Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Teşekkürler cevabın için. Hormon testlerini yeni yaptırdık sonuçları daha almadık. Anladığım kadarıyla hormonlar normal ise hasarı düzeltmek pek mümkün değil. Çok ilginç gerçekten insan ne yapacağını şaşırıyor. İlk testimizde ml de 61 milyon sperm vardı, ikincide 48 milyon. Bu testlerden sonra 3 ay keçiboynuzu kürü ve vitamin kullandık hız ve morfolojiyi düzeltmek için. 3 aylık süre sonunda başka bir hastanede tekrar yaptırdık keçiboynuzunun faydası olmuş mu diye ama sayı ml de 8 milyon çıktı. Bu sonuçlara pek güvenmediğimiz için dün ilk testi yaptırdığımız hastanede tekrar yaptırdık testi ml de sayı 33 milyon olmuş. Hız ve morfoloji yine çok kötü.

4 doktora gittik. İkisii varikosel var dedi diğer ikisi yok. Her gittiğimiz doktor başka şeyler tavsiye etti, başka ilaçlar yazdı. Hiçbirini kullanmadık. Çünkü daha varikoselimiz var mı yok mu bundan bile emin değiliz. Tam anlamıyla bir çaresizlik yani.

kızlar bu hormon testi ve hasar testi yaptırırken yine spermiyogram testi veriyor gibi 3 günlük cinsel perhiz falan olması gerekiyor mu kan ve sperm örneğinden oluyor dimi test bide kan alınacağı için belli bir saate kadar olması gerekiyor mu?saat 10.30 dan sonra değerler değişiyor diye biliyorum ayrıca aç karnına gitmek gerekir mi?bu testleri yaptıranlar nasıl yaptırdınız acaba yardımcı olur musunuz?

kantestini senden duydum. biz dna hasar testi yaptırdığımız gün kaan hocaya muayeneye gitmiştik, bizden dna hasarı istedi, biz de gelmişken hemen onu da halledelim dedik,çünkü eşimi bu konuda ikna edebilmişken hemen onuda aradan çıkarmam gerekiyordu, böylelikle sperm verdik ve perhizimiz 12 saatlikdi. yani bmyle bi test vereceğimiz belli olmadığından biz hazırlıksız olduk biraz. ama sonuç itibariyle sen sayıyı veya başka şeyleri merak etmiyorsan perhiz süresi bence önemli değildir çünkü perhiz gerçek sayı niktarını tespit edilebilsemsi için uygulanıyor.kan testi sperm için verilmedi hormonlar için verildi,sabah aç karnına su sigara bile içmicek.istediğin zaman yaptırabilrsin. lh düşük ise dna hasarını düzeltmek bu hormonu yükseleterek gerçekleştirilebiliyor.

sen en iyisi renkli doppler çektir orda daha gerçek sonuç alırsınız,en garantili dopplerde çıkıyor. hız ve morf. kaç sizin. ben hızı 0 dan 35e kadar yükselttim bugün de tekrar test vereceğiz 14,00da bakalım morf. merak ediyorum. varikosal var ise alternatif yöntemlerle tedavi edebilirsin amlyatsız. bizim bi arkadaş öyle yaptı. sen en kısa zamanda doppler yaptır çünkü sayının hızın artması gerektiği yerde düşmüş.

