merhaba anneler daha once dogum yapan arkadaslardan destek istiyorum yaptin zorunlu sezeryana gircem. Belden igne isi beni cok korkutuyor, tehlikeleri geriyir beni siz nasil yaptiniz ve tehlike acisindan epidural ve spinal arasinda fark var mi ?
İğne acıtmıyor sadece vururken hareket etmemen lazım o kadar ben de grıp oldugun ıcın tümden uyutulmadım .Bacakltan aşağıyı hiç hissetmiyordum ama bunun güzelliği normal doğum gibi bebeğinin Çıktığı anı görüyorsun ve cok Heyecanlı guzel bir duygu korkulacak
hiç bir şey yol
Epiduralde 2 omur arasına katater yerleştiriyorlar ve sırtında ince plastik yollar oluyor. Anesteziyi de ağrı kesiciyi de oradan veriyorlar. Spinalde ise omurilik sıvısına anestezi enjekte ediyorlar. Her ikisinde de belden aşağısı uyuşmuş oluyor ve iğneler ince olduğu için hissetmiyorsun. Aralarındaki hissedilen tek fark spinalden sonra yoğun baş ağrısı oluyormuş. Ben epidural sezaryen yaptım ve konforluydu tavsiye ederim.
hayrlisiyla insalllah yarini bi atlatlim ya:)) bel igneyi cok geriyor bugun gidip anestezi uzmaniylada konuscam bakalim o ne dimiyecek. Genel anestezide kac saatte normale donukuuir acaba
Ben spinal anestezi oldum. Bende baş ağrısı değil de titreme oldu sonrasında. Seruma ilaç verdiler ve geçti hemen. Acı olmadı iğne yapılırken. Sadece kıpırdama olmamalı yapılırken iğne. 3-4 saat arasında uyuşma geçiyor kalkıp yürütülüyoraun zaten. O sırada ağrın olmasın diye sana ağrı kesici iğneler yapılıyor. Ama doğum anında bebeği normal doğum yaparmışcasına görüyorsun ve bu harika.. Bu bebişim de spinal olacak.
Epiduralde 2 omur arasına katater yerleştiriyorlar ve sırtında ince plastik yollar oluyor. Anesteziyi de ağrı kesiciyi de oradan veriyorlar. Spinalde ise omurilik sıvısına anestezi enjekte ediyorlar. Her ikisinde de belden aşağısı uyuşmuş oluyor ve iğneler ince olduğu için hissetmiyorsun. Aralarındaki hissedilen tek fark spinalden sonra yoğun baş ağrısı oluyormuş. Ben epidural sezaryen yaptım ve konforluydu tavsiye ederim.