- 5 Mayıs 2013
- 33.890
- 41.500
- 798
- Konu Sahibi xDerinMavix
-
Merhaba sağ salim alırsın yavrunu kucağına inşallah
Ben genel anestezi olmuştum spinal cesaret edemedim bu durum kişiye göre değişir ben bana yapılanları bilmek duymak istemediğim için genel tercih ettim
Bu konularda soğuk kanlıysan bi problem olacağını sanmıyorum bazılarında baş ağrısı oluyormuş kimisi hiç birşey hissetmiyormuş hepsi bi ihtimal
En güzelini yaşamak nasip olsun sana inşallah
Doğuma girmeden hemşire geliyor soruyor büyük abdestini ne zaman yaptın diye 48 saat içinde 1 kez çıkmak gerekir dedi öyle problemim olmadığı için lavman yapılmadı
Sondayı ameliyathane de takıyorlar spinal de olsa genelde olsa takıyorlar ben böyle biliyorum
Yarım saatlik bi işlem zaten
Doğumdan sonra yarım saatte bi kalk biraz yürü canım ameliyat acın hafifler yattıkça daha zor oluyor Ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin
Ben 2 günde normal halime dönmüştüm
Atlatırsın merak etme hepsi unutulup gidiyor en güzeli ilk buluşma başka bişeyi düşünmeCok panik biri degilim ama malum ameliyathane ortami bilemoyorum ki ben de :)
Evet yurumek onemli yattikca daha kotu olur.
Insallah ben de hemen atlatabilirim.
Ben epidural sezeryan oldum. Spinalden farki belinde katater kaliyor agri kesici ordan yapilabiliyor.sezeryanda İlac verdikten 15-20 dk etkisini gosteriyor. Spinal 5 dk icinde hizli etki gisteriyor. Katater sende kalmiyor. Daha derine ilac yapiliyor. Oncesinde lavman yapilmiyor. Yan yatirilip belden yaptilar. Kimildamamani soyluyorar. Hic hareket etmemeye calis. Yanlis yere batirmasinlar yada ilaci vermesinler. İlac verildikten sonra sonda takildi. Epidural oldugu icin 15-20 dk beklendi bende seninki hizli olur. Soguk buz akusunu ust tarafa ve belden asagi tuttu. Uyusuklugu kontrol etmek icin. Sonrasinda agrin oluyor ilac etkisi gecince. genel anestezi de oyle ilac etkisi gecince agri oluyor yada normal dogumda agri cekiyorsun. Agrin olunca hemsireye haber ver agri kesici yapiyorlar kalcadan ve hap olarak veriyorlar.
- Yeme icme ne zaman tam hatirlamiyorum hemsire sorarsin.
- hemsire soylemeden ayaga kalkma sakin. Arkadasim baska bir ameliyattan spinal oldu genel anestezi gibi kendisi kalkmis sonrasinda sorun yasamis. Omirilik sivisi ile ilgili. Genel anestezi gibi degil bu . Ataga kalkabilirsin dedikleri zamandan sonra bol bol yurudum.
- Kahve basagrisi icin iyi gelir. Ama diger smeliyatlar gibi degil, bebek emzireceksin . Druna sir kahveyi. Ben bol su ictim. Sut olsun diye en az 3 lt iciyorsun zaten basagrisi olmadi.
- Agir kaldirmiyorsun sadece bebegi tutabilirsin dedi dr.
- Dikislerim estetik sorun yasamadim . İc camasirin sıkmamasina dikkat et ve gecelik giysen ilk gun daha iyi pansuman ve kanama kontrolu icin.
- hemsire masajda gisterdi rahim toparlansin diye. Gisterdigi gibi yaparsan daha iyi.
Aklima geldn bunlar .
Herkesin sezeryani normal dogumu farkli geciyor . İnsallah kolay sıkıntisiz atlatiriz İkinciye gebeyim.
Atlatırsın merak etme hepsi unutulup gidiyor en güzeli ilk buluşma başka bişeyi düşünme
Herşey ayrı stres zaten canım annelik öyle iyi geliyor ki insana sıkıntılarını düşündürmüyor gerçekten olumsuz olan herşey unutuluyorAy insallah canim.
Bu hamilelik stresinden ikinci cocuk yapmamaya karar verdim :)))
3 kere spinal sezeryanla doğum yaptım. Yanına mutlaka evden yastık al. Çay kaşığı, bardak, küçük kahve makinası (sıcak su için), Nescafe, yedek saç tokası, bolca kendine kilot. Ameliyathaneden korkacak birşey yok. Çok korkunca çaresine bakıyorlar. 2. dogumumda sakinleştirici yaptılar, 3. de tansiyonum yükseldi, ilaç verdiler. İşlem boyunca sohbetlerini dinledim, korkarsan mutlaka söyle, ameliyat boyunca sohbet ediyorlar seninle. Sonra bir sallanıyorsun, korkma sakın. Sonra hemencecik bebiş çıkıveriyor. Ben tedirgin olunca göbek kordonunu kesmeden yanağıma değdirip tanistirmislardi bizi.
Her aşamayı görüyorsun. Derin nefes alıp bebeğini dusunebilirsin.
Doğum sonrası bir kaç gün sırtüstü yatamayacaksin. 70-90 derece oturarak yatacaksin. Yastıkların hazır olsun.
Bana hiç birinde sonda takılması. 2. ve 3. dogumumda ameliyattan çıktıktan bir iki saat sonra geçici sonda ile idrar torbami boşalttılar. İşlem bitince sancin azalıyor ve acayip rahatliyorsun. Kalıcı sondaya göre çok daha ince, bir de tam uyuşukluk geçmediği için anlamıyorsun bile.
Çay kaşığı da sütün var mı diye siktiginda çıkan sütü araya vermemek için, bebise icireceksin.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Varsa başka sorun cevaplayabilirim..
Ben de o kadar stres yaptım ki ikisinde de. Ilki açılma olmadığı için sezeryana döndü. Sipinal dediler. Normal için de lavman yapıyorlar zaten. Uyusturduktan sonra sonda takıyorlar. Ameliyat sırasında çok midem bulandı. Bulantı kesici verdiler hemen. Bir süre sonra geçti. Çok stres yapmıştım sonuçta sekiz saatlik bir sancı sürecinden sonra sezeryana girdim yorulmuştum artık. Ikincide epidural istedim. Başka bir doktor ve başka bir hastane tercih ettim. Bebeği çıkardıktan sonra hemen uyuttular beni. Bu işlem büyük rahatlikmis onu anladım. Dikişler atılırken uyuyordum çünkü odada açtım gözlerimi. Kısacası ikinci daha rahattı. Ameliyat sonrasında da ilkinde olduğu gibi uzun süre bel ağrısı çekmedim.Gununun belli olmasi cok guzel gercekten. Ona gore hazirlikli gidicem.
Ama ameliyathanede gerilmekten korkuyorum. Genel anestezi istemiyorum zaten.
Cok sagol canim.
O minnak agiza zor mama kaşıkları, yumusaklar bir kere. Vermeden önce kaynar su akıtacak ya, soğuk da olmayacak. Benim 1 numara 2 gün hastanede yattı sariliktan dolayı, 2 numaraya uyurken ağzına süt koyuyordum sararmasin diye. 3. De de şekeri düşmesin diye ara ara verdim kaşığin mikrobunu kaynar su ile kirarak.
Canım merak ettim seni nasılsın doğumun oldu mu nasıl geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?