varikosel var dedi doktor sayı ve hız iyi ama morfoloji %2 işte doktor çok normal dedi ama benim için rahat etmiyor doppler çektirmek istiyoruz dna ve hormon testi de yaptıralım dedik bakalım hayırlısı bu ayda tutmazsa doktor yolu gözükcek

morf. 2 normal değil ki,, bu değerle hamile olmak biraz zor, olmaz değil tabiki olur ama zorlaşıyor durum. sayı ve hız kaç

bizdede az miktarda varikosel vardı doktor ameliyata gerek yok dedi ama güvenemedik bizde ultrason sonucuna göre hareket edeceğiz bu arada sayı ve hızımız iyi olmasına rağmen morfoloji %2 bende keçi boynuzu kürü yapmaya başlamıştım ama bir arkadaş hormon testlerini yaptırmadan kürü uygulama çünkü bu kür sayıyı arttırırken spermin yapısını bozabilir demişti bende bıraktım ace selenyum çinko ve b vitaminleri kullanıyordu eşim onu da bıraktı midemi rahatsız ediyor diye ama ben arada yine içiriyorum henüz doktora gitmedik ultrason hormon ve dna testi yaptırdıktan sonra doktora sorup kürü kullanmanız faydası olur derse öyle kullanacağız

morf. 2 normal değil ki,, bu değerle hamile olmak biraz zor, olmaz değil tabiki olur ama zorlaşıyor durum. sayı ve hız kaç
sayı 52 milyon hızlı %51 diyorum ya doktora göre çok normal 1 sene olmazsa tedavi gerekiyormuş ama sıkıntı morfoloji de bunun için gideceğiz tekrar bakalım dna testleri yaptıralım diyoruz.canım sizin sayı hız morfoloji nasıl bu morfolojiyi yükseltebilmenin imkanı varmı okuduklarıma göre morfoloji düzeltmek çok zor diyorlar

Son düzenleme:

morfoloji için en etkili ve bildiğim tek garantili bi ilaç var m-sure hindistandan geliyormuş tr. de kiler sahteymiş. biz de morf.2 sayı 12,000,000 hız35 idi, en son bugün yine test verdik sonuç 1saate kadar çıkacak,mail atacaklar ama benim mailde sorun var yaa açılmıo diğer mailleri açamadım, ayrıca dr. size normal demiş ama şu açıdan demiş olabilir normalde en az 20,000,000sperm ve morf:4 olmalı sizde 50,000,000olduğu için sayıve ileri hız da maşallah çok iyi aslında morfolojiden çok daha önemli bunlar, morf. düzeltemesen de sayıyı daha da yükselt 90,000,000na falan gelirse sorun çok az olur sen de boş durma incir kürü falan yap,yumurtlama günlerini iyi takip et ve taktikleri uygula,biz şartları bu şekilde zorluyarak etkin sonuçlar alabaliriz(inşallah) burda 8,000,000sperm ve morf:2 ile hamile kalanları gördüm.hatta 0 morf. ile hamile kalan bile var

bende kendim için kürlere başlıyayım diyorum bakalım sonuç ne olacak inşallah bebiş bizi daha fazla bekletmeden gelir. Rabbim isteyen herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin inşallah

Renkli doppleride çektirdik 2 defa. Birinde var diğerinde yok sonucunu aldık. Hızımız bir önceki testte % 0, morfolojimiz % 2 idi. En son testimizde hız %1, morfoloji %2. Varikosel varsada ameliyatlık durumda değil en son bu kanıya vardık kendimizce. Ve varikosel sayfasını kapattık yapacak başka bişey yok. Şimdi yeni bir sayfa açtık kendimize. Testesteron hormonumuz düşük çıktı. :) Bakalım hayırlısı Allah bir yol gösterir heralde yoksa biz yolumuzu bulamıyoruz.

Sizin testiniz nasıl çıktı? inşallah dahada yükselmiştir değerleriniz.

Mrb arkadaşlar bizde Kaan Hocanın hastayız bir defa muayeneye gittik DNA hasar testi yaptırdık değerler fena değil bitkisel ilaç tedavisine başladık 1 ay oldu tekrar tahlil ve aynen devam etmemizi istedi.Fakat bende de çikolata kisti var bana ilk başlarken senin tedavine sonra başlıcaz demişti bu ay cebecide ki hastaneye gidebileceğimi ayada özelde bir dr önerdi ona gidecebileceğimi önerdi.Bilgisi olan var mı benide yine kaan bey takip etmeyecek mi başta sizin tedavinize sonra bakacağız demişti ama şimdi sadece tavsiyede bulunup bıraktı.Kafam karıştı.Yardım edin lütfen.

merhaba, heralde kaan hoca eşinizin tedavisine baslamıs ve sizi de bir doktor onermis. Sonuçta sizi o tedavi etmeyecegi icin bence siz gene de size tavsiye ettigi doktorla gorusun. yada cok kafanıza takılıyorsa kaan hocanın internet adresinde de var mail adresi , burdan ona çekinmeden sorunuzu sorabilirsiniz.
İşaallah Allah hepimizin yardımcısı olur.

kızlar burada gördüğüm kadarıyla kaan hocanın hastası bi kaç kişi şu anda hamile.doğal yoldan mı hamile kaldınız yoksa tüp bebek veya aşılama mı

biz de kaan hocaya gittik ve dna hasarı sonucu tamamen sağlıklı sperm sayısı %0 , az hasarlı % 22...

bunların toplamı % 70 olmalıymış.biz de çok düşük yani.tedavi verdi.sizce tedavi sonucu doğal yolla hamile kalma ihtimalim var mı?lütfen bana yardımcı olur musunuz

Betsel Merhaba,
Özel mesaj atmak istedim fakat mesaj sayım yeterli değil maalesef.
1,5 yıldır evliyiz ve son 6 aydır bebek istiyoruz. Fakat maalesef olmadı. Biz de tetkikler yaptırdık ve eşimde morfoloji problemi(%1) olduğu ortaya çıktı.

Kaan Hoca'ya bir mail yazdım. Doğal yolla %3 ihtimal hamile kalabileceğimi iletti. Fakat bu değer çok düşük tabii ki DNA Hasar testi yaptırmamızı bunu gerekirse gelip Ankara'da yaptırabileceğimizi fakat 1 gece konaklamamız gerektiğini söyledi. Sen sanırım Ankara'da kendisini ziyaret etmişsin. Sürecin çok başındayım ve manevi olduğu kadar maddi olarak da yıpratıcı olacağını düşünüyorum. DNA hasar testi, muayene..vs gibi tetkilerin ücretleri nedir? SGK veya özel sigorta geçerli midir? Bir kere muayene olup ücret verildikten sonra test sonucunu alıp tekrar muayeneye gidince ücret ödeniyor mu yoksa ücretsiz kontrol randevusu mu oluyor? Sonrasındaki tedavi süreci ile ilgili ne gibi bir yol izleniyor? Bana önerilerin neledir? Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

canım biz de kaan hocanın hastasıyız. dna hasar testini ankara ünv.hastenesinde verebiliyorsun . kaan hocanın muayne ücreti 300 tl fakat sadece 1 kez gitmeniz yeterli daha sonra mail üzerinden haberleşiliyo her ay bulunduğunuz yerden testleri yapıp mail atmanız yeterli oluyor.

bizimde sıfırdı ve testten 2 ay sonra doğal yolla hamile kaldım
umudunuzu hiç bir zaman kesmeyin
beklemediğiniz anda gelicek bebekleriniz

bizimde sıfırdı ve testten 2 ay sonra doğal yolla hamile kaldım
umudunuzu hiç bir zaman kesmeyin
beklemediğiniz anda gelicek bebekleriniz

cnm ne kadar büyük bi umut oldun bana anlatamam.inş biz de sizin mutlu sona ulaşırz.rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

cnm ne kadar büyük bi umut oldun bana anlatamam.inş biz de sizin mutlu sona ulaşırz.rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

çok sağol canım
darısı sen kısa zamanda sizlere olsun
allah emeklerinizin karşılığını versn hayırlısıyla
bizim tüple bile olmadı kaliteli embriyom dahi oluşmadı düşün sizin neden olmasın sadece zamanını bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…