Sperm testi sonrası eşimin psikolojisi bozuldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esraawyldz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
79
25
3
24
Kızlar ben 3 yıldır evliyim iki yıldır korunmasız ilişki sonrasında gebe kalamadığım için infertilite bölümüne gittik bütün testler normal fakat doktor eşimin spermiyogram testinde nadir sahada 1,2 hareketli sperm görüldü onun dışında yok dedi eşimin direkt yüzüne baba olamazsın bu değerlerle dedi ve eşim hayatının şokunu yaşayıp depresyona girdi bir senedir kötü hissediyor ben bunu sorun etmeyıip tabiki Hergün yanında destek oluyorum çaresi neyse ararız peşine düşeriz hiç olmasa bile seni bırakacak değilim diye elimden geldiğince kötü hissetmemesi için yanında oluyorum.Bu süreçte kendini alkole verdi sürekli dışarı attı eskisi gibi mutlu hayat dolu değil ben gidelim tıp çok ilerledi tedavi olalım umutsuz olma üzerinden bir yıl geçti tekrar test ver diyorum ama nasıl olucak yokmuş işte bende sperm diyip kestirip atıyor ve keşke bekarken testi yapsaydım seninde hayatın yanmazdı arkadaşlarının bebeğine bakıp hayal ediyorsun benim yüzümden olmuyor işte bende kısırmışım diye laflar etti çok üzüldüm kızlar öyle şeyler diyince eşimin umudu kırıldı onun yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum böyle hissetmemesi neler neler söylüyorum ama çok fazla içine kapandı ne yapmalıyım lütfen yardım

Psikolojik yardım alması gerekiyor eşinizin. Ayrıca hala hareketli sperm üretimi var bu da tıbbi yollarla şansınızın var olduğunu gösterir. Çok ağır birşey ama gerçekten istiyorsanız mücadele etmeye değer. Sürekli melankolik ruh haliyle de bir yere kadar.

O yüzden konu açmak istedim bu süreçte kafa olarak bende çok yoruldum ama sürekli umutsuz üzgün olmasına katlanamıyorum çünkü sürekli konuşmaktan tek taraflı bu süreci yönetmekten yoruldum bende de sıkıntı çıksa gidip yine tedavı olmayı seçerdim ama o içine kapanmayı seçti mecburen düzelmesi için çabalayacagım

Konuşabileceği yüzüne vurmayacak aile büyüğü var mı? Özeline girmeden depresyonu için tedavi olması gerektiğini birinin konuşması gerekiyor. Hayatın sonu değil.

Lütfen aynı konuyu tekrar açmayın, diğer konunuzdan devam edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…