Merhabalar az önce bi olay yaşadım ve ne yapacağımı daha doğrusu nasıl yapacağımı bilemediğim için konu açıyorum yardımcı olursanız sevinirim şu an cidden ihtiyacım var.
Sorun şu;
Mali müşavirim ve iki mali müşavir bir ofiste gider ortaklığı şeklinde çalışıyoruz.ve yeni 2 ayı dolduran bir stajyerimiz bulunmakta. bu stajyeri gazete ilanı vs ile bulmadık benim eniştemin bir arkadaşının oğlu yani. arkadaşıda sürekli sorar var mı bir problem şikayetiniz söyleyin hemen kulağın çekeyim diye. her neyse...
benim ofiste çekmecemde bir kumbaram vardı orya elime bozukluk geçtikçe atıyordum geçen hafta perşembe ya da cuma günü saydım (ara ara sayıyırum 100 olunca bütünleştiriyorumda)tam kuruşu kuruşuna 85 tl olmuştu güldüm aa dedim 85 tl olmuş bir 10 kuruş ne fazla ne eksiği var dedim. sonra masamı toparlayıp çıktım... sabahları stajyerimiz 9da burda oluyor bende 9-9,5 arası akaşmda 18de çıkıyorum stajyerde 18,30da.
hafta sonu eşime de söyledim 85 lira olmuş kumbaram diye eşimde hafta sonu eline geçen bozuklukları bana verdi koy kumbarana diye bir an önce 100 olması için. bugün sabahta 3-4 lira vardı attım kumbaraya ve az önce bi sayayım dedim kaç olmuş üzerine ekler 100 yapayım diye düşündüm.
fakat sayarken birde ne göreyim 50 tl var...tekrar saydım yok 50 tl
çok net hatırlıyorum ki benim 60-70 tl sadece 1 tl den oluşurken şimde 40 tlsi 1likten oluşuyor şok oldum. kumabaramı döküldü diye çekmeceyi boşalttım ama yok ...
meblağ ufak ama 5 kuruşta olsa alınan yapılan şey çok kötü :S diğer mali müşavir olmaz çünkü o zaten çok gelmiyor hatta 1 haftadır yoktu. ofiste sadece ben ve stajyer var ister istemez şüpheleniyorum. bi sordum bu kumbaradan hiç para aldın mı diye yok dedi ben dedim ya o gün saydım 85 var demiştim şimdi 50 var üstelik dünden beri para atıyorum içine. bana dediği yok yaa sanki daha az vardı öle hatırlıyorum bende dedim sen kaç hatırlıyon bilmiyom diyo bu sefer.
eşimi aradım ona sordum sana kaç demiştim diye o da 85 var demiştin... şimdi düzgün bir şekilde sormayı düşünüyorum yanlış anlamak günahını almak istemiyorum... oruçluyumda kötü düşünmek kimseyi suçlamak istemiyorum. ithamım çok ağır olacak ne demek hırsızlık yaaa ama işte incelterek nasıl sorabilirim.
yaşı daha ufak 18-19 yaşında bi cahillik etmiş olabilir ve korkusuyla yalan söylemesin istiyorum. Eğer yapmışsa bile bu olay yüzünden işten çıkarmayacağım bir defalık cahilliğine verebilir. ooof Allahım sen bu mübarek günde bana yardım et nolur