spirale rağmen hamile kaldım ikinci bebek gelecek ama...

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
yaa bilemiyorum neler yazacağımı dilim tutuluyor
2 yaşında oğlum var,spiral ile korunuyordum ve şuan eşimde bende 2.çocuğu hiç istemiyor düşünmüyorduk
bugün hamile olduğumu öğrendim şimdi geldim doktordan 7 haftalıkmış kalp atışları duyuluyor
ama ben sevinemiyorum neden bilemiyorum
oğlumu çok seviyorum akşamları ne güzel oyunlar oynuyoruz felan
sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi onu üzecekmişim gibi bir his var içimde
ağlıyorum resmen psikolojim karmakarışık oldu
şuan tek isteğim tek düşündüğüm evde beni bekleyen oğlum
onu olumsuz etkileyecek hiçbişey istemiyorum
içimde hiç heyecan yok sevinç yok bir sevindim ama sonra üzüldüm
hep aklımda oğlum var ben ona yetemezsem kahrolurum
onun hiçbişeyi çalmak istemiyorum
off bilemiyorum yaa

şuan içinizdeki çocukta sizin çocuğunuz evinizde sizi bekleyen çocuk kadar karnınızda size gelmeyi bekleyen bi can var.Siz biri için birinden vazgeçmem gerek görüşündesiniz ama ikisindende vazgeçmenize gerek yok bence birlkte büyümeleri oturup oynamaları çok çok güzel bişey hem siz aradaki ölçüyü ayarlarsanız hiç bi sorun olmaz hamile olduğunuz bebeğe bi yabancınınmış gbi davranıyosunuz

şuan içinizdeki çocukta sizin çocuğunuz evinizde sizi bekleyen çocuk kadar karnınızda size gelmeyi bekleyen bi can var.Siz biri için birinden vazgeçmem gerek görüşündesiniz ama ikisindende vazgeçmenize gerek yok bence birlkte büyümeleri oturup oynamaları çok çok güzel bişey hem siz aradaki ölçüyü ayarlarsanız hiç bi sorun olmaz hamile olduğunuz bebeğe bi yabancınınmış gbi davranıyosunuz
arkadaş çok haklı ona katılıyorum. yazdıklarınızı okuyunca sankı kötu oldum acıkcası sonucta sızın cocugunuz karnınızda hıcbıseyden habersız ve sız ona hıc bısey hıssetmıorsunuz 1 cocugunuzu candan severken dıgerınden vazgecmeye bahane arıyorsunuz tamam zamansız olabılır ama ne olursa olsun allahm nasıp etmıs cocugunuza kardes sıze 1 evlat daha bence ıyı duşunun kararı sız verıceksınız

etrafınıza bir bakın çocuk sahibi olabilmek için yanıp tutuşan insanlar yok mu;benim etrafımda o kadar fazla war ki.....size Rabbin nasip ettiği çok büyük bir şans bence..biraz pollyanna olmakta yarar vardır diye düşünüyorum...

ablam henüz 9 aylıkken annem bana hamile kaldığını fark etmiş ve anında doktora gitmiş aldırmak için. doktor kızmış bunu da doğur başka doğurma. sakın aldırma demiş. şimdi iyiki aldırmamışım diyo. bence 2 çocuğada yetersiniz. kardeşiyle arasında çok yaş farkı olmaması da çok iyi olur

okul öncesi öğretmeniyim ve size çocuk psikolojisini bilen biri olarak yazıyorum. ikinci çocuk birinciye yapılan haksızlık değil tam tersi onun sosyalleşmesine, ,iletişim becerilerine katkı sağlayacak birey demektir. yeter ki siz doğacak kardeşi çocuğunuza gerekli biçimde anlatın. çocuk psikolojisini geçin kardeşin olması, onu koruyan kollayan abini ablanın olması, evde anne babadan başka iletişim kuracağı derdini paylaşacağı yaşına yakın birinin olması çok güzel olsa gerek. benim kardeşim yok ve inanın olmasını çok isterdim

okul öncesi öğretmeniyim ve size çocuk psikolojisini bilen biri olarak yazıyorum. ikinci çocuk birinciye yapılan haksızlık değil tam tersi onun sosyalleşmesine, ,iletişim becerilerine katkı sağlayacak birey demektir. yeter ki siz doğacak kardeşi çocuğunuza gerekli biçimde anlatın. çocuk psikolojisini geçin kardeşin olması, onu koruyan kollayan abini ablanın olması, evde anne babadan başka iletişim kuracağı derdini paylaşacağı yaşına yakın birinin olması çok güzel olsa gerek. benim kardeşim yok ve inanın olmasını çok isterdim

tabi yaş 28 ve herşey için artık çok geç :D

2 yaşında oğlum var,spiral ile korunuyordum ve şuan eşimde bende 2.çocuğu hiç istemiyor düşünmüyorduk
bugün hamile olduğumu öğrendim şimdi geldim doktordan 7 haftalıkmış kalp atışları duyuluyor
off bilemiyorum yaa

Öyle düşünmeyin düşünsenize oğlunuzda bir zamanlar karnınızdaydı ve şimdi bir tane daha can var içinizde oda sizin evladınız olacak ve oğlunuz nasılsa oda sizin için aynı olacak hamilelik psikolojisi bu çocuğunuza kardeş gelecek olması sevindirici olması gerekir. :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
az önceki yorumda çok kararsız kaldıgım ıcın yazmadım neyse konuya giricem 1 gun önce aldıgım haberle çok sevındım kamşumuz evlılıgınn 20 cı yılınaa gırcek 2 3 ay sonra ama komşumuz 20 yıldır çocuk özlemı cekiyor denemedıgı hıc bı yöntem kalmadı ama allahım evlılıgınn 20 cı yılına bı hedıye bi çocuk nasıp ettı şimdii bakıyorumda kız havalara ucuyor ayakları yere basmıyor resmen ama bı yandanda sana çok üzüldüm böyle düşünmene

Oğlunuza haksızlık değil en büyük iyiliği yapmışsınız Allah'ın taktiriyle.Kesinlikle olumsuz düşünmeyin.

Oğlunuza, paylaşımı, sevgiyi, merhameti, kardeş birliğini öğreteceksiniz.Zamanla birbirlerine alışacak ve büyüyecekler birbirleriyle.

Ayrıca 2 yaş, doğuma kadar 3 ü buluyor arada ki yaş farkı.Bence en uygun zaman.. Hem kardeşini kabullenmesi için, hemde kardeşiyle ileride gerçekten arkadaş gibi olmaıs için.

Aradan zaman geçerse oğlunuzun kabul etmesi çok daha zor..

Eğer korunmanıza rağmen bu mucize sızıyorsa hayatınızın içine bu ancak müjdedir, üzüntü değil.

Sakin oyle dusunmeyin,oglunuza en guzel hediye ve iyilik olucak kardes bence...Tebrikler,uzulmeyin lutfen...

Neye guvenicegimizi sasirdik artik spiral kayma yapabiliyormus en guzeli ben hapi tercih edeyim dogumdan sonra bari..KORKTUM;)

Son düzenleme:
bir uzmandan dinlemistim; 'iki cocugu yetistirmek tek cocugu yetistirmekten kolaydir.' demisti. ayrica bir cocuga yapilabilecek en buyuk haksizlik onu kardessiz birakmaktir. siz oglunuza en guzel hediyeyi vermis olacaksiniz.

sakın aldırmayı düşünmeyin,neden haksızlık olacakmış ki,oğlunuza kardeş ilerde oğlunu biraz aklı erdiğinde kardeş isteyecektir,sizde şimdiden yapı verin....o kadar çoçuk özlemiyle yanıp tutuşan varki...her acıya katlanıyorlar...çoçuk sahibi olabilmek için...işte böyle annelere haksızlık etmiş olursunuz aldırmakla...

benim kizim 8 yasinda.Cok kardes istiyor.Ama 5 senedir olmuyor.Rabbim korunmana ragmen vermisse vardir bir bildigi üzülmek yerine sevinmelisin...

off bilemiyorum yaa

Hani hep diyoruz ya hayırlısı ise Allahım bizede bebek nasip eyle diye. Olmadığında bir hayır vardır diyorsak, spirale rağmen yüce Rabbimin nasip eylediği bebeğinde vardır bir hikmeti diye düşünüyorum. Tebrikler

okuyunca kanım dondu
Bence kesinlikle aldırın. Çünkü yazık o karnınızdaki bebeğe. Kusura bakmayın ama sizdeki bu kafayla daha ne eziyetler çeker zavallım hayat boyu :( Bunu söylüyorum çünkü örneklerine çok rastladım. Çocuğuna aşk derecesinde hastalıklı bir şekilde yaklaşan kadınlar kesinlikle ikinci çocuk sahibi olmamalı. Hayat boyu ikinci çocuğa işkence yapmamalı (farkında olmadan yapılan psikolojik işkenceden bahsediyorum)
İleride hele ki bu ikinci olan sizin çoooooooook kıymetli çocuğunuzun önüne geçsin daha başarılı, daha zengin olsun ona etmediğinizi bırakmazsınız elinizde olmadan. Lütfen karşı çıkmayın çünkü böyle yapacağınız yazdığınız kan dondurucu şeylerden belli. Baksanıza ilk çocuğunuzla daha çok vakit geçirebilmek uğruna ikincinin HAYATINDAN bile vazgeçmeyi düşünebiliyorsnuz...
Daha anne karnındayken istenmeyen varlık olmak ve değersizlik gibi hisler içine işliyor yavrucuğun .
Yazık çok yazık...

okuyunca kanım dondu
Bence kesinlikle aldırın. Çünkü yazık o karnınızdaki bebeğe. Kusura bakmayın ama sizdeki bu kafayla daha ne eziyetler çeker zavallım hayat boyu :( Bunu söylüyorum çünkü örneklerine çok rastladım. Çocuğuna aşk derecesinde hastalıklı bir şekilde yaklaşan kadınlar kesinlikle ikinci çocuk sahibi olmamalı. Hayat boyu ikinci çocuğa işkence yapmamalı (farkında olmadan yapılan psikolojik işkenceden bahsediyorum)
İleride hele ki bu ikinci olan sizin çoooooooook kıymetli çocuğunuzun önüne geçsin daha başarılı, daha zengin olsun ona etmediğinizi bırakmazsınız elinizde olmadan. Lütfen karşı çıkmayın çünkü böyle yapacağınız yazdığınız kan dondurucu şeylerden belli. Baksanıza ilk çocuğunuzla daha çok vakit geçirebilmek uğruna ikincinin HAYATINDAN bile vazgeçmeyi düşünebiliyorsnuz...
Daha anne karnındayken istenmeyen varlık olmak ve değersizlik gibi hisler içine işliyor yavrucuğun .
Yazık çok yazık...

Kan donduran ne var allah aşkına? Oğlumla cok fazla ilgileniyorum, ilgim ikiye bölünür ona yetebilir miyim diye sormuş kız alt tarafı?

Burda ne konular okuduk kan donduran?

Lütfen sadece konu sahibine cevap verelim birbirimize değil.
bu sebeple size cevap vermiyorum alıntı da yapmıyorum

Benim annem 9 kardeş, babamda 9 kardeş anneannemde babaannemde desenize ne çok haksızlık yapmış anneme ve babama:37:

Ayrıca bende 3 kardeşim ve 2 si için canımı bile verebilirim.Kardeşlik duygusu bambaşka.Mutlaka dogurun.

sizi anlıyorum kendinize göre belkide haklısınız ama hiç düşünmediğiniz beklemediğiniz biranda bu olayın ortaya çıkması sizin kafanızı karıştırmış olduğu kanaatindeyim.ne olursa olsun karnınızdakide size ait bir bebek sonuçta ve o kadar korunmanıza rağmen hamile kalıyorsanız vardır bunda bir hayır.benim açtığım konulara bir bakın,şuan sizin yerinizde olmak isteyen kimbilir kaç kişi vardır,hakkınızda hayırlısı arkadaşım,doğduktan sonra iyiki doğurmuşum diyeceğinize eminim.

Back
X