Stres, mide ağrısı, çaresiz hissetme, uyuyamama, odaklanma sorunu

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.220
9.035
158
Merhabalar

Başlık aslında sorunlarımın özeti gibi. Nişan arefesindeyim, evlilik hazırlıkları var. Ciddi sorunlarımız yok lakin bir ara ciddi problemler yaşadık. Çözmüş olsak da ben de izleri kaldı sanırım.
Yapı olarak stresli ve kaygılı bir insanım zaten. Bunlar da üzerine tuz biber oldu. Bu aralar sözlümle en küçük bir şey yaşasak fikir ayrılığı dahi olsa hemen bir stres akabinde mide ağrısı ve sürekli kafaya takma yaşıyorum. Kendi işime gücüme de odaklanamaz oldum.

Uzman desteği almayı erteledim hep sanırım artık vakti geldi. Onun dışında stresle başetmek için tavsiyeleriniz neler? Bitki çayı vs de olur. Mesela bugün melisa çayı ve çarkıfelek çayına başlamayı düşünüyorum. Kullanan memnun kalan oldu mu?

Asil problemleri cözmeden hicbir cay ise yaramaz kendim yasadim ordan biliyorum. Sorunlarinizi nisanlinizla sakince cözmeye ve bunu ögrenmeye calisin. Yoksa bitmez bu stres.

Yazınızdaki ifadeden yola çıkarak sorunlarınızın büyük olmadığını varsayıyorum.

Aslında bu hazırlık aşamalarının neşeli ve tatlı bir heyecan içinde geçmesi beklenir.

Belki bütün sorumluluklar üzerinize yüklendi ve diğer işlerle birlikte stresiniz arttı dolayısıyla daha tahammülsüz oldunuz ve küçük pürüzlere aşırı tepki veriyorsunuz. Eğer durum buysa sakinlesmeye ihtiyacınız var. Her seyi kontrol altında tutmak zorunda değilsiniz. Ucunda da ölüm yok. Gün içinde kendinize, bütün bu hazırlıklardan uzaklaşabileceğiniz 15-20 dk verin. Hazırliklari dusunmeden yürüyüş yapın, müzik dinleyin, yoga yapın.

Bu aşamada yaşanan sıkıntılara nişanlınızın ve ailesinin yaklaşımı size ilerisi için ipucu verecek. Bence firsat olarak değerlendirin. Aklıselim şekilde onları gözlemleyin. Stresinizin gözünüze perde indirmesine izin vermeyin.

Keşke perde indirse. O gözlemlerim sonucu bu hale geldim. Keşke azıcık salak olsaydım diyorum

Keşke perde indirse. O gözlemlerim sonucu bu hale geldim. Keşke azıcık salak olsaydım diyorum

Sizi strese sokan şeyler başkalarının yaklaşımıysa zaten kararınızı tekrar düşünün. Dediğim gibi bu aşamaların mutlu şekilde yaşanması gerekir. Bu kadar stres, kaygı, mutsuzluk zorla evlendirilmiyorsanız bence normal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…