Hüseyin Ermiş kısırlık macunu tarifi
Serdemin Mutfağı perogramına konuk olarak katılan, Aktar Hüseyin Ermiş, çocuk sahibi olmak isteyip de, sperm azlığı nedeni ile çocuğu olmayanlar için, çok etkilki ve etkisi kanıtlanmış olan sperm artırıcı, bitkisel macunun tarifini verdi.
GEREKLİ MALZEMELER
(tüm malzeler, çekilerek, toz haline getirilmiş olmalı)
* 700 gr bal
* 2 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş harnup (keçiboynuzu),
* 2 tatlı kaşığı akırıkarha,
* 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu,
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil,
* 1 tatlı kaşığı soğan tohumu,
* 1,5 tatlı kaşığı sahlep,(kaliteli sahlep olmalı)
* 1 tatlı kaşığı kebabe (kebabiye),
*1 tatlı kaşığı tere tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kimyon,
* 1 tatlı kaşığı günlük sakızı,
* 1 tatlı kaşığı karanfil, tozu
* 1 tatlı kaşığı havuç tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu,
*1 tatlı kaşığı tarçın,
* 1 tatlı kaşığı kırmızı ginseng,(kore ginsengi)
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kişniş,
* 1 tatlı kaşığı siyah turp tohumu,
* 1 tatlı kaşığı çakşır kökü,
* 50 gr arısütü,
*1 tatlı kaşığı Udi hindi( hint odunu)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri, cam bir kap içerisinde, tahta bir kaşık ile, loş bir yerde hazırlayın. (Arısütü, güneş veya ışık gördüğü zaman, özelliği bozulduğu için, loş yerde hazırlanması gerekmektedir. ) Karışımı, güneş görmeyen, serin bir dolapta kavanozda saklayın. Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı, sabah kalktığınızda da 1 veya 2 tatlı kaşığı tüketin. en az 2-3 ay kullanılmalıdır.
BÖĞÜRTLEN SUYU
Bu macunla birlikte, böğürtlen kökü suyunu da içmeniz gerekir.
böğürtlen kökü suyunun hazırlanı ise; 400 gr böğürtlen kökü 6 lt suda 30-40 dak. kaynatın. Süzdükten sonra, cam bir kaba koyup, buz dolabına yerleştirin. Sabah akşam aç karnına, birer çay bardağı için. Böğürtlen kökü suyunu hem erkek hem bayan kullanabilir.
bizimde sperm dna mızda %19 hasar çıktı ileri hız %0 tüp bebekte şansımız ne kadar olacak bakalım
canım sperm dna nız fazla yüksek çıkmamış sınır%15 diye biliyorum.tüp yaptırırsanız zaten ilri hızlının bir önemi kalmıyor.
bizimde sperm dna mızda %19 hasar çıktı ileri hız %0 tüp bebekte şansımız ne kadar olacak bakalım
bizimde ekim ayındaki testte toplam sayı 95milyon, ileri hızlı %18 kruger a göre morfoloji %26 dı.
öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü yapmıştık.
şubat ayındaki tahlilde sayı ve ileri hızlı çok düşmüştü , 1cc de 23 mlyn ileri hızlı %5 ti(başka bi yerde yaptırmıştık) bu tahlillerden sonra 1ay ilaç kulland,e vitamini fialn.
bunun öncesindede havuç suyu kürü içmişti 1 ay ve keçiboynuzu pekmezi .
bu haftaki tahlilller yine değişik :44:
toplam sayımız 126mlyn
ileri hızlı %14
ama morfoloji %4 olmuş
testesteron da düşük çıktı
nerde hata yapıyoruz anlamıyorum,yaptığımız kürlermi iyi gelmiyor neoluyor
morfoloji nasıl düşebilir bu kadar
dna hasarı ne şekilde teşhis edildi?krugere göre spermiyogramda mı çıkıyı yoksa farklı bi testi mi var?
birincisi sayınız gayet güzel belliki kürler işe yarıyor yalnız ilk testte krugere göre %26 morfoloji ben kimseden duymadım normal değer aralığı %4-14 kabul ediliyor zaten çok şaşırtıcı bi rakam olmuş bu ,,ileri hızlı tek değermi yavaş + hızlı diye ayrılıyormu ?? ve yinede %4 morfoloji gayet güzel
spermiyogramda biraz farklı zaten eğer sperm hasarlıysa morfolojide düşük çıkıyor önce 3 güz perhizle eşim sperm verdi ilk önce yıkama işlemi yapıldı sonra o spermleri alıp ankara üniversitesi morfoloji bölümüne götürdü spermin dnasına bakılıyor orada yani farklı bir test sayı yüksek olup yüzde yüz hasarlı olabiliyor spermler bu da bir işe yaramıyor tabii
peki tüp bebekte bi yöntem deniycekmisiniz?yani çözümü ne ?pgt mi?imsi mi?metabolomiks filan mı ya da?
hıım tamam arkadaşım Allah hepimizin yolunu açık etsin diyelim ne diyelim..çok kafa meşgul edici konular bunlar...kaan hoca tüp bebek için biraz bekleyin dedi bizde bekliyoruz şimdi bilmiyorum inan ne yaptıracağımı tüp de bekleyecek şimdilik
kaan hoca tüp bebek için biraz bekleyin dedi bizde bekliyoruz şimdi bilmiyorum inan ne yaptıracağımı tüp de bekleyecek şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?