Sevgili arkadaşlarım öncelikle hepinize teşekkür ederim çünkü bana sperm sayısı arttırma umutlarını kk daki sayfalar verdi...Gelelim bizim yolculuğumuza...
BEN 29 eşim 36 yaşında 2 yıldır bebek yapmaya çalışıyoruz 2yıllık evliyiz 2 defa tüp bebek 1 defa aşılmam oldu ama tutmadı eşimin sperm sayısı 3 milyonla 10 milyon arasında gidip geldiği için tüp dediler başka olmaz dediler neyse yaptık ettik olmadı birde bende erken menopoz dediler yumurtam her iki tedavidede az oldu...neyseee en son temmuzdada hüsrana uğrayınca 2 yıldır geri çevirdiğim bitkisel kürlere ve vitaminlere dadandım burdan onlarca vitamin arasından elediğim vitaminleri kullandık ve tabikide keçiboynuzu kürü hergün 1 tane zeytinyağlı incir ,bende soğan suyu yaptım bu ay benim kendiliğimden 5 yumurtam oldu tüp bebek tedavilerinde bile olmamıştı birde bu ay hiç stresli değildim salmıştım kendimide doktora gittim doktor çok şaşırdı aşılama yapalım yumurtalar boşa gitmesin dedim dediki aşılama olmaz en son spermiyogramda YIKAMA SONRASI 500 BİN çıkmıştı olmaz dedi Hocam dedim ben kür yaptım vitamin kullandık eğerki dedim azsa yine sayı iptal edersiniz dedim tamam dedi çıktık yolaaa veeee dün aşılamam oldu !!!! SPERM KONSTRASYONU 3 MİLYONDAN 31 MİLYONA ,TOPLAM SPERM SAYISI 11 MİLYONDAN 198 MİLYONA YIKAMA SONRASI SPERM SAYISI 500 BİNDEN 19 MİLYONA YÜKSELMİŞ!!!
NE Mİ KULLANDIM: ARGINMAX,TRIBULUS,SUPRADYN,QENZİMQ10,İSVİÇREDEN GELEN ÇOK ÖZEL BİR VİTAMİN TABİKİ BİRDE HALA DEVAM ETTİĞİMİZ KEÇİBOYNUZU KÜRÜ
Sonuç belki hamileyim belki değilim ama artık UMUDUMUZ VAR doktor artık KENDİ KENDİNE OLUR BU SAYISYLA DEDİ...istediğiniz herşeyi sorun Bu Arada 3 ay prooxeed plus kullandık sperm sayımız düştü doktorlarımda ikiiside iyi hastanelerin doçenti SPERM SAYINIZ ARTMAZ DEMİŞTİ
merhaba kızlar,
biz 3 aydır çocuk için uğraşıyoruz. ikimizin de yaşı 30.
ben doktora gittim sadece ultrasonla muayene etti smear fln aldı bi sorun olmadığını söyled. fakat hormon testi fln yapmadı.
doktorlar ilk bir yıl normal diyorlar fakat yaşımız çok genç değil. 22 -23 olsam bir yıl sonra giderim önemli değil.
ama her geçen süre benim için dezavantaj oluyorbu konuda fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirm.
sizce eşimle birlikte doktora gitmeli miyiz?
iki seneyi geçti evleneli, ben en başlarda gittim doktora, sorun olmadığı halde tekrar tekrar doktora-ebe kadına vs gittim,,, eşim hala gitmedi... tamam diyor, seviniyorum, noldu ne zaman gideceksin deyince baskı yapma bana diyor... bıktım artık iki sene geçti erteleye erteleye..........
canım hepsi böyle ama işin içine girince alışıyorlar...benim eşimde ilk başlarda gitmedi 1.5 yıl üstüne gitti daha sonra durumun ciddiyetini görünce kendileri bile istiyor...ama sana şunu tavsiye edebilirim burda ki güzel örnekleri eşine oku ya da okut ben hep okuyorum eşime olumlu örnekleri o zaman ümitleniyor merak ediyor, burda ki gelişmeleri anlatınca kendi de kendinde ki gelişmeleri merak ettiği için gidiyor...
canım çok teşekkür ederim, bizimkini kendi haline bırakmamalıydım, şimdi o kadar pişmanım. o nazlandıkça ben de baskı yapmayayım zaten iş stresi var dedim, bugüne dek geldik. şimdi inşallah dediğini de yapıcam, bırakmiycam yakasını...
çok kötüyüm bugün yine, gözlerim doluyor sürekli. arada depreşiyor böyle. Rabbim kimseyi çocuksuzlukla imtihan etmesin.
Kizlar şunu da yorumlayın lütfennnn
Volum: 2, 5 ml
Lifekasyon süresi 15 dk
Ph: 7, 7
Yuvarlak hücre : <5 (milyon/ml)
Lökosit : < 1 (milyon/ml)
Sperm sayısı : 42 milyon/ml
PHSS : 50 milyon/ejekulat
Hareketlilik : toplam % 71
İleri (%) (a+b) 57
Morfoloji : % 2
Kisaca yazmaya çalıştım gerekli olanları. Biri yorumlayabilirmi bugün yaptirdik ve şekil bozukluğu diyince eşim yıkıldı destek olmam lazim ama bende kötüyüm((
canım hızınız sayınız gayet iyi..
ama morfolojiniz biraz düşük..
proxeed plus kullanabilirsiniz..yada keçiboynuzu kürü bunlar sayıyı artırır..sayı artınca iyi sperm sayınız da artar..
üzülme inş.herşey yoluna girer.
sağol canım doktor normal olabilir 6 ay kadar bakarız olmadı aşılama yaparız dedi.Benim miyom sorunum vardı ameliyat oldum biraz zorlu bir süreçten geçtim herşey normale döndü derken eşimde böyle bir şey çıkması kötü oldu( keçi boynuzunu doktorda söyledi,ayrıca sigarayı bırakmasını ve fındık fıstık tüketmesini söyledi..Kıyamam doktordan öğlen çıktık hala sigara içmedi içmicem dio ki sigarasız duramaz normalde.sigara içmemesi iyi oldu ama yıkıldı resmen adam çok üzüldüm onun için (
Canim uzulme ne olur erkekler bizlerden biraz daha dayaniksiz oluyorlar bu konulsrda.
Sen guclu ol ki.esinde uzulmesin..
Inanktek spermi olmayan insanlar var yillarca ugrasiyorlar yada tek yumurtasi olmayan bayanlar neler neler.sizin durumunuzda oyle kotu bisey yok.
Bende laparoskopi oldum.
2.tup bebegimde hamile kalabildim cok ugrastik ama inan hic uzulmedik cunku tedavi olabilecek durmdaydik en azından.
Uzulme neden deme hicbirzaman..nasil de.
Eminim bebisiniz gelcektir zaman ve sabir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?