuksek dedi ama sizin hikayenizi okudum embriyo gelisimi olmazsa diye korkuyorum. Tam kafam rahatlıyor burada olumsuz bi deneyim okuyunca moralim alt üst oluyor canim esinle ikinize kanda genetik test yapildi mi? Sperm sayiniz nasil?

Okudum hikayenizi sayiniz da cok iyiymis.. böyle okuyunca moralim cok bozuluyor keske siteye hic girmesem diyorum. Neyse kaderimizde ne varsa onu yasayacağız simdi embriyolarim gelişmezse diye düşünüp üzülmemin sirasi degil..

MerhBa bende 29 yasındayım ve benım yumurta rezervim vs cok ıyı. Tüp bebek denemelerimin hepsı tuttu ancak dusukler sonclandı. Sperm dna hasarı %61. Antioksidan kullanıyoruz.
SiZin sonuc nedır. Dna hasar sonucunuz? Tedavınız ne sekılde yapılıyor

Canım belli olmaz herkesin durumu farklı embiryoların gelişimi çoğu hastanın normal oluyor bakma bizim durumumuz gibi olan çok kişi yok denk geldi işte bize tedavisi en Zor olan durum. Allah bütün inşaallah rabbim hepimize nasip etsin

Antioksidan olarak ne kullaniyorsunuz peki

Canım muhtemelen düşük nedeni DNA hasarı olabilir çünkü Kaan Aydos bize gebelik olsa bile düşük olur sağlıklı gebelik olmayabilir demişti. Bizim en sonki hasar oranı yüzde 27 den 25 falan düşmüştü. Sperm sayımız iyi hareket falan iyi ama yine de hasar 6 aylık tedavide düşmedi antioksidan emodex ve fsh tedavisi menagon iğne tedavisi olmuştu ama bizim hasar inatçı hasar o yüzden düzelmiyor. Antioksidan tedavisi 6 ay kadar sürüyor çoğu hastanın 3. Ayda düzeliyor hasarı bizim herşeyimiz zor kader iste. İnşaallah sizinki çok uzun sürmeden düzelir canım

Antioksidan olarak ne kullaniyorsunuz peki
Şuan kullanmıyouz ama hoca antioksidan destekli diyet listesi vermişti ve emodex. Diyet listesinin en önemli yemeği nohut yemeği ısırgan çayı keçi boynuzu tozu bol yeşillik kuru yemiş bunları düzenli yapınca etkisi oluyor illa

Sperm dna hasarı adı altında holosperm olarak yapıldı bızım testımız .
Bılemıyorum %27 miş sizinkibizimki 61 karamsarlıga dusuyorum

Ya kizlar siz antioksidan olsun diye gunde ne jadar yesillik yediriyorsujuz ve hangi yesillikleri tuketiyorsunuz. Mesela biz sadece aksam yemeginde bol rokali ve havuclu salata yiyebiliyoruz. Cunku esim iste yiyemiyor. Yeterli mi emin olamiyorum

Ya kizlar siz antioksidan olsun diye gunde ne jadar yesillik yediriyorsujuz ve hangi yesillikleri tuketiyorsunuz. Mesela biz sadece aksam yemeginde bol rokali ve havuclu salata yiyebiliyoruz. Cunku esim iste yiyemiyor. Yeterli mi emin olamiyorum
Canım Marul roka maydanoz vs. Bunlarda yiyebildigi kadar yesin en azından günlük hergun tüketsin ama en önemli antioksidan etkili olan nohut yemeği haftanın üç günü bir gün önce suda beklettiğimiz su ile yemeğini yapmak çünkü bütün vitamini beklettiğin suda demişti yani nohutun suyunu dökmeyin onunla nohut yemeği yapın.

Sperm dna hasarı adı altında holosperm olarak yapıldı bızım testımız .
Bılemıyorum %27 miş sizinkibizimki 61 karamsarlıga dusuyorum
inşaallah tedavi ile düşer canım iki çeşit dna hasarı varmış biri tedavi olan diğeri de inatçı dna bizim ki inatçı olan o yüzden 6 aylık tedavi de bile 20 in altına düşmedi yüzde 80 hasarı olanların üç ayda yüzde 7 ye düştüğüne şahit oldum yani belli olmuyor canım

Gercekten mi.. umuda ıhtıyacım var cok karamsarım şu ara

iÇİME elbet birgün bebeğiniz olacak gibi doğdu inş olur canım ya. Sonuçta yumurta var sperm var ne hasarlılar hamile kalıyor içini ferah tut.

Evet ayni uyguluyoruz biz de . Ama ben cok yoruldum simdiden 3 ay oldu daha ama esime annesiymis gibi davraniyorum resmen . Ben soylemeyince dikkat etmiyor ben soyleyince de birbirimize giriyoruz. Ipin ucunu biraksam bir ise yaramayacak ama boyle giderse koca da kalmayacak gibi duruyorallah sonumuzu hayir etsin

O inatçı olup olmamasi nasil ayirt ediliyor ki? Bna gore de olacak bebeginiz sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…