Spinal Anestezi ile sezeryan olanlar

gamze32

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
3
0
16
Isparta
ilk doğumumu genel anestezi ile oldum. Ameliyathaneden çıkarken ve daha sonraki 2-3 saat çok yoğun ağrılarım oldu. ikinci doğumumu spinal anestezi ile olsam gerçekten spinal anestezinin etkisi geçene kadar ağrı hissedilmiyor mu? spinalin etkisi geçtikçe yavaş yavaş mı ağrı hissediliyor? ağrı kesici yapmak için ayakların hareket etmesi bekleniyor mu? yoksa ağrı hissedildiğinde hemen yapılıyor mu? birde spinalin etkisi ne kadar sürüyor? Sorularım biraz fazla oldu ama şimdiden teşekkürler... Yavrularınızla sağlıklı yaşamlar diliyorum.....

Ben 2010 Nisan da doğumumu kombine spinal epidural anestezi ile gerçekleştirdim.Çünkü doğumda 35 kilo aldığım için vücudum buna cevap vermeyebilir riski vardı hakikatende iğneleri yedikçe tutmadı bu sefer kombine gerçekleşti.Narkozdan ayılma ,ağrı ile kendine gelme durumu olmadı ama ağrım elbette oldu.Ancak onunda daha çok karnımda bir baskı olduğunu kum torbası koymuşlar sanırım ondandı.Onu kaldırdıktan sonra mı geçti yoksa yediğim ağrı kesiciler mi bilmiyorum çok aman aman ağrım olmadı diyebilirim.Sanırım bu kişiden kişiye değişiyor.

Deneyimi olanlar paylaşsa keşke bende aynı şekilde düşünüyorum

merhabalar..ben 55 gün önce spinal anestezi ile doğum yaptım.etkisi geçene kadar birşey hissetmedim gece 2 de doğum yaptım sabah 10-11 gibi filan etkisi geçmeye başladı sanırım tam hatırlamıyorum..ağrım yavaş yavaştı heralde.ağrı kesici için hareketi filan beklemiyolar ben hareket edemiyodum daha bacağıma vurdular iğneyi hissetmedim bile..ne kadar yardımcı oldum bilmiyorum ama bu kadar hatırlıyorum.iyi günlerr..

Kızıma kavuşmama Yaklaşık 3 haftam var ve çevremde yakın zamanda spinal anestezi ile doğum yapan kişi var biri komşum diğeri yakın bir akrabam ve her ikisininde söyledikelri 10 tane daha doğursam spinal olurum o kadar rahatlar yani ve bunu gözlerimle gördüm hem hastanede hem evlerinde çok rahatlardı karşı komşum eve geldiği gün süpürge açıp temizlik yaptı düşünün bende kesinlikle spinal düşünüyorummm

Bende sezeryan olucam Allah nasip ederse ama genelk anestezi ile.Spinal de omurilikten iğne yaptıkları için eşim izin vermiyor.Bir arkadaşımız spinal sırasında mikropkapmış ve ölümden döndü.Bebeğini aylarca başka biri emzirdi.Allahtan şimdi iyi ama bünyeden bünyeyede değişiyor tabi.

1 ay önce spinal anestezi ile sezaryen oldum.çook memnunum iyiki genel olmamıs.belden yapılan iğne korkulacak bişey değilmiş ki ben iğneden çok korkan biriyim.anında uyusuyorsun zaten.odana alındıktan sonra kalçadan ağrı kesici iğne yapıyorlar 3 saat aralıklı.acıyı zamanla az az hissediyorsun.5 6 saatte uyusukluğum geçti.herkese tavsiye ederim.

sevgili h_derya her soruma cevap vermişsin sağol ama birde şunu sorayım;5-6 saatte uyuşukluk geçti demişsin peki uyuşukluk geçmeye başlayınca mı ağrılar geliyor yoksa uyuşukluk varken mi az az hissediliyor...?yardımcı olursan sevinirim

Ben Mart 2012 de spinal anestezi ile doğum yaptım çok iyi geçti doğum sırasındaki bütün heyecanı yaşayabiliyorsun bebeğini ilk önce sen görüyorsun bu bile yeter bence genel anestezi olmamak için. Zorlu ayılma sürecin yok kendindesin 4 saat sonunda bacaklarımı hissetmeye başladım sürekli ağrı kesici yapıyorlar zaten. O gece çok ağrım oldu ama çok normal ameliyattan çıkıyorsun. Genel anestezide bu ağrının daha şiddetli olduğunu duydum ikisinide deneyen arkadaşlarımdan. Yeniden doğum yapsam düşünmeden spinal anestezi isterim. İçin rahat olsun canım bir problem olduğunda hemen müdahale ederler zaten sen sadece bebeğini ve ona kavuşacağın anı düşün sesini duyupta yüzünü gördüğünde hiçbirşey düşünmeyeceksin. Tarif edilemeyecek kadar muhteşem bişey. Allah hayırlıyısıyla kavuştursun sizi inşallah.

