inşallah canım ya hayırlısıyla sağlıkla kucaklarımıza alalım bebeklerimizide ağrısı sancısı geçer nasılsacanım korkutmak değil epiduralin lüksünü anlaman için dedim bende tırsmıyomuyum sanıyosun benımde 6 yıl sonra ıkınci dogum olucak benı amelıyat ekibi doğumda tebrık ettıler epidurali seçtiğimden dolayı anestezi uzmanını araştır doğum yapıcagın hastanenın o cok önemlı işini düzgün yaptıktan sonra olmaz birsey
Merhaba..ikinci sezaryenle dogumumu henüz üç gün önce spinal anestezi ile gercekleşti.ilki genel anestezi ile olmustu.cok ama cok siddetli agrılar cekmiştim ve sürekli hareket etmeme ragmen belimi kolayca dogrultabilmem yaklasık on gün sürmüştü.ikinci dogumumda ise sularımım gelmesi ile gittim ve ne yazıkki bir saat önce yemek yedigim için midemin biraz boşalmasını bekledik.yaklasık beş saat kadar sancı cektim.sanırım acılma fazla oldgu için alelacele alındım ameliyathaneye.doktorum spinal olacagımı söyledgnde itiraz ettim.asla kabul etmiyorum dedim.ozaman yemek yemeyecektin canım dedi ve benim tercihime bırakmadan belden uyusturyldum.cok paniktim.bütün dokunusları bende hissettim.ama asla acı seklinde bişey hissetmedim.ellerinizi hissediyorum dedigimde zaten tansşyonum falan yükselmişti.doktor ellerini hissetmemin normal oldgnu ama acı hissedersem söylemem gerektigini söyledi.sadece sanırım bagırsaklarımı toplarlarken mide bulantısı hissettim.gögsüm sıkıstı.bas agrısı...derken bayılmak üzere geldigimi hatrlıyorum.cıktıgımda cok üsümemin dısında baska bi sıkıntım kalmamıstı.o an doktora cok sinirlenmiştim ama simdş diyorumki iyiki benim tercihime bırakmamıs.cünkü ne bir bel agrısı ne ekstra dayanılmıcak bi agrım olmadan taburcu oldum.gece 10 da dogum yaptım.yine aynı gece ayaklarımı hissetmeye baslayınca saat 4 te hemsirelerin yardımıyla dogruldum ve ayaga kalktım.sezaryenin en iyi ilacının hareket etmek oldgnu bildigim için sonrada sık sık kalkmaya calıstım ve bunu yadfım almadan yaptım her defasında.nescafe içmeme izin verdiler ben ayaga kalkınca.nescafe spinalin etkisinden kurtulmak için etkili bir yöntemmiş cünkü.sonra hava aydınlanmadan gazımıda cıkarabildim.agrı sızı siddetli hiç hisetmedim.bebegimi cok sık emzirdim sütüm henüz cok azcık geliyo olmasına ragmen.cünkü emzirme esnasında rahim kasıldıgı için daha cabuk iyileşme olurmuş.aynı günün sabah kavaltısından hemen sonra büyük abdestimide yapabildim.kendimi resmen normal dogum yapmış kadar iyi hissediyorum cok şükür.kendi istegim üzerine ertesi gün taburcu oldum.ilkinde cok siddetli bel agrım vardı.bunda asla bir bel agrısı hissetmedim.bas agrım oluyor evet ama oda siddetli diil.kesinlikle herkese tavsiye ederim spinali...Yorumları okudum spinalden ameliyat esnasında acı cektim diye şikayet eden olmamış. Ben daha 3 gün önce spinal ile doğuma girdim, sondayı takışlarını üstüme surulen baticonu elleri sarsılmaları hep hissettim ve daha en başında ağrı çekmeye başladım. Bebeğin eşini çıkartmak için üstüme bastırıp dirsekle itmeleri kaburgamı kıracaklar sandım ve bayılmak üzere acılar içinde bağırırken narkoz ile uyutuldum çıktığımda şoktaydım son duydugum sesler arasında bebeğimin yuttuğu su ile boğulacak gibi ağlayışları doktorumun emdişe içindeki "bayıltın bayıltın!" emri.
Spinal anesteZide ağrı ceken oldumu ben hastaneyi mahkemeye verecegım bebegımın yogun bakımdan çıkmasını bekliyorum.. Bu surectede bu spinali arastırıyorum, spinal olan bayanlar bana biraz detay vererek yardımcı olabilirsiniz..
Cnm yazarmısın lütfen spinal olucam çok korkuyorum ne olur ne hissettiysen anlat tavsiyen nedirbu sabah bendew spinal sezeryan olacağım :)
Tatlim korkma .bu hayatta benim kadar korkak bi i san yoktur 30 yasindayim hayatimda korkumdan disciye gitmedim . zaten dr hamileyken ultrasyon la bakamiyordu o derece korkagim. Sen bisey hissetmiyceksin odana gidiceksin aradan 1 2 saat geveck.hani deriz ya. Bu heve ben ruyamda bunu gordum diye hah iste ruya gormus gi i hatirliycaksin zaten ameliyathanede senin heyecanli oldugunu anliyorlar ve hafif kafani guzel yapiyorlar merak etme . .belden igne yapilirken hic kimildama kesinlikle hic acimiyor kan aldirmak bile ondan 5 kati daha aci hissi yani . sen makyajini yap guzelce dogum cantani al mutlu mutlu git dogumuna.Cnm yazarmısın lütfen spinal olucam çok korkuyorum ne olur ne hissettiysen anlat tavsiyen nedir
Canım çok sağolRuyamda diycem ruyamda . ksanki birisi belimden tutup masaya kaldip kaldirip 3. 4 kez vurdu sarsildi bedenim .sonrasini hatirlamiyorum .haa bide doktorlardan allah razi olsun allah sizi basimizdan eksik etmesin diye dua ediyodum benim esimde dogumuma girdi . cok sacmalamisim .densiz densiz konusmusum okadar .inanki korkma bisey hissetmiyorsun sen dr una durumunu izah et. Onlar senin psikolojine gore hareket ediyor .
Slm arkadaşlar ben aranızda yenıyım benım sıze sorularım olcaktıilk doğumumu genel anestezi ile oldum. Ameliyathaneden çıkarken ve daha sonraki 2-3 saat çok yoğun ağrılarım oldu. ikinci doğumumu spinal anestezi ile olsam gerçekten spinal anestezinin etkisi geçene kadar ağrı hissedilmiyor mu? spinalin etkisi geçtikçe yavaş yavaş mı ağrı hissediliyor? ağrı kesici yapmak için ayakların hareket etmesi bekleniyor mu? yoksa ağrı hissedildiğinde hemen yapılıyor mu? birde spinalin etkisi ne kadar sürüyor? Sorularım biraz fazla oldu ama şimdiden teşekkürler... Yavrularınızla sağlıklı yaşamlar diliyorum.....
canim ben 10 gun once spinal anestezi ile dogum yaptim birinci dogumum normaldi fakat kizim donmedigi icin sezeryan olmak zorunda kaldim spinali kendim arastirarak ve doktorumun tavsiyesi uzerine oldum.evet yan etkileri var ama herkeste olmuyor mesela bende bas agrisi vs olmadi sadece boynum agridi ki onu da az aciyla atlattim cunku anestezi uzmaninin dediklerini harfiyen uyguladim birincisi dogumdan cikar cikmaz sutsuz kahve yani nescafe ictim ilk gun 6 bardak nescafe ictim uc litre su ictim ve fazla yurumedim yatakta oturur pozisyonda durdum uzanmadim ikinci gun yine nescafe ve su ictim ama yurudum fakat yururken kafami cok dik tutmamaya calistim ve ucuncu gun de ayni bunlari kesinlikle yapmalisin.ayrica spinalde suurun yerinde konusuyirsun guluyirsun bebegini goruyorsun yani bilinc acik korkmana gerek yok .sonta meselesi cok onemli kesinlikle doktoruna demelisin sonta spinal igne olduktan sonra takilmali yoksa aci cekersin bunu kesin demelisin.bebek alindiktan sonra dikis esnasinda mide bulantisi oluyor gibi istersen hemen biraz rahatlatiyorlar seni ama yine uyumuyorsun gevsetici bir igne ben yaptirmadim her anini yasamak istedim cok ama cok korkmama ragmen hersey guzel gecti .umqrim senin de oyle olur yine dogum yapsam spinal olurum diyenlerdenim.Sanırım doğum yapan herkez ya sıteden ayrılmış yada vakıt bulup cevap yazamıyor arkadaşlar ıkı gün kaldı dogumuma lütfen dualarınızı eksik etmeyın
Iki Dogum yaptim ikiside spinal anesteziyle sezeyan ilk dogumda Yan etki yapmadi sadece biraz agrim olmusdu ikincide bir hafta baş agrisi kusma yasadim tabi agriyla beraber ama herkesde aynı olacak diye birşey yok sağlıkla alın kucaginizaSanırım doğum yapan herkez ya sıteden ayrılmış yada vakıt bulup cevap yazamıyor arkadaşlar ıkı gün kaldı dogumuma lütfen dualarınızı eksik etmeyın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?