SSVD(sezeryan sonrası vajinal doğum)

merhaba ,
hangi hastahane hangi doktor şu 11,000-tl olan benim sınırsız dopum sigortam olacakta
eğer her yönüyle iyi ama para yüzünden ise bilgi vermenizi rica ederim.

benim 28 nisan cumartesi gunu sabahtan beri ara ara gelen sancilarim vardi. 5 dakikada bir ama hafif sancilardi. aksama kadar bekledim yuruyus yaptim ev isi felan da yaptim. aksama dogru sncilarin siddeti artti. oglumu yatirdim saat 11 gibi hastaneye gittik. nst ye bagladilr sanci gorunuyor ama acilman 1 cm 3 gun sonra bile gelebilir bebek istersneiz burda uyuyun isterseniz evinize gidip uyuyun dedi. ben de madem dogum olmicak eve gidiyim rahat ederim dedim yarin yine gelirim dedim hemsire agrilar dayanilmaz olursa gelin bkaariz yine dedi sanki dogum olmayacak gibi konusuyordu kadin. ben hastaneden ciktigim gibi agrilarim siddeti daha da artti ama ne de olsa dgum olmicak diye biz eve geldik yattim her gelen sanciyla esimin kollarini morartiyordum resmen, ilk hamileligimde de acilma 1 cm idi ve erken hastaneye gittik diyesunni sanci vermislerdi sezeryaa girmistim. yine oyle olmasin diye esim de hastaneye goturmek icin erken diye dusundu ama bakti ben dayanamiyorum hastaneye gidelim diye yataktan kalktigim gibi alttan bayagi bir kanamam geldi saat 2.40 da esim evden cikarken hastaneyi aradi geliyoruz diye bebek 3.01 de dogdu. hastaneyle ev arasi zaten 20 dakikaydi ama esim hizli gittigi icin hastaneye yetistik 5 dakika gec ciksak arabada dogurucaktim. bebek 2,800 kilo dogdu 2. derece dikis yaptilar. sutum gayet iyi yarin hastaneden cikicam. hemsire de pijamamdaki kani gorene kadar ciddiye almadi once yavas davraniyordu. dogumun bu kadar hizli olduguna herkes cok sasirdi. aslinda beni eve geri yolladiklrinda arabada bayagi bir hurma yedim belki o hizlandirmistir. ama son 2 saat cektigim cok fena agrilardi. normal dogumun son anlari bebek cikarken cok dayanilmaz oluyormus oncesindeki sancilar o kadar korkulacak bisey degilmis

hastanede zaten ebeler vardi yurt disinda bir sorun olmadigi surece doktor dogumu yaptirmaz ebeler bakarlar. ebelik muessesi cok gelismis ve herkes de ebelik yapamiyor. ebeler iyi davrandilar hatta dikis ...yaparken konusturdu beni ilgimi dagitmak icin. esim de yanimdaydi. dogum olur olmaz bebegi kucagima verdiler gobegini hemen kesmediler bir sure sonra esime kestirdiler gobegi. ortam losdu az isiklandirilmis dikis yapilan yere lokal vuran isik vardi bebek anne karnindaki gibi los bir isikta kaldi. bebek ciktiginda agladi ama kucagima verir vermez sustu oglum nerdeyse hic aglamadi dogduktan sonra desem yeridir. yikamadilar once dikis bitip ben biraz toparlaninca esimle birlikte yikadilar bebegi yikanirken 3 kere ardarda kaka yapti. sonra yine bana verdiler. hastaneye gidip genis yuvarlak bir yataga yattim ayni evdeki yatak odalari gibi dosenmis yastiklar yorgan.... odada catal bile yoktu, yukardan sarkan bir bez de vardi ayakta dogum yapmak isteyenler icin. ben gidip yattigim gibi isterseniz 4 ayak ustune durun dedi ebe ama 2 ikinmamla ciktigi icin dogum seklini degistirmeye vakit kalmamisti. dogum yaptigim hastane bebek dostu bir hastane oldugu icin cok hosuma gitti ama simdi turkiyede ordaki teknelojiyle burasi aynimi dicekler hani turkiyedeki doktorlar yurt disinda teknoloji daha gelismis o yuzden ssvd yaptiriyorlar diyorlar ya. ben almanyanin kucuk bir sinir kasabasinda kucuk bir dogum kliniginde dogum yaptim. oyle uni hastanesi herseiy tam tesekkulu buyuk sehirde olan bir hastane degildi. ustelik ilk dogumum sezeryan oldugu halde beni eve geri yolladilar bile cunku burda ssvd cok normal ve oyle turkiyedekilerin abarttiklari gibi buyuk risk tasiyan bisey degil.

Mehmet Yunusum 38+5 de 29 mayista gece saat 3.01 de 2.800 gr 48 cm i olarak normal dogumla dunyaya geldi. ilk oglum 2 yas 3 aylik.

biraz karisik yazdim ama 2 bbekle bu kadar yazmaya bile zor firsat buldum

çok sevindim canım. böyle haberler almak çok mutluluk verici. Rabbim sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin. İnşallah Türkiye' de de yaygınlaşır ve normal doğumu yaşamak isteyen annelerin bu istekleri gerçek olur. bu arada hurmanın bu mucizesine bende inanıyorum tecrübelerime dayanarak. Hoşça kal...

dün kadın doğumda 3-4 ay asistanlık yapmış bir doktorun beni çok üzen hatta aşağıladığını hissettiğim sözlerinden sonra yine ssvd okumak için geçtim internetin başına. ağlıyorum saatlerdir ağlıyorum.
ilk doğumum normaldi. malesef bebeğimde aylarca sorun yaşamıştık aylarca ölecek dedi doktorlar ve doğumdan hemen önce ölmüştü
ikinci doğumda kesinlikle normal istedim bekledim bekledim. ama bu bebeğimi de kaybetme korkusuyla hep üzüldüm. sonuç suni sancı ve acil sezeryan
şimdi 37 haftalık hamileyim. bebeğimi normal doğurmak istiyorum. bebeğim doğsun ve sağlıkla kucağıma alayım istiyorum.
ağlıyorum. normal doğumu başardım ama bebeğim sağıklı değildi. şimdi ise bebeğim sağlıklı ama beni normal doğum için destekleyen hiç kimse yok.

dün şöyle bir konuşma geçti:
-burda ssvd ye şahit oldun mu?
-oldum. ama ssvd çok riksli birşey riptür olabilir.
-?
-riptür rahmin yırtılması.
-ama o risk 1000 de 7-8 ve zaten normal bir ameliyatta da o kadar risk yok mu? (hatta normal doğumda riptür 1000 de4-5 imiş. bugün öğrendim)
-ssvd de kağıt imzalatıyorlar. anne ve bebek ölümü riski var. hangi aklı başında biri annenin ve bebeğin ölümünü göe alıp o kağıdı imzalar ki?
-????????

aklı başında olmamakla suçlandım, cahilmişim gibi aşağılandım, bir de mimikleriyle burun kıvırdı bu insan bana.

ey Allahım! ben senin herşeyi en güzel yarattığına inanan bir insanım nasıl senin ayarladığın düzenledin şeyden daha iyisini yapabilir bir insanoğlu? aza kanaat etmedik yediğimiz domatesin salatalığın tadı yok, hatta bedenimize zararı var.
yanlış anlaşılmasın tıp ilmine karşı değilim. eşim doktor zaten öyle de olamam. ve Allah'ın tıp ilmini ilerletmemizi emrettiğini düşünen biriyim.
karşı olduğum şey herşeyi normal seyrine bırakmam istemem sebebiyle küçümsenmem.
aya çıkmış gelişmiş ülkeler ssvd yapıyor, bizim ülkemizde doktorlar hala ssvd yi isteyeni küçümsüyor.
Allah'ım bana normal doğumu sağlıkla ve hayırla gerçekleştirmeyi nasip etsin

peki ya pozitif doğum hikayelerini bulduğum sitede jinekolog olarak isim veren kişinin şu yazdığı neyin nesi?(alta kopyalıyorum)=

peki ya pozitif doğum hikayelerini bulduğum sitede jinekolog olarak isim veren kişinin şu yazdığı neyin nesi?(alta kopyalıyorum)=

canım, senin yaşadıklarını okuyunca kendi yaşadıklarım geldi aklıma. zor bir süreç. bana en çok destek olan ve inanan canım annemdi. İnsan biraz da olsa destek görmeyi istiyor. belki doğum yapmışsındır. umarım istediğin olmuştur.

MErhaba hnaimlar bende ssvd adayiyim.
cok istiyorum ins nasip olur. dr umla henuz yuzeysel bir konusma yaptik
tehlikeli olucagini yara yerinin inceldigini soyledi 37.-39. haftada sezaryan olmam geektiginide ekledi.
bunu nasil yapayim cocuguma daha olusmadan gelisimini tamamlamadan dis dunyaya hazir degilken
niye tramva gecirteyim. ben kararliyim. sonunda sezaryan bile olucak olsam sancilarimi cekicem
bebegim kendi karar versin. belki acilmam guzel olur sorun cikmaz ve normal dogumu Allah banada nasip eder.

en cok ıstedıgım sey normal dogum allahım bana normal dogumu nasıp etsın ıns amınn.ve butun bebek bekleyen annelerede nasıp etsın bır nefeste kucagınıza almayı nasıp etsın rabbım...

merhabalar,
4 sene önce 12 saat sancı + 6 cm açıklığa rağmen bebek iri olduğu için korkutularak sezaryen oldum. (oğlum 4.200 gram doğdu ama ben 5.000 gram bebeği normal doğuran anneler tanıyorum) ameliyathaneye girerken çok ağladım; hiç istemedim. ama doktor ve ebeler dışarda eşimi korkutup ikna etmişlerdi bile.

ikinci kez hamileyim; memorial hastanesinde Doç.Dr.Arda Lembet e gidiyorum; SSVD yi ilk defa burada duyduğum için henüz doktorumla konuşmadım. 22 ekim pazartesi randevum var; umarım kararımı destekler. Belki de ssvd isteyenler olarak anadolu yakasında bir doktor daha bulmuş oluruz böylece :)

Şükürler olsun sezeryandan sonra normal doğum yaptım sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım,

Şükürler olsun sezeryandan sonra normal doğum yaptım sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım,

canım ılk dogumun ustunden kac yıl gecmıstı ve dıkıslerde fılan bı problem oldu mu ?

başarabildinizmi?sonuç nedir

benim ilk doğumum normal ve çok başarılı geçti malesef 2 bebeğim 4500 gr olduğundan sezeryana ikna edildim ilerleyen zamanlarda 3 de düşünüyorum ve mutlaka normal doğumu bekleyeceğim
dedikleri risklerin bir okadarı hatta daha fazlası sezeryanda mevcut Rabbim bu bedeni okadar basit yaratmamış bir yuara oluştuğunda milyonlarca onarıcı hücre orayı eski haline getirmek için emir alırlar
ve inanıyorumki eski halinide alır
ayrıca enine yapılan kesilerin iyileşmesi daha kolay ve daha hızlıdır açılma ihtimalide düşüktür
önemli olan kesinizin yatay olmasıdır
diğer bir ayrıntıda kesi yapılmış olan bölgeye bebeğin ayakları gelmemekte ayak baskısı uygulanmamaktadır
sezeryan sonrası mükerrer sezeryan normal dogumu denemekten daha tehlikelidir
ikinci sezeryan için açılan karın ve rahimin dahada sıkı yapıştığını çeşitli arkadaşlardan duydum onlarada dr böyle söylemiş

ığdırda sezeryan olduğumda aynı odada kaldığım bayan dediki
ilk doğumum ikizdi sezeryan oldum 2.si normaldi öylede birgüzel olduki 3.gene sezeryankilolu bebek
vede diyarbakırdada böyle birini tanıdım ve çeşitli anadolu şehirlerinde yapanlarıda duydum
hatta abimin karısı dış gebelikten sezeryan oldu 2,5 yılsonra zeynep kamilde söylemedi kesiği olduğunu çatır çatır doğurdu
sonuçta oda sezeryan kesisi kadar özel hekimler asla kabul etmemişti.
ığdırdada bir arkadaşım bebek ters olduğundan sezeryan olmuş 7 yılsonra normal
diğer bir arkadaşım tr de sezeryan almanyaya göreve gittiğinde denilmişki
sizin memeleket çok zengin heralde yok burda öyle sezeryan deneyeceksin ve doğurtmuşlar

Benim ev sahibim emekli ebelerden. Bana ikinci bebeğim olduğunda ziyarete gelmişti.
Bu normal oldu dediğimde. kızım ben bir çok sezaryenliyi normal doğurttum dedi.
Hatta bir tanesi iki sezaryenden sonra üçüncüyü normal doğum yapmış( ama ebeye tek sezaryen demiş).
Bu bahsettikleri eski kesi yöntemiyle sezaryen olanlar. Günümüz şartlarında ssvd olmayacak birşey değil.
Umarım tüm ssvd isteyen anneler bu yönde desteklenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…