ilk doğumumu genel anestezi ile oldum. Ameliyathaneden çıkarken ve daha sonraki 2-3 saat çok yoğun ağrılarım oldu. ikinci doğumumu spinal anestezi ile olsam gerçekten spinal anestezinin etkisi geçene kadar ağrı hissedilmiyor mu? spinalin etkisi geçtikçe yavaş yavaş mı ağrı hissediliyor? ağrı kesici yapmak için ayakların hareket etmesi bekleniyor mu? yoksa ağrı hissedildiğinde hemen yapılıyor mu? birde spinalin etkisi ne kadar sürüyor? Sorularım biraz fazla oldu ama şimdiden teşekkürler... Yavrularınızla sağlıklı yaşamlar diliyorum.....
merhabalar..ben 55 gün önce spinal anestezi ile doğum yaptım.etkisi geçene kadar birşey hissetmedim gece 2 de doğum yaptım sabah 10-11 gibi filan etkisi geçmeye başladı sanırım tam hatırlamıyorum..ağrım yavaş yavaştı heralde.ağrı kesici için hareketi filan beklemiyolar ben hareket edemiyodum daha bacağıma vurdular iğneyi hissetmedim bile..ne kadar yardımcı oldum bilmiyorum ama bu kadar hatırlıyorum.iyi günlerr..[/QUOT
cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bebeklerinizle sağlıklı günler dilerim.... Tecrübeli diğer arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum. Lütfen
Kızıma kavuşmama Yaklaşık 3 haftam var ve çevremde yakın zamanda spinal anestezi ile doğum yapan kişi var biri komşum diğeri yakın bir akrabam ve her ikisininde söyledikelri 10 tane daha doğursam spinal olurum o kadar rahatlar yani ve bunu gözlerimle gördüm hem hastanede hem evlerinde çok rahatlardı karşı komşum eve geldiği gün süpürge açıp temizlik yaptı düşünün bende kesinlikle spinal düşünüyorummm
1 ay önce spinal anestezi ile sezaryen oldum.çook memnunum iyiki genel olmamıs.belden yapılan iğne korkulacak bişey değilmiş ki ben iğneden çok korkan biriyim.anında uyusuyorsun zaten.odana alındıktan sonra kalçadan ağrı kesici iğne yapıyorlar 3 saat aralıklı.acıyı zamanla az az hissediyorsun.5 6 saatte uyusukluğum geçti.herkese tavsiye ederim.
Merhaba arkadasim bende ilk sezeryanimi genel anestezi ile yaptim sonra 2011 ve 2013 yillarinda da spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim.Ben dis tedavisini bile genel anestezi ile olan cok korkak biriyim fakat bu iki dogumun nasil guzel gectigini anlatamam.Merhaba arkadaşlar, ben de birinci doğumumu genel anestezi ile oldum ama doktorum dün bana hiç aklımda yokken spinal anestezi önerdi. Aslında kafam karıştı biraz, çünkü daha önce bu yöntemle doğum yapanlarda şiddetli baş ve bel ağrıları yaşadıkları ile ilgili yakınmalar hatırlıyorum. Bu şekilde doğum yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Sevgiler...
Bende epidural sezeryanla dogum yaptim o kadar rahat ki kesinlikle tavsiye ediyorum.tabi once hastaneye ve dr guvenmen gerek. Ben izmir kent hastanesi orcun beyle yaptim dogumumu. Onun ilk cikis anini goruyorsun ya dunyalara bedel..gerci o son gorusum oldu.bebegimi kaybettim ama ... İyki de epidural olmusum hic yoksa yuzunu gordummerhabalar..ben 55 gün önce spinal anestezi ile doğum yaptım.etkisi geçene kadar birşey hissetmedim gece 2 de doğum yaptım sabah 10-11 gibi filan etkisi geçmeye başladı sanırım tam hatırlamıyorum..ağrım yavaş yavaştı heralde.ağrı kesici için hareketi filan beklemiyolar ben hareket edemiyodum daha bacağıma vurdular iğneyi hissetmedim bile..ne kadar yardımcı oldum bilmiyorum ama bu kadar hatırlıyorum.iyi günlerr..
ben ılk doğumu epıdrallı yaptım bende genel anesteziye karsıyım hem uyandıgnda ağrıyla uyanıyomussun hemde tehlıkelı bırazfazla anestezı verseler allah korusun genelde spinalde bel bas ağrısı oluyor epidural daha başarılı o yönden bırde anestezıcının ustalığı önemli bende bas bel ağrısı fln olmadı sonrasıda baya bır süre ağrın olmuyo ben sabah 9.30 da doğum yaptım o gece bıle hiç agrı kesici yaptırmadım oturup kalkaren tabi oluyor acı ama gerek duymadım tavsıye ederım epiduraliMerhaba arkadaşlar, ben de birinci doğumumu genel anestezi ile oldum ama doktorum dün bana hiç aklımda yokken spinal anestezi önerdi. Aslında kafam karıştı biraz, çünkü daha önce bu yöntemle doğum yapanlarda şiddetli baş ve bel ağrıları yaşadıkları ile ilgili yakınmalar hatırlıyorum. Bu şekilde doğum yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Sevgiler...
heyecan yaparsan zaten tansiyon yükselir narkozu verir bayıltırlar ben cok memnun kaldım epıduralden ııncı doğumumda kısmetse epiduralli olucak genel anesteziyi asla düşünmem resmen ölüp geri geliyosun gibi birsey entübe tüpüyle nefes alıp verıyosun sonrageri getiriyorlar seni cok korkunç geliyor banabi arkadaşımın kızı nisan ayında epidural yaptı.geçen gün annesi resimleri gösterdi çok rahat dedi.baş bel ağrısı vs olmamış.bana sende öyle doğur dedi.
bi psikolog arkadaşım 2 sene önce epidural normal doğum yaptı.hiç tavsiye etmiyor.1 hafta çatladım başağrısından çocuğu zor emzirdim diyor.
benim doktorum kızımın öğretmenininde doktoru.doktor bey epidurale sıcak bakmıyor diyor.ben daha konuşmadım ama sanırım çok heyecan yaparım
anlat canım anlat doğurmayayım korkudanheyecan yaparsan zaten tansiyon yükselir narkozu verir bayıltırlar ben cok memnun kaldım epıduralden ııncı doğumumda kısmetse epiduralli olucak genel anesteziyi asla düşünmem resmen ölüp geri geliyosun gibi birsey entübe tüpüyle nefes alıp verıyosun sonrageri getiriyorlar seni cok korkunç geliyor bana
canım korkutmak değil epiduralin lüksünü anlaman için dedim bende tırsmıyomuyum sanıyosun benımde 6 yıl sonra ıkınci dogum olucak benı amelıyat ekibi doğumda tebrık ettıler epidurali seçtiğimden dolayı anestezi uzmanını araştır doğum yapıcagın hastanenın o cok önemlı işini düzgün yaptıktan sonra olmaz birseyanlat canım anlat doğurmayayım korkudanne bileyim ilk doğumum geneldi çok şükür normal doğurmuş gibi kalktım yatmadım hiç.
araya zaman girince korkuyorum haliyle.teyzemin kızı 1 sene kadın doğumda asistanlık yapmıştı.ona sormuştum bayramda genel anestezi abla dedi.Allah korusun epiduralinde felç riski var diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?