Ben epidural sezeryan oldum. Spinalden farki belinde katater kaliyor agri kesici ordan yapilabiliyor.sezeryanda İlac verdikten 15-20 dk etkisini gosteriyor. Spinal 5 dk icinde hizli etki gisteriyor. Katater sende kalmiyor. Daha derine ilac yapiliyor. Oncesinde lavman yapilmiyor. Yan yatirilip belden yaptilar. Kimildamamani soyluyorar. Hic hareket etmemeye calis. Yanlis yere batirmasinlar yada ilaci vermesinler. İlac verildikten sonra sonda takildi. Epidural oldugu icin 15-20 dk beklendi bende seninki hizli olur. Soguk buz akusunu ust tarafa ve belden asagi tuttu. Uyusuklugu kontrol etmek icin. Sonrasinda agrin oluyor ilac etkisi gecince. genel anestezi de oyle ilac etkisi gecince agri oluyor yada normal dogumda agri cekiyorsun. Agrin olunca hemsireye haber ver agri kesici yapiyorlar kalcadan ve hap olarak veriyorlar.
- Yeme icme ne zaman tam hatirlamiyorum hemsire sorarsin.
- hemsire soylemeden ayaga kalkma sakin. Arkadasim baska bir ameliyattan spinal oldu genel anestezi gibi kendisi kalkmis sonrasinda sorun yasamis. Omirilik sivisi ile ilgili. Genel anestezi gibi degil bu . Ataga kalkabilirsin dedikleri zamandan sonra bol bol yurudum.
- Kahve basagrisi icin iyi gelir. Ama diger smeliyatlar gibi degil, bebek emzireceksin . Druna sir kahveyi. Ben bol su ictim. Sut olsun diye en az 3 lt iciyorsun zaten basagrisi olmadi.
- Agir kaldirmiyorsun sadece bebegi tutabilirsin dedi dr.
- Dikislerim
estetik sorun yasamadim . İc camasirin sıkmamasina dikkat et ve gecelik giysen ilk gun daha iyi pansuman ve kanama kontrolu icin.
- hemsire masajda gisterdi rahim toparlansin diye. Gisterdigi gibi yaparsan daha iyi.
Aklima geldn bunlar .
Herkesin sezeryani normal dogumu farkli geciyor . İnsallah kolay sıkıntisiz atlatiriz İkinciye gebeyim.