ssk doğum parası hakkında bılgısı olan

miracle35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
97
1
96
arkadaslar ssk dogum parası dıye bısey duydum bu konuda bılgısı olan var mı?eşimin üzerinden sigortalıyım böyle bır hakkım olabılıyor mu? ayrıca doğumu mu sigortanın karsılamadıgı özel hastanede yapıcam bununda etkısı var mı*

Benim bildiğim doğum parası vs doğum yapan kişi alır çalışıyorsa ssk varsa ama eşinin üzerinden anlaşmalı hastehanelerde doğum ,tahlil vb şeyler yaptırabilirsin eşinin üzerinden yararlandığın için para alınmaz ama şöyle bişey varmış emzirme parası bir defaya mahsus verilen onu eşin alabiliyor

Selam canım. Benım esım de boyle bısıyı arastırmıs. Dogum parası degıl de sut parasıymıs. Sıgortalıysan ya da esının uzerınden sıgortalıysan sut parasından yararlanabılıyormussun. Ben bu sene calısmadıgım ıcın sıgortam yok esımın uzerınden gorunuyorum. Esım dogumyaptıgıma daır bılgılerı ssk ya goturcekmıs ve 6 ay boyunca 75 tl odeme yapılacakmıs. odemeyı de ptt den alıcakmısız.

bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler kızlar..

doğum parasını araştırmıştım eşinden de alabiliyorsun yazıyordu bi sitede ama hiçbi bilgim yok bişey öğrenirseniz bizi de bilgilendirirseniz sevinirim..

Arkadaşlar cevaplamış kısmen ama bende bu konuyu çok araştırdığım için yazayım dedim.
Sen alamazsın doğum parası, zaten adıda doğum parası değil, geçici iş görmezlik parası, yani bir işte sigortalı çalışıyor durumdayken hamileliğinden dolayı iş göremez olman gerekiyor. Ve son 120 günlük sigortan ile alacağın ücret hesaplanıyor. Asgari ücretle çalışan bi bayan yanılmıyorsam en az 1200 tl filan alıyor.

asgari ücretle 2 ay önce , 1680 tl aldım taze tae paylaşıyım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…