Spinal sezeryan olanlar bir toplaşın lütfen :)

xDerinMavix

Nirvana
Pro Üye
5 Mayıs 2013
33.890
41.500
798
Merhaba kizlar.
Carsamba gunu spinal sezeryanla bebegime kavusucam.
Oncesi ve sonrasi hakkinda bilgi verir misiniz?
Doktorum geceden itibaren yemek ve icmek yasak dedi. Bu durumda lavman veya sondaya gerek olur mu? Ya da mecbur mudur bunlar?
Sezeryana hazirlik asamalari nedir?
Ameliyathanede cok gerilir miyim yoksa sakinlestirici veriyorlar mi?
Sanirim stres yaptim biraz. Tecrubelerinizi dinlemek isterim...

Benim çok yakın arkadasım spinal sezeryan oldu resmen özendim günü tarihi belli oluyor kendini ona göre hazırlıyorsun en güzel yanı bu bence. Ve kısa sürüyor. Biraz panik oldum beni uyutun dediğim an zaten hersey bitmişti bebeğimi gördüm dedi. Arkadasım doğumun akşamına ayaklandı hemen çok az ağrısı oldu. Bas ağrısı çekmemek için kahve unutma hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim

Canim benim acilmam olmayinca almislardi sezeryana. Ihtiyac oluyor zaten sana serum da takiyolar ordan beslen diye. Oncesinde sorun yok cikinca da bebegini emzirirken biraz korkuyo insan cekiniyo dikis yeri aciyacak diye ama hic korkma gayet iyi geciyor tabi evde basinda bir sure biri olmali zor oluyor bebegi besikten alip koymasi falan saglikla bebegini kucagina al herseyi unutursun zaten kazasiz belasiz dovur insallah simdiden allah anali babali buyutsun diyeyim ben canim

Gununun belli olmasi cok guzel gercekten. Ona gore hazirlikli gidicem.
Ama ameliyathanede gerilmekten korkuyorum. Genel anestezi istemiyorum zaten.
Cok sagol canim.

Canim dikkatli okumamisim kusura bakma beni komple uyuttular belden asagisi olunca zor oluyor benim yengem oldu oyle ayilamadi komaya girdi cok sogykkanli olman lazim ufak bir heyecanda şoka girebikiyosun cunku

Yanimda annem olacak canim insallah. Bilgiler icin tesekkur ederim. Insallah :)

Fazla heyecanlaninca insan soka giriyormus yengem yogun bakimda kalmisti komaya girmisti bikac kisiden daha duydum ben bunu

Ben de heyecan yapinca monitorde gozukuyor ve sakinlestirici veriyorlar diye duymustum. 2 ay kadar once halam ameliyat oldu. Sezeryan degil ama spinal anestezi aldi. Panik atagi var. Sakinlestirici vermisler. Istesem de heyecanlanamadim dedi :)

Ben de heyecan yapinca monitorde gozukuyor ve sakinlestirici veriyorlar diye duymustum. 2 ay kadar once halam ameliyat oldu. Sezeryan degil ama spinal anestezi aldi. Panik atagi var. Sakinlestirici vermisler. Istesem de heyecanlanamadim dedi :)
Bilmiyorum canim bnde duyduklarimi ve girduklerimi soyluyorum. O yuzden oglumda istemedim simdi tekrar cocuk istiyorum onda da tamamen bayilmayi isteyecegim korkuyorum ondan

Merhaba sağ salim alırsın yavrunu kucağına inşallah
Ben genel anestezi olmuştum spinal cesaret edemedim bu durum kişiye göre değişir ben bana yapılanları bilmek duymak istemediğim için genel tercih ettim
Bu konularda soğuk kanlıysan bi problem olacağını sanmıyorum bazılarında baş ağrısı oluyormuş kimisi hiç birşey hissetmiyormuş hepsi bi ihtimal
En güzelini yaşamak nasip olsun sana inşallah
Doğuma girmeden hemşire geliyor soruyor büyük abdestini ne zaman yaptın diye 48 saat içinde 1 kez çıkmak gerekir dedi öyle problemim olmadığı için lavman yapılmadı
Sondayı ameliyathane de takıyorlar spinal de olsa genelde olsa takıyorlar ben böyle biliyorum
Yarım saatlik bi işlem zaten
Doğumdan sonra yarım saatte bi kalk biraz yürü canım ameliyat acın hafifler yattıkça daha zor oluyor Ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin
Ben 2 günde normal halime dönmüştüm

Bu arada eğer çoo heyecanlanırsan ameliyathaneye girmeden iğneyi oda da yapıyorlar ben istememiştim abdestimi aldım sedye ye yattım ayy çok güzel bi duygu yalnız ameliyat falan umurumda değildi bebeğimi öyle merak ediyordum ki o merak ve özlem duygusu başka bişey düşündürmüyor zaten

