Spinal sezeryan olanlar bir toplaşın lütfen :)

Cok panik biri degilim ama malum ameliyathane ortami bilemoyorum ki ben de :)
Evet yurumek onemli yattikca daha kotu olur.
Insallah ben de hemen atlatabilirim.

Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.
Ben de epidural olucam saniyordum ama anestezi uzmani spinali isaretlemis. Umarim sorunsuz atlatirim ben de.
Bebeginizi siz de sag salim kucaginiza alirsiniz insallah.

Selam datlım evet sonda takıyorlar zorunlu mu bilmiyorum ama takarken hissetmiyosun zaten ertesi gün cikardiklarinda hissediyosun o da yanma gibi bişey. Kambur durdurup belinden igne yapiyolar aninda bacaklarin uyusuyo sanaa soruyolar zaten hissediyo musun diye gram oynatamiyosun. Ben ameliyat sirasinda parmaklarimi oynatmak istedim orda bi stres basti oynatamayinca hemen kararimdan vazgectim kafami yana cevirdim ve ekran vardi oraya kitlendim baktim oylece bitmesini bekledim. 13.30 da yatişım falan olmustu sonra ameliyathaneye aldilar beni. Neyse daha sonra bisey oldu ya doktorlar elleriyle iceri dalip cikarmaya calistilar ya da bebegim ayaklaklariyla kaburgama baski yapti ama her ne olduysa sol omzuma agri girdi hani kitlicak kitlamiyo oyle bisey ince bi agri dedim agriyo. 14.05 te o olaydan 5 dk icinde kuzumun sesini duydum. Dogdu mu diye sordum bi de inanamayip. 5 dk sonra hemen yuzume yapistirdilar o agliyo ben agliyorum cok guzeldi herseyi unuttum o an. Sonra bebegim benden once cikti benxe 10 dk sonra ciktim dikis falan yapildi. 6 7 saat sonra uyusukluk geciyor. Ilk ayaga kalktiginda bi agrin oluyo gobeginde bazilari o agriyi cekiyor bazisi hic hissetmiyor. Ve ayaga kalktiktan sonra saat basi hep yuru tavsiyemdir ne kadar cok yurursen o kadar cabuk iyilesirsin. Onun disinda dolgu yaptirdigini dusun disine gobeginde oyle bi baski oluyo ama ne aci ne agri hicbisey hissetmezsin. Ertesi gun ya da gerek gorurlerse obur gun taburcu olursun. Sadece hapsurma, kahkaha atma, oksururken kucuk kucuk oksur yeter. Bi de uzun bel donlar giy amelitat gununden iyilesme surecine kadar. Orayi beyaz seyle kapatip 2,3 gun dusa girme demislerdi ben korkudan 1 1.5 hafta girmedim bisey olursa diye. Iyi korudum yani. 1.5 2 haftada tamamen azala azala iyilestim. Azcik ayaklanirken kamburdum ve nefes alma problemleri yasadim ama genel olarak tavsiye ediyorum ve sey panik olucam hicbirsey yok bebeğine kavuşacağın anı düşün suratını düşün ve masaya yattığında bi noktaya odaklan öyle bekle. Bazen sohbet ediyorlar öyle takıl işte :))

3 kere spinal sezeryanla doğum yaptım. Yanına mutlaka evden yastık al. Çay kaşığı, bardak, küçük kahve makinası (sıcak su için), Nescafe, yedek saç tokası, bolca kendine kilot. Ameliyathaneden korkacak birşey yok. Çok korkunca çaresine bakıyorlar. 2. dogumumda sakinleştirici yaptılar, 3. de tansiyonum yükseldi, ilaç verdiler. İşlem boyunca sohbetlerini dinledim, korkarsan mutlaka söyle, ameliyat boyunca sohbet ediyorlar seninle. Sonra bir sallanıyorsun, korkma sakın. Sonra hemencecik bebiş çıkıveriyor. Ben tedirgin olunca göbek kordonunu kesmeden yanağıma değdirip tanistirmislardi bizi.
Her aşamayı görüyorsun. Derin nefes alıp bebeğini dusunebilirsin.
Doğum sonrası bir kaç gün sırtüstü yatamayacaksin. 70-90 derece oturarak yatacaksin. Yastıkların hazır olsun.
Bana hiç birinde sonda takılması. 2. ve 3. dogumumda ameliyattan çıktıktan bir iki saat sonra geçici sonda ile idrar torbami boşalttılar. İşlem bitince sancin azalıyor ve acayip rahatliyorsun. Kalıcı sondaya göre çok daha ince, bir de tam uyuşukluk geçmediği için anlamıyorsun bile.
Çay kaşığı da sütün var mı diye siktiginda çıkan sütü araya vermemek için, bebise icireceksin.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Varsa başka sorun cevaplayabilirim..

Herşey tamam ama çay kaşığıyla içirmesin bebeklere özel mama kaşıkları var onlardan alın bitane

O minnak agiza zor mama kaşıkları, yumusaklar bir kere. Vermeden önce kaynar su akıtacak ya, soğuk da olmayacak. Benim 1 numara 2 gün hastanede yattı sariliktan dolayı, 2 numaraya uyurken ağzına süt koyuyordum sararmasin diye. 3. De de şekeri düşmesin diye ara ara verdim kaşığin mikrobunu kaynar su ile kirarak.

Şu geçirmez bandın varsa mutlaka hemen banyo yap. Ben hemşireyim diye 1 gece kaldım. 2 gece kalınıyor, hastanede banyo bile yapabilirsin. Ben yanıma su şişesinde çamaşır suyu ve ıslak mendil, rulo peçete de götürdüm. Wc sonrası taharetlenemiyirsun egilemedigin için.

Ozelde yapicaksin dimi dogumu? O an kestiklerini hissedersin illaki aci olmaz ama hycanlnmamak icin bska syler dusun bebek çıkana kdr zatn o cikinca onu dinlerken gorurken ameliyat bitms olur. Insallh kolay olur dogumun. Senden cok bn hycanlndim suan :)

Gununun belli olmasi cok guzel gercekten. Ona gore hazirlikli gidicem.
Ama ameliyathanede gerilmekten korkuyorum. Genel anestezi istemiyorum zaten.
Cok sagol canim.
Ben de o kadar stres yaptım ki ikisinde de. Ilki açılma olmadığı için sezeryana döndü. Sipinal dediler. Normal için de lavman yapıyorlar zaten. Uyusturduktan sonra sonda takıyorlar. Ameliyat sırasında çok midem bulandı. Bulantı kesici verdiler hemen. Bir süre sonra geçti. Çok stres yapmıştım sonuçta sekiz saatlik bir sancı sürecinden sonra sezeryana girdim yorulmuştum artık. Ikincide epidural istedim. Başka bir doktor ve başka bir hastane tercih ettim. Bebeği çıkardıktan sonra hemen uyuttular beni. Bu işlem büyük rahatlikmis onu anladım. Dikişler atılırken uyuyordum çünkü odada açtım gözlerimi. Kısacası ikinci daha rahattı. Ameliyat sonrasında da ilkinde olduğu gibi uzun süre bel ağrısı çekmedim.

Ben 3. Bebegimi bu şekilde doğurdum. Bana kalan bebeğin ilk çıktığı ani görmek ve dogum sonrası bel agrisi oldu. Bel agrisindan uyuyamadigim anlar oldu. İğnenin vurulsugui yer çok ağrıyor.hala biraz zorlaninca ağrır. Ömrümde hiç agrimamisti. Çok zormus bel agrisi

Bence bu kadar düsünüp heyecan stres yapma canım..Bebegim aşağıya inmeyince spinal sezeryanla bebegimi dunyaya getirdim..Zaten spinal sezeryan olmak istiyordum.Belimden igne yaparlarken cok heyecanlanmistim ama elimden tutanlar ve benimle konusup sakinlestirenler sayesinde hemen oldu bitti..Uyustugum andan sonrasi zaten yine hizlica gelisti birden geri sayarak bebegi cikardilar..Hep benimle konustular ve bana ne yaptiklarini anlattilar onlari dinlerken heyecanin biraz yatisiyor.Derken bebisimin dogdugu o ilk ana tanik oluyorsun..Sirf bu mucizevi ani yasamak icin genel anestezi olmak istemezdim..Uyusukluk zaten bikac saat surdugu icin bacaklarini ve sondayi falan ruhun bile duymuyor..Allaha sukur basagrisi falan olmadi.Zaten agri kesicilerle hemen ayaga kalkmistim ve bebegimle ilgilenmistim..Dikis yerleri 1 hafta boyunca oturup kalkarken agriyor ama sonrasi ne kilo ne bir agri kalacak insallah..Hic bunlari dert etme..Bol bol dua et ve yanina kalin seyler almaya bak..Beni biri uyarsaydi kesinlikle yun coraplar alirdim yanima..Ameliyathaneden cikinca 20 dk hayatimda hic usumedigim kadar usudum..Kac tane battaniye serdiler ama kendime zor geldim..Ameliyat sonrasi buzhanede kalmis gibi usuyorsun tek hatirladigim kotu anısi buydu...Hayirli dogumlar dilerim.

Geçmiş olsun yine de metal ya hoş değil ne kadar kaynatirsaniz kaynatın kötü yanı.

2 oglumdada spinal oldu ilkinde sonda takilmadi 2. Sinde takıldı ilkinde sabah 8 de oldum öğlen ayaklandim ve hiç ağrım olmadi 2. Sinde sabaha kadar şiddetli ağrı çektim erken doğum olmuştu belki ondan yüksek tansiyon vardı 18 e çıktı acil doğuma alındım tansiyon ilacı verdiler öncesinde 24 saat takipteydim şükür atlattım

Hepinize cok tesekkur ederim kizlar. Suan bir nebze daha rahatim. Dusunmemeye calisiyorum. Her sey cok guzel olacak insallah :)

Canım merak ettim seni nasılsın doğumun oldu mu nasıl geçti

Merhaba canim yeni gordum mesajini.
Dogumum 17 mayista oldu. Detayli yazayim hatta merak eden olursa diye :)

17 mayista sabah hastaneye gidip yatis islemini yaptirip odaya alindim. Saat 11 gibi ameliyata alinacagimi soyledi hemsire. Damar yolum acildi. Itirazlarima ragmen sondam takildi. Sonda en korktugum seydi. Yani o takilinca her sey bitti gibi hissettim
Ameliyatla ilgili hic stres olmadim kendim de cok sasirdim. Odamda ameliyat saatimi beklerken tam 40 dakika vs kalmis derken beni almaya geldiler. 11de ameliyat olucam.derken kendimi ameliyathanede buldum. Anestezist igneyi yapmak icin one egilmemi soyledi. Kilolu oldugum icin igneyi yapamayabilecegini bu durumda genel anestezi yapmamiz gerekecegini soyledi. Hic istemiyordum zaten genel anestezi.
Nitekim bir kerede yapti igneyi. Uyusmayabilir demesine ragmen 2 dakikaya kalmadan tamamen uyustum. Oaravani koydular karnimi falan temizlediler.
Bu arada boynumda agri hissettim. Basimda bekleyen hemsire normal dedi. Doktor ne ara geldi de basladi bilmiyorum 10.40'ta bebegimin aglama sesini duydum doktor masallah tosuncuk dedi :) hemsire yanima getirdi optum onu mis gibi kokuyordu yavrum.
Onlar temizlenmeye gitti. Doktor son islemleri yapip gitti. Toplamda 30 dk surdu mu bilmiyorum ciktik ameliyattan. Esim ve annemler kapidaydi zaten odaya gittik. Bebegimi getirdiler en guzel an o andi :)
Saat 13.30 14.00 gibi bacaklarimi hissetmeye basladim. Ameliyat yerimde azicik agri oldu ama asla dayanilamayacak gibi degildi.
Anestezinin hicbir yan etkisini hissetmedim bas agrisi vs gibi.
Bana gore en kotu yani felcli gibi hissetmekti (Allah o durumda olanlarin yardimcisi olsun). Bir de sondaydi. Gerisinin hepsi tolere edilebilirdi :)

Biz ertesi gun hastaneden taburcu olduk ama gectigimiz cumartesi bebegim 4 gunlukken sekeri dustu ve acilden yatis yapildi. Carsambaya kadar yogun bakimda kuvezde kaldi. Hayatimin en zor 5 gunuydu.
Onu da cok sukur atlattik 2 gundur evdeyiz ve insallah her sey yolunda...

Allah tum hamilelere saglikla bebegine kavusmayi nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…