Erkek İnfertilitesi Sperm Sayısı ve Hareketliliği İçin Kürler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

yasem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
50
3
36
Diğer
Merhaba arkadaşlar
(eşinin)Sperm sayısı yada hareketlilik sorunu olanlar ve doğal tedavi yöntemi arayanlar saatlerini verip o site benim bu site senin aramaktan yorulduysanız sizde benimle aynı derdi paylaşıyorsunuz demektir.
Dün oturup şunu sordum kendime:
''Neden bütün kürlerin yazıldığı bir başlık açmıyoruz?''
Ben şimdiye kadar bulduğum kürleri not etmeye çalışacağım.
Sizler de yardımcı olursanız, en azından bizden sonrakiler için faydalı bir başlık açmış olacağız.
Öeyleyse ne bekliyoruz?

1:Keçi boynuzu kürü (İbrahim Saraçoğlu)
Yapılışı
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız

2:Osmanlı Macunu (aktarlarda bu isimle satılıyor) +Çinko tablet + Keçi boynuzu kürü
Yapılışı
* Osmnalı macunu ilk 1-2 hafta sabah akşam bir tatlı kaşığı sonra yanlızca akşamları keçiboynuzundan 1 saat önce

*Çinko hapı akşamları 1 tane tok karnına

*Keçibounuzu kürü
( Bu tarif bebeğimonline forumundan asum kullanıcısına aittir.Eşinin sperm sayısı 11.500.000 milyonmuş.Bu Kürü uyguladıktan sonra (aradan yaklaşık bi ay geçtikten sonra )sperm testini yenilemişve eşinin sperm sayısı 100 milyonlara yakın çıkmış ve meni miktarıda 1.teste göre daha iyiydi ileri hızlı hareketide %70 lerde çıkmış)

3. demir dikeni macunu + kavun çekirdegi yagın + keçiboynuzukuru (kadınlarkulubü forumda umutlu adlı arkadaşımızın kullandığı kürdür.

Yapılışı
Valla ben de bilmiyorum.Ekleyen olursa sevinirim:1rolleyes:

4.Ginseng macunu + triblus ballı macun + kavun çekirdeği yağı
( kadınlar kulubü forum umutlu arkadaşımızın bir arkadaştan alıntısıdır)

Yapılışı
Macunlar yemeklerden yarım saat önce birer tatlı kaşığı, yemekten sonra 1 çay kaşığı kavun çekirdeği yağı ve üzerine bol su içiyor

Sonuçalıntı yapıyorum:....Neyse, eşim bir ay kullandı ve tüp bebek için doktorum yumurta toplama günü spermiyogram istedi ve sonuca şok olmuştuk hepimiz. 100.000 den 1.000.000 çıkmış, %75 ileri hareketli ve morfoloji tamamen normale dönmüştü.Eşimle sadece birbirimize baktık. Doktorum bile inananmadı bir şeymi kullandınız ne yaptınız diye sordu ve cevabımız karşığında şimdi doktorumuz diğer hastalarına reçete gibi yazıyor. Kesinlikle tavsiye ederim)

5.Ginseng macunu

İçerik: Ginseng + çörek otu + bal + polen + arı sütü +propolis +ısırgan tohumu

sperm arttırıcı set diye nete satılan kapsül galiba.ben adını ginsenli macun bıraktım nasıl?Fiyatı 204 tl.
Bence kendimiz yapsak daha ucuz olur.Ama ne yazıkki miktarlarını bilmiyorum.
Bilen varsa yardımcı olursa seviniriz değil mi?

Yapılışı(kulanılışı)
Sabah, öğle akşam aç karnına 2’ şer kapsül alınması önerilmektedir.
80 gün boyunca kullanılması gerekiyormuş.

6.Arı sütü + polen+muz+süt (kadınlar kulubü duduu adlı arkadaşımız kullanmış)

Yapılışı
Nasıl uyguladığını yazmamış arkadaşımız.

Sonuç:uzun süre kullanmış ama sonunda hamile kalmış.

7.havuç kürü (ibrahim saraçoğlu-sperm hareketliliği)
Yapılışı
1 ay boyunca akşamları taze sıkılmış havuç suyunu eşinize içirin

Not:Keçibıynuzu kürü ile aynı zamanda uygulanmaz!

Canım ne iyi oldu valla...Bende başka bi topikte derdime çare arıyodum..Bizim sperm sayımız 38 milyon...İlk başlarda sıfırdı ..İlaç kullana kullana bu hale gelebildik..Ama morfoloji ve hareketlilik kötü..Bi arkadaşımın eşinin sperm sayısı 8 milyondu şimdi 2. ye hamile...Sanırım sayı değil morfoloji ve hareketlilik önemli.. Biz haziranda tüp bebek tedavisi gördük..Pozitifi görünce çok sevindik..11. hafta kontrole giittiğimizde kalbi durmuştu..Kürtaj olmak zorunda kaldım..Dondurulmuşlarım var ama hemen denemek istemiyorum..Bu ara kürlerle kendi haline bırakmayı düşünüyorum..Bunlardan hangisini denediniz acaba??? Ben dün keçi boynuzu kürüne başladım...Yanında da pekmezin içine üzüm çekirdeği koyup her akşam bir kaşık yediriyorum kendim de yiyiyorum...Henüz sonuç için bişey diyemeyeceğim tabiiii )

Mrb gozdem ben bugün keçi boynuzu , arısütü+bal +polen ve çinko hapına başlıcam.
keçi boynuzundan sonra havuca başlamayı düşünüyorum.
İnş gerek kalmaz.

topıgınız hayırlı olsun
cok dusuk sperm sayısı olan arkadslara br faydası olacagını ben sanmıorum
cunku aynı soun bızdede var
yapmadıgımız bişi kalmadı
sonuc gene dusuk gene dusk.....

topıgınız hayırlı olsun
cok dusuk sperm sayısı olan arkadslara br faydası olacagını ben sanmıorum
cunku aynı soun bızdede var
yapmadıgımız bişi kalmadı
sonuc gene dusuk gene dusk.....

Üzüldüm esra
Ama ümidini sakın kaybetme!
Hz.Meryem'e sebepsiz çocuk veren Rabbim, sebebi (koca) olduğu halde bizlere hayli hayli verecektir.
Canım benim bi yakınımın da aynı sorunu vardı.Ve senin gibi sürekli düşük yapıyordu.
İstanbul'da çok kısa bir tedavi gördüler galiba.Naptılar bilmiyorum ama şuan çok tatlı yavrusu var.
Ben eşimin mahçup olmaması için kendi durumumuzu onunla paylaşıp yardım isteyemedim.
Ayrıca henüz hamile de kalamadım.
Ama istersen senin için sorabilirim.

evlı degılım 2 ay sonra evlenıcem ..ama bır gun evlad sahıbı olamayacagımı dusunmek benı sımdıden kahredıyor... ve sız ablalarım yada akranlarım..rabbımden hakkınızda hayırlısını dılıyorum...dun ınrahım saracoglu soyledı..hergun hem erkegın hem kadının ıcecegı taze sıkılmıs bır bardak havuc suyu mucızevı sekılde sperm sayısını artıyormus,aynı zamanda kalıtelerını artırıp kadında yumurtanın catlamasını saglıyormus..adam anlata anlata bıtıremedı.. bu kür sayesınde hamıs olanlarıda okuyunca denemedıysenız denemenızı tavsıye ederım... rabbım yar ve yardımcınız olsun

Allah razı olsun güzel temennilerin için.. ama burda hamiş olmayı bekleyen bir cok kardesımın emının evlenmeden evvel boyle bır sorunun ılerde kendılerını bulacagını bılmıyorlardı...bende sorun yok yanı benım bıldıgım yok... bu konuda genetıklık ne kadar ehemnıyetlı bılemıyorum ama aılemde evlad sahıbı olamayan da yok ..ama dunya ımtıha n dunyası,basımıza ne gelır bılmıyorum o yuzden boyle hıssedıyorum ıste..rabbım cumlesının yardımcısı olsun zor ve mesakkatlı..

Ohhhh çok rahatladım.
Canım benim.Sakın bunları düşünme.
Ama şu konuda çok şanslısın;muhtemel sorunlardan önceden haberdarsın.
Ve olsı hastalıklarda erken teşhis ve tedavi fırsatın var.a

evet haklısın,dilerim Allah tan isteyen ve bu konuda gece gunduz Allah tan medet uman tum kardeslerıme evla nasıp eder ınsaallah

yasem sonuc hep dusku hep dusuk derken sayı bakımından dedım
ben hıc hamıle kalamadım malesef.....
rabbım ınş bızede verecektır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…