Canim dikkatli okumamisim kusura bakma beni komple uyuttular belden asagisi olunca zor oluyor benim yengem oldu oyle ayilamadi komaya girdi cok sogykkanli olman lazim ufak bir heyecanda şoka girebikiyosun cunku
Biraz fazla abartmissiniz.hamile kisiye boyle sozler soylenmez.hem ayilma diye birsey yok zaten ayiksin.
Basinda o kadar hemsire bebek alindiktan sonra sakinlestirici yapiyorlar gerekirse.
Bi sıkitnisi yok o ameliyatin.spinal ve epidural anestezi oldum guzel de gecti

Kendi ve bebegi icin en iyisini istemese buraya konu acip fikir almaya calismazdi. Herkeste ayni olacak degil. Sendeki gibi yada bir baskasinki gibi gececeginin garantisi var mi iyi ve kotu herseyi bilmeli ayrica kulaktan dolma birsey anlatmadim basimiza geleni anlattim.

Sunuda belirteyim yazidaki ayilamadi dan kastim yani heyecanla soka girmis sobrada komaya girdi yogun bakimda kaldi ayilamadi kendine zor geldi sonra

Ben epidural sezeryan oldum. Spinalden farki belinde katater kaliyor agri kesici ordan yapilabiliyor.sezeryanda İlac verdikten 15-20 dk etkisini gosteriyor. Spinal 5 dk icinde hizli etki gisteriyor. Katater sende kalmiyor. Daha derine ilac yapiliyor. Oncesinde lavman yapilmiyor. Yan yatirilip belden yaptilar. Kimildamamani soyluyorar. Hic hareket etmemeye calis. Yanlis yere batirmasinlar yada ilaci vermesinler. İlac verildikten sonra sonda takildi. Epidural oldugu icin 15-20 dk beklendi bende seninki hizli olur. Soguk buz akusunu ust tarafa ve belden asagi tuttu. Uyusuklugu kontrol etmek icin. Sonrasinda agrin oluyor ilac etkisi gecince. genel anestezi de oyle ilac etkisi gecince agri oluyor yada normal dogumda agri cekiyorsun. Agrin olunca hemsireye haber ver agri kesici yapiyorlar kalcadan ve hap olarak veriyorlar.
- Yeme icme ne zaman tam hatirlamiyorum hemsire sorarsin.
- hemsire soylemeden ayaga kalkma sakin. Arkadasim baska bir ameliyattan spinal oldu genel anestezi gibi kendisi kalkmis sonrasinda sorun yasamis. Omirilik sivisi ile ilgili. Genel anestezi gibi degil bu . Ataga kalkabilirsin dedikleri zamandan sonra bol bol yurudum.
- Kahve basagrisi icin iyi gelir. Ama diger smeliyatlar gibi degil, bebek emzireceksin . Druna sir kahveyi. Ben bol su ictim. Sut olsun diye en az 3 lt iciyorsun zaten basagrisi olmadi.
- Agir kaldirmiyorsun sadece bebegi tutabilirsin dedi dr.
- Dikislerim estetik sorun yasamadim . İc camasirin sıkmamasina dikkat et ve gecelik giysen ilk gun daha iyi pansuman ve kanama kontrolu icin.
- hemsire masajda gisterdi rahim toparlansin diye. Gisterdigi gibi yaparsan daha iyi.
Aklima geldn bunlar .
Herkesin sezeryani normal dogumu farkli geciyor . İnsallah kolay sıkıntisiz atlatiriz İkinciye gebeyim.

Bebek icin en iyi yontem spinal ve epidural anestezi.
O anlattiginiz olay tamamemen anestezi doktoru ve hemsiresinden kaynakli.sakinlestirici yapilabilirdi o an.
Cok nadir bir vakadir anlatilan
Genel anestezide aldim ama yinede en iyi yontem belden uyusturmali olan.onun da kendince sıkitntisi olabilir heycanlanmamak ve sakin olmak lazim.spinal anestezim zor gecti sebebide 3 defa erken dogum yapmam ve bebegimle ilgili basima gelceklerden korkmamdi.ameliyat esnasinda gergin heyecanli olmamdan kaynakli sorunlar yasadim bu da gayet dogaldi.
Stres yapmayan kisi o dediklerinizi asla yasamaz.
Ameliyat esnasinda sakin olmasini tavsiye edebilirdiniz.

Bilmiyorum canim bnde duyduklarimi ve girduklerimi soyluyorum. O yuzden oglumda istemedim simdi tekrar cocuk istiyorum onda da tamamen bayilmayi isteyecegim korkuyorum ondan

Ben de genel anesteziyi cok korkutucu buluyorum. Hem uyanmama ihtimali var diyorlar hem de aslinda hissediyorsun sadece hatirlamiyorsun diyorlar.
Ben gecenlerde hastanedeyken asansore bindirdiler genel anestezi ile sezeryandan cikmis birini. Onun inlemelerini duyunca daha da korktum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…