Ssk yapilmayan isyeri

akasayalar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
4.296
10.957
208
Kizlar merhaba bu konuyu kendim adina degil ablam adina aciyorum.cok detay vermeyecegim. Ama kadinlarin erkeklerin genelde bir arada calistigi bir muessese burasi. Mahalle arasinda. Ben her zaman kurumsal yerlerde ve ssk ile calistim onceligim buydu. Ama malesefki ablam hem yasindan dolayi hemde ozguven eksikliginden dolayi boyle mahalle arasi yerlerde buktu boynunu calisti. Yillarca aramizda bunun kavgasi olsu ssksiz calistigi icin. Simdi bir yere girdi.duydum ve arastrdim adam 10 yildir orayi isletiyor ablam 7 aydir orda. Hic bir iscinin ssk si yok. Adam esini ailesinden birkac ferdi sskli gostermis. Ama calisan iscilere kesinlikle yok. Ve asgati ucrete suan zam geldigi halde onunda konusunu hic acmiyormus. Derdim para degil ssk. Simdi ben anlama patronunu sikayet edecegm dedim.sen kendine acimiyosan ben orda baska calisanlarinda hakkini arayacagim dedim et dedi oda. Ama ogtendimki bu adamin sskdan adamlari varmis. Cok gelen giden olmus ama ne bir tutanak ne bir yazilim uyari bisey yok. Baska iki uc calisanda umutsuz konusyor.geliyorlar ona birsey demiyorlar cay kahve icip gidiyorlarmis.tanidigi biri varmis o haberdar ediyormus gelicekler diye. Simdi ben ne yapayim bilgisi olan varmi kizlar nereyi ariyayim.

Cimere yazın, hasıraltı edemez, yine aynı şey olursa cimere tekrar yazarsınız işlem yapmadılar diye. Cezası çok büyük. İşçilerin hakkı iki cihanda burnundan fitil fitil gelsin inşallah. O da olmazsa iş mahkemesine dava açın kesin kazanırsınız. Patron olacak şerefsiz insan müsveddesi de tutuşur zaten.

Cimers şikayette bulunun. Özellikle de sgkdan gelip tutanak tutmadan gittiklerini de yazın.
Ayrıca ablanız mahalle arası konfeksiyon tarzı bi yerde çalışıyor anladığım kadarıyla. Bu tip iş yerleri iş kazalarının en çok olduğu yerlerdir. Dikkatli olsun iş kazası durumunda canına veya herhangi bir uzuvuna bişey olması halinde tazminat alamaz öylece başına gelenle işsiz kalır.

Alo 170, cimer, maliye direk bildirin. Eğer SSK yapacak gücü varsa çalışana yapsın. Aileden birine yapmak da ne demek.
güçle de alakası yok.İşyeri açtıysa işçi çalıştırıyorsa eşek gibi sgk sını yapacak. Konu sahibi gelip işlem yapılmazsa CİMER e şikayet edin,peşini bırakmayın.

Kizlar benim edecegim belli oluyormu.ablam diyor besina bela alirsn korkuyorm bende dedim korkma. Bisey olmaz

Sanırım aynı şehirdeki sgkda tanıdığı varki gelip çay içip gidiyorlar. Merkez Müdürlüğüne yazın. Yukardan emir gelirse hasır altı edemezler diye düşünüyorum ama yinede Cimer'lede bağlantılı olun.

Allah korusun herhangi bir iş kazasında başına geldiğiyle kalır.

Normalde kimliğin gizli tutulması şartı var. Ama sizin durumda ne kadar geçerli bilemedim.

güçle de alakası yok.İşyeri açtıysa işçi çalıştırıyorsa eşek gibi sgk sını yapacak. Konu sahibi gelip işlem yapılmazsa CİMER e şikayet edin,peşini bırakmayın.

Orası muhakkak tabiiki ama bazen adam batmak üzere oluyor toparlayan kadar rica ediyor çalışanından. Adam elinden geldiği halde yapmıyor

Orası muhakkak tabiiki ama bazen adam batmak üzere oluyor toparlayan kadar rica ediyor çalışanından. Adam elinden geldiği halde yapmıyor
öyle bişey yok,batıyorsa kapatacak o zaman, ya da borçlanacak, pirimini eli açılınca ödeyecek ama bildirgesini vermek zorunda bu kadar basit.

cimer ve maliye hemen tepelerine biner. Nebiçim adammış bu devirde kaldı mı böyle yaa

CİMER E YAZDIGINIZDA MECBUREN CEVAP VERMEK ZORUNDALAR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…