stres stres stres...

puccaandgaru

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
1.187
629
323
Herkese merhaba,

Bir süredir nişanlıyım. malumunuz evlilik hazırlıkları içerisindeyiz. düğün yeri tutuldu, eşyalar alınıyor, bildiğiniz ıvır zıvır işte...

tüm ihtiyaçları nişanlımla beraber hallediyoruz. bana babam yardım ediyor elinden geldiğince. tüm ailem düğünümüz var diye kısıtlamaya gidiyor. ama nişanlımın ailesinin hiç umrunda değil.

nişanlımın birikimi hiç yok. bunun sebebi çalışmaya başladığı zamandan beri ailesine bakıyor olması. babası çok sorumsuz çünkü. aldığı emekli maaşının nereye gittiği belli değil ve üstüne sürekli borç ekliyor. kayınvalidem zaten çalışmıyor. biz ailecek bu süreçte nişanlımın hep arkasındayız. aman çocuğa çok yüklenilmesin, aman psikolojisi bozulmasın diye. ama artık yeter. biz bu kadar çabalarken karşı tarafın hiç umrunda değil. herşeyi nişanlım yaptığı halde şunu aldım bunu aldım demeleri.

açıkcası yardım beklemedim onlardan hiç ama köstek oluyorlar kesinlikle. bizim düşündüğümüz kadar kendi çocuklarını düşünmüyorlar. bu böyle nasıl devam etcek bilmiyorum. nişanlım ne zaman farkına varcak bilmiyorum. ailesini atmasını istemiyorum tabiki aynı durumda bende olabilirdim ama karşı taraftan zerre manevi destek görmüyorum. ve bu sebeplerden onlardan soğuyorum.

aranızdan böyle bir durumla karşılaşıp atlatan var mıdır?

Size karşı iyi mi ailesi?
Yanii onlardan size bir kötülük geliyor mu?
Bence bunlar daha önemli.
Yaniii yardım etmeyebilirler, ne kadar yanlış tartışılır fakat,
Eğer siz nişanlınızla iyiyseniz ve nişanlınızın ailesi de sizi sewiyor ve saygı gösteriyorsa eğer,
Bu duruma lütfen bu kadar takılmayın we stres stres stres boşu boşuna yaratmayın kendinize derim...

bana karşı iyiler. dedim ya yardım beklemiyorum zaten. ama nişanlıma karşı kötüler sonuçta. çünkü sürekli aklında ödemeler var. yoruldu artık. ve onlar hala aynı sorumsuzlukta.

zaman canım zamanla alışıyorsun biz aileden böyle görmemişiz öyle yetişmemişiz ağır geliyor

Bence asıl mesele siz evlendikten sonra o ailenin nasıl geçineceği.

Babasının borçları sizin nikahınızdaki kerametle bitmeyeceğine göre, bana öyle geliyor ki müstakbel eşiniz ödemeye, yardım etmeye devam edecek.

Zira hali hazırda geçinemeyen insanlar eşinizin maaşı olmadan ayakta kalamazlar mantıken.

Bunu göz önünde bulundurarak davranın derim.

Manevi destek vs de aramayın, köstek olmasalar yeter bence.

bana karşı iyiler. dedim ya yardım beklemiyorum zaten. ama nişanlıma karşı kötüler sonuçta. çünkü sürekli aklında ödemeler var. yoruldu artık. ve onlar hala aynı sorumsuzlukta.
Nasıl kötü davranıyorlar nişanlınıza, biraz açar mısınız?

zaman canım zamanla alışıyorsun biz aileden böyle görmemişiz öyle yetişmemişiz ağır geliyor

benim ailemde herkes aman düğünümüz var harcamalarımıza dikkat edelim diyor sürekli. inanın ailesinden yardım istemiyorum. benim ailem zorda olsa bende yardım ederim. ama bu aile zorda değil sorumsuz.

babası maaşını eve harcamıyor kesinlikle. görünen eden büyük borç yok. 1000 2000 gibi rakamlar geliyor arada. nereye harcadığını söylemiyor. harcadım diyor. eve harcandı diyor. eve geçindiren nişanlım ama.

Peki nişanlınız babasına;
"Baba ben evlenicem yuva kurucam oyuzden evlendikten sonra maddi anlamda cok destek cıkamıcam size" diye yüzüne söyledi mi ?

Nasıl kötü davranıyorlar nişanlınıza, biraz açar mısınız?

açayım. çocuklarının ev kurma arifesinde olduğunu bildikleri halde (doğal olarak) gerekli gereksiz tüm harcamaları ona yıkıyorlar. işte gezmesi olsun, başkasının düğününe giderken takıcak giyecek olsun, ıvır zıvır hepsi... hem ev kurma hem ev geçindirme derdi nişanlımı fazla çalışmak zorunda bırakıyor ve yoruluyor. hem fiziken hem ruhen. özellikle ruhen.

Peki nişanlınız babasına;
"Baba ben evlenicem yuva kurucam oyuzden evlendikten sonra maddi anlamda cok destek cıkamıcam size" diye yüzüne söyledi mi ?

bilmiyorum. sormadım. evlendikten sonra nasıl olacak hiç bilgim ve fikrim yok. kendisiyle bu konuyu konuşmadım. zaten stresli daha fazla strese sokmak istemedim.

bilmiyorum. sormadım. evlendikten sonra nasıl olacak hiç bilgim ve fikrim yok. kendisiyle bu konuyu konuşmadım. zaten stresli daha fazla strese sokmak istemedim.
Madem bu kadar sıkıntı oluyor özellikle ruhen nişanlınıza,
Bence uygun bir dille bunu annesine değil de babasına söylemesi lazım.
Sorumsuz olan kişi anne değil baba cunku...

Madem bu kadar sıkıntı oluyor özellikle ruhen nişanlınıza,
Bence uygun bir dille bunu annesine değil de babasına söylemesi lazım.
Sorumsuz olan kişi anne değil baba cunku...

bunu kendisine iletemem ben sanırım. maddi konularda konuşmaktan her zaman çekinmişimdir.

ayrıca bana göre annede sorumsuz. ayranım yok içmeye kafasında devam çünkü.

benim ailemde herkes aman düğünümüz var harcamalarımıza dikkat edelim diyor sürekli. inanın ailesinden yardım istemiyorum. benim ailem zorda olsa bende yardım ederim. ama bu aile zorda değil sorumsuz.

anlıyorum canım da onlar evladını düşünmüyorsa sen sinir stres yaparak bir şeyleri değiştiremezsin, boş ver olduğu kadar olur nişanlınla iyi misin hoş musun ona bak, dilerim görmezsin de zamanla neler göreceksin kim bilir... aynı yollardan geçtim daha fazlasını yaşadım inan, zamanla duyarsızlaşıyorsun umursamıyorsun

bunu kendisine iletemem ben sanırım. maddi konularda konuşmaktan her zaman çekinmişimdir.

ayrıca bana göre annede sorumsuz. ayranım yok içmeye kafasında devam çünkü.
Annesi çalışmadığı için ben o şekilde söyledim...
Ama annesi ha bire ewe yeni yeni şeyler alıyorsa ve para harcıyorsa annesi ile de konuşabilir.
Ve ayrıca nişanlınızla her şeyinizi açık açık konuşabilrmelisiniz bence.
Bana göre ilişkilerde çekingenlik olmamalı.
Yani siz nişanlınızla bu mevzuyu konuştuğunuz da, nişanlınız bunu art niyet olarak söylediğini düşünmemeli...

sevdiğim adam bu kadar stresliyken duramıyorum ben. onlar nasıl durabiliyor anlamıyorum.

düğün dernek var diye tabi eve hapsolmasın kimse bunu istemiyorum. ama bilmem kimin düğün kınası diye sürekli yeni şeyler aldırmaya, harcama yapmaya lüzum yok. hadi şehirdışında şu varmış gezelimde biraz kısılmalı tabi.

bu yapımla alakalı bir durum maalesef. art niyet olarak görmez ama üzülür diye düşünüyorum.

Bizde böyleydik canımcım nişan zamanı. bnm ailem nişanlım üzülmesin diye erkek tarafına ait çoğu şeyi bile "bizde bnları kız tarafı yapar" diyerek kendileri yaptı. bize düşenleri bnm ailem aldı. erkek tarafına düşenleri eşim aldı krediyle sonra dğnden sonra takılarla falan ödedik. eşim baya bunalıma girmişti. her yerde her zaman tek başına diye. düğünmden bikaç gün önce geldiler -il dışındalar- kendilerine kıyafet aldılar oynadılar zıpladılar gittiler. sonra biz ha babam öde borçları. ve sonra ne mi oldu . biz kendimizi topladık çok çalıştık birikim yaptık çok şeyden kıstık. sonra aile ortaya çıktı. vay efendim bizim yavrumuz bi tane. biz hep sizin yanınınzdayız falan filan. çok zor zamanlar geçirdik. şimdi güya ailesi var ama bana işlemiyor. ararım sorarım ama hep bi mesafedeyim. ama emin ol eşim bile unuttu o zamanları. varsa yoksa ailesi şimdi. ailesi ona çok düşkünmüş de belli edemiyormuş
seninde yapman gereken az çok eşine belli etmek. o üzülmesin diyorsun ama sonra unutunca bunları sen kendinle kalıyrsun. beyler evlendikten sonra aileleri çok değerli oluyor. onlar para istediklerinde unutacak bu zamanları ve yardım edecek elinden geldiğince. sende üzülmekle kalacaksın

Aynen yapı meselesi...
Oyuzden herkesi bi an kendim gibi görüyorum düşünüyorum...
Ben direk söylerdim sanırım...
Üzülür mü diye düşünmezdim..
Çünkü evlenmeden önce bazı şeyleri halletmeniz lazım ki,
Sonradan sıkıntı yaşamamanız için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…