Eğitim dediğim tıp fakültesi. Kültür dediğim bugüne kadar okuduğum Türkiyenin önde gelen okulları. Aldığım eğitimler, çevrem. Burda isim yer konum belirtmek istemem. Sizin cevaplarınız her seferinde çok fazla kompleks içeriyor başka sayfalarda da görüyorum. Ailem beni kendini geliştirmiş biri olarak gördükleri için benim de , kendini benim kadar geliştirmiş biriyle olmamı istiyor. Baskıdan kastım, annemin duygusal manipülasyonu. Evlensem de boşanacağımı düşünüyor. Hayat tecrübesini savunuyor. Elbette ben evlensem bana dur diyemezler bu yüzden duygusal bir baskı var üstümde. Baskının duygusal bir kısmı da vardır. Ne kadar eğitimli olursanız olun, ailenizin kalbinizdeki yeri bu duygusal baskıyı görmezden gelmenize engel olabilir.
yoo neden kompleks yapayim tam tersine ben de köklü olmayan, badem biyikli ogretmenlerin "escinsellik batidan gelme ahlaksizliktir" diye sacma ve gercekligi olmayan cumleler kurdugu bir okuldan geldim.
o yuzden biliyorum ki turkiyedeki okullarin büyük cogunlugu ne egitim veriyor ne kültür. devlet dairelerine calisan yetiştiriyor sadece.
o yuzden turkiyede ortalama bir okul okumus, baska kulturleri gidip görüp bir sure en azindan bir programla deneyimlememis, hayatini guzelce yaşayamamis sirf okula gitmis eve gelmis insanlarin kendilerinden tek farki universiteye gitmemesi olan sevgilileriyle "egitim kültür farkim var" demesi bana cok komik geliyor.
cevremde cok var kizin ailesi belli, gittigi okul belli ama liseden sonra 4 sene daha okudu (onda da annesi kizar diye ne gezdi ne tozdu duz okudu) diye kendini o kisilerden ust statude görüyor mesela.
sacma yani
sizin de annenize su acidan hak vermek lazim daha hala okuyorsunuz. hayatiniz okul ev gecmis daha mesleginize baslamamissiniz bile.
neden kosa kosa evlenmek istiyorsunuz ki hem de size denk olmayan biriyle?
haksiz degiller. ama kendi paranizi kazansaniz, biraz yasanmisliginiz olsa bunca baskilari olmazdi.
ben 34 yaşindayim, 24 yasinda olsam annemin asla kabul etmeyecegi - hatta muhtemelen beni evlatliktan reddetmekle tehdit edecegi, birkac sene konusmayacagimiz - kesinlikle ona ters bir adamla evleniyorum. eminim 24te gelsem annem evlenmeme engel olmak icin herseyi yapardi ama artik kalple sacma sapan kararlar alan yaslari geceli, kendi parani kazanali, neyi istedigine emin olali cok olmus. bu saatten sonra ne desin, icten istemese bile "sen eminsen allah mesut etsin" dedi sevmeye calisti. yani bazi seyler biraz insanin kendini tanımasiyla da alakali. 24 yas henuz kendi parasini kazanmayan, kendi hayatina baslamamis insan icin cok küçük bir yas. anneniz hakli, büyük ihtimalle bosanirsiniz bence de.
zaten neden bu kosa kosa evlenme hevesinde oldugunuzu anlamadim
ailenizden ayri yasiyorsunuz
sevgilinizle birliktelik yasiyorsunuz
eee?
evlenmeyin bir süre daha devam ettirin iste sevgililik hayatini, mis gibi sifir sorumluluk- canim cicim zamanlar iste.
evlenip de ekstra sorumluluga, onun ailesiyle zaman gecirmeye aile problemlerini dert edinmeye vs ne gerek var?
dertsiz basina dert aciyorsun
yasa birkac sene o sirada egitimin de biter, sinavini da kazanirsin, calismaya da baslarsin. annenler de yavas yavas tanışirlar sevgilinle. en sonunda "e bunca sene mutlu kiz, demek ki seviyor" derler, zaten ikna olurlar