Eğer yanlış hatırlıyorsan çocuğun kalbini kırdın ne kadar haklısınız yapmanız gerekeni yaptınız dese de kimse hırsız yerine konulmak istemez,
sonuçta onun aldığından şüphelendiğinizi biliyor. Ben çocuğun masum olabileceğini düşünerek söylüyorum.
Ki o yaptıysa bence parayı sayın bir yere not edin tarih te atın, bir hafta sonra tekrar kontrol edin.
Çünkü bir kez yapan yok şüphelendi falan diye düşünmez yine yapar emin ol.
Ben yine de başkalarının göreceği şekilde para biriktirmenin, saymanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü senin için önemsiz olan 85 tl onun için önemli bir meblağ.
Tabii ki her ihtiyacı olan çalmaz, ben de o sıkıntılardan geçtim, annemin başkasına yardım olsun diye benden gönderdiği parayı (kredi kartımda bir sürü borç olmasına, yeni mezun olup işsiz olmama ramen) gidip o kişiye verdim, yalan söyleyemem bu para benim kart borcumu kapatır diye düşündüm ama o kadar
bir şeyde bir kez taviz verirsen arkası gelir, insanın kendine olan inancı kalmaz.
Ayrıca ben fakirlerin zenginlerin parasını çalması normal her ihtiyacı olan para çalabilir demedim, başkalırının yanında para saymanın, biriktirmenin yanlış olduğunu söyledim, bu bence suça teşviktir.
Paran çok kıymetliyse evinde kimsenin görmediği bir yerde biriktir, 35 lira için de kimseyi hırsız yerine koyma.
ki şu da var banka veznedarları napsın her Allahın günü başkalarının parasını sayıyor. Kodamanlar gelip çantasından 100bin 200bin çıkartı vezneye verip bunu yatır dediğinde o paracıkları tek tek veznedeki sayarken ah ben bunla 2 tane ev alırım bee diye geçirirken kaçı içinden bir teklik yürütüyor ? bu bahane değil bu kadar kolay teşvik olunmaz...karakterle ilgili bişidir öle bir karakteri varsa zaten yanlış mesleği seçmiştir
çokta mecbur değil ailesi çalışıyor bu dışardan liseyi okuyor ve ek muhasebe dersleri alıyorumuş yani tecrübe edinmek ve bu mesleği yapabilmek için aslında stajyerlik yapıyor. yani amaç meslek edinme... parasal anlamda ihtiyacı olduğunda çalışmıyor yani. ama ayrılacağım lafıda etmedi. ayrılırsada bişey diyemem ben yapmam gerekeni yaptım şüphe duymaktansa kendisini dinlemeyi tercih ederim ... Almadığını düşünüyorum ama işte peki kim aldı o zaman diye bir sorun çıkıyor, umarım ben almışımdırkafam bir dünya olmuş hatırlamıyorumdur haala inatla
arkadaşım biri bana gelecek sen benim kumbaramdan para mı aldın diyecek bende ona ne kadarsa vereyim diyeceğim öyle mi..??
saçmasapan tamamen bir ergen tepkisi o sanıyor ki sen 35 liranın derdindesin paramı verde susayım diyorsun.
konuyu konuştun kapattın ee kim aldı o zaman parayı,garip bir sohbet olmuş..
bir de fakirin yanında para biriktirmeme mantığını bir türlü anlayamadım.
ayrıca nunna parasını da veriyormuş kontör bile almış daha ne yapsın ofisi üstüne yapsın bari kumbarı kırmasın diye..
bankada çalışanlar çıldırsın o zaman milyon dolarlar dönüyor havada..
onlarda hergün birinin hesabını boşaltsın ne garip mantık ya..
biri anlatabilir mi bunu bana..??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?