Merhaba arkadaşlar, ben de birinci doğumumu genel anestezi ile oldum ama doktorum dün bana hiç aklımda yokken spinal anestezi önerdi. Aslında kafam karıştı biraz, çünkü daha önce bu yöntemle doğum yapanlarda şiddetli baş ve bel ağrıları yaşadıkları ile ilgili yakınmalar hatırlıyorum. Bu şekilde doğum yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Sevgiler...

Merhaba arkadasim bende ilk sezeryanimi genel anestezi ile yaptim sonra 2011 ve 2013 yillarinda da spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim.Ben dis tedavisini bile genel anestezi ile olan cok korkak biriyim fakat bu iki dogumun nasil guzel gectigini anlatamam.
Ne bir bas agrisi ne bir bel agrisi ne baska bir agri hic birsey yok 12 saat yerinden kaldirmiyorlar oturuyorsun sadece 12 saat sonra sondayi cikartip ayaga kaldiriyorlar ve ameliyat yerindeki bandaji cikartip banyo yaptiriyorlar.(ben yurtdisinda yasiyorum saniyorum Turkiyede pansuman falan var halen)
Sonra hep ayakta oluyorsun bebeginle tamamen sen ilgileniyorsun ki burada refaketci diye bisey yok:) Inan ki 4.cu sezeryan cok riskli olmasa hemen bir tane daha yapardim dunyanin en tatli varliklari onlar gozumun nurlari..

Bende epidural sezeryanla dogum yaptim o kadar rahat ki kesinlikle tavsiye ediyorum.tabi once hastaneye ve dr guvenmen gerek. Ben izmir kent hastanesi orcun beyle yaptim dogumumu. Onun ilk cikis anini goruyorsun ya dunyalara bedel..gerci o son gorusum oldu.bebegimi kaybettim ama ... İyki de epidural olmusum hic yoksa yuzunu gordum

Ben mayista ikinci dogumumu spinal sezeryanla yaptim ilki geneldi. Gercekten cok bel agrim oldu hala da var ilk de hic boyle birsey yoktu.

bi arkadaşımın kızı nisan ayında epidural yaptı.geçen gün annesi resimleri gösterdi çok rahat dedi.baş bel ağrısı vs olmamış.bana sende öyle doğur dedi.
bi psikolog arkadaşım 2 sene önce epidural normal doğum yaptı.hiç tavsiye etmiyor.1 hafta çatladım başağrısından çocuğu zor emzirdim diyor.
benim doktorum kızımın öğretmenininde doktoru.doktor bey epidurale sıcak bakmıyor diyor.ben daha konuşmadım ama sanırım çok heyecan yaparım

ben ılk doğumu epıdrallı yaptım bende genel anesteziye karsıyım hem uyandıgnda ağrıyla uyanıyomussun hemde tehlıkelı bırazfazla anestezı verseler allah korusun genelde spinalde bel bas ağrısı oluyor epidural daha başarılı o yönden bırde anestezıcının ustalığı önemli bende bas bel ağrısı fln olmadı sonrasıda baya bır süre ağrın olmuyo ben sabah 9.30 da doğum yaptım o gece bıle hiç agrı kesici yaptırmadım oturup kalkaren tabi oluyor acı ama gerek duymadım tavsıye ederım epidurali

heyecan yaparsan zaten tansiyon yükselir narkozu verir bayıltırlar ben cok memnun kaldım epıduralden ııncı doğumumda kısmetse epiduralli olucak genel anesteziyi asla düşünmem resmen ölüp geri geliyosun gibi birsey entübe tüpüyle nefes alıp verıyosun sonrageri getiriyorlar seni cok korkunç geliyor bana

2 sene önce spinal doğum yaptım iyikide spinal yapmışım uyuşukluğum geçince aman aman bi ağrım olmadı şükür karnımdaki kum torbasının ağırlığından bi baskı vardı oda kan daha kolay boşalsın diye koyuluyormuş çok fazla ağrı kesici vurmadılar seruma hatırladığım kadarıyla 2 tane falan yapmışlardı uyuşukluğum geçince hemen kalkıp turladım hastaneyi kafeteryaya gidip eşimle kahve bile içtim 2.yide spinalle düşünüyorum Allah kısmet ederse

anlat canım anlat doğurmayayım korkudan ne bileyim ilk doğumum geneldi çok şükür normal doğurmuş gibi kalktım yatmadım hiç.
araya zaman girince korkuyorum haliyle.teyzemin kızı 1 sene kadın doğumda asistanlık yapmıştı.ona sormuştum bayramda genel anestezi abla dedi.Allah korusun epiduralinde felç riski var diyor

canım korkutmak değil epiduralin lüksünü anlaman için dedim bende tırsmıyomuyum sanıyosun benımde 6 yıl sonra ıkınci dogum olucak benı amelıyat ekibi doğumda tebrık ettıler epidurali seçtiğimden dolayı anestezi uzmanını araştır doğum yapıcagın hastanenın o cok önemlı işini düzgün yaptıktan sonra olmaz birsey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…