- 17 Kasım 2022
- 2.445
- 4.549
- 63
- 31
Şimdi fark ettim öğrenim durumuna da lise yazmış. Ben Tıp okuyor olsam herhalde şey yazardım: Ord. Prof. Doç. Dr. Sayın Nightwish diyeceksiniz.Muhtemelen.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi fark ettim öğrenim durumuna da lise yazmış. Ben Tıp okuyor olsam herhalde şey yazardım: Ord. Prof. Doç. Dr. Sayın Nightwish diyeceksiniz.Muhtemelen.
İyide her babadan kalma şirket batmıyor ki. Düzeltme: konu sahibide profiline lise mezunu falan yazmış burda tıp diyor batarlarsa beraber çıkarlarar artıkkendi isini kursa "oh masallah tuttugunu koparan, akilli, caliskan biri demek ki. batsa da cikmayi bilir" derdi daha pozitif bakardi. bu cocugun sirketi babadan gelme
Ben seni çok iyi anladım.Yapılan yorumları görünce genel olarak konuşuyorum tabi.İnsanlardaki empatinin azalmaya başladığını görüyorum.Evlenmeden önce görüştüğüm kişilerden biri benim gibi öğretmen di fakat fakir bir aile çocuğu ve mezhep farklılığı vardı.Ailem asla istemedi hem yokluk adamı aşırı cimri olmaya yöneltmiş hem de dini inanç bakımından farklıydık.Ben kapalı değilim ama namazımı kılıyorum o oruç tutmuyordu ve inanmıyordu da.Nasıl olduysa ısınmıştım anlaştığımızı düşünüyorumdum.Ailem ne kadar karşı çıksa da ben tanıycam dedim.Tanıdıkça ailemin haklı olduğunu gördüm.Yani kültür farkı görgü farkı varsa nasıl biraraya gelinmiş deniyor ama oluyor işte ve zamanla olmayacağını anlıyorsun zaten.Sen de sanırım anlamaya başlamışsın.İnsanlar buraya dertleşmek için yazıyor daha çok dertlenip çıkıyor.Empati kurup anlamaya çalışmak lazım.İğneleyici şeyler söyleyerek bir çözüm bulamayız.Konu sahibi bir çözüm yolu bulmak için yazıyor çünkü.Eğitim dediğim tıp fakültesi. Kültür dediğim bugüne kadar okuduğum Türkiyenin önde gelen okulları. Aldığım eğitimler, çevrem. Burda isim yer konum belirtmek istemem. Sizin cevaplarınız her seferinde çok fazla kompleks içeriyor başka sayfalarda da görüyorum. Ailem beni kendini geliştirmiş biri olarak gördükleri için benim de , kendini benim kadar geliştirmiş biriyle olmamı istiyor. Baskıdan kastım, annemin duygusal manipülasyonu. Evlensem de boşanacağımı düşünüyor. Hayat tecrübesini savunuyor. Elbette ben evlensem bana dur diyemezler bu yüzden duygusal bir baskı var üstümde. Baskının duygusal bir kısmı da vardır. Ne kadar eğitimli olursanız olun, ailenizin kalbinizdeki yeri bu duygusal baskıyı görmezden gelmenize engel olabilir.
Daha da kötüsü, doğum haritamda boşanacağım yazıyor bir de siz yorumlar mısınız diye konu açmış. Yılbaşında sevgilim telefon aldı, 14 şubatta çiçek aldı daha özensiz kaldı tarzı konular da açmış. Üyemizin günahını almak istemiyorum ama bunlar genel olarak tuhaf konular. Zaten bu yaz da nişan yapıyormuş bir konuda da öyle yazmış.şimdi koskoca dr, cinsel ilişki sonrası hamile kalır mıyım diye soru mu sormuş? hangi tıp fak bilsek de çocukları göndermesek![]()
O kadar güzel yazmışsın kiBir insanın iyi olması geri kalan her şeyi tolere etmeyebilir. Davul dengi dengine çalar sözünü çok severim. Eğitim denkliği günümüz Türkiye’sinde belki önemsenmeyebilir, zira apartman üniversiteleri var. Herkes üniversite mezunu. Fakat eğitim denkliği demek bu değil aslında yani diploma denkliği değil; bu yaşa kadar alınan eğitimler, aile eğitimi, yetiştirilme tarzı gibi şeyler. Bugün üniversite sınavını iyi puanlarla kazanan çocukların nasıl eğitimler aldıkları ortada. Haliyle barajı geçemeyen ama zengin, iyi kalpli biriyle iyi bir üniversitede okuyan birinin birlikteliği ne kadar mantıklı? Elbette şanssız olanları da var o yüzden genellemiyorum kesinlikle. Fakat ilerde çocuk büyütürken bile bu kültür farklılığı çocuğa yansıyacak.
Bugün insanlar kısa yoldan zengin olmanın derdinde. Sabah bir paylaşıma denk geldim, anlamsız şarkıları olan bir rapçi milyonlar kazanmış, dinlenme rekoru kırmış. Ne konuşması, ne oturması kalkması, ne yaptığı şarkı tarzı yani kısacası hiçbir şeyi benim kültürümle bağdaşmıyor. Eee ama maddi olarak iyi konumda? Yeterli mi? Hayır değil. Lise mezunu ama parası var. Hayatımın en güzel yılları üniversite yıllarımdı. Şimdi ben isterim ki eşim üniversite ortamını görmüş olsun.
Kendi hayat tecrübemden yola çıkarak şunu da eklemek istiyorum. Eğitimci memur bir ailenin çocuğuyum. Geniş ailemde ise hem mesleki hem de akademik anlamda kendini çok geliştirmiş insanlar var. Profesör de var, doktor da, müdür de. Bir araya geldiğimiz zaman paylaşımlarımız her anlamda tatmin eder. Fakat bir kuzenim bizce dengi olmayan biriyle evlendi. Eğitim ve kültür farklı barizdi. Bir araya gelmek istemiyoruz onlarla çünkü ne ortak noktamız var ne konuşacak bir konumuz. Sohbete dahil olamıyor kadın çünkü tek bildiği şey dedikodu. Oturmayı kalkmayı, sofra adabını dahi bilmiyor. Sosyal medya paylaşımları bile o kadar kalitesiz ki. Kuzenim de zamanla mutsuz olduğunu farketti. Gidişat ne olur bilemem ancak aile toplantılarına dahi gelmiyorlar artık. Üniversite bu sorunu çözer miydi? Belki farklı kültürlere ait arkadaşları olsaydı kendini geliştirirdi. Üniversite biraz da genel kültür edinme yeridir aslında.
Eşimle oturup bazen okul yıllarımızı konuşuyoruz. İlerde çocuğumuza anlatacağımız çok güzel anılarımız var ayrı ayrı.
Ben ailenize hak verdim. Bugüne kadar benim de ailemin bana denk görmediği sevgililerim oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki onlardan biriyle evlenmemişim diyorum. Şimdi yakın zamanda bir kızım olacak ve iyi ki diyorum, iyi ki ona böyle bir baba seçmişim. Kızına okuyacağı kitapları teker teker seçti dün. Hepsini detaylıca inceledi, araştırdı. Kuzenin eşi de küçücük çocuk ne anlar kitaptan diyor mesela. Aradaki farkı anlatabildim umarım.
Tekrar ediyorum kimseyi genelleyemem, bunlar benim kendi hayat tecrübelerim. İstisnalar olabilir.
Ben de doktorum %99 olmamalı böyle bir evlilik, sen takmıyor olsaydın belki ama sen buna takıyorsun ve kültür farkınızın farkındasın.
Sen madiden doktor değil miydin Ayşenaz![]()
Maalesef baya gerçek
Konuyu biraz açsanız daha kolay yardım alırsınız? Mesela siz Dr sunuz o esnaf mı, bu yüzden mi sizden daha fazla kazanıyor?kızlar merhaba. Bir seneyi az geçmiş bir ilişkim var. Ancak ailem statü farkımızdan eğitim farkımızdan dolayı istemiyor. maddiyatı benden iyi ancak benim kadar eğitimli değil. kültür farkı da getiriyor bu tabi kii. Seviyorum karakteri gayet iyi ama bu fark elbette bazen gündelik hayatımızda fark ediliyor. Bir yandan ailem de baskılıyor olmaması için. Siz ne düşünüyorsunuz
Ben de nükleer fizikçi olcammmÜyeler doktor olmadığını ifşalamamış mıydı, sen de forumdan gitmiştin yanlış hatırlamıyorsam. Geri gelmişsin foruma hoş geldin![]()
ben batiyor demedim ki:) ama sonucta genc yasta kendi isini kurup patron olmus bir insanda bir suru ozellik vardir. en basta akillidir, sorumluluk sahibidir, hayalleri icin adim atma cesareti vardir, parasini dogru yönetiyordur , onca insanla rakamla vs ugrasacak akli vardir vs. hepsi bir kocada/ damatta olmasi harika olacak ozellikler. ben kendi sirketini kurmus / altinda birkac insan calisan kisilere saygi duyuyorum.İyide her babadan kalma şirket batmıyor ki. Düzeltme: konu sahibide profiline lise mezunu falan yazmış burda tıp diyor batarlarsa beraber çıkarlarar artık![]()
İmkansız değil tabi ki ama zor. Hayat zaten kısa değer mi böyle bir yükün altına girmeye bilemedim. Ben de denklik savunangillerdenim.ben doktorum, o şirket sahibi. maddiyatı benden iyi ama eğitim ve kültür farkı bazen hissediliyor diyebilirim
iki yıllık üniversite mezunu
nişan olacaktı ama bir tık erteledik. okul bitmeden zaten evlenmem, ben de akışta kalmak istiyorum ama annem, eğer okul bitince de içine sinmezse çocuğun hakkına girmiş olursun diyor. o yüzden sıkışmış hissediyorum şu an
Yooo, annesi haklı; gayette hakka girmek bu. Adamla uzak mesafe ilişkisi yaşıyorlar. Adama o zaman kendisiyle evlilik ve gelecek planı olmadığını; gittiği yere kadar onunla zaman geçirmek istediğini söylesin, adam karar versin.daha okuyormuşsunuz. mezun olup iş hayatına başladıktan sonra bu mevzuyu değerlendirirsiniz.
daha tusa gireceksiniz kazanıp kazanmayacğınız belli değil kendi geleceğinizin şekli belirlendikten sonra düşünün evlilik işini.
annenizede katılmıyorum hakka girmek değil bu.
birlikte ilişki yaşıyorsunuz her iki tarafında ilişkiyi bitirme hakkı var sonuçta.
siz bu süreçte değerlendirmelerinizi doğru yapın.
dediğiniz çok mantıklı. ama öyle değil. işini kendisi kurmuş 22 yaşındayken. babası o çocukken vefat ettiği için o tars yerlere gidebilme imkanı olmamış. şu an 29 yaşında, ben 25 :)ben batiyor demedim ki:) ama sonucta genc yasta kendi isini kurup patron olmus bir insanda bir suru ozellik vardir. en basta akillidir, sorumluluk sahibidir, hayalleri icin adim atma cesareti vardir, parasini dogru yönetiyordur , onca insanla rakamla vs ugrasacak akli vardir vs. hepsi bir kocada/ damatta olmasi harika olacak ozellikler. ben kendi sirketini kurmus / altinda birkac insan calisan kisilere saygi duyuyorum.
ama iste babadan gelince ister bakkal olsun ister petrol, holding
babasinin oglu iste diyorsun. bir vasfi yok, o aileye dogan herhangi bir erkek zaten o koltukta olacakti - bu olmus. havadan gelmis bir sirket.. yani tabii ki ailenin bakisi ayni olmaz kendi sirketini kuranla babişinin ogluna.
ki sirket babanin, cok sinirlenirse - istediklerine karsi gelinirse hulusi kentmen gibi kovulup sifirda kalma ihtiamli de var. yani hep bir omur babasinin suyuna gitmesi lazim.
ben istemezdim, azicik asim kaygisiz basim.
ki cocuk biraz mantıklı olsa hazir durumu varken gider bir ozel okulda ingilizce isletme okurdu. hem is hakkinda iki sey öğrenirdi, hem vizyonu gelisirdi hem kimse onu kucumseyemezdi. "ingilizce isletme okumus, simdi de kendilerine ait petrol istasyonunu işletiyor" dersin, havan olur
ben son sınıfım bu sene henüz mezun olmadım. o da evet petrolü var şirketi var. benim mezun olmuş hekim arkadaşlarımdan oldukça iyi bir yaşantısı ve kazancı varKonuyu biraz açsanız daha kolay yardım alırsınız? Mesela siz Dr sunuz o esnaf mı, bu yüzden mi sizden daha fazla kazanıyor?
Öğrenci olduğunuz için öyle geliyor hekim kazançları da çok çok iyi değil max 200 bin alıyorlar. Özele geçip cerrahlar filan farklı tabi güzellik sektöründe olanlar.ben son sınıfım bu sene henüz mezun olmadım. o da evet petrolü var şirketi var. benim mezun olmuş hekim arkadaşlarımdan oldukça iyi bir yaşantısı ve kazancı var