Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ya inanın düşünemiyorum :KK43::KK43:: korkunç gibi geliyor bana canım tatlı biraz :) bide yılan gibi faln diye duydum demirden korktum ama hiç görmedim :)
 
keşke taktırabilseydim,2.deneme de başarısız olunca - adetin son günlerine kalmıştı , kanama azalınca kapanıyormuş- doktorum ilk gün gelmemi söyledi , yine olmadı , rahimde yapışıklık var dedi ve ilaç verdi , yine olmadı .şimdi bir operasyon geçirmem lazım , uygun zamanı bekliyorum , hatta dedi ki , iyi ki sağlık ocağına gitmemişsin, olmuyor diye zorlasalardı delinirdi ve çok kötü olurdu . korktum bekliyorum şimdi , siz siz olun kendinizi uzman ellere bırakın ...
 
slm
bende sezeryanla doğum yaptım 2 kere sprial taktırdım fakat 2 sı de kaydı artık taktırmıyorum güvenım kalmadı.takarken acı ve kanamaolmuyor asırı edt görme olayı da 3 -4 kez adet gördukten sonra duzene gırıyor. fakat duzene gırdikten sonra normalden cok az adet görursenız hemen doktora bas vurun kaymıs oluyo şükür tekrar hamile kalmadım.
karar senin. :sm_confused:
 
Selam ben aranıza yeni katıldım.Ya aklıma takılan birşey var 7 ay ince spiral taktırdım her ay adetim yaklaşınca acaba hamilemiyim diye kafama takıp duruyorum.Geçen ay adetim 6 gün gecikti bu ayda dün adet olmam gerekirken olmadım ben bu süpheyl enapıcam :KK43: imdat ya bana akıl verin.İki ay önceye kadar spiral takılıyken dahi adetlerim normaldi.son iki ay ne oldu anlamadım.Geçen ay doktora gittiiğimde bana bekle adet olmazsan ginera adında bir ilaç verdi.2 gün kullan sonra bırak adet olursun dedi.kullanmadan adet oldum ama bu ay bekleyeyimmi yine yoksa ilacımı kullanayım karar veremedim.
 
usg eşliğinde adetliyken takılıyor incecik parça,acı hissetmiyorsun 5 yılda bir değiştirmen lazım
 
bana yardım edecek biri yokmu birde bir yazı okudum adet düzensizliği olanlarda polikistik over hastalığından dolayıda adet düzensizliği oluyormuş acaba bende demi o hastalıktan var.ama benim adetlerim spiral taktırmadan önce çok düzenliydi ayın 2 sinde başlıyorsa sonraki ayın 2 sinde mutlaka olurdum.spiral takılıykende düzenliydi ama son 2 ay sapıttı :KK43:
 
bende taktırdım çok memnunum
çok fazla acı falanda olmuyo
ama reglim zaten sancılıydı şimdi daha sancılı geçiyor sadece o kadar
 
merak etme pınare eger spiral rahim agzına uygun bayutta takıldıysa sorun olmaz kanamalara gelince düzensizlikler oluyor malesef günleri sasabilir ve kanama gün sayısı uzayabilir bazı bünyelerde bu 3-4 ay sonra düzene giriyor bazı bünyelerde ise bu arac takılı oldugu sürece devam ediyor ben 27 yıl spral kullandım ve allahıma sükür hic kaza olmadı ama kontrolleri ihmal etmeden tabi
 
Adetim düzenliydi ama son iki ay 6 gün geçince endişelendim birşeymi oldu diye beklesemmi acaba biraz daha.
 
pınare canım üzülme bendede spiral var ikidefa 10gün gecikmeyle adet oldum.olabiliyo böyle şeyler aslında psikolojik olarakta etkilenebilirsin.ama kontrollerini sakın atlama,bazen spiral mantarda yapabiliyo.yinede ben ce rahatlık böyle korunmak.ben sezeryanla doğum yaptığım için 6ay sonra taktırabildim.normal doğum yapanlarda 40gün sonra taktırabiliyorlarmış.ilk zamanlar çok fazla adet oluyodum ve canım çok ağrıyodu özellikle belim.5yıl oldu ama 2yıldır daha ii hissediyorum kendimi adet günlerim yeni azaldı.bende şuan merak içindeyim çıkarırken acıyacakmı acaba.yinede tavsiye ederim herkeze.
 
Beyzamm ve diğer arkadaşlar biraz olsun içim rahatladı verdiğiniz cevaplarla.Kontrollerimi aksatmıyorum hatta 2 ayda bir gidiyorum doktorum bıkacak benden :)
 
Arkadaşlar içim rahat etmedi ve bu sabah doktora gittim dahiliyede bütün tahlillerimi yaptırdım öğleden sonra sonuçlarımı alıcam
 
spiral takılırken diğer arkadaşların dediği gibi açı pek olmuyor.insan sadece kendini kastığı için masadan kalkarken bacaklarınız ağrıyor.bende iki kez taktırdım ikisinde de kaydı doktor birdaha denemeyelim dedi çünkü rahim spirali atıyor dedi.zaten adet günlerimde attı ve ağrım çok oldu.
 
ya bu adet sırasında çok fazla ağrı olması sıktı canımı.benim canım pek tatlıdır:))
 
evet ben varım.3 yıldır onla korunuyorum.allaha şükür hiçbir şey olamdı.bence en iyisi.
 
merhaba ben aranıza yeni katıldım 3 aylık bi bebeğim var korunma yöntemlerini araştırıyorum en iyisi spiral diyoar ama benim şanssızlığım herlade hep karşıma spiralle hamile kalanlar çıkıyo spiral taktırıp da hamile kalmayn varmı?:çok üzgünüm:

mrß.. bende 6 yıl kadar spiral ile korundum hamile felanda kalmadım..ne takılırken anladım nede alınırken .. ama bana ebe hanım takarken bunda bile 100/1 hamile kalma olayına rastladığını açıkladı bunu göze alarak taktırdım .. yani yaradan bunu bize nasip etcekse tekrar ne yaparsak yapalim yine başimiza gelir .. o yüzden bence en ii yöntem spiral ama sen benim gibi yapma sık sık kontrole git bunu ihmal etme... sevgiler
 
Son düzenleme:
merhaba shr_nhr,spiral taktıran her 100 kadından 1'inde gebe kalma olasılığı vardır.ancak ben uzun yıllardır aile planlaması hizmeti veren bir kurumda çalışıyorum sadece 1 vaka ile karşılaştım.bence adet olur olmaz bir aile planlaması merkezine gitmelisin.eğer 4-5 gün adet görüyorsan adetinin 3.günü takılıyor spiral.seni orada bilgilendirirler.endişelenmene gerek yok.görüşmek üzere..
 
ben de bişe sorcam..sezeryan sonrası takılması daha mı çok acı verir??sonuçta doğumda rahim yolu açılmıyo..sezeryandan sonra taktıran vrsa lütfen yardımcı olsun..
 
selam ben 12 yıllık evliyim ilk doğumumdan sonra spiral taktırmıştım. yaklaşık üç yıl. İkinci doğumdan sonra tekrar taktırdım 2 yılda bir kontrole gittim ve geçen yıl değiştirttim.hiç bir şikayetim yok, olmadı..tavsiye ederima.s
